Laadpaal Pijnacker-Nootdorp

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Daarbij komt ook dat openbare oplaadpunten meer en meer bezet raken. Je kunt dan beter kiezen voor een handige laadpaal in Pijnacker-Nootdorp aan huis. Door middel van een laadstation van jezelf ben je altijd verzekerd van een plekje voor jouw Volkswagen ID.4 1st & Porsche Taycan Cross Turismo. Je hoeft niet meer te wachten op een vrije laadpaal en het is ook nog eens een stuk goedkoper. Op deze pagina lees je bruikbare informatie over velerlei laadpalen, krijg je inzicht in de mogelijkheden en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk bij jou in de regio.

 • Met een eigen elektrische laadpaal kan je heel goedkoop je eigen auto tanken.
 • Niet meer wachten bij een bezette laadpaal.
 • Iedere morgen wegrijden met een opgeladen accu, zo beschik je dus altijd over een goede actieradius.
 • Goedkoop rijden als je ook kiest voor zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis kun je al aanschaffen vanaf €990.
 • Een thuis-laadstation heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Pijnacker-Nootdorp

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Het laden van een elektrisch voertuig zoals bijvoorbeeld de Dacia Spring Electric is op dit moment mogelijk op veel manieren. Een 100% eigen goedkope laadpaal Pijnacker-Nootdorp kopen is steeds meer in trek. Hij is altijd beschikbaar en je hoeft niet onzeker te zijn over een perfect opgeladen accu. Eveneens is het een stuk goedkoper dan een publiek toegankelijk laadstation. Je hebt te maken met de volgende kosten: de laadpaal zelf, de installatiekosten en de stroom / verbruikskosten (met zonnepanelen wordt het helemaal voordelig rijden). Alles wat je nodig hebt is een eigen oprit/parkeerplaats. Welke laadpaal is de beste keuze voor mijn voertuig en mijn woning? Hieronder bieden wij aantal belangrijke aandachtspunten m.b.t. laadpaal laten installeren in Pijnacker-Nootdorp. Op deze website lees je ook meer over Beste elektrische auto.

Wallbox of laadpaal
Een laadstation Pijnacker-Nootdorp kan op 2 manieren worden aangebracht. Je kunt het installeren aan de muur als een wandmodel (wandbox) of je bevestigt ‘m op een losse paal. Voor de laadsnelheid maakt het geen verschil. Denk goed na over de afstand tot de parkeerplek om lange dure laadkabels te vermijden.

1-fase of 3-fasen systeem
De 1 fase installatie werkt met de doorsnee 230V aansluiting. Het heeft een standaard vermogen van 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW. In principe heeft elke woning zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). De 3-fase variant kan maar liefst 3x 230V leveren. Het maximale laadvermogen van deze aansluiting is 11 kW. Een 3-fase laadpaal kan dus opladen in veel kortere tijd (snelladen). Is je meterkast nog niet geschikt voor een 3-fase aansluiting? Je kunt tegen geringe kosten deze krachtstroomaansluiting laten aanleggen door een erkende elektricien in Pijnacker-Nootdorp. Ook vraag je een verzwaring van de aansluiting aan bij jouw netbeheerder.

Een eigen oplaadstation voor de deur?

Goedkoop laden en niet langer zoeken naar een vrij laadstation

Laadkabel: los of vast
Er kan gekozen worden uit 2 opties: een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een verplaatsbare kabel. Het grootste gemak van een vaste kabel is dat je niet eerst een losse kabel uit je koffer hoeft te halen. Wat hierbij ook handig is is dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, bij sommige leveranciers tot wel 10 meter. Belangrijk nadeel is dat de kabel wat sneller vies wordt omdat er regen/sneeuw of andere viezigheid in de kabel kan komen (of je moet de auto binnen opladen). Wat we ook vaak horen is dat het er niet zo netjes uit ziet. Daarbij moet je er rekening mee houden dat sommige (oudere) EV’s weer een andere stekker nodig hebben.

Het handige van een losse kabel (net als een socket) is de mogelijkheid om elk type auto op te laden. Het opladen gebeurt namelijk met de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Tevens heb je geen rommelige hangende kabels en hoef je je geen zorgen te maken dat de kabel wordt aangetast door wind of regen. Een punt van kritiek is dat er een extra stap is als je wilt laden. Je haalt de kabel eerst uit de kofferbak, pas daarna kan je ‘m aansluiten. Het station met een losse kabel wordt meestal aanbevolen. Koop je over een paar jaar een nieuw elektrisch voertuig? Dan hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Advies: probeer ook eens de snelladers in Pijnacker-Nootdorp.

Enkel of dubbel laadstation
Er zijn twee mogelijkheden: één aansluiting of twee aansluitingen. Hetgeen waar ze in verschillen is het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een paal met 1 aansluiting heeft stroomcapaciteit voor 1 EV, een dubbel uitgevoerd systeem kan 2 EV’s gelijktijdig opladen. Erg handig als je 2 elektrische auto’s hebt of juist voor bedrijven.

Slimme toepassingen
Laadstations hebben intuïtieve slimme laadfuncties. In het volgende hoofdstuk check jij meer informatie over slimme laadpunten en wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is.

 • Dynamic Load Balancing: genoeg stroom in huis en voor je auto zonder dat de meterkast overbelast raakt.
 • Peak shaving: voorkom kosten die uw netbeheerder in rekening kan brengen bij het overschrijden van het piekvermogen.
 • Gezichtsherkenning: uitsluitend opladen wanneer jij zelf het systeem hebt ontgrendeld.
 • Gebarenherkenning: met bepaalde bewegingen activeer je laadsessies, of stop je juist een laadsessie.
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden wanneer de kabel wordt aangesloten.
 • Abonnementen & Laadpas: automatische verrekening laadkosten.

Laadpaal installateur Pijnacker-Nootdorp vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen variëren enorm. De adviesprijs van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €825 – €3075. De prijs wordt bepaald door de capaciteit en functies van het laadstation. Hoe meer vermogen het station heeft, des te sneller de batterij weer is opgeladen. In aanvulling hierop zijn er slimme opladers met leuke mogelijkheden als Peak Shaving die een stukje prijziger zijn. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Pijnacker-Nootdorp.

Soort laadpaalLaadvermogenLaadtijdPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW10,5 uur€545- €630
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 6 uur€535- €615
3-fase laadpaal11 kW4- 5 uur€650- €775
3-fase laadpaal22 kW1,7 uur€870- €955
Kosten van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Goede merken

 1. EVBox:Mogelijk om laadvermogen te upgraden.
 2. Wallbox (wandlader): Krachtige oplader met verbluffend design.
 3. NewMotion: eenvoudige en toegankelijke systemen.
 4. Alfen: Slimme functies tegen een aantrekkelijke prijs.
 5. Mennekes: Altijd inzicht in je laadgegevens via de App.
 6. EVhub: Optioneel integratie met slimme EVhub laadpas.
 7. Webasto: Populaire systemen al vanaf €595,00.
 8. Ecotap: Thuisladers met Load Balancing.
 9. Blue Current: Slimme laadstations met vaste kabel of als socket.
 10. Chargepoint: Geschikt voor Plug & Play, direct laden.
 11. Myenergi / Zappi: Variabel laden tussen 6A en 32A.
 12. Tesla Wall Connector: Supersnel laden van de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Meest compacte en gemakkelijke systeem.
 14. Andere mogelijkheden: ABB, Etrel, Delta, Eaton, Etrel, Keba, Schneider Electric , Flexicharge of Tritium, Xcharge, Circontrol, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Prijzen voor installatie 2024
De uiteindelijke kosten van een voordelige laadpaal installeren in Pijnacker-Nootdorp schommelen tussen de € 310 tot €2075. Dit wordt grotendeels bepaalt door de verschillende installatieonderdelen in de meterkast en de totale afstand qua kabels en graafwerk. Hoe hoger het aantal meters, hoe meer graafwerk er gedaan moet worden en zal ook het aantal kabelmeters toenemen.

Informatie over laadpassen
Steeds vaker wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Het kan ook prima zonder, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De kosten van zo’n laadpaal abonnement zijn zo’n €6,25 op maandbasis.

 • Inzicht in laadsessies en laadgedrag.
 • Laadsessies thuis verrekenen met werkgever.
 • Zelf een kWh-prijs instellen voor gastgebruik.
 • Je kunt rekenen op 24/7 support en actuele software.

Een eigen laadpaal voor thuis?

Achterhaal ervaren verkooppunten in de regio.

Wat zijn de besparingen bij elektrisch rijden?

Elektrisch rijden kan veel geld besparen. De elektrische auto zelf en het thuislaadpunt heb je snel terugverdiend. In de tabel hieronder kun je aan de slag met een rekenvoorbeeld. Een Nederlander rijdt zo’n 1093 km per 4 weken. Op basis van dit gemiddelde becijferen we met welke kosten je rekening moet houden. In onze berekening hanteren we de actuele prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Pijnacker-Nootdorp):

 • Benzine rijden 2024: €0,130/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,048/km
TypeKosten p/kmPer maandPer jaar
Benzine rijden€0,130€142,09€1705,08
Elektrisch rijden€0,048€52,46€629,57
Besparing€0,0820€89,63€1075,51
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Pijnacker-Nootdorp

Rijd je een elektrische auto, maar is er geen ruimte voor een laadpaal? En is er nog geen openbaar laadpunt in de buurt? In dat geval kan je zo’n openbaar oplaadpunt in Pijnacker-Nootdorp aanvragen bij de gemeente. Houd rekening met verschillende voorwaarden:

 • Er is op je eigen kavel geen ruimte voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation in jouw directe omgeving.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een minimale elektrische actieradius.

Als je aan deze voorwaarden voldoet bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente geeft aan of en waar de laadzuil werkzaam zal worden. Ze onderzoeken invalshoeken zoals vindbaarheid en geschatte drukte. Elk huishouden mag het gebruiken. Updates en informatie is terug te lezen op www.pijnacker-nootdorp.nl. Daar lees je ook welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Veel Nederlandse gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Via deze omgeving kan je vrij simpel een openbare laadpaal aanvragen. Op deze website lees je ook meer over Goedkoopste laadpaal.

Openbare oplaadpunten bekijken (juli 2024)

Laadstations in Pijnacker-Nootdorp zijn op steeds meer plekken te vinden. Iedereen kan hier laden. Vergeleken met thuis laden is het vrij kostbaar. De tarieven schommelen tussen de €0,270 en €0,620 per kWh. Een laadpas abonnement is noodzakelijk. In het volgende schema zie jij alle openbare laadstations in Pijnacker-Nootdorp. Op deze site vind je ook laadstations en installatiebedrijven in Midden-Delfland, Delft, Den Haag, Kaag en Braassem en Nieuwkoop.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden pijnacker-nootdorp-2642

Zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij je bedrijf is relevant voor je personeel en relaties. Heb je een kantoor of bedrijf met 10 parkeervakken of meer? Volgens de laatste regelgeving zal je 10% van de plekken moeten reserveren voor EV-rijders. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder verschillende subsidieregelingen. Je kunt tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringsaftrek die kan oplopen tot 36 procent van het investeringsbedrag.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 75% aftrekbaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een optie voor snelle afschrijvingen voor beperkte investeringen, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Daarbovenop kunnen bedrijven verdienen door het laadpunt openbaar te maken en derden te laten betalen voor het gebruik van de palen.


FAQ met veelgestelde vragen over elektrisch laden

Een eigen laadstation aan huis, wat kost dat?
Een particulier laadpaal voor huis inclusief installatiewerk zit zo tussen de €975 & €2475. Het hele prijskaartje wordt gecalculeerd a.d.h.v. het type laadpaal (eventuele slimme functies), het maximale laadvermogen, afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en de additionele werkzaamheden in de meterkast zoals het aanleggen van een extra stroomgroep.

Hoe duur is het om mijn auto thuis op te laden?
Een elektrische auto opladen met je eigen lader is het meest voordelig. De kilowattuurprijs betaal je gewoon via de normale energierekening aan de stroomaanbieder van je huis zoals Budget energie, Engie, NLE, Essent, Energiedirect en Pure energie, Vattenfall, Vandebron, PowerPeers. Over het algemeen niet meer dan €0,240 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden zijn omgerekend dus +/- €4,10 p/100 km. Vergeet niet: een normale auto op benzine kost je zo’n €9,65 p/100 km. Met zonnepanelen kan je na een aantal jaren zelfs zo goed als gratis laden. Een basis EV heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Zuid-Holland.

Hoe gaat de installatie van het laadpunt?
De expert zal enkele aanpassingen moeten doen in de meterkast. Zo zal het stroomnet in huis niet overbelast raken. Vanaf dit stroompunt wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). In overleg met de expert wordt besloten waar de laadpaal wordt geplaatst om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. Jouw laadpaal installateur in Pijnacker-Nootdorp monteert jouw laadpunt tegen de muur (wallbox) of op een speciale paal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Uiteindelijk is elke stroomkast geschikt voor het laden van een elektrische auto. Bij oudere woningen moet er vaak wel wat omgezet worden. Het is daarbij wel essentieel dat de groepenkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De eerste EV’s waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. Nieuwere types kunnen enkel worden opgeladen met een 3-fasen systeem. Je komt het ook vaak tegen als krachtstroom. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Pijnacker-Nootdorp zal al dit werk voor je oplossen. De onkosten van deze installatieservice zijn zo’n €875. Goed om te weten: een nieuwe aansluiting kan resulteren in een hoger vastrecht.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Laadkabel + stekkers heb je in 2 varianten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt vooral gebruikt door Amerikaanse en Japanse merken. Model 2 is vooral te zien bij merken uit de Europese Unie. De meeste beschikbare elektrische auto’s in Pijnacker-Nootdorp dien je op te laden met een type 2 stekker. Ook openbare laadpunten in Nederland hebben ook standaard type 2 aansluitingen.

Is er voor een laadstation aan huis subsidie beschikbaar?
Helaas, er zijn geen landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Iedere regio vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Pijnacker-Nootdorp verstrekt op het ogenblik geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Je kunt wel een nieuw openbaar laadpunt aan te vragen. Vraag daarbij gerust of de laadzuil niet al te ver van jouw huis kan komen te staan. Een verzoek indienen kan op www.pijnacker-nootdorp.nl.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie