Laadpaal Berkel en Rodenrijs

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Door deze trend zien we ook dat er soms geen openbare oplaadplek te vinden is. De oplossing is een handige laadpaal in Berkel en Rodenrijs aan huis. Middels een laadstation op eigen terrein geniet je iedere morgen van een opgeladen accu van jouw Volkswagen ID.3 Pure of jouw Hyundai Kona Electric 39 kWh. Altijd een vrije plek bij de laadpaal en het is ook nog eens een stuk goedkoper. Middels onze vergelijker lees je uitgebreide informatie over meerdere soorten laadpunten, bieden we een aantal handige kooptips en kom je in contact met leveranciers en installateurs uit jouw omgeving.

 • Door gebruik te maken van een elektrische laadpaal kan je heel goedkoop je eigen auto tanken.
 • Niet afhankelijk van de beschikbaarheid van een openbare laadpaal.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, geen zorgen meer over de actieradius.
 • Nog goedkoper rijden in combinatie met eigen zonnepanelen op je woning.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis is er al vanaf €950.
 • Een privaat laadstation heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Berkel en Rodenrijs

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Jouw elektrische auto opladen als onder andere de Audi Q4 e-tron kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een extra goedkope laadpaal Berkel en Rodenrijs kopen is een goede investering. Hij is altijd beschikbaar en je hebt dan elk moment van de dag een volle accu. Evenzeer is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij onderweg laden. De kosten waar je mee te maken krijgt zijn de aanschaf en installatie van de paal en uiteraard de verbruikte stroom (eventueel zelf op te wekken met zonnepanelen). Het enige wat je nodig hebt is een eigen oprit of garage. Welk laadstation is geschikt voor mijn woning en auto? Verderop vind je een aantal kooptips m.b.t. laadpaal laten installeren in Berkel en Rodenrijs. Of klik door voor meer informatie over Elektrische auto prive rijden.

Wallbox of laadpaal
Een laadstation Berkel en Rodenrijs kan op 2 manieren worden aangebracht. Je kunt het installeren aan de muur als een wandmodel (wandbox) of hij komt op een aparte paal. Voor de rest werkt het precies hetzelfde. Analyseer de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation (zo kun je besparen op de kabellengte).

1-fase of 3-fasen installatie
De 1 fase installatie kan laden met de standaard 230 voltage. Het heeft een standaard vermogen van 16A. Dit geeft een laadvermogen van +/- 3.7 kW. Elke meterkast beschikt over zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). Een 3-fase laadzuil kan maar liefst 3x 230V leveren. Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen. Een 3-fase laadpaal kan dus veel sneller een auto opladen. Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Je kunt dan deze krachtstroomaansluiting laten aanleggen door een erkende elektricien in Berkel en Rodenrijs. Vergeet ook niet om deze aanpassing aan te vragen bij de netbeheerder.

Een oplaadpaal aan huis?

Voordelig opladen en nooit meer in de rij bij een laadstation

Laadkabel: los of vast
Je hebt de keuze uit een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een afneembare/losse kabel. Het gemak van de vaste variant is dat je ‘m sneller kunt aansluiten op jouw EV. Een ander pluspunt is dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, tot wel 8 meter. Belangrijk nadeel is dat de kabel wat gevoeliger wordt voor slijtage omdat er door wind en regen water in kan komen (tenzij je binnen laadt). Daarnaast kan het zijn dat het er wat rommelig bij hangt. Ten derde kan het zijn dat je niet alle EV’s kunt laden met een vaste kabel.

Waarom er gekozen moet worden voor een losse kabel (dus met alleen een socket) is dat dit geschikt is voor meer verschillende auto’s. Je gebruikt namelijk de reguliere meegeleverde kabel. Daarbovenop ziet het er niet zo chaotisch uit en is de kwaliteit van de stekker gewaarborgd. Belangrijk nadeel is dat het altijd even iets langer duurt als je gaat laden. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, om vervolgens aan te sluiten op de EV en de wallbox. Het station met een losse kabel werkt in de praktijk vaak het best. Krijg je later een andere elektrische auto met een andere aansluiting? Dan ben je geen extra geld kwijt aan een aanpassing van het laadstation. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in Berkel en Rodenrijs.

Enkele vs dubbele laadpaal
Er zijn 2 opties: een enkele of een dubbele laadpaal. Het onderscheid zit ‘m in het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een paal met 1 stekker aansluiting heeft 1 ingang, en kan dus maar 1 auto laden, een dubbel uitgevoerd systeem is geschikt voor 2 EV’s. Dit is praktisch wanneer je gezin over 2 voertuigen beschikt of voor zakelijke doeleinden.

Slimme functies
De huidige oplossingen hebben meer en meer slimme laadfuncties. In de opsomming hieronder tref jij meer info over slimme laadpunten en de nieuwste innovaties.

 • Dynamic Load Balancing: voorkomt dat de stroom uitvalt.
 • Peak shaving: een maximale capaciteit instellen voor alle laadstations.
 • Gezichtsherkenning: laadpaal wordt alleen ontgrendeld met jouw gezicht.
 • Gebarenherkenning: Een laadsessie starten of stoppen met een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden zonder pasje of sleutel.
 • Abonnementen & Laadpas: eenvoudig jouw laadpaal openstellen voor derden.

Laadpaal installateur Berkel en Rodenrijs vergelijken

De kosten van laadpalen kunnen flink uiteen lopen. De adviesprijs van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €725 tot €3325. Het prijskaartje hangt met name af van het laadvermogen van het systeem. Hoe meer vermogen, hoe sneller de batterij van een EV kan worden volgeladen. Tevens zijn er slimme stations met speciale mogelijkheden als Dynamic Load Balancing die een hogere verkoopprijs hebben. Hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Berkel en Rodenrijs.

Type laadstationLaadcapaciteitOplaadtijdPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW10,8 uur€550- €605
1-fase laadpaal7,4 kW5,4 uur€545- €605
3-fase laadpaal11 kW4 uur€690- €795
3-fase laadpaal22 kW2 uur€830- €925
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Goede leveranciers

 1. EVBox:Altijd automatische software-updates.
 2. Wallbox (wandlader): Programmeer het opladen in de daluren.
 3. NewMotion: profiteer van volledig inzicht in laadkosten via een online portal.
 4. Alfen: Een solide en hoogwaardig product voldoet aan strenge richtlijnen.
 5. Mennekes: Slimme Plug & Charge functionaliteit.
 6. EVhub: De beste prijs/kwaliteit verhouding in de markt.
 7. Webasto: Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.
 8. Ecotap: Eenvoudige bediening met start/stop knop.
 9. Blue Current: Compacte, betrouwbare en gemakkelijke laadstations.
 10. Chargepoint: Montage aan de wand of op een paal mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: 3-10 x sneller dan standaard.
 12. Tesla Wall Connector: Compatibel met de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: 10 keer sneller dan standaard stopcontactladers.
 14. Overweeg ook: ABB, Delta, Etrel, Enovates, Etrel, Hypercharger, Keba, Flexicharge of Tritium, Zaptec, Efacec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2024
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Berkel en Rodenrijs variëren van €390 en €1975. Dat wordt gecalculeerd a.d.h.v. de verschillende installatieonderdelen in de meterkast en de afstand tussen de meterkast en de locatie waar het laadstation komt. Hoe groter de te overbruggen afstand, hoe meer graafwerk/boorwerk er bij komt en hoe meer kabelmeters gebruikt moeten worden.

Kosten van het laadpas abonnement
Bij steeds meer services wordt bij de installatie van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Als je de enige gebruiker van de paal bent is dit zeker niet noodzakelijk, maar dan mis je wel enkele voordelen. De kosten van zo’n laadpaal abonnement zijn circa €4,25 (maandelijks).

 • Inzicht in je laadsessies.
 • De kosten worden automatisch verrekend met je werkgever.
 • Laat je gasten ook bij je thuis hun auto opladen.
 • 24/7 helpdesk support.

Een goedkope laadpaal voor thuis?

Check aangesloten installatiebedrijven uit jouw gemeente.

Hoeveel voordeel behaal ik met een elektrische auto?

Auto rijden is duur, met elektrisch rijden kan je flink besparen. De elektrische auto en het thuislaadpunt verdien je vrij vlot terug. In het onderstaande gedeelte kun je aan de slag met een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1117 km op maandbasis. Op basis daarvan becijferen we wat de mogelijke besparing zal zijn. In ons geval kiezen we voor de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Berkel en Rodenrijs):

 • Benzine rijden 2024: €0,105/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,041/km
SoortPrijzen p/kmPer maandP/jaar
Benzine rijden€0,105€117,29€1407,42
Elektrisch€0,041€45,80€549,56
Besparing€0,064€71,49€857,86
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in april 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Lansingerland

Lease of koop jij een elektrische auto, maar zelf aan huis geen opties voor opladen? En is er in jouw directe omgeving nog een openbaar laadpunt? Je kunt dan een openbaar oplaadpunt in Berkel en Rodenrijs aanvragen bij de gemeente. Houd rekening met verschillende voorwaarden:

 • Je beschikt zelf niet over voldoende vrije ruimte voor een laadpunt.
 • In de directe omgeving is er nog geen openbaar laadstation beschikbaar.
 • De aanvrager moet in het bezit zijn van een EV of hybride auto met een minimale actieradius of accucapaciteit.

Als je aan deze voorwaarden voldoet bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente zal concluderen of en in welke omgeving de laadzuil neergezet wordt. Ze onderzoeken facetten als vindbaarheid en geschatte drukte. Elk huishouden mag het gebruiken. Extra achtergrondinfo kun je terugvinden op www.lansingerland.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Flink wat gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Bijtelling EV’s.

Openbare oplaadpunten in de omgeving (april 2024)

Laadstations in Berkel en Rodenrijs zijn dagelijks beschikbaar. Iedereen kan terecht bij deze punten. Let op: het is wel vrij prijzig. De onkosten schommelen tussen de €0,275 tot €0,605 per kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In onze maps kaart vind jij de openbare laadstations in Berkel en Rodenrijs. Doorzoek daarnaast laadmogelijkheden en aanbieders in Delfgauw, Pijnacker, Schipluiden, Nootdorp en Woubrugge.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden berkel-en-rodenrijs-2651

Zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij uw bedrijf kan worden gebruikt door personeel of bezoekers. Heb je een gebouw met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Volgens de nieuwe regels vanuit het Europees Parlement moet minimaal 10% een laadpunt hebben. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er meerdere subsidieregelingen. Dit maakt het mogelijk om als ondernemer tot 75% van de investeringskosten af te schrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Profiteren van een investeringsaftrek 13,5%, 27% of maar liefst 36%.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, vooral toegepast voor startende bedrijven.
 • Daarbovenop kunnen bedrijven verdienen door de paal openbaar te stellen en anderen te laten betalen voor het laden.


Veelgestelde vragen aangaande thuis elektrisch laden

Hoeveel geld kost een eigen laadstation aan huis?
Een laadpaal bij de woning met daarbij de installatie zit qua kostprijs tussen de €1050 & €2575. Het tarief komt tot stand door het model laadzuil (wel/geen slimme functies), het totale laadvermogen, de afstand tussen meterkast en laadstation en de noodzakelijke hardware voor de meterkast zoals een extra groep aanleggen.

Hoe duur is het om mijn auto thuis op te laden?
Het is het goedkoopste om thuis je elektrische auto op te laden. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij jouw vaste energieleverancier zoals Energiedirect, Essent, Engie, NLE, Budget energie en Vandebron, Oxxio, Pure energie, Vattenfall. Rekenen op zo’n €0,235 per kWh. De onkosten van elektrisch autorijden liggen tegenwoordig rond de €4,15 p/100 km. Even om te vergelijken: een normale auto op benzine kost ongeveer €9,70 per 100 kilometer. Als je direct ook kiest voor zonnepanelen kan je jouw EV na verloop van tijd echt gratis laden. Een normale EV heeft zo’n 12 – 14 panelen nodig om per jaar op eigen zonne-energie in alle kilometers te kunnen voorzien in de provincie Zuid-Holland.

Hoe gaat de installatie van het laadpunt?
De monteur legt een nieuwe stroomgroep aan in de stroomkast in de woning. Zo voorkom je dat de boel overbelast raakt. Vanaf dit stroompunt vind de kabel via de kruipruimte de weg naar buiten. Samen met de installateur overleg je wat de meest efficiënte route is om het graafwerk te beperken. De ervaren laadpaal installateur in Berkel en Rodenrijs plaatst het oplaadpunt tegen de muur of installeert het op een paal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Doorgaans is ieder huis geschikt te maken om een elektrische auto op te laden. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Belangrijk is of de meterkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De allereerste elektrische auto’s werden geladen op 1-fase stroom (220V). De nieuwste auto’s vereisen wat meer capaciteit (3-fasen laadpunt). We spreken ook wel over krachtstroom. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Berkel en Rodenrijs zal al dit werk voor je oplossen. De prijzen van deze service bedragen ongeveer €925. Disclaimer: door deze verzwaring betaal je mogelijk een hoger vastrecht.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Stekkers kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt met name toegepast bij Japanse en Amerikaanse auto’s. Model 2 stekkers worden met name gebruikt door merken uit de Europese Unie. De favoriete elektrische auto’s in Berkel en Rodenrijs zijn geschikt voor de type 2 stekker. Ook de openbare (snel)laadpunten in Nederland en onze buurlanden kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Kan ik subsidie krijgen voor een laadpaal bij mij thuis?
Op dit moment zijn er geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Elke regio kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Lansingerland verschaft op dit ogenblik geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Eventueel kun je wel proberen om een openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt daarbij het verzoek indienen of het oplaadpunt in de buurt van jouw woning geïnstalleerd kan worden. Zie ook www.lansingerland.nl.

Plaats een reactie