Laadpaal Lansingerland

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Hierdoor zien we ook dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. EV-rijders kiezen dan ook steeds vaker voor een privé laadpaal in Lansingerland aan huis. Op basis van een particulier laadstation ben je altijd verzekerd van een plekje voor jouw Polestar 2 of jouw Fiat 500e Berlina 42 kWh. Niet meer wachten op een vrije plek en het is erg goedkoop. Op deze website ontdek je uitgebreide informatie over diverse soorten laadstations, geven we een duidelijk stappenplan en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk bij jou in de regio.

 • Met een particuliere elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Een exclusieve paal voor je eigen wagen.
 • In de avond zet je hem aan de lader voor een volle accu, altijd een optimale actieradius.
 • Extra goedkoop rijden door te laden op je eigen zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis kun je al aanschaffen voor €985.
 • Een individueel laadstation verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Lansingerland

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Het opladen van een elektrisch voertuig als onder andere de BMW iX3 gaat steeds eenvoudiger. Een particuliere eigen goedkope laadpaal Lansingerland kopen is iets wat we steeds meer zien. Het is ontzettend handig in gebruik en je bent altijd verzekerd van een goed geladen accu. Eveneens is het een stuk goedkoper dan een laadstation in de omgeving. Wat betreft kosten heb je te maken met de eenmalige aanschafprijs, installatie en uiteraard de verbruikte stroom (deze stroom kan je natuurlijk zelf opwekken middels zonnepanelen). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een garage of eigen oprit. Welke laadpaal past bij mijn woning (meterkast) en auto? In onze keuzehulp check je bruikbare informatie rondom laadpaal laten installeren in Lansingerland. Zie ook onze informatie over Elektrische auto verzekering.

Montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Lansingerland kan op verschillende manieren worden gemonteerd. Je kunt het installeren aan de muur als een wandmodel (wandbox) of je installeert het op een paal. Dat is ook het enige verschil, de rest werkt hetzelfde. Analyseer de afstand van jouw EV en de laadplek zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1-fase of 3-fasen systeem
De 1 fase installatie gaat via de normale 230V aansluiting. Standaard heeft ddit een vermogen van 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen. Iedere woning heeft sowieso een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadpaal onderscheidt zich doordat deze gebruik maakt van krachtstroom (400 v). Dit geeft een laadvermogen van +/- 11 kW. De 3-fase installatie is dus in staat om veel sneller auto’s op te laden. Heb je thuis nog niet de beschikking over 3-fase groepen? Je kunt dan dit laten aanleggen door een elektricien in Lansingerland. Vervolgens doe je een aanvraag bij de netbeheerder om de capaciteit te vergroten.

Een eigen oplaadpunt aan huis

Goedkoop laden en altijd een vrije plek!

Losse of vaste kabel
Er kan gekozen worden uit 2 opties: een laadzuil met een vaste kabel/verbinding of een kabel die afneembaar is. Het grote voordeel van een vastzittende kabel is dat je niet steeds de kabel uit jouw auto hoeft te halen. Een bijkomend voordeel is dat ze beschikbaar zijn in allerlei lengtes, bij sommige leveranciers tot wel 10 meter. Een punt van kritiek is dat de kabel vaker gereinigd moet worden omdat deze onderhevig is aan weersomstandigheden(of je moet de auto binnen opladen). Een ander minpunt is dat het wat rommelig oogt. Ten derde is het zo dat je per auto weer een andere stekker nodig hebt.

Het grote gemak van een losse kabel (net als socket) is dat elk type auto dan gebruikt kan worden. Hiervoor gebruik je de reguliere meegeleverde kabel. Tevens ziet het er niet zo chaotisch uit en hoef je je geen zorgen te maken dat de kabel wordt aangetast door wind of regen. Belangrijk nadeel is dat je een stap extra moet uitvoeren als je even snel wilt laden. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, daarna sluit je ‘m aan. Het station met een losse kabel wordt meestal aanbevolen. Koop je een nieuwe elektrische auto? In dit geval kan je gewoon jouw huidige paal blijven gebruiken. Advies: probeer ook eens de snelladers in Lansingerland.

Enkele vs dubbele laadpaal
We onderscheiden 2 soorten: één aansluiting of twee aansluitingen. Het enige verschil zit hem in het aantal EV’s dat op hetzelfde moment kunnen worden geladen. Een enkele paal is geschikt om 1 voertuig op te laden, een dubbel systeem biedt de mogelijkheid om 2 auto’s van stroom te voorzien. Ideaal wanneer je 2 auto’s in bezit hebt en natuurlijk voor zakelijke parkeerplaatsen.

Slimme functies
De huidige oplossingen hebben milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. Hierbij delen we een uiteenzetting over slimme laadpunten en de praktische functies voor thuis.

 • Dynamic Load Balancing: voorkom stroomuitval als je je auto oplaadt.
 • Peak shaving: zorgt dat de maximale stroomcapaciteit van de parkeervoorziening niet wordt overschreden.
 • Gezichtsherkenning: dit zorgt ervoor dat niemand anders ongevraagd gebruik kan maken van jouw station.
 • Gebarenherkenning: gebruik handgebaren om een laadsessie te openen (zonder pasjes).
 • AutoStart / Plug&Charge: het inpluggen van de stekker is voldoende om de laadsessie op te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: Altijd maximaal inzicht in alle laadsessies.

Laadpaal installateur Lansingerland vergelijken

De prijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De prijs van een laadstation voor thuis varieert van €575 tot €3175. De prijzen worden voor een groot deel bepaald door de slimme functies, het abonnement en de laadcapaciteit. Des te hoger het vermogen, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. Daarnaast zijn er slimme systemen met toffe functies als Autostart die een stukje prijziger zijn. In het schema hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Lansingerland.

Type laadstationLaadvermogenOplaadtijdTarief
1-fase laadpaal3,7 kW10 – 12 uur€520- €610
1-fase laadpaal7,4 kW5,4 uur€500- €605
3-fase laadpaal11 kW3,5 uur€655- €785
3-fase laadpaal22 kW2 uur€855- €1055
Prijzen van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Goede merken

 1. EVBox:Verbonden met Wi-Fi, 3G en Bluetooth.
 2. Wallbox (wandlader): Programmeer het opladen in de daluren.
 3. NewMotion: toegang tot 180.000 openbare laadpunten in 35 landen.
 4. Alfen: Standaard energiemeter voor het verrekenen van de laadkosten.
 5. Mennekes: Kompact, praktisch en premium.
 6. EVhub: Laadstations van hoogwaardig slagvast polycarbonaat.
 7. Webasto: Live-model met slimme Dynamic Load Balancing.
 8. Ecotap: Minimalistisch design met krachtige performance.
 9. Blue Current: Slim en flexibel laden voor thuis.
 10. Chargepoint: Milieuvriendelijk en volledig recyclebaar systeem.
 11. Myenergi / Zappi: Middels de HUB constant up-to-date.
 12. Tesla Wall Connector: Betaalbaar en geschikt voor Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Tot 3-fasen opladen, overal waar je wilt.
 14. Andere opties: ABB, Delta, Enovates, Eaton, Etrel, Keba, Flexicharge, Schneider Electric & Tritium, Xcharge, Efacec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2024
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Lansingerland lopen uiteen tussen de €430 en plus minus €1850. Dit hangt vooral af van een verwachting van de diverse installatie-uren (arbeid), meterkast aanpassingen en de geschatte afstand voor boren / graven en kabels. Hoe groter het perceel, hoe meer graafwerk/boorwerk er bij komt en hoe meer prijzige kabels aangelegd moeten worden.

Abonnementstarieven laadpassen
Soms wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Dit is geen vereiste, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement bedragen ongeveer €3,75 per maand.

 • Inzicht in laadsessies en laadgedrag.
 • Laadkosten automatisch gefactureerd aan werkgever.
 • Laat je gasten ook bij je thuis hun auto opladen.
 • Je kunt rekenen op 24/7 support en actuele software.

Laadpaal voor thuis kopen?

Vind aangesloten installateurs uit jouw streek.

Kosten elektrisch rijden en besparing t.o.v. benzine

Elektrisch rijden kan flink besparen op je autokosten. Zo’n elektrische auto en het thuislaadpunt heb je snel terugverdiend. Op deze pagina bieden wij een rekenvoorbeeld. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1094 km per 4 weken. Met dit gemiddelde als uitgangspunt verwachten we wat de verwachte kostenbesparing is. Daarbij gebruiken we de volgende prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Lansingerland):

 • Benzine rijden 2024: €0,135/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,049/km
AandrijvingTarieven p/kmP/maandP/jaar
Benzine rijden€0,135€147,69€1772,28
Elektrisch€0,049€53,61€643,27
Besparing€0,0860€94,08€1129,01
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in april 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Lansingerland

Rijd je een elektrische auto, maar is er geen ruimte voor een laadpaal? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? Je kunt dan een openbaar oplaadpunt in Lansingerland aanvragen bij de gemeente. Er zijn verschillende eisen en criteria van toepassing:

 • Je hebt niet genoeg ruimte voor een eigen laadpunt.
 • In de directe omgeving is er nog geen openbaar laadstation beschikbaar.
 • Je vraagt het aan voor een elektrisch/hybride voertuig met een minimale actieradius.

Zodra je voldoet aan deze criteria bekijkt een ambtenaar jouw aanvraag. De gemeente beslist uiteindelijk of en waar de laadzuil gemonteerd wordt. Hierbij bekijken zij facetten als vindbaarheid en doorstroming. Iedereen met een elektrische auto mag het gebruiken. Updates en informatie is terug te lezen op www.lansingerland.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken of je een subsidie kunt krijgen. Flink wat gemeenten schieten de aanvraag in bij Openbaarladen.nl. Via deze omgeving kan je vrij simpel een openbare laadpaal aanvragen. Of klik door naar Beste laadpaal.

Openbare oplaadpunten in de buurt (april 2024)

Laadstations in Lansingerland vind je op steeds meer plekken. Elke weggebruiker kan daar gebruik van maken. Let op: het is wel vrij prijzig. De onkosten bedragen tussen de €0,280 tot €0,560 p/kWh. Hiervoor is een laadpas abonnement van bijvoorbeeld Eflux nodig. In de onderstaande kaart onderzoek je de openbare laadstations in Lansingerland. Doorzoek daarnaast laadzuilen en installateurs in Pijnacker-Nootdorp, Midden-Delfland, Delft, Den Haag en Kaag en Braassem.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden lansingerland-2665

Mogelijkheden voor zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij het bedrijfspand is een extra stukje service richting klanten, bezoekers en personeel. Bekijk je de mogelijkheden voor een bedrijfspand met minimaal 10 parkeerplaatsen? Volgens de nieuwe regels vanuit het Europees Parlement moet 10% van de parkeervakken een laadplaats zijn. Zakelijke laadpalen kunnen ook aantrekkelijk worden aangeschaft d.m.v. een aantal subsidieregelingen. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen, vooral toegepast voor startende bedrijven.
 • Verder kunnen bedrijven verdienen door derden te laten betalen voor het gebruik van de palen.


Veelgestelde vragen aangaande thuis elektrisch laden

Welke tarieven worden gerekend voor een laadstation aan huis?
Een thuis-laadpaal inclusief installatie zit qua kostprijs tussen de €750 – €2175. De prijsindicatie is afhankelijk van het type en model (wel/geen slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), de totale afstand tussen meterkast en de laadplek en het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Hoe duur is het om mijn auto thuis op te laden?
Het is het meest voordelig om thuis je elektrische auto te laden. Je betaalt de kilowattuurprijs gewoon direct aan de stroomaanbieder van je huis zoals Engie, Essent, Energiedirect, Eneco, NLE en Vandebron, PowerPeers, Oxxio, Pure energie. Gemiddeld is dat +/- €0,235 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €3,90 per 100 kilometer. Even om te vergelijken: een benzine aangedreven auto kost ongeveer €10,00 p/100 km. Als je direct ook kiest voor zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. Een EV anno 2024 heeft zo’n 12 – 14 panelen nodig om per jaar op eigen zonne-energie in alle kilometers te kunnen voorzien in de provincie Zuid-Holland.

Hoe gaat de installatie in z’n gang?
De installateur legt een aparte stroomgroep aan in het centrale stroompunt in je huis. Het lokale stroomnetwerk raakt zo niet overbelast. Vanuit de meterkast loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. Samen met de monteur bespreek je waar de laadpaal wordt geplaatst zodat er niet al te veel graafwerk nodig is. De laadpaal installateur in Lansingerland zet het laadstation vast tegen de muur of op een montagepaal.

Welke aanpassingen in mijn meterkast zijn nodig?
Over het algemeen is elke woning geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Soms moet er wel wat aangepast worden. Het is daarbij wel essentieel dat de groepenkast een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De allereerste elektrische auto’s konden worden geladen op 1-fase stroom (220V). Moderne elektrische wagens vereisen een 3-fasen aansluiting. We spreken ook wel over krachtstroom. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Lansingerland zal al dit werk voor je oplossen. De totale onkosten zijn circa €875. Belangrijk: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Stekkers kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt vooral gebruikt door Amerikaanse en Japanse merken. Model 2 is vooral te zien bij verschillende merken binnen de EU. Veruit de meest bekende elektrische auto’s in Lansingerland zijn compatibel met een type 2 stekker. Ook de openbare (snel)laadpunten in Nederland en onze buurlanden hebben doorgaans ook een type 2 mennekes aansluiting.

Kan ik gebruik maken van subsidie voor een thuis laadpaal?
Helaas, er zijn geen landelijke subsidieregelingen voor een eigen thuislaadpunt. Elke regio kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Lansingerland biedt op dit moment geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Eventueel kun je wel proberen om een verzoek in te dienen voor een openbaar laadpunt. Vraag daarbij gerust of het oplaadpunt niet al te ver van jouw woning geplaatst mag worden. Voor meer info en aanvragen zie www.lansingerland.nl.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie