Laadpaal Lattrop-Breklenkamp

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Hierdoor zien we ook dat er soms geen openbare oplaadplek te vinden is. Het is dan mogelijk om te gaan voor een privé laadpaal in Lattrop-Breklenkamp aan huis. Dankzij een laadstation op eigen terrein hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw Dacia Spring Electric of Byton M-Byte 95 kWh 4WD. Niet meer wachten op een vrije plek en het is een stuk voordeliger. Hier vind je uitgebreide informatie over populaire type laadpunten, bieden we een aantal handige kooptips en kan jij snel een vrijblijvende offerte opvragen bij leveranciers uit de buurt.

 • Door gebruik te maken van een elektrische laadpaal zul je extra besparen op de kilometerprijs.
 • Niet afhankelijk van de beschikbaarheid van een openbare laadpaal.
 • Elke dag opnieuw een volle accu, en dat betekent altijd een optimale actieradius.
 • Autorijden zonder onkosten op je eigen groene stroom met zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis is er al vanaf €920.
 • Een laadstation bij de woning heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Lattrop-Breklenkamp

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Het opladen van een elektrisch voertuig zoals bijv. een Volkswagen ID.3 Pure kan op diverse manieren. Een slimme eigen goedkope laadpaal Lattrop-Breklenkamp kopen is een goede investering. Het werkt snel en eenvoudig en je hoeft niet onzeker te zijn over een lange actieradius. Overigens is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij een publiek laadpunt. De kosten waar je mee te maken krijgt zijn de installatie, hardware, kabels en de kWh prijs voor de stroom (deze stroom kan je natuurlijk zelf opwekken middels zonnepanelen). Je moet wel de beschikking hebben over een eigen oprit of parkeerplaats (garage). Welke laadpaal is geschikt voor mijn woning (meterkast) en auto? In het gedeelte hieronder delen we een aantal zaken waar je rekening mee moet houden m.b.t. laadpaal laten installeren in Lattrop-Breklenkamp. Bekijk ook meer info over Elektrisch v.s. benzine.

Wallbox of laadpaal
Een laadstation Lattrop-Breklenkamp kan op 2 manieren worden aangebracht. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of op een montagepaal. Voor de rest werkt het precies hetzelfde. Bekijk altijd goed de afstand tot de parkeerplek (zo kun je besparen op de kabellengte).

1-fase of 3-fasen installatie
De 1 fase aansluiting kan laden met de reguliere 230V aansluiting. Het systeem werkt dan op standaard 16A. Je zit dan op maximaal 3.7 kW laadvermogen. In principe heeft elke woning minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadstation gebruikt krachtstroom (400V ipv 230V). Het maximale laadvermogen is 11 kW per uur. Een 3-fase laadzuil is dus in staat om veel sneller auto’s op te laden. Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Je kunt dan deze krachtstroomaansluiting laten aanleggen door een erkende elektricien in Lattrop-Breklenkamp. De netbeheerder kan vervolgens de capaciteit van de energieaansluiting veranderen.

Een privé oplaadpaal voor je huis?

De goedkoopste oplossing en altijd verzekerd van een vrije plek

Laadkabel: vast of los
Er zijn eigenlijk 2 mogelijkheden: een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een losse variant. Het gemak van de vaste variant is dat de drempel om even snel op te laden lager is. Wat hierbij ook handig is is dat ze beschikbaar zijn in allerlei lengtes, tot wel 10 meter. Een negatief aspect is dat de kabel wat sneller vies wordt omdat er door wind en regen water in kan komen (dit gebeurt natuurlijk niet als je binnen oplaadt). Wat je ook vaak ziet is dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Ook is het goed om je te bedenken dat sommige (oudere) EV’s weer een andere stekker nodig hebben.

Het gemak van een losse kabel (als mede een socket) is de vrijheid in het opladen. Hiervoor gebruik je de stekker die je in de auto hebt liggen. Daarnaast ligt / staat de wallbox zo dus nooit in de weg en hoef jij je niet druk te maken over slijtage. Het belangrijkste nadeel is dat je steeds een extra handeling moet uitvoeren als je de accu gaat opladen. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. Een paal met een losse laadkabel krijgt tegenwoordig vaak de voorkeur. Neem je over een tijdje een nieuwe EV? Dan hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in Lattrop-Breklenkamp.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
We onderscheiden 2 soorten: een enkel of een dubbel laadstation. Het onderscheid zit ‘m in het aantal auto’s dat je kunt aansluiten. Een enkelvoudige paal heeft 1 ingang, en kan dus maar 1 auto laden, een dubbel systeem biedt de mogelijkheid om 2 auto’s van stroom te voorzien. Dit is praktisch als je 2 elektrische auto’s hebt en natuurlijk voor zakelijke parkeerplaatsen.

Slimme functies
De huidige oplossingen hebben meer en meer slimme laadfuncties. In de opsomming hieronder bekijk jij meer info over slimme laadpunten en wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is.

 • Dynamic Load Balancing: automatische verdeling van het totaal beschikbare vermogen.
 • Peak shaving: een maximale capaciteit instellen voor alle laadstations.
 • Gezichtsherkenning: laadpalen kunnen worden ontgrendeld wanneer een geautoriseerde persoon voor de laadpaal staat.
 • Gebarenherkenning: Laadzuil bedienen met eenvoudige gebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: perfect als jij de enige bent die gebruik maakt van het laadstation.
 • Abonnementen & Laadpas: behoud het overzicht van al je wekelijkse laadsessies.

Laadpaal installateur Lattrop-Breklenkamp vergelijken

De tarieven van laadpalen kunnen flink uiteen lopen. De kosten van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €925 en €3175. De prijs wordt bepaald door de laadcapaciteit van het station. Hoe meer vermogen, hoe sneller de batterij van een EV kan worden volgeladen. Ook kan je kiezen voor slimme stations met toffe mogelijkheden als Hub/Satellite die een hogere verkoopprijs hebben. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Lattrop-Breklenkamp.

Soort laadstationCapaciteitLaadtijdPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW12 uur€525- €640
1-fase laadpaal7,4 kW5 uur€550- €630
3-fase laadpaal11 kW3 – 5 uur€685- €770
3-fase laadpaal22 kW1,6 uur€825- €1030
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis excl. installatie.

Betrouwbare producten

 1. EVBox:Altijd automatische software-updates.
 2. Wallbox (wandlader): Krachtige oplader met verbluffend design.
 3. NewMotion: toegang tot 180.000 openbare laadpunten in 35 landen.
 4. Alfen: DEKRA (voorheen KEMA), CE en Z.E. Ready gecertificeerd.
 5. Mennekes: Sterk, duurzaam en efficiënt.
 6. EVhub: Leverancier die zich onderscheidt op prijs.
 7. Webasto: Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.
 8. Ecotap: Thuisladers met Load Balancing.
 9. Blue Current: Geschikt voor alle elektrische voertuigen.
 10. Chargepoint: Zeer eenvoudig te bedienen laadstation.
 11. Myenergi / Zappi: Een volledig vrij programmeerbaar laadpaal.
 12. Tesla Wall Connector: Model X, Model S en Model 3 laden met verschillende stroomsterkten.
 13. NRGkick: Met App voor inzicht in stroomverbruik en laadkosten.
 14. Andere mogelijkheden: ABB, Delta, Etrel, Enovates, Etrel, Keba, Schneider Electric , Flexicharge & Tritium, Xcharge, Zaptec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2023
De uiteindelijke kosten van een voordelige laadpaal installeren in Lattrop-Breklenkamp variëren van €420 en €2025. De totale kosten hangen af van een verwachting van de diverse installatie-uren (arbeid), meterkast aanpassingen en de totale afstand qua kabels en graafwerk. Hoe langer deze afstand, des te meer graafwerk er bij komt kijken en hoe meer meters kabel er benodigd is.

Abonnementsprijzen laadpassen
Eventueel wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Het kan ook prima zonder, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement liggen rond de €5,75 (maandelijks).

 • Inzicht in je laadsessies.
 • Automatisch je stroomkosten laten verrekenen.
 • instellen van laadkosten voor gastgebruik.
 • 24/7 helpdesk support.

Laadpaal voor thuis kopen?

Check erkende leveranciers uit jouw regio.

Ben ik goedkoper uit met een elektrische auto?

Elektrisch rijden is goed voor een schone lucht, maar bespaart ook veel geld. Het kopen van een elektrische auto en het thuislaadpunt heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. In de tabel hieronder kan je een rekenvoorbeeld zien. Een Nederlander rijdt zo’n 1062 km per maand. Met dit getal verwachten we wat de mogelijke besparing zal zijn. In onze begroting hanteren we de actuele prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Lattrop-Breklenkamp):

 • Benzine rijden 2023: €0,110/km
 • Elektrisch rijden 2023: €0,042/km
TypeKosten p/kmP/maandP/jaar
Benzine€0,110€116,82€1401,84
Elektrisch rijden€0,042€44,60€535,25
Besparing€0,068€72,22€866,59
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in november 2023.

Laadpaal aanvragen gemeente Dinkelland

Heb jij de beschikking over een EV, maar heb je geen ruimte voor een laadpaal? En ontbreekt het aan een openbaar laadpunt in jouw eigen wijk? In dat geval kan je een openbaar oplaadpunt in Lattrop-Breklenkamp aanvragen bij de gemeente. De gemeente hanteert strenge eisen:

 • Er is op je eigen kavel geen ruimte voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation (gepland) dichtbij jouw woon- of werkadres.
 • Je bezit een elektrische of hybride auto met een minimale elektrische actieradius.

Als je aan deze voorwaarden voldoet neemt de gemeente de aanvraag in acht. De gemeente beslist uiteindelijk of en in welke omgeving de laadzuil werkzaam zal worden. Ze onderzoeken relevante zaken als vindbaarheid en aanwezigheid van andere laadpunten. Iedere woningbezitter kan het gebruiken. Alle details kan je bekijken op www.dinkelland.nl. Hier kan je ook lezen of de gemeente subsidies verstrekt. Veel Nederlandse gemeenten verwijzen je door naar Openbaarladen.nl. Op die site kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Of bezoek onze pagina over Goedkoopste laadpas.

Overzicht met openbare oplaadpunten (november 2023)

Laadstations in Lattrop-Breklenkamp zijn dagelijks beschikbaar. Iedereen kan daar gebruik van maken. Vergeleken met thuis laden is het vrij kostbaar. De onkosten bedragen tussen de €0,270 – €0,615 p/kWh. Een laadpas abonnement is noodzakelijk. In het volgende schema treft jij de openbare laadstations in Lattrop-Breklenkamp. Vergelijk ook laadzuilen en installateurs in Tilligte, Ootmarsum, Bornerbroek, Hertme en Zenderen.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden lattrop-breklenkamp-7635

Laadpunten bij het bedrijf plaatsen

Een laadpaal voor zakelijke toepassingen is heel praktisch voor bijv. je personeel en relaties. Betreft het een pand met 10 parkeerplekken of meer? Naar de nieuwste wetgeving moet je rekening houden dat 10% van de plekken geschikt is voor EV’s. Zakelijke laadpalen kennen daarnaast ook financiële pluspunten waaronder verschillende subsidieregelingen. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Speciale regeling voor groene investeringen vanaf €2.500 (tot 36% aftrekbaar).
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 75% aftrekbaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Daarnaast kunnen bedrijven verdienen door externe gebruikers te laten betalen voor het opladen.


Alles wat je moet weten over thuis elektrisch laden

Hoeveel geld kost een eigen laadstation aan huis?
Een laadpaal aan huis kopen en laten installeren zit zo tussen de €875 – €2025. De kosten van het hele pakket is afhankelijk van het soort systeem (additionele slimme functies), het maximale laadvermogen, het aantal benodigde kabelmeters en of er iets in jouw meterkast omgezet moet worden zoals een extra groep aanleggen.

Wat betaal ik voor een volle accu?
Een elektrische auto thuis opladen is de voordeligste manier. Je rekent de kilowattuurprijs af bij jouw huidige energieleverancier zoals NLE, Engie, Eneco, Budget energie, Energiedirect en Vandebron, Pure energie, Vattenfall, Oxxio. Dit is nu ongeveer €0,235 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden zijn omgerekend dus +/- €4,40 per 100 kilometer. Ter vergelijking: een normale auto op benzine kost al gauw €9,80 p/100 km. Als je kiest voor zonnepanelen kan je jouw EV na verloop van tijd echt gratis laden. Een normale EV heeft zo’n 12 – 14 panelen nodig om elk jaar op eigen zonne-energie rond te rijden in de provincie Overijssel.

Hoe werkt de installatie?
De expert integreert een stroomgroep met aardlekautomaat aan in het centrale stroompunt in je huis. Zo voorkom je dat de boel overbelast raakt. Via dit stroompunt legt men de benodigde kabels aan richting de installatie plek. In overleg met de expert wordt besloten waar de laadpaal wordt geplaatst om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. De laadpaal installateur in Lattrop-Breklenkamp monteert ‘m in overleg tegen de muur of op een montagepaal.

Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal?
Uiteindelijk is elke stroomkast geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Wel kunnen bepaalde aanpassingen nodig zijn. Bekijk vooraf wel of je meterkast een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De allereerste elektrische auto’s kon men nog opladen op 220V (1-fase). De actuele elektrische voertuigen vergen een zogenaamde 3-fasen aansluiting. We spreken ook wel over krachtstroom. Het snelladen heeft heel veel voordelen. Een laadpunt installatiebedrijf in Lattrop-Breklenkamp kan jou hierin ontzorgen. De tarieven hiervan bedragen ongeveer €1050. Belangrijk: stroomkosten voor vastrecht stijgen dan wel.

Type 1 en type 2 stekkers, wat is het verschil?
Stekkers zijn verkrijgbaar in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 zien we met name terug bij Japanse merken en auto’s uit de VS. Model 2 wordt met name toegepast bij merken uit Europa. Veel beschikbare elektrische auto’s in Lattrop-Breklenkamp beschikken over een type 2 aansluiting. Ook de openbare laadpunten in ons land hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Krijg ik subsidie als ik thuis een laadpaal laat plaatsen?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor het laten plaatsen van een thuislaadpunt. Iedere gemeente kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Dinkelland biedt momenteel geen financiële tegemoetkoming voor een particuliere laadpaal. Je kunt het wel overwegen om een nieuw openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt vragen of de laadzuil in de buurt van jouw huis kan komen. Zie ook www.dinkelland.nl.

Plaats een reactie