Laadpaal Woubrugge

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Hierdoor zien we ook dat de aanwezige openbare oplaadpunten steeds meer in trek zijn. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een privé laadpaal in Woubrugge aan huis. D.m.v. een privé laadstation hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw Mini Electric & Tesla Model Y Long Range Performance. Je hoeft niet meer te wachten op een vrije laadpaal en het is erg goedkoop. Hier vind je praktische informatie over verschillende laadpunten, krijg je inzicht in de mogelijkheden en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk die werken in jouw gemeente.

 • Met behulp van jouw eigen elektrische laadpaal zul je extra besparen op de kilometerprijs.
 • Een exclusieve paal voor je eigen wagen.
 • In de avond zet je hem aan de lader voor een volle accu, zo profiteer je iedere dag van de maximale actieradius.
 • Rijden zonder kosten door te laden op je eigen zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis is al te bestellen voor €975.
 • Een privé laadstation aan huis heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Woubrugge

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Jouw elektrische auto opladen als onder andere de Volkswagen ID.3 Pure gaat steeds eenvoudiger. Een slimme eigen goedkope laadpaal Woubrugge kopen is iets wat we steeds meer zien. Hij is altijd beschikbaar en je rijdt elke ochtend weg met een lange actieradius. Tevens is het een stuk voordeliger dan bij een publiek toegankelijk laadstation. De kosten bestaan uit: de prijs van de wallbox, de aansluitkosten en de stroom / verbruikskosten (het gebruik van eigen zonnepanelen wordt aangeraden). Het enige wat je nodig hebt is een eigen oprit of garage. Welke laadpaal is nu handig voor mijn situatie? Verderop vind je een aantal kooptips ten aanzien van laadpaal laten installeren in Woubrugge. Op deze website lees je ook meer over Laadpaal plaatsen.

Type montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Woubrugge kun je op twee wijzen aanbrengen. Je kunt het laten plaatsen als wandbox aan de muur of op een speciale paal. Er zit verder geen verschil tussen deze opties. Onderzoek de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation (zo kun je besparen op de kabellengte).

1- of 3-fasen aansluitingen
Een 1-fase laadpaal maakt gebruik van de standaard 230 voltage. Het heeft een standaard vermogen van 16A. Je kunt dan uitgaan van 3.7 kW laadvermogen. Iedere woning heeft ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). Het 3-fase systeem biedt je tot wel 3x 230V aan capaciteit. Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen per uur. Een 3-fase laadpaal kan dus opladen in veel kortere tijd (snelladen). Heb je nog niet de beschikking over krachtstroom? Je kunt hierin investeren en jouw meterkast uitbreiden door een elektricien in Woubrugge. De netbeheerder kan vervolgens de capaciteit van de energieaansluiting veranderen.

Een eigen oplaadpunt op de oprit?

Goedkoop en snel laden en niet langer zoeken naar een vrij laadstation

Laadkabel: los of vast
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een vaste kabel of een losse stekker. Het belangrijkste voordeel van een vastzittende kabel is dat je eenvoudig en snel de auto kunt opladen. Verder is het zo dat je ze in meerdere formaten en lengtes kunt kopen, vaak wel 6 – 8 meter. Belangrijk nadeel is dat de levensduur van de kabel minder is omdat er door wind en regen water in kan komen (of je moet de auto binnen opladen). Wat we ook vaak horen is dat het er niet zo netjes uit ziet. Daarbij is het zo dat de ene auto weer net een andere kabel nodig heeft dan de andere.

Het handige van een losse kabel (net als een socket) is de vrijheid in het opladen. Opladen kan altijd en overal met de laadstekker die je overal gebruikt en die je altijd mee hebt. Ook ligt de kabel niet zo in het zicht en profiteer je van een langere levensduur. Het belangrijkste nadeel is dat er een extra handeling vereist is als je jouw auto gaat laden. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, daarna sluit je ‘m aan. Een laadzuil met losse kabel wordt aangeraden door de meeste EV-rijders. Koop je een nieuwe elektrische auto? Dan zijn er geen aanpassingen nodig. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in Woubrugge.

Enkel of dubbel laadstation
Er zijn twee mogelijkheden: één aansluiting of twee aansluitingen. Het verschil heeft te maken met het aantal EV’s dat op hetzelfde moment kunnen worden geladen. Een enkelvoudige paal is geschikt om 1 voertuig op te laden, een dubbel laadstation heeft een dubbele capaciteit, en kan dus 2 auto’s laden. Nuttig als je buren de laadpaal bijvoorbeeld ook willen gebruiken of als je een laadpunt beschikbaar wilt stellen aan bezoekers.

Smart toepassingen
Laadstations hebben steeds vaker slimme laadfuncties. Bijgaand lees je meer informatie over slimme laadpunten en de nieuwste snufjes.

 • Dynamic Load Balancing: past laadvermogen automatisch aan op beschikbare hoeveelheid stroom.
 • Peak shaving: voorkom kosten die uw netbeheerder in rekening kan brengen bij het overschrijden van het piekvermogen.
 • Gezichtsherkenning: voorkom misbruik van je station door een extra beveiliging in te stellen.
 • Gebarenherkenning: Laadzuil bedienen met eenvoudige gebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: het inpluggen van de stekker is voldoende om de laadsessie op te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: houd overzicht over jouw laadstation(s) en laadsessies.

Laadpaal installateur Woubrugge vergelijken

De tarieven van laadpalen variëren enorm. De kosten van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €600 en €3325. De kosten worden tot stand door o.a. de laadcapaciteit van het station. Hoe hoger het vermogen, hoe optimaler het laadproces van de batterij. Bovendien heb je de keuze uit slimme stations met functies als Hub/Satellite die duurder zijn. In de bijgaande tabel tref je de kosten laadpaal Woubrugge.

Type laadstationLaadvermogenLaadtijdPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW10,8 uur€515- €650
1-fase laadpaal7,4 kW5 uur€535- €610
3-fase laadpaal11 kW3,6 uur€690- €770
3-fase laadpaal22 kW2 uur€870- €1035
Kosten van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Betrouwbare producten

 1. EVBox:Ingebouwde elektrische beveiligingen.
 2. Wallbox (wandlader): Meest betrouwbare en veilige optie voor het opladen van je auto.
 3. NewMotion: laad probleemloos overal op in het grootste publieke laadnetwerk van Europa.
 4. Alfen: SIM-lock vrije laadstations.
 5. Mennekes: Slimme Plug & Charge functionaliteit.
 6. EVhub: No-nonsense laadoplossingen voor een scherpe prijs.
 7. Webasto: Populaire systemen al vanaf €595,00.
 8. Ecotap: Slimme oplaadsystemen met Dynamic Load Balancing.
 9. Blue Current: Laden met alle gebruikelijke laadpassen via RFID.
 10. Chargepoint: Robuuste omhulling, vandalismebestendig.
 11. Myenergi / Zappi: Slimme daltarief instellingen mogelijk.
 12. Tesla Wall Connector: Het krachtige laadstation voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Flexibel en eenvoudig de laadstroom aanpassen.
 14. Overweeg ook: ABB, Etrel, Enovates, Delta, Etrel, Hypercharger, Schneider Electric , Keba of Tritium, Circontrol, Xcharge, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Kosten voor installatie 2024
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Woubrugge komen uit tussen de €450 tot €1825. Dit hangt af van of er bijvoorbeeld een 3-fase aansluiting aangelegd moet worden en de afstand tussen de meterkast en de locatie waar het laadstation komt. Hoe groter het terrein, hoe meer graafwerk/boorwerk er bij komt en hoe meer kabelmeters gebruikt moeten worden.

Informatie over laadpassen
Steeds vaker wordt bij plaatsing van een laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Dit is geen vereiste, echter zijn de pluspunten behoorlijk interessant. De kosten van abonnementen voor laadpalen zijn circa €6,50 op maandbasis.

 • Online inzicht in laadsessies.
 • Automatische verrekening werkgever.
 • Gast Tarief instellen.
 • Profiteer van 24/7 service en updates.

Een goedkope laadpaal voor thuis?

Check betrouwbare leveranciers die werken in je omgeving.

Hoeveel voordeel behaal ik met een elektrische auto?

Elektrisch rijden kan veel geld besparen. De investering in een elektrische auto en het thuislaadpunt plus installatie verdien je vrij vlot terug. Hieronder maken we het duidelijk middels een rekenvoorbeeld. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1112 km (maandelijks). Hiermee verwachten we wat jouw potentiële besparing is. In het rekenvoorbeeld zijn de volgende tarieven van toepassing (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Woubrugge):

 • Benzine rijden 2024: €0,135/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,047/km
TypePrijzen p/kmPer maandPer jaar
Benzine rijden€0,135€150,12€1801,44
Elektrisch rijden€0,047€52,26€627,17
Besparing€0,088€97,86€1174,27
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Kaag en Braassem

Lease of koop jij een elektrische auto, maar ontbreekt het je aan de ruimte voor een eigen laadplek? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? In die situaties mag je een openbaar oplaadpunt in Woubrugge aanvragen bij de gemeente. Er kunnen per gemeente wel additionele voorwaarden gelden:

 • Je beschikt zelf niet over voldoende vrije ruimte voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation (gepland) dichtbij jouw woon- of werkadres.
 • De persoon die het indient moet eigenaar zijn van een EV/hybride auto met een minimale actieradius of accucapaciteit.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente neemt een besluit over of en waar precies de laadzuil komt te staan. Ze analyseren hiervoor facetten als bereikbaarheid en of het technisch kan. Elke EV-eigenaar mag hier parkeren en laden. Alle info vind je op www.kaagenbraassem.nl. Hier kan je ook lezen of er een subsidie mogelijk is. Steeds meer gemeenten kiezen ervoor de exploitatie te laten verlopen via Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Elektrische auto prive rijden.

Overzicht met alle openbare oplaadpunten (juli 2024)

Laadstations in Woubrugge zijn veel beschikbaar. Iedereen heeft de mogelijkheid daar te laden. Vergeleken met thuis laden is het vrij kostbaar. De prijzen liggen tussen de €0,260 en €0,575 p/kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In het volgende schema treft je de openbare laadstations in Woubrugge. Check tevens oplaadpunten en installateurs in Zwammerdam, Rijnsaterwoude, Ter Aar, Aarlanderveen en Nieuwveen.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden woubrugge-2481

Mogelijkheden voor zakelijke laadpunten

Een laadpaal naast kantoor biedt veel uitkomst voor personeel of bezoekers. Zoek je naar opties voor een bedrijfspand met 10 parkeerplekken of meer? Tegenwoordig zal je 10% van de plekken moeten reserveren voor EV-rijders. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook nog eens het overwegen waard. Als ondernemer kun je profiteren van een aantal subsidieregelingen. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Dankzij deze regeling kan je tot 36% van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 75% aftrekbaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Daarbovenop kan je iets bijverdienen door derden te laten betalen voor het laden.


Veelgestelde vragen aangaande thuis elektrisch laden

Een eigen laadstation aan huis, wat kost dat?
Een individueel laadpaal voor huis inclusief plaatsing zit qua kostprijs tussen de €875 & €2325. Het hele prijskaartje wordt bepaald door het type en model (additionele slimme functies), het minimale laadvermogen, het aantal benodigde kabelmeters en of er nog iets in de meterkast moet gebeuren zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Wat kost een auto thuis opladen?
Je elektrische auto thuis laden is financieel gunstig. Je rekent de kilowattuurprijs af bij jouw vaste energieleverancier zoals Budget energie, Essent, Engie, Eneco, Energiedirect en Vandebron, Pure energie, Oxxio, PowerPeers. Dat is om en nabij de €0,240 per kWh. De onkosten van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €3,75 p/100 km. Goed om te weten: een doorsnee benzinewagen kost ongeveer €10,40 per 100 kilometer. Met zonnepanelen kost de gebruikte stroom na verloop van tijd helemaal niks meer. Een EV anno 2024 heeft zo’n 12 – 14 panelen nodig om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Zuid-Holland.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De monteur zal enkele aanpassingen moeten doen in jouw meterkast. Zo zal het stroomnet in huis niet overbelast raken. Vanaf de meterkast legt men de benodigde kabels aan richting de installatie plek. Samen met de installateur overleg je waar het station moet komen om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. Jouw laadpaal installateur in Woubrugge bevestigt het laadstation aan de muur of op een stevige paal.

Welke aanpassingen in mijn meterkast zijn nodig?
Uiteindelijk is iedere meterkast geschikt voor het laden van een elektrische auto. Het kan wel zijn dat er eerst het e.e.a. moet worden omgezet. Hierbij is van belang of de woning is uitgevoerd met een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste modellen kon men nog opladen op 220V (1-fase). Innovatieve elektrische voertuigen vergen een zogenaamde 3-fasen aansluiting. We spreken ook wel over krachtstroom. Het snelladen heeft heel veel voordelen. Een laadpunt installatiebedrijf in Woubrugge kan dit allemaal regelen. De kosten daarvoor zijn circa €950. Disclaimer: stroomkosten voor vastrecht stijgen dan wel.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Laadkabels / stekkers zijn verkrijgbaar in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 is vooral te zien bij Japanse & Amerikaanse automerken. Model 2 stekkers komen we tegen bij merken uit de Europese Unie. Veel bekende elektrische auto’s in Woubrugge zijn compatibel met een type 2 stekker. Ook het gros van de openbare laadpalen in Nederland (en Europa) kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Is er een subsidie mogelijk voor een laadpaal bij mij thuis?
Er zijn geen landelijke subsidies voor een eigen thuislaadpunt. Elke gemeente is vrij om hier eigen beleid voor te schrijven. De gemeente Kaag en Braassem verstrekt momenteel geen subsidies of korting op een particuliere laadpaal. Je kunt er wel over nadenken om een openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt verzoeken of de paal dichtbij jouw huis kan komen. Voor extra info verwijzen we je naar www.kaagenbraassem.nl.

Plaats een reactie