Laadpaal Bergschenhoek

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Door deze trend zien we ook dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. Het alternatief is een privé laadpaal in Bergschenhoek aan huis. D.m.v. een privé laadstation ben je altijd verzekerd van een volle accu van jouw Citroën e-SpaceTourer XL 50 kWh & Renault Zoe ZE50 R135. Niet meer wachten op een vrije plek en het is ook financieel gezien een goede investering. Op dit portaal tref je waardevolle informatie over populaire soorten laadpunten, een handige keuzehulp en kan jij snel een vrijblijvende offerte opvragen bij leveranciers uit jouw gemeente.

 • Door het toepassen van een eigen elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Een exclusieve paal voor je eigen wagen.
 • In de avond zet je hem aan de lader voor een volle accu, zo profiteer je iedere dag van de maximale actieradius.
 • Autorijden zonder onkosten door te laden op je eigen zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis koop je al vanaf €895.
 • Jouw eigen laadstation heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Bergschenhoek

Elektrisch rijden is de toekomst. Het laden van een elektrisch voertuig zoals bijvoorbeeld de Mercedes EQA kan op steeds meer plekken. Een eigen goedkope laadpaal Bergschenhoek kopen is een zeer interessante optie. Het is gemakkelijk en snel en je bent altijd verzekerd van een optimale actieradius. Evenzeer is het een stuk goedkoper dan een publiek toegankelijk laadstation. De kosten bestaan uit: de eenmalige aanschafprijs, installatie en de kWh prijs voor de stroom (het meest ideaal is om extra zonnepanelen op je dak te leggen). Een belangrijke randvoorwaarde is dat je beschikt over een garage of eigen oprit. Welke laadpaal is de beste keuze voor mijn woning en auto? In onze keuzehulp check je belangrijke aspecten om over na te denken met betrekking tot laadpaal laten installeren in Bergschenhoek. Zie ook aanvullende informatie over Elektrische auto zakelijk rijden.

Wallbox of laadpaal
Een laadstation Bergschenhoek kan je op twee verschillende manieren plaatsen. Het kan tegen een muur worden bevestigd (wandbox) of je installeert het op een paal. Dat is ook het enige verschil, de rest werkt hetzelfde. Achterhaal de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1-fase of 3-fasen systeem
Een 1-fase laadzuil kan laden met de normale 230V aansluiting. Daarmee behaal je standaard 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen per uur. Elke meterkast heeft de beschikking over ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). Een 3-fase laadzuil maakt gebruik van krachtstroom, een aparte 3-fase aansluiting is nodig. Het maximale laadvermogen van deze aansluiting is 11 kW. Een 3-fase laadstation kan dus veel sneller een auto opladen. Heb je geen 3-fase groepenkast? Je kunt de meterkast laten voldoen aan de eisen door een elektricien in Bergschenhoek. De netbeheerder kan vervolgens de capaciteit van de energieaansluiting veranderen.

Een oplaadpaal aan huis?

Voordelig opladen en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Vaste of losse kabel
Je hebt de opties voor een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een losse kabel. Het grootste gemak van de vastzittende kabel is dat je eenvoudig en snel de auto kunt opladen. Verder is het zo dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, bij EV-box tot wel 8 meter. Een negatief aspect is dat de kabel een minder lange levensduur heeft omdat deze sneller nat wordt (tenzij je binnen laadt). Daarnaast kan het zijn dat het er wat rommelig bij hangt. Daarbij is het zo dat sommige (oudere) EV’s weer een andere stekker nodig hebben.

Het handige van een losse kabel (dus met alleen een socket) is dat elke soort EV kan opladen. Je gebruikt namelijk de reguliere meegeleverde kabel. Daarnaast is het een strakker geheel en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Waar je op moet letten is dat de drempel wat hoger wordt als je wilt laden. Je moet eerst de kabel uit de koffer halen, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. Het station met een losse kabel wordt door de meeste EV-gebruikers aanbevolen. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? Dan hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in Bergschenhoek.

Enkele vs dubbele laadpaal
Je hebt de keuze uit een enkelvoudige of dubbele laadpaal. Het verschil heeft te maken met het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een enkelvoudige paal kan maximaal 1 auto tegelijk opladen, een dubbel systeem biedt de mogelijkheid om 2 auto’s van stroom te voorzien. Erg handig als je meerdere elektrische voertuigen in het gezin hebt maar ook voor bedrijven en kantoren.

Slimme toepassingen
Laadpalen hebben tegenwoordig doorgaans geïntegreerde slimme laadfuncties. In de opsomming hieronder bekijk je extra uitleg over slimme laadpunten en de verschillende opties.

 • Dynamic Load Balancing: automatische verdeling van het totaal beschikbare vermogen.
 • Peak shaving: helpt overmatig verbruik tijdens piekuren voorkomen.
 • Gezichtsherkenning: alleen bevoegde personen kunnen de laadpaal gebruiken.
 • Gebarenherkenning: Geen pasje of sleutel meer nodig, enkel een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden zonder pasje of sleutel.
 • Abonnementen & Laadpas: elke laadsessie wordt geregistreerd voor de administratie.

Laadpaal installateur Bergschenhoek vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen variëren enorm. De kostprijs van een laadstation voor thuis ligt tussen de €675 – €3050. De kosten worden tot stand door o.a. het laadvermogen van het systeem. Hoe meer vermogen, hoe sneller de batterij weer op 100% zit. Tevens kan je kiezen voor slimme opladers met innovatieve extra’s als gezichtsherkenning die een stukje prijziger zijn. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Bergschenhoek.

Laadpaal typeLaadcapaciteitLaadtijdPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW10,5 uur€515- €610
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 6 uur€550- €620
3-fase laadpaal11 kW4- 5 uur€650- €790
3-fase laadpaal22 kW1,5 – 2 uur€845- €1040
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Top leveranciers

 1. EVBox:Geschikt voor elke elektrische auto.
 2. Wallbox (wandlader): Hightech vermogen met een compacte omvang.
 3. NewMotion: laad probleemloos overal op in het grootste publieke laadnetwerk van Europa.
 4. Alfen: SIM-lock vrij: vrije keuze voor de aanbieder van laaddiensten.
 5. Mennekes: Robuust, mooi van vorm, aansluitklaar.
 6. EVhub: No-nonsense laadoplossingen voor een scherpe prijs.
 7. Webasto: Hoogwaardig en mooi vormgegeven laadstation.
 8. Ecotap: Stevige, gebruiksvriendelijke en zelfvoorzienende palen.
 9. Blue Current: Simpel en gemakkelijk bedienen.
 10. Chargepoint: Zeer eenvoudig te bedienen laadstation.
 11. Myenergi / Zappi: Veilig laden dankzij loadbalancing.
 12. Tesla Wall Connector: Speciaal voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Flexibel en compact systeem, ideaal voor op reis.
 14. Overweeg ook: ABB, Etrel, Enovates, Delta, Etrel, Hypercharger, Schneider Electric , Keba en Tritium, Zaptec, Circontrol, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2024
De kosten voor een voordelige laadpaal installeren in Bergschenhoek schommelen tussen de € 450 & €2075. De prijs wordt bepaald door het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden en de afstand tussen de meterkast en de plek waar de laadpaal geplaatst wordt. Hoe groter het perceel, hoe meer er gegraven moet worden en hoe meer prijzige kabels aangelegd moeten worden.

Laadpas
Doorgaans wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Dit is niet verplicht, echter zijn de pluspunten behoorlijk interessant. De kosten van deze laadpaal abonnementen bedragen circa €3,25 (maandelijks).

 • Realtime inzicht in laadsessies en geschiedenis.
 • Automatische facturering en verrekening.
 • Laat je gasten ook bij je thuis hun auto opladen.
 • Profiteer van 24/7 service en updates.

Laadpaal thuis laten plaatsen?

Achterhaal aangesloten deskundigen uit jouw omgeving.

Kostenoverzicht elektrisch rijden

Elektrisch rijden leidt tot een forse kostenbesparing. Het kopen van een elektrische auto en het thuislaadpunt zelf kennen een aantrekkelijke terugverdientijd. Bijgaand vind je een rekenvoorbeeld. Een Nederlandse automobilist rijdt gemiddeld 1118 km op maandbasis. Hiermee becijferen we met welke kosten je rekening moet houden. In ons geval kiezen we voor de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Bergschenhoek):

 • Benzine rijden 2024: €0,110/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,042/km
TypeKosten p/kmPer maandP/jaar
Benzine rijden€0,110€122,98€1475,76
Elektrisch€0,042€46,96€563,47
Besparing€0,068€76,02€912,29
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Lansingerland

Heb jij de beschikking over een EV, echter beschikt je niet over een eigen oprit? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? In deze gevallen mag jij een openbaar oplaadpunt in Bergschenhoek aanvragen bij de gemeente. De gemeente is hierin wel kritisch en kijkt onder andere naar:

 • Je hebt geen oprit of garage voor een laadpunt.
 • In je direct wijk zijn slechts beperkte openbare laadstations beschikbaar.
 • De aanvrager moet in het bezit zijn van een EV of hybride auto met een actieradius boven de minimale aantal kilometers.

Zodra je voldoet aan deze criteria neemt de gemeente de aanvraag in acht. De gemeente wijst uit of en in welke omgeving de laadzuil neergezet wordt. Ze onderzoeken zaken als vindbaarheid en drukte. Elke bewoner mag hier parkeren en laden. Uitgebreide informatie kun je terugvinden op www.lansingerland.nl. Daar kom je er ook achter welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Veel gemeenten schieten de aanvraag in bij Openbaarladen.nl. Via deze website kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of check aanvullende informatie over Voordeligste elektrische auto.

Kaart met openbare oplaadpunten (juni 2024)

Laadstations in Bergschenhoek zijn op steeds meer plekken te vinden. Iedereen met een laadpas kan hier parkeren en laden. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De prijzen schommelen tussen de €0,270 – €0,560 p/kWh. Om te laden moet je een laadpas abonnement hebben. In onze maps kaart bekijk jij de openbare laadstations in Bergschenhoek. Vergelijk ook oplaadpunten en aanbieders in Berkel en Rodenrijs, Delfgauw, Pijnacker, Schipluiden en Nootdorp.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden bergschenhoek-2661

Laadpunten voor bedrijven

Een laadpaal bij het bedrijfspand is een prettige service voor personeel of bezoekers. Heb je een pand met meer dan 10 parkeervakken? Op grond van de nieuwe wet- en regelgeving moet 1 op de 10 parkeerplaatsen geschikt zijn om een EV te laden. Zakelijke laadpalen kennen daarnaast ook financiële pluspunten waaronder de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Je kunt tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringsaftrek die kan oplopen tot 36 procent van het investeringsbedrag.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een interessante optie voor bepaalde investeringen, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Daarbovenop verdient een zakelijke laadpaal zich terug door externe gebruikers te laten betalen voor het gebruik van de palen.


Veelgestelde vragen (FAQ) over thuis elektrisch laden

Wat zijn de installatiekosten voor een laadstation aan huis?
Een laadpaal bij de woning en laten installeren kost tussen de €1075 – €2500. De uiteindelijke kostprijs wordt bepaald door het type laadstation (additionele slimme functies), het totale laadvermogen, de afstand tussen meterkast en laadstation en de additionele werkzaamheden in de meterkast zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Hoe duur is het om mijn auto thuis op te laden?
Thuis een elektrische auto opladen is het goedkoopst. De kilowattuurprijs betaal je gewoon via de normale energierekening aan jouw huidige energieleverancier zoals Energiedirect, Budget energie, Eneco, Essent, Engie en Oxxio, Vandebron, Pure energie, PowerPeers. Dat is doorgaans zo’n €0,225 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €3,50 per 100 kilometer. Goed om te weten: een benzine aangedreven auto kost ongeveer €9,90 per 100 kilometer. Als je direct ook kiest voor zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. Een reguliere EV heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Zuid-Holland.

Hoe werkt de installatie?
De vakman treft de nodige voorbereidingen in het centrale stroompunt in je huis. Dit zorgt voor een optimale stroomverdeling in huis. Via dit stroompunt vind de kabel via de kruipruimte de weg naar buiten. In overeenstemming met de specialist bereken je waar de laadpaal wordt geplaatst om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. De laadpaal installateur in Bergschenhoek monteert ‘m in overleg tegen de muur of op een paal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Uiteindelijk is iedere meterkast aan te passen om een elektrische auto van stroom te voorzien. Soms moet er wel wat aangepast worden. Bekijk vooraf wel of je meterkast beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De oude modellen EV’s waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. Nieuwere auto’s vereisen een 3-fasen aansluiting. In de volksmond wordt het ook wel krachtstroom genoemd. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Bergschenhoek kan het allemaal juist aansluiten. De kosten daarvoor bedragen ongeveer €950. Belangrijk: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Laadkabel stekkers verdelen we onder intype 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt doorgaans geïmplementeerd bij Amerikaanse en Japanse automerken. Model 2 stekkers komen we tegen bij Europese leveranciers en fabrikanten. De meeste bekende elektrische auto’s in Bergschenhoek kan je laden met zo’n type 2 stekker. Ook de openbare (snel)laadpunten in Nederland en onze buurlanden kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Kan ik subsidie krijgen voor een laadpaal bij mij thuis?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een eigen thuislaadpunt. Iedere regio kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Lansingerland verschaft op dit moment geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Je kunt er wel over nadenken om een verzoek in te dienen voor een openbaar laadpunt. Je kunt verzoeken of de laadzuil vlakbij jouw woning kan komen. Zie ook de website van de gemeente www.lansingerland.nl.

Plaats een reactie