Laadpaal Dinkelland

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Daarbij komt ook dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. Overweeg dan zeker eens een handige laadpaal in Dinkelland aan huis. D.m.v. een privé laadstation hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw Audi Q4 e-tron of Audi e-tron Sportback 50 quattro. Je kunt altijd direct je auto aan de lader zetten en de kWh prijs is voordeliger. Hier lees je bruikbare informatie over diverse type laadpunten, bieden we een aantal handige kooptips en vind je de beste installateurs uit jouw gemeente.

 • Dankzij een elektrische laadpaal kan je heel goedkoop je eigen auto tanken.
 • Je bent niet afhankelijk van het openbaar netwerk.
 • Altijd een volle accu, altijd een optimale actieradius.
 • Goedkoper autorijden als je ook kiest voor zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis kun je al aanschaffen vanaf €945.
 • Jouw eigen laadstation heeft een terugverdientijd van 7 à 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Dinkelland

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Jouw elektrische auto opladen zoals bijvoorbeeld de Volkswagen ID.4 1st kan op verschillende manieren. Een 100% eigen goedkope laadpaal Dinkelland kopen is een uitstekend idee. Hij is altijd beschikbaar en je hoeft niet onzeker te zijn over een volgeladen accu. Daarnaast is het een stuk goedkoper dan onderweg laden. De kosten worden gevormd door de eenmalige aanschafprijs, installatie en de verbruikskosten (deze stroom kan je natuurlijk zelf opwekken middels zonnepanelen). Het enige wat je nodig hebt is een parkeerplaats/garage of oprit. Welke laadpaal past bij mijn situatie? Hierbij check je belangrijke aspecten om over na te denken voor laadpaal laten installeren in Dinkelland. Op EVplan.nl lees je ook meer over Vergelijk laadpassen.

Wallbox of laadpaal
Een laadstation Dinkelland kan op 2 manieren worden aangebracht. Je kunt het installeren aan de muur als een wandmodel (wandbox) of op een speciale paal. De werking is verder helemaal identiek. Onderzoek de afstand van jouw EV en de laadplek, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1-fase of 3-fasen apparaat
Het 1 fase systeem functioneert met de normale 230V aansluiting. Dit kan met 16A (of soms ook 32A). Het maximale laadvermogen is 3.7 kW. Elke woning in Nederland heeft minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadpaal maakt gebruik van krachtstroom (400V). Het maximale laadvermogen is 11 kW. Een 3-fase laadpaal kan dus wel 3 keer sneller laden dan een 1-fase laadpunt. Is je meterkast nog niet geschikt voor een 3-fase aansluiting? Voor een paar honderd euro kun jij jouw meterkast uitbreiden door een elektricien in Dinkelland. Ook vraag je een verzwaring van de aansluiting aan bij jouw netbeheerder.

Een privé oplaadpaal voor je huis?

Spotgoedkoop opladen en altijd verzekerd van een vrije plek

Laadkabel: los of vast
Er kan gekozen worden uit 2 opties: een laadzuil met een vaste kabel of een losse stekker. Het grote voordeel van een vaste kabel is dat je eenvoudig en snel de auto kunt opladen. Ook is het goed om te weten dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, tot wel 10 meter. Het grote nadeel is dat je de kabel regelmatig moet schoonmaken omdat er door wind en regen water in kan komen (tenzij je binnen laadt). Een ander minpunt is dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Ten derde moet je er rekening mee houden dat nieuwere modellen weer een ander type stekker gebruiken dan oudere.

Het gemak van een losse kabel (ofwel een socket) is dat dit geschikt is voor meer verschillende auto’s. Je gebruikt namelijk de reguliere meegeleverde kabel. Overigens ligt / staat de wallbox zo dus nooit in de weg en is de kwaliteit van de stekker gewaarborgd. Belangrijk nadeel is dat je een stap extra moet uitvoeren als jij de EV even snel wil bijladen. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, om daarna het geheel te connecten. De oplossing met een losse kabel is doorgaans toch praktischer. Koop je een nieuwe elektrische auto? In dit geval hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Dinkelland.

Enkel of dubbel laadpaal: wat zijn de verschillen
We onderscheiden twee soorten: een enkel of een dubbel laadstation. Het verschil heeft te maken met het aantal EV’s dat op hetzelfde moment kunnen worden geladen. Een enkele paal heeft stroomcapaciteit voor 1 EV, een dubbel uitgevoerd systeem is geschikt voor 2 EV’s. Dit biedt uitkomst als je 2 elektrische auto’s hebt of als je een laadpunt beschikbaar wilt stellen aan bezoekers.

Smart functies
Laadpalen hebben tegenwoordig vaak ingebouwde slimme laadfuncties. In het gedeelte hieronder tref jij meer achtergrondinfo over slimme laadpunten en de toepassingen daarvan.

 • Dynamic Load Balancing: automatische optimalisering en verdeling van stroom.
 • Peak shaving: voorkomt overcapaciteit kosten bij het elektrisch laden.
 • Gezichtsherkenning: laadpaal wordt alleen ontgrendeld met jouw gezicht.
 • Gebarenherkenning: bedien het systeem met eenvoudige handgebaren (soms ook met voice).
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden zonder pasje of sleutel.
 • Abonnementen & Laadpas: behoud het overzicht van al je wekelijkse laadsessies.

Laadpaal installateur Dinkelland vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen kunnen flink uiteen lopen. De kostprijs van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €500 – €3425. De uiteindelijke prijs wordt voor het grootste gedeelte gevormd door de slimme functies, het abonnement en de laadcapaciteit. Des te hoger het vermogen, hoe sneller de batterij van een EV kan worden volgeladen. Tevens kan je kiezen voor slimme laadpunten met leuke extra’s als gezichtsherkenning die een grotere investering vereisen. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Dinkelland.

Soort laadstationLaadvermogenOplaadtijdKosten
1-fase laadpaal3,7 kW12 uur€500- €630
1-fase laadpaal7,4 kW5,6 uur€525- €630
3-fase laadpaal11 kW4 uur€695- €775
3-fase laadpaal22 kW1,8 – 2 uur€845- €945
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis excl. installatie.

Bekende leveranciers

 1. EVBox:Energieverbruik veilig verdeeld.
 2. Wallbox (wandlader): Compatibel met alle elektrische auto’s.
 3. NewMotion: eenvoudige en toegankelijke systemen.
 4. Alfen: DEKRA (voorheen KEMA), CE en Z.E. Ready gecertificeerd.
 5. Mennekes: Optioneel te verbinden met zonn-energie-installatie.
 6. EVhub: Voor elke EV met een type 1 of type 2 stekker.
 7. Webasto: Live-model met slimme Dynamic Load Balancing.
 8. Ecotap: Gebruiksvriendelijke en uitgebreide Ecotap managementtool.
 9. Blue Current: Slimme laadstations met vaste kabel of als socket.
 10. Chargepoint: Zeer eenvoudig te bedienen laadstation.
 11. Myenergi / Zappi: Direct klaar voor gebruik zonder verborgen kosten.
 12. Tesla Wall Connector: Supersnel laden van de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Met slimme geïntegreerde energiemeter.
 14. Alternatieven: ABB, Delta, Etrel, Enovates, Etrel, Flexicharge, Hypercharger, Schneider Electric & Tritium, Efacec, Xcharge, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Kosten voor installatie 2024
De uiteindelijke kosten van een voordelige laadpaal installeren in Dinkelland bedragen tussen de €340 en ongeveer €1950. Dit hangt vooral af van de verschillende installatieonderdelen in de meterkast en de afstand tussen de meterkast en de locatie waar het laadstation komt. Hoe hoger het aantal meters, hoe meer er uitgegraven moet worden en zal ook het aantal kabelmeters toenemen.

Heb ik een laadpas nodig?
Bij steeds meer services wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto een speciaal abonnement gekozen. Je hoeft dit niet te nemen, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement zijn circa €3,75 (maandelijks).

 • Altijd inzicht in het verbruik van jouw laadstation.
 • Laadkosten automatisch gefactureerd aan werkgever.
 • Laat vrienden of buren ook bij jouw laadstation laden middels gastgebruik.
 • Helpdesk 24/7 bereikbaar + software updates.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Vergelijk de beste verkooppunten die werken in je omgeving.

Kan ik veel geld besparen met elektrisch rijden?

Elektrisch rijden kan veel geld besparen. Het kopen van een elektrische auto en het thuislaadpunt heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. Bijgaand illustreren we dit met een rekenvoorbeeld. De Nederlander rijdt om en nabij de 1160 km per 4 weken. Met dit gemiddelde als uitgangspunt verwachten we wat de mogelijke besparing zal zijn. In ons voorbeeld nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Dinkelland):

 • Benzine rijden 2024: €0,120/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,046/km
AandrijvingKosten p/kmPer maandPer jaar
Benzine€0,120€139,20€1670,40
Elektrisch rijden€0,046€53,36€640,32
Besparing€0,0740€85,84€1030,08
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in april 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Dinkelland

Rijd je een elektrische auto, maar ontbreekt het je aan de ruimte voor een eigen laadplek? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? In deze gevallen mag jij zo’n openbaar oplaadpunt in Dinkelland aanvragen bij de gemeente. Er kunnen per gemeente wel additionele voorwaarden gelden:

 • Op jouw eigen oprit is er geen ruimte voor een laadpunt.
 • In je direct wijk zijn slechts beperkte openbare laadstations beschikbaar.
 • De persoon die het indient moet eigenaar zijn van een EV/hybride auto met een actieradius boven de minimale aantal kilometers.

Op het moment dat jij hieraan voldoet neemt de gemeente de aanvraag in acht. De gemeente zal concluderen of en waar de laadzuil komt te staan. Daarbij bekijkt de gemeente zaken als zichtbaarheid en aanwezigheid van andere laadpunten. Elke EV-rijder kan er laden (hij is dus niet exclusief voor jou). Uitgebreide informatie is beschikbaar gesteld op www.dinkelland.nl. Hier kan je ook lezen of de gemeente subsidies verstrekt. Meer en meer gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Of check aanvullende informatie over Beste elektrische auto.

Openbare oplaadpunten in de buurt (april 2024)

Laadstations in Dinkelland zijn elke dag werkzaam. Iedereen met een EV kan terecht bij deze punten. Let op: het is wel vrij prijzig. De kosten bedragen tussen de €0,280 tot €0,555 per kWh. Het is belangrijk dat je een laadpas abonnement hebt (bijv. van New Motion of Eneco). In het onderstaande kaartje treft jij de openbare laadstations in Dinkelland. Vergelijk ook laadstations en verkopers in Losser, Oldenzaal, Hengelo, Enschede en Haaksbergen.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden dinkelland-7591

Mogelijkheden voor zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij je werk is een extra stukje service richting je personeel en relaties. Beschik je over een gebouw met tenminste 10 parkeerplaatsen? Op basis van de huidige wetgeving moet ten minste 10% beschikken over een laadpunt. Zakelijke laadpalen kunnen ook aantrekkelijk worden aangeschaft d.m.v. een aantal subsidiemogelijkheden. Dit maakt het mogelijk om als ondernemer tot 75% van de investeringskosten af te schrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Dankzij deze regeling kan je tot 36% van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 75% aftrekbaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, vooral toegepast voor startende bedrijven.
 • Daarbovenop verdient een zakelijke laadpaal zich terug door het laadpunt openbaar te maken en derden te laten betalen voor het opladen.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Hoeveel geld kost een eigen laadstation aan huis?
Een laadpaal bij de woning inclusief installatie kost tussen de €900 en €2475. De definitieve prijs komt tot stand door welk merk je kiest (softwarematige slimme functies), het minimale laadvermogen, het aantal benodigde kabelmeters en de noodzakelijke hardware voor de meterkast zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Welke prijzen gelden er voor het thuis opladen van de EV?
De tarieven voor het thuis opladen van een elektrische auto zijn goedkoop. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan jouw huidige energieleverancier zoals NLE, Energiedirect, Eneco, Budget energie, Essent en Pure energie, Vandebron, Vattenfall, PowerPeers. Over het algemeen niet meer dan €0,250 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €4,00 per 100 kilometer. Ter illustratie: een normale auto op benzine komt uit op zo’n €9,50 p/100 km. Met zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. Een reguliere EV heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Overijssel.

Hoe werkt de installatie?
De specialist zal indien nodig eerst wat groepen plaatsen in de meterkast. Dit zorgt voor een optimale stroomverdeling in huis. Vanaf de stoomkast vind de kabel via de kruipruimte de weg naar buiten. Samen wordt besloten waar het station moet komen om de werkzaamheden binnen de perken te houden. De laadpaal installateur in Dinkelland monteert ‘m in overleg tegen de muur of op een losse paal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Uiteindelijk is elke meterkast geschikt om elektrische voertuigen te laden. Met name bij oudere huizen moet er wel wat gebeuren. Achterhaal of de groepenkast is uitgevoerd met een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De allereerste elektrische auto’s konden nog overweg met 1-fase 220V stroom. Moderne types kunnen enkel worden opgeladen met een 3-fasen systeem. Dit komt neer op krachtstroom. Dit snelladen zal je de nodige uren besparen. Een laadpunt installatiebedrijf in Dinkelland kan jou hierin ontzorgen. De totale onkosten bedragen zo’n €900. Disclaimer: een nieuwe aansluiting kan resulteren in een hoger vastrecht.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Laadkabels / stekkers heb je in 2 varianten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 zien we met name terug bij Japanse merken en auto’s uit de VS. Model 2 stekkers worden met name gebruikt door Europese leveranciers en fabrikanten. De meeste bekende elektrische auto’s in Dinkelland kan je laden met zo’n type 2 stekker. Ook de openbare laadpunten in ons land kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor een laadzuil thuis?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Elke provincie heeft de vrijheid om hier anders mee op te gaan. De gemeente Dinkelland heeft op dit ogenblik geen financiële tegemoetkoming voor een particuliere laadpaal. Je kunt wel een laadstation op een openbare plek aanvragen. Je kunt specifiek verzoeken of het laadpunt dichtbij jouw woning kan komen te staan. Voor meer info en aanvragen zie www.dinkelland.nl.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie