Laadpaal Zwammerdam

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Een gevolg is dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. Overweeg dan zeker eens een handige laadpaal in Zwammerdam aan huis. Door gebruik te maken van een laadstation van jezelf weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw BMW i4 of bijvoorbeeld de Porsche Taycan Cross Turismo. Je kunt altijd direct je auto aan de lader zetten en het is veel voordeliger. Hier lees je praktische informatie over diverse soorten laadpunten, vertellen we je waar je zoal op moet letten en kun je direct een offerte aanvragen bij installateurs die werken in jouw gemeente.

 • Door te investeren in een eigen elektrische laadpaal zul je extra besparen op de kilometerprijs.
 • Niet meer wachten bij een bezette laadpaal.
 • In de avond zet je hem aan de lader voor een volle accu, geen zorgen meer over de actieradius.
 • Spotgoedkoop rijden wanneer jij zelf thuis zonnepanelen hebt.
 • Deze slimme laadpaal aan huis laat je al plaatsen vanaf €925.
 • Een laadstation op eigen grond heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Zwammerdam

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Jouw elektrische auto opladen als onder andere de Dacia Spring Electric kan op steeds meer plekken. Een 100% eigen goedkope laadpaal Zwammerdam kopen is een goede investering. Het werkt snel en eenvoudig en je hoeft niet onzeker te zijn over een optimale actieradius. Bovendien is het stukken betaalbaarder dan een laadstation in de omgeving. De kosten bestaan uit: de prijs van de wallbox, de aansluitkosten en de stroomprijzen (die je zelf kunt opwekken met zonnepanelen). Het enige wat je nodig hebt is een eigen oprit/parkeerplaats. Welke laadpaal is geschikt voor mijn voertuig en mijn woning? Verderop vind je tips en adviezen voor laadpaal laten installeren in Zwammerdam. Zie ook onze informatie over Laadpalen vergelijken.

Type montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Zwammerdam kan op 2 manieren worden geplaatst. Je kunt het laten plaatsen als wandbox aan de muur of je bevestigt ‘m op een losse paal. Verder zijn er geen verschillen. Denk goed na over hoeveel afstand er zit tussen de laadplek en jouw parkeerplaats (zo kun je besparen op de kabellengte).

1-fase of 3-fasen apparaat
Het 1-fase laadstation kan laden met de standaardaansluiting van 230V. Het systeem werkt dan op standaard 16A. Dit geeft een laadvermogen van +/- 3.7 kW. Elk adres beschikt over minstens (1x30a of 1x40a). Het 3-fase systeem maakt gebruik van krachtstroom, een aparte 3-fase aansluiting is nodig. Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen per uur. De 3-fase variant kan dus wel 3 keer sneller laden dan een 1-fase laadpunt. Heb je nog niet de beschikking over krachtstroom? Je kunt de meterkast geschikt laten maken door een elektricien in Zwammerdam. Tenslotte moet de netbeheerder een aanpassing doen aan jouw aansluiting.

Een eigen oplaadstation voor de deur?

Goedkoop laden en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Losse of vaste kabel
Er kan gekozen worden uit 2 opties: een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een afneembare kabel. Het pluspunt van de vastzittende kabel is dat je niet steeds de kabel uit jouw auto hoeft te halen. Een ander voordeel is dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, bij EV-box tot wel 8 meter. Het minpunt is dat je de kabel regelmatig moet schoonmaken omdat er door wind en regen water in kan komen (dit gebeurt natuurlijk niet als je binnen oplaadt). Waar je ook rekening mee moet houden is dat het er niet zo netjes uit ziet. Daarbij noemen we nog even dat sommige (oudere) EV’s weer een andere stekker nodig hebben.

Het belangrijkste pluspunt van een losse kabel (ofwel een socket) is dat dit geschikt is voor meer verschillende auto’s. Het laadproces doe je met de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Evenzeer ziet het er wat netter uit en gaat jouw kabel langer mee. Een punt van kritiek is dat de drempel wat hoger wordt als je jouw auto gaat laden. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. Het station met een losse kabel is toch het meest gebruiksvriendelijk. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? Dan hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Zwammerdam.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Er zijn 2 keuzes: één aansluiting of twee aansluitingen. Het enige verschil zit hem in hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 ingang heeft 1 ingang, en kan dus maar 1 auto laden, een dubbel laadstation heeft een dubbele capaciteit, en kan dus 2 auto’s laden. Dit is praktisch wanneer je 2 auto’s in bezit hebt en natuurlijk voor zakelijke parkeerplaatsen.

Slimme functies
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door meer en meer slimme laadfuncties. In het volgende hoofdstuk check je extra details over slimme laadpunten en de verschillende opties.

 • Dynamic Load Balancing: handige functie die overbelasting voorkomt.
 • Peak shaving: helpt overmatig verbruik tijdens piekuren voorkomen.
 • Gezichtsherkenning: uitsluitend opladen wanneer jij zelf het systeem hebt ontgrendeld.
 • Gebarenherkenning: met bepaalde bewegingen activeer je laadsessies, of stop je juist een laadsessie.
 • AutoStart / Plug&Charge: bij een laadstation met autostart heb je geen pasje, tag of sleutel nodig. Plug & play!
 • Abonnementen & Laadpas: automatische verrekening laadkosten.

Laadpaal installateur Zwammerdam vergelijken

De aanschafprijzen van laadpalen liggen nogal uiteen. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €650 tot +/- €3325. De aanschafkosten hangen vooral af van het totale laadvermogen van de installatie. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller de batterij weer op volledige capaciteit zit. Tevens zijn er slimme laadpunten met extra mogelijkheden als voice of gezichtsherkenning die duurder zijn. Hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Zwammerdam.

Type stationLaadvermogenOplaadtijdKosten
1-fase laadpaal3,7 kW10 – 12 uur€505- €600
1-fase laadpaal7,4 kW5,6 uur€500- €625
3-fase laadpaal11 kW3,5 uur€670- €765
3-fase laadpaal22 kW1,5 uur€880- €985
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis excl. installatie.

Top leveranciers

 1. EVBox:Verbonden met Wi-Fi, 3G en Bluetooth.
 2. Wallbox (wandlader): Mooi design en krachtige performance.
 3. NewMotion: profiteer van volledig inzicht in laadkosten via een online portal.
 4. Alfen: Montage aan wand of losstaand met optionele montagepaal.
 5. Mennekes: Robuust, mooi van vorm, aansluitklaar.
 6. EVhub: Voor elke EV met een type 1 of type 2 stekker.
 7. Webasto: Slimme Dynamic Load Balancing optie.
 8. Ecotap: Voor elke Plugin Hybride en/of volledige elektrische auto.
 9. Blue Current: Plug & Charge of met laadpas laden.
 10. Chargepoint: Robuuste omhulling, vandalismebestendig.
 11. Myenergi / Zappi: Houdt al jouw laadsessies bij.
 12. Tesla Wall Connector: Betaalbaar en geschikt voor Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Gemakkelijk mee te nemen laadpaal.
 14. Zie ook merken als: ABB, Etrel, Enovates, Eaton, Etrel, Hypercharger, Flexicharge, Keba & Tritium, Xcharge, Zaptec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2024
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Zwammerdam lopen uiteen tussen de €430 & €2075. De totale kosten hangen af van een verwachting van de diverse installatie-uren (arbeid), meterkast aanpassingen en de afstand tussen de meterkast en de plek waar de laadpaal geplaatst wordt. Hoe langer deze afstand, hoe meer er uitgegraven moet worden en hoe meer kabels benodigd zijn.

Kosten van het laadpas abonnement
Bij sommige aanbieders wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Dit is (zeker als jij de enige gebruiker bent) geen noodzaak, maar geeft verschillende voordelen. De kosten van zo’n backoffice abonnement voor jouw laadpaal zijn zo’n €5,50 op maandbasis.

 • Altijd inzicht in het verbruik van jouw laadstation.
 • Automatische facturering en verrekening.
 • Zelf tarief instellen eigen laadpunt.
 • Altijd actuele updates en 24/7 telefonische helpdesk.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Zoek goede deskundigen uit jouw regio.

Rekenvoorbeeld besparing elektrisch rijden

Elektrisch rijden is goed voor een schone lucht, maar bespaart ook veel geld. Het kopen van een elektrische auto en jouw thuislaadpunt hebben een korte terugverdientijd. Op deze pagina tonen we een rekenvoorbeeld. Een gemiddelde Nederlander rijdt per jaar zo’n 1111 km (maandelijks). Op basis daarvan ramen we wat de mogelijke besparing zal zijn. In onze calculatie gaan we uit van de volgende kosten (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Zwammerdam):

 • Benzine rijden 2024: €0,130/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,046/km
AandrijvingTarieven p/kmP/maandPer jaar
Benzine€0,130€144,43€1733,16
Elektrisch rijden€0,046€51,11€613,27
Besparing€0,084€93,32€1119,89
Kosten elektrisch vs benzine rijden in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Alphen aan den Rijn

Heb je een EV, maar zelf aan huis geen opties voor opladen? En is er in jouw directe omgeving nog een openbaar laadpunt? In deze gevallen mag jij een openbaar oplaadpunt in Zwammerdam aanvragen bij de gemeente. Er gelden hiervoor wel aanvullende voorwaarden:

 • Je hebt niet genoeg ruimte voor een eigen laadpunt.
 • Op dit moment is er nog geen openbaar laadstation in de straat.
 • Je hebt een EV of hybride wagen in bezit met een actieradius boven de minimale aantal kilometers.

Als je aan deze voorwaarden voldoet zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente beslist uiteindelijk of en in welke straat de laadzuil werkzaam zal worden. Ze onderzoeken variabelen als zichtbaarheid en doorstroming. Elke EV-eigenaar mag het gebruiken. Uitgebreide informatie vind je op www.alphenaandenrijn.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken of er een subsidie mogelijk is. Veel Nederlandse gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Via deze omgeving kan je heel eenvoudig een openbare laadpaal aanvragen. Of bezoek onze pagina over Lease een elektrische auto.

Openbare oplaadpunten (juli 2024)

Laadstations in Zwammerdam zijn aanwezig. Iedereen met een EV kan daar gebruik van maken. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De prijzen bedragen tussen de €0,290 en €0,560 p/kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In het Google Maps overzicht check jij de openbare laadstations in Zwammerdam. Vergelijk ook oplaadplekken en installatiebedrijven in Rijnsaterwoude, Ter Aar, Aarlanderveen, Nieuwveen en Zevenhoven.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden zwammerdam-2471

Laadpunten voor bedrijven

Een laadpaal op de parkeerplaats bij kantoor is relevant voor je personeel en relaties. Bekijk je de mogelijkheden voor een kantoor of bedrijf met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Wanneer we kijken naar de actuele regelgeving moet 10% van de parkeervakken een laadplaats zijn. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder verschillende subsidieregelingen. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 36% aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een interessante optie voor bepaalde investeringen, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Ook kan je extra geld verdienen door een tarief in te stellen voor derden voor het laden.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Hoeveel geld kost een eigen laadstation aan huis?
Een eigen laadpaal aan huis incl. de benodigde installatie varieert qua prijs tussen de €925 en €2125. De uiteindelijke kostprijs hangt af van het type laadpaal (softwarematige slimme functies), het minimale laadvermogen, afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en of er iets in jouw meterkast omgezet moet worden zoals het plaatsen van een aardlekautomaat of nieuwe groep.

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
De tarieven voor het thuis opladen van een elektrische auto zijn goedkoop. Je rekent de kilowattuurprijs af bij jouw leveranciers van energie zoals Essent, Energiedirect, Budget energie, Eneco, Engie en Pure energie, Oxxio, Vattenfall, PowerPeers. Dit is nu ongeveer €0,230 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden liggen gemiddeld op €4,25 per 100 kilometer. Ter illustratie: een auto met benzinemotor kost circa €10,00 p/100 km. Als de laadpaal draait op zonnepanelen kan je jouw EV na verloop van tijd echt gratis laden. De gemiddelde EV heeft tussen de 8 en 14 zonnepanelen nodig om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Zuid-Holland.

Hoe gaat de installatie van het laadpunt?
De leverancier treft de nodige voorbereidingen in jouw meterkast. Het lokale stroomnetwerk raakt zo niet overbelast. Via de stroomkast gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. In samenspraak met de vakman bepaal je wat een goede plek is om graafwerk en benodigde kabels te beperken. De laadpaal installateur in Zwammerdam bevestigt het laadstation aan de muur of op een bevestigingspaal.

Welke aanpassingen in mijn meterkast zijn nodig?
Over het algemeen is elke meterkast in staat om een elektrische auto te voorzien van stroom. Het kan wel zijn dat er eerst het e.e.a. moet worden omgezet. Belangrijk is of de meterkast een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De oude modellen EV’s werden geladen op 220V (1-fase). De actuele elektrische auto’s kan je enkel laden met een 3-fasen aansluiting. Dit komt neer op krachtstroom. Hierdoor wordt het snelladen mogelijk gemaakt. Een laadpunt installatiebedrijf in Zwammerdam zal je ondersteunen bij deze werkzaamheden. De prijzen van deze service bedragen ongeveer €1125. Let op: het vastrecht van je energieleverancier kan hierdoor omhoog gaan.

Type 1 en type 2 stekkers, wat is het verschil?
Stekkers van laadkabels verdelen we onder intype 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt vooral gebruikt door Japanse merken en auto’s uit de VS. Model 2 wordt gebruikt door merken uit Europa. Veel favoriete elektrische auto’s in Zwammerdam zijn geschikt voor de type 2 stekker. Ook openbare laadpalen in Nederland beschikken over type 2 (Mennekes).

Kan ik subsidie aanvragen als ik thuis een laadpaal plaats?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt op je oprit. Elke regio heeft een eigen beleid. De gemeente Alphen aan den Rijn heeft momenteel geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Je kunt het wel overwegen om een laadstation op een openbare plek aanvragen. Je kunt daarbij het verzoek indienen of het laadpunt dichtbij jouw woning kan komen te staan. Voor meer info en aanvragen zie www.alphenaandenrijn.nl.

Plaats een reactie