Laadpaal Rijnsaterwoude

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Dat betekent ook dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. Het is dan mogelijk om te gaan voor een 100% eigen laadpaal in Rijnsaterwoude aan huis. Dankzij een particulier laadstation geniet je iedere morgen van een opgeladen accu van jouw Volkswagen ID.4 1st of jouw Porsche Taycan 4S. Niet langer zoeken naar een vrij laadstation en de kWh prijs is voordeliger. Op dit portaal zoek je uitgebreide informatie over geschikte laadpalen, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en kun je direct een offerte aanvragen bij installateurs die werken in jouw gemeente.

 • Dankzij een elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Niet afhankelijk van de beschikbaarheid van een openbare laadpaal.
 • Iedere morgen wegrijden met een opgeladen accu, altijd 100% actieradius.
 • Goedkoper autorijden op je eigen groene stroom met zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis koop je al voor €925.
 • Een particulier laadstation heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Rijnsaterwoude

Elektrisch rijden is de toekomst. Het laden van een elektrisch voertuig zoals de CUPRA el-Born kan op verschillende manieren. Een eigen goedkope laadpaal Rijnsaterwoude kopen is iets wat je zeker moet overwegen. Het werkt snel en eenvoudig en je hebt dan de zekerheid van een 100% actieradius. Bovendien is het vele malen goedkoper dan een publiek laadpunt. De kosten worden gevormd door de initiële aanschaf + installatie en de verbruikskosten (deze stroom kan je natuurlijk zelf opwekken middels zonnepanelen). Het enige wat je nodig hebt is een parkeerplaats/garage of oprit. Welke laadpaal is nu handig voor mijn woning (meterkast) en auto? Hierbij vind je aantal belangrijke aandachtspunten rondom laadpaal laten installeren in Rijnsaterwoude. Zie ook aanvullende informatie over Voordelige laadpas.

Wallbox of laadpaal
Een laadstation Rijnsaterwoude installeren kan op 2 manieren. Je kunt het installeren aan de muur als een wandmodel (wandbox) of je installeert het op een paal. Verder zijn er geen verschillen. Denk vooraf na over hoeveel afstand er zit tussen de laadplek en jouw parkeerplaats zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1-fase of 3-fasen systeem
De 1-fase variant functioneert met de normale 230V aansluiting. Daarmee behaal je standaard 16A. Je kunt dan uitgaan van 3.7 kW laadvermogen. Elke woning in Nederland heeft ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). Een 3-fase laadpaal maakt gebruik van 3x230V en heeft een vermogen van 16A of 32A. Het maximale laadvermogen is dan 11 kW. Het 3-fase systeem heeft dus een oplaadkracht die 3 keer hoger ligt. Heb je thuis nog niet de beschikking over 3-fase groepen? Je kunt eenvoudig je groepenkast laten aanpassen door een elektricien in Rijnsaterwoude. Vergeet ook niet om deze aanpassing aan te vragen bij de netbeheerder.

Een eigen oplaadpunt op de oprit?

Voordelig opladen en altijd verzekerd van een vrije plek

Laadkabel: vast of los
Er zijn eigenlijk 2 mogelijkheden: een laadzuil met een vaste kabel/verbinding of een losse stekker. Het grootste gemak van een vastzittende kabel is dat je ‘m heel snel kunt aansluiten op jouw auto. Verder is het zo dat je ze in meerdere formaten en lengtes kunt kopen, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Een punt van kritiek is dat de kabel wat gevoeliger wordt voor slijtage omdat er door wind en regen water in kan komen (of je moet de auto binnen opladen). Daarnaast kan het zijn dat het wat rommelig oogt. Ten derde moet ook opgemerkt worden dat de ene auto weer net een andere kabel nodig heeft dan de andere.

Het handige van een losse kabel (als mede een socket) is dat dit geschikt is voor meer verschillende auto’s. Het laadproces doe je met de kabel die af-fabriek is geleverd. Daarnaast ziet het er niet zo chaotisch uit en blijft de kabel langer goed. Een punt van kritiek is dat je steeds een extra handeling moet uitvoeren als je jouw EV wilt laden. Je moet eerst de kabel uit de koffer halen, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. Een paal met een losse laadkabel blijkt uit onderzoek het beste te werken. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? In dat geval zijn er geen aanpassingen nodig. Advies: rijdt ook eens langs de snelladers in Rijnsaterwoude.

Enkel of dubbel laadstation
Er bestaan twee types: 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Het verschil zit hem in het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een paal met 1 stekker aansluiting heeft stroomcapaciteit voor 1 EV, een dubbel uitgevoerd systeem is geschikt voor 2 EV’s. Dit biedt uitkomst wanneer je 2 auto’s in bezit hebt of juist voor bedrijven.

Innovatieve functies
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door intuïtieve slimme laadfuncties. Hierbij bekijk jij meer achtergrondinfo over slimme laadpunten en de toepassingen daarvan.

 • Dynamic Load Balancing: stemt energieverbruik af met andere apparaten in huis.
 • Peak shaving: voorkomt overcapaciteit kosten bij het elektrisch laden.
 • Gezichtsherkenning: De laadpaal kan alleen door geautoriseerde personen gebruikt worden.
 • Gebarenherkenning: Geen pasje of sleutel meer nodig, enkel een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: ideaal als het stroomverbruik niet geregistreerd hoeft te worden.
 • Abonnementen & Laadpas: laadkosten automatisch te verrekenen met je baas.

Laadpaal installateur Rijnsaterwoude vergelijken

De prijzen van laadpalen kunnen flink uiteen lopen. De adviesprijs van een laadstation voor thuis schommelt tussen de €700 tot en met €3400. De uiteindelijke prijs wordt voor het grootste gedeelte gevormd door het totale laadvermogen van de installatie. Des te hoger het vermogen, hoe optimaler het laadproces van de batterij. Verder zijn er allerlei slimme stations met toffe extra’s als gezichts- en gebarenherkenning die een hogere verkoopprijs hebben. In de bijgaande tabel tref je de kosten laadpaal Rijnsaterwoude.

Laadpaal typeLaadcapaciteitLaadtijdPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW10 uur€515- €640
1-fase laadpaal7,4 kW5,5 uur€530- €610
3-fase laadpaal11 kW3,6 uur€700- €785
3-fase laadpaal22 kW2 uur€875- €930
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis excl. installatie.

Populaire systemen

 1. EVBox:Altijd automatische software-updates.
 2. Wallbox (wandlader): Realtime oplaadcontrole.
 3. NewMotion: altijd met zorgvuldige en deskundige installatie.
 4. Alfen: Inzicht in gebruik en load balancing.
 5. Mennekes: Wereldwijde specialist voor industriële stekkervoorzieningen.
 6. EVhub: Gemakkelijke installatie (ook voor doe-het-zelver).
 7. Webasto: Plug & Charge-functie en slimme functies.
 8. Ecotap: Robuust en vandalismebestendig design.
 9. Blue Current: Veilig en robuuste laadstations.
 10. Chargepoint: Koppeling aan eigen duurzame energieopwekking mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: Altijd en overal inzicht via de mobiele App.
 12. Tesla Wall Connector: Snelste oplaadsnelheid voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Slimme mobiele lader die je op afstand kunt bedienen.
 14. Zie ook merken als: ABB, Eaton, Etrel, Delta, Etrel, Keba, Schneider Electric , Flexicharge & Tritium, Efacec, Zaptec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2024
De uiteindelijke kosten van een voordelige laadpaal installeren in Rijnsaterwoude lopen uiteen tussen de €360 en ongeveer €2000. Dat wordt gecalculeerd a.d.h.v. of er iets in de meterkast omgezet moet worden en welke afstand er zit tussen de aansluiting in de meterkast en de laadpaal zelf. Hoe groter het perceel, hoe meer er uitgegraven moet worden en hoe meer meters kabel er benodigd is.

Kosten van het laadpas abonnement
Steeds vaker wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto een speciaal abonnement gekozen. Dit is (zeker als jij de enige gebruiker bent) geen noodzaak, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De kosten van zo’n backoffice abonnement voor jouw laadpaal bedragen ongeveer €6,75 p/maand.

 • Altijd inzicht in je laadgebruik.
 • Laadsessies thuis verrekenen met werkgever.
 • Je kunt gebruik maken van betaald gastgebruik.
 • Helpdesk 24/7 bereikbaar + software updates.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Check erkende specialisten uit jouw omgeving.

Rekenvoorbeeld besparing elektrisch rijden

Elektrisch rijden is financieel erg interessant. De investering in een elektrische auto en het thuislaadpunt kennen een aantrekkelijke terugverdientijd. Onderstaand hebben wij een rekenvoorbeeld. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1110 km (maandelijks). Op basis van dit gemiddelde ramen we wat jouw potentiële besparing is. In onze begroting nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Rijnsaterwoude):

 • Benzine rijden 2024: €0,125/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,045/km
SoortKosten p/kmP/maandPer jaar
Benzine€0,125€138,75€1665,00
Elektrisch rijden€0,045€49,95€599,40
Besparing€0,080€88,80€1065,60
Dit kun je besparen met elektrisch rijden in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Kaag en Braassem

Rijd je een elektrische auto, echter heb je thuis geen parkeerplek beschikbaar? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt In die situaties mag je zo’n openbaar oplaadpunt in Rijnsaterwoude aanvragen bij de gemeente. De gemeente hanteert strenge eisen:

 • Je hebt niet genoeg ruimte voor een eigen laadpunt.
 • In de directe omgeving is er nog geen openbaar laadstation beschikbaar.
 • De persoon die het indient moet eigenaar zijn van een EV/hybride auto met een noemenswaardige actieradius.

Wanneer je voldoet aan de gestelde eisen bekijkt een ambtenaar jouw aanvraag. De gemeente heeft altijd de beslissingsbevoegdheid als het gaat om of en in welke straat de laadzuil neergezet wordt. Daarbij bekijkt de gemeente invalshoeken zoals toegankelijkheid en parkeerdruk. Iedere woningbezitter kan hier gebruik van maken. Updates en informatie is ook te lezen op www.kaagenbraassem.nl. Hier lees je bovendien of je een subsidie kunt krijgen. Veel Nederlandse gemeenten schieten de aanvraag in bij Openbaarladen.nl. Op die site kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Op deze website lees je ook meer over Betrouwbare laadpaal.

Openbare oplaadpunten bekijken (juli 2024)

Laadstations in Rijnsaterwoude zijn dagelijks beschikbaar. Iedereen met een EV kan hier parkeren en laden. Vergeleken met thuis laden is het vrij kostbaar. De kosten bedragen tussen de €0,265 en €0,585 p/kWh. Hiervoor is een laadpas abonnement van bijvoorbeeld Eflux nodig. In onze maps kaart treft jij de openbare laadstations in Rijnsaterwoude. Check tevens laadplekken en aanbieders in Ter Aar, Aarlanderveen, Nieuwveen, Zevenhoven en Noorden.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden rijnsaterwoude-2465

Informatie over laadpunten voor bedrijven (zakelijk)

Een laadpaal naast kantoor is heel praktisch voor bijv. bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Bezit je een kantoorpand met 10 parkeervakken of meer? Tegenwoordig moet minimaal 10% een laadpunt hebben. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook nog eens het overwegen waard. Als ondernemer kun je profiteren van meerdere subsidieregelingen. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Dankzij deze regeling kan je tot 36% van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Ook verdient een zakelijke laadpaal zich terug door de paal openbaar te stellen en anderen te laten betalen voor het gebruik van de palen.


Veelgestelde vragen (FAQ) over thuis elektrisch laden

Een eigen laadstation aan huis, wat kost dat?
Een laadpaal voor thuis aanschaffen inclusief installatiewerk zit qua kostprijs tussen de €925 en €2425. De definitieve prijs hangt af van het model laadzuil (wel/geen slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en of er nog iets in de meterkast moet gebeuren zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Wat kost het om mijn auto thuis op te laden?
Thuis een elektrische auto opladen is het goedkoopst. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij jouw leveranciers van energie zoals Essent, Energiedirect, Budget energie, Engie, NLE en Pure energie, Oxxio, PowerPeers, Vandebron. Gemiddeld is dat +/- €0,245 per kWh. De onkosten van elektrisch autorijden komen daarmee uit op ongeveer €3,65 p/100 km. Goed om te weten: een gemiddelde benzineauto kost je al snel €9,55 per 100 kilometer. Met zonnepanelen kan je na een aantal jaren zelfs zo goed als gratis laden. Een reguliere EV heeft tussen de 8 en 14 zonnepanelen nodig om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Zuid-Holland.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De monteur zal indien nodig eerst wat groepen plaatsen in de stroomkast in de woning. Dit zorgt voor een optimale stroomverdeling in huis. Vanuit de meterkast gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. Samen met de installateur overleg je wat de beste manier is om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. De laadpaal installateur in Rijnsaterwoude bevestigt het laadstation aan de muur of op een speciale paal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Uiteindelijk is elke meterkast geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Het kan wel zijn dat er eerst het e.e.a. moet worden omgezet. Bekijk vooraf wel of je meterkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De oude modellen EV’s waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. De huidige elektrische auto’s worden opgeladen met een 3-fasen laadpaal. In de volksmond wordt het ook wel krachtstroom genoemd. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Rijnsaterwoude kan jou hierin ontzorgen. De prijzen van deze service zijn zo’n €1125. Let op: door deze verzwaring betaal je mogelijk een hoger vastrecht.

Wat zijn type 1 en type 2 stekkers?
Stekkers (van laadkabels) zijn verkrijgbaar in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 worden geproduceerd door Japanse en Amerikaanse merken. Model 2 stekkers komen we tegen bij de Europese leveranciers. Veel gangbare elektrische auto’s in Rijnsaterwoude kan je laden met zo’n type 2 stekker. Ook het gros van de openbare laadpalen in Nederland (en Europa) zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Is er een subsidie mogelijk voor een laadpaal bij mij thuis?
Er zijn geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt. Elke provincie is vrij om hier eigen beleid voor te schrijven. De gemeente Kaag en Braassem verstrekt momenteel geen financiële tegemoetkoming voor een particuliere laadpaal. Je kunt er wel over nadenken om een verzoek in te dienen voor een openbaar laadpunt. Je kunt aanvragen of de laadzuil vlakbij jouw woning kan komen te staan. Bekijk ook www.kaagenbraassem.nl.

Plaats een reactie