Laadpaal Schipluiden

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Hierdoor zien we ook dat steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een privé laadpaal in Schipluiden aan huis. Middels een laadstation van jezelf weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw Mercedes EQA of bijvoorbeeld de Lucid Air Pure. Je hoeft niet meer te wachten op een vrije laadpaal en het is erg goedkoop. Op EVPlan.nl lees je uitgebreide informatie over populaire type laadpunten, vertellen we je waar je zoal op moet letten en kom je in contact met leveranciers en installateurs uit jouw omgeving.

 • Met behulp van jouw eigen elektrische laadpaal rijd je extreem voordelig.
 • Altijd een vrije plek, nooit meer wachten.
 • Iedere morgen wegrijden met een opgeladen accu, zo profiteer je iedere dag van de maximale actieradius.
 • Goedkoper autorijden op je eigen groene stroom met zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis is er al voor €955.
 • Een individueel laadstation verdien je terug in 5 – 10 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Schipluiden

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Het laden van een elektrisch voertuig zoals bijvoorbeeld de BMW iX3 kan op diverse manieren. Een eigen goedkope laadpaal Schipluiden kopen is iets wat je zeker moet overwegen. Het werkt snel en veilig en je bent altijd verzekerd van een perfect opgeladen accu. Daarnaast is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij een publiek laadpunt. De kosten bestaan uit: de eenmalige aanschafprijs, installatie en uiteraard de verbruikte stroom (zonnepanelen kunnen deze tarieven verlagen). Het enige wat je nodig hebt is een eigen oprit of parkeerplaats (garage). Welke laadpaal is de beste keuze voor mijn EV en mijn woning/meterkast? Hierbij check je een aantal zaken waar je rekening mee moet houden m.b.t. laadpaal laten installeren in Schipluiden. Op deze website lees je ook meer over Voordeligste laadpaal.

Laadpaal of wallbox
Een laadstation Schipluiden kun je op twee wijzen aanbrengen. Het kan als een wandbox aan een muur gemonteerd worden of op een vrijstaande paal. Voor het laadproces maakt het verder geen verschil. Analyseer de afstand tussen de auto en de laadplek, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1-fase of 3-fasen apparaat
Het 1 fase systeem draait op de standaardaansluiting van 230V. Het heeft een standaard vermogen van 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW per uur. Iedere woning heeft minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Het 3-fase systeem gebruikt krachtstroom (400V ipv 230V). Het maximale laadvermogen is 11 kW. Een 3-fase laadpaal kan dus opladen in veel kortere tijd (snelladen). Heb je geen 3-fase aansluiting? Je kunt gemakkelijk de meterkast laten voldoen aan de eisen door een elektricien in Schipluiden. Ook dien je een aanvraag in bij de netbeheerder.

Een eigen oplaadpunt op de oprit?

De voordeligste manier van opladen en altijd een vrije plek!

Losse of vaste laadkabel
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een vaste kabel en stekker of een afneembare kabel. Het gemak van de vaste variant is dat je eenvoudig en snel de auto kunt opladen. Een ander pluspunt is dat ze beschikbaar zijn in allerlei lengtes, bij EV-box tot wel 8 meter. Het minpunt is dat de kabel een minder lange levensduur heeft omdat er water in de kabel kan komen (uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Een ander nadeel is dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Ook moet ook opgemerkt worden dat sommige (oudere) EV’s weer een andere stekker nodig hebben.

Het belangrijkste pluspunt van een losse kabel (alsook voor een socket) is dat je er elke auto mee kan laden. Je pakt namelijk de reguliere meegeleverde kabel. Bovendien oogt het minder rommelig en blijft de kabel langer goed. Waar je op moet letten is dat je een stap extra moet uitvoeren als je even kort wilt opladen. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, pas daarna kan je ‘m aansluiten. Een laadzuil met losse kabel is toch het meest gebruiksvriendelijk. Krijg je later een andere elektrische auto met een andere aansluiting? In zo’n scenario hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Advies: probeer ook eens de snelladers in Schipluiden.

Enkele vs dubbele laadpaal
We onderscheiden 2 soorten: 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Het onderscheid zit ‘m in het aantal auto’s dat je kunt aansluiten. Een paal met 1 ingang heeft 1 ingang, en kan dus maar 1 auto laden, een dubbel laadstation heeft een dubbele capaciteit, en kan dus 2 auto’s laden. Dit is praktisch wanneer je 2 auto’s in bezit hebt maar ook voor bedrijven en kantoren.

Smart toepassingen
De huidige oplossingen hebben meer en meer slimme laadfuncties. In de opsomming hieronder delen we een uiteenzetting over slimme laadpunten en wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is.

 • Dynamic Load Balancing: voorkomt dat de stroom uitvalt.
 • Peak shaving: voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren en onnodige kosten.
 • Gezichtsherkenning: alleen bevoegde personen kunnen de laadpaal gebruiken.
 • Gebarenherkenning: met bepaalde bewegingen activeer je laadsessies, of stop je juist een laadsessie.
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden zonder pasje of sleutel.
 • Abonnementen & Laadpas: Altijd maximaal inzicht in alle laadsessies.

Laadpaal installateur Schipluiden vergelijken

De prijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De investering van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €700 tot €3200. De kosten worden tot stand door o.a. de capaciteit en functies van het laadstation. Hoe hoger het vermogen, des te sneller de batterij weer is opgeladen. Ook zijn er slimme laadpunten met mogelijkheden als gezichts- en gebarenherkenning die een hogere verkoopprijs hebben. In het schema hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Schipluiden.

Soort laadstationLaadcapaciteitTijd volle batterijPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW10 – 12 uur€515- €635
1-fase laadpaal7,4 kW5 uur€550- €620
3-fase laadpaal11 kW3 – 5 uur€660- €765
3-fase laadpaal22 kW2 uur€845- €960
Prijzen van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Bekende producten

 1. EVBox:Makkelijk te installeren, gebruiken en onderhouden.
 2. Wallbox (wandlader): Met handige App met uitgebreide statistieken.
 3. NewMotion: onderdeel van de shell group (veel expertise).
 4. Alfen: Betrouwbare laadpalen van Nederlandse bodem.
 5. Mennekes: Comfortabel, slim en groen.
 6. EVhub: Hoogwaardig en slagvast polycarbonaat.
 7. Webasto: Slimme technologie in een slank design laadstation.
 8. Ecotap: Optioneel leverbaar met vaste kabel.
 9. Blue Current: Slimme laadstations met vaste kabel of als socket.
 10. Chargepoint: Koppeling aan eigen duurzame energieopwekking mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: Altijd en overal inzicht via de mobiele App.
 12. Tesla Wall Connector: Model X, Model S en Model 3 laden met verschillende stroomsterkten.
 13. NRGkick: Ideaal op de campingplaats of bij een hotel.
 14. Andere merken: ABB, Delta, Enovates, Etrel, Etrel, Schneider Electric , Keba, Hypercharger en Tritium, Zaptec, Xcharge, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Kosten voor installatie 2024
De geschatte kosten van een voordelige laadpaal installeren in Schipluiden liggen tussen de €430 en €1850. Dat wordt gecalculeerd a.d.h.v. of jouw meterkast al geschikt is voor een (3-fase) laadstation en de afstand tussen de meterkast en de locatie waar het laadstation komt. Hoe groter het perceel, hoe meer er gegraven moet worden en zal ook het aantal kabelmeters toenemen.

Informatie over laadpassen
Optioneel wordt bij de installatie van jouw laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Je kunt natuurlijk zonder, maar dan mis je wel enkele voordelen. De kosten van abonnementen voor laadpalen zijn circa €2,50 per maand.

 • Inzicht in je laadsessies.
 • Laadkosten automatisch gefactureerd aan werkgever.
 • Zelf een kWh-prijs instellen voor gastgebruik.
 • Profiteer van 24/7 service en updates.

Een eigen laadpaal voor thuis?

Vergelijk de beste installateurs uit jouw regio.

Kan ik veel geld besparen met elektrisch rijden?

Elektrisch rijden is goed voor een schone lucht, maar bespaart ook veel geld. De elektrische auto zelf en het thuislaadpunt kennen een aantrekkelijke terugverdientijd. Bijgaand hebben wij een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1114 km (maandelijks). Op basis van dit gemiddelde calculeren we hoeveel je bespaart met elektrisch rijden. In onze begroting kiezen we voor de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Schipluiden):

 • Benzine rijden 2024: €0,145/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,049/km
AandrijvingKosten p/kmP/maandPer jaar
Benzine€0,145€161,53€1938,36
Elektrisch rijden€0,049€54,59€655,03
Besparing€0,096€106,94€1283,33
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in april 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Midden-Delfland

Een elektrische auto gekocht, echter beschikt je niet over een eigen oprit? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt In die situaties mag je een openbaar oplaadpunt in Schipluiden aanvragen bij de gemeente. Er kunnen per gemeente wel additionele voorwaarden gelden:

 • Jouw woning is niet geschikt om zelf een laadpunt bij te installeren.
 • Er is nog geen openbaar laadstation aanwezig in jouw directe omgeving.
 • Je hebt een EV of hybride wagen in bezit met een aanzienlijke actieradius.

Als je aan deze voorwaarden voldoet bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente beslist uiteindelijk of en in welke omgeving de laadzuil geactiveerd wordt. Ze onderzoeken invalshoeken zoals toegankelijkheid en doorstroming. Elk huishouden mag het gebruiken. Uitgebreide informatie kun je terugvinden op www.middendelfland.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken of de gemeente subsidies verstrekt. Veel gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Op die site kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of check aanvullende informatie over Overzicht elektrische auto’s.

Overzicht met openbare oplaadpunten (april 2024)

Laadstations in Schipluiden zijn er veel. Elke laadpashouder kan hier laden. Let op: het is wel vrij prijzig. De tarieven bedragen tussen de €0,275 tot €0,610 p/kWh. Let op: een laadpas abonnement is een vereiste. In het onderstaande kaartje treft je de openbare laadstations in Schipluiden. Op deze site vind je ook laadzuilen en leveranciers in Nootdorp, Woubrugge, Zwammerdam, Rijnsaterwoude en Ter Aar.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden schipluiden-2636

Laadpunten voor bedrijven en kantoren

Een laadpaal naast kantoor is een extra stukje service richting werknemers en klanten. Gaat het om een parkeerterrein met tenminste 10 parkeerplaatsen? Volgens de laatste regelgeving moet 10% van de parkeervakken een laadplaats zijn. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 36% aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een interessante optie voor bepaalde investeringen, erg relevant voor de beginnende bedrijven.
 • Daarnaast verdient een zakelijke laadpaal zich terug door andere gebruikers te laten betalen voor het laden.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Hoe duur is een eigen laadstation aan huis laten plaatsen?
Een thuis-laadpaal inclusief plaatsing kost +/- tussen de €775 – €2275. De definitieve prijs hangt af van het soort laadsysteem (wel of geen slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden zoals het plaatsen van een aardlekautomaat of nieuwe groep.

Wat kost een auto thuis opladen?
Het is het goedkoopste om thuis je elektrische auto op te laden. Je rekent de kilowattuurprijs af bij de stroomaanbieder van je huis zoals NLE, Essent, Eneco, Budget energie, Engie en Vattenfall, Pure energie, Vandebron, PowerPeers. Over het algemeen niet meer dan €0,245 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden komen daarmee uit op ongeveer €3,95 p/100 km. Even om te vergelijken: een benzineauto kost om en nabij de €9,50 per 100 kilometer. In combinatie met zonnepanelen kost de gebruikte stroom na verloop van tijd helemaal niks meer. De huidige EV behoeft 12 – 16 zonnepanelen om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Zuid-Holland.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De vakman legt een aparte stroomgroep aan in het centrale stroompunt in je huis. Dit voorkomt stroomuitval in en rondom je huis. Vanuit dit stroompunt wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). In overeenstemming met de specialist bereken je waar de laadpaal wordt geplaatst om de werkzaamheden binnen de perken te houden. De gecertificeerde laadpaal installateur in Schipluiden bevestigt het laadstation aan de muur of op een stevige paal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Doorgaans is elke stroomkast in staat om een elektrische auto te voorzien van stroom. Met name bij oudere huizen moet er wel wat gebeuren. Achterhaal of de groepenkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De eerste modellen werden geladen op 1-fase stroom (220V). Moderne types hebben meer vermogen nodig (3-fasen laadpaal). Dit noemen we ook wel krachtstroom. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Schipluiden zal al dit werk voor je oplossen. De kosten daarvoor zijn circa €850. Let op: het kan zijn dat je hogere maandelijkse kosten betaalt door een hoger vastrecht.

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 stekker?
Laadkabel stekkers zijn verkrijgbaar in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 worden geproduceerd door Japanse en Amerikaanse auto’s. Model 2 stekkers worden met name gebruikt door de Europese leveranciers. De populaire elektrische auto’s in Schipluiden zijn geschikt voor de type 2 stekker. Ook openbare laadpunten in Nederland hebben doorgaans ook een type 2 mennekes aansluiting.

Krijg ik subsidie als ik thuis een laadpaal laat plaatsen?
Helaas, er zijn geen landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Iedere regio heeft de vrijheid om hier anders mee op te gaan. De gemeente Midden-Delfland heeft op dit moment geen subsidies of korting op een particuliere laadpaal. Wat mogelijk wel interessant is, is om een laadstation op een openbare plek aanvragen. Je kunt verzoeken of de paal dichtbij jouw huis geplaatst mag worden. Zie ook www.middendelfland.nl.

Plaats een reactie