Laadpaal Tilligte

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Dat betekent ook dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. De oplossing is een slimme laadpaal in Tilligte aan huis. D.m.v. een laadstation van jezelf ben je altijd verzekerd van een plekje voor jouw Audi Q4 Sportback e-tron en/of Tesla Model 3 Long Range Performance. Niet meer wachten op een vrije plek en het is ook financieel gezien een goede investering. Op deze website bekijk je bruikbare informatie over meerdere type laadstations, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en vind je de beste installateurs werkzaam in jouw regio.

 • Met een eigen elektrische laadpaal rijd je extreem voordelig.
 • Je bent niet afhankelijk van het openbaar netwerk.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, geen zorgen meer over de actieradius.
 • Nog voordeliger rijden als je ook kiest voor zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis laat je al plaatsen vanaf €905.
 • Jouw eigen laadstation heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Tilligte

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Het opladen van een elektrisch voertuig als onder andere de MG ZS EV gaat steeds eenvoudiger. Een extra goedkope laadpaal Tilligte kopen is iets wat je zeker moet overwegen. Laden gaat dan op een laagdrempelige manier en je bent altijd verzekerd van een perfect opgeladen accu. Tevens is het stukken betaalbaarder dan een laadpunt in de wijk. Je hebt te maken met de volgende kosten: de laadpaal zelf, de installatiekosten en uiteraard de verbruikte stroom (met zonnepanelen wordt het helemaal voordelig rijden). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een eigen oprit of garage. Welke laadpaal is de beste keuze voor mijn auto en mijn situatie? Hieronder check je een aantal zaken waar je rekening mee moet houden met betrekking tot laadpaal laten installeren in Tilligte. Bekijk ook meer info over Duurzaam rijden.

Vaste laadpaal of wallbox
Een laadstation Tilligte kan je op twee verschillende manieren plaatsen. Je kunt ‘m vastzetten aan de muur (wandbox) of op een vrijstaande paal. Dat is ook het enige verschil, de rest werkt hetzelfde. Achterhaal de afstand tot de parkeerplek, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1-fase aansluiting of 3-fasen aansluiting
De 1 fase aansluiting is compatibel met de doorsnee 230V aansluiting. Dit kan met 16A (of soms ook 32A). Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen. Iedere woning heeft minstens (1x30a of 1x40a). Een 3-fase laadpaal maakt gebruik van 3x230V en heeft een vermogen van 16A of 32A. Het maximale laadvermogen is dan 11 kW. De 3-fase installatie kan dus opladen in veel kortere tijd (snelladen). Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Je kunt hierin investeren en de benodigde werkzaamheden laten uitvoeren door een elektricien in Tilligte. De netbeheerder kan vervolgens de capaciteit van de energieaansluiting veranderen.

Een oplaadpaal aan huis?

Voordelig opladen en nooit meer wachten op een vrije plek

Vaste of losse laadkabel
Je hebt de keuze uit een laadzuil met een vaste kabel of een kabel die afneembaar is. Het pluspunt van een vastzittende kabel is dat je ‘m heel snel kunt aansluiten op jouw auto. Een ander voordeel is dat ze beschikbaar zijn in allerlei lengtes, bij sommige leveranciers tot wel 10 meter. Het grote nadeel is dat de kabel in de praktijk vaak minder lang mee gaat omdat er water in de kabel kan komen (of je moet de auto binnen opladen). Daarnaast kan het zijn dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Ook is het goed om je te bedenken dat je per auto weer een andere stekker nodig hebt.

Het handige van een losse kabel (of socket) is dat elk type auto dan gebruikt kan worden. Je pakt namelijk de kabel die af-fabriek is geleverd. Tevens oogt het netter en profiteer je van een langere levensduur. Het grote nadeel is dat de drempel wat hoger wordt als je even snel wilt laden. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, om vervolgens aan te sluiten op de EV en de wallbox. Een laadpaal zonder vaste kabel is toch het meest gebruiksvriendelijk. Neem je over een tijdje een nieuwe EV? In zo’n scenario zijn er geen aanpassingen nodig. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in Tilligte.

Enkel of dubbel laadstation
Er bestaan twee types: een enkelvoudige of dubbele laadpaal. Het verschil zit hem in het aantal EV’s dat op hetzelfde moment kunnen worden geladen. Een paal met 1 stekkeringang kan maximaal 1 auto tegelijk opladen, een dubbel uitgevoerd systeem kan 2 EV’s gelijktijdig opladen. Dit biedt uitkomst als je 2 elektrische auto’s hebt of juist voor bedrijven.

Slimme functies
De huidige oplossingen hebben steeds vaker slimme laadfuncties. Hieronder tref jij een uiteenzetting over slimme laadpunten en de nieuwste snufjes.

 • Dynamic Load Balancing: stemt energieverbruik af met andere apparaten in huis.
 • Peak shaving: voorkom kosten die uw netbeheerder in rekening kan brengen bij het overschrijden van het piekvermogen.
 • Gezichtsherkenning: voorkom misbruik van je station door een extra beveiliging in te stellen.
 • Gebarenherkenning: met bepaalde bewegingen activeer je laadsessies, of stop je juist een laadsessie.
 • AutoStart / Plug&Charge: het inpluggen van de stekker is voldoende om de laadsessie op te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: Ontvang automatisch een vergoeding voor laadtransacties op jouw eigen adres.

Laadpaal installateur Tilligte vergelijken

De kosten van laadpalen zijn nogal verschillend. De kosten van een laadstation voor thuis schommelt tussen de €625 t/m €3325. De tarieven worden o.a. gecalculeerd op basis van de capaciteit en functies van het laadstation. Hoe meer vermogen het station heeft, des te sneller de batterij weer is opgeladen. Tevens zijn er allerlei slimme wallboxen en palen met extra’s als Autostart die kostbaarder zijn. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Tilligte.

Type laadpaalLaadcapaciteitOplaadtijdPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW10,8 uur€530- €635
1-fase laadpaal7,4 kW6 uur€540- €615
3-fase laadpaal11 kW3,5 uur€680- €770
3-fase laadpaal22 kW1,5 uur€830- €975
Kosten van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Populaire leveranciers

 1. EVBox:Geschikt voor elke elektrische auto.
 2. Wallbox (wandlader): Mooi design en krachtige performance.
 3. NewMotion: 24/7 ondersteuning van het serviceteam.
 4. Alfen: Compatibel met alle elektrische auto’s.
 5. Mennekes: Optioneel te verbinden met zonn-energie-installatie.
 6. EVhub: Optioneel integratie met slimme EVhub laadpas.
 7. Webasto: Plug & Charge (aansluiten en direct laden).
 8. Ecotap: Minimalistisch design met krachtige performance.
 9. Blue Current: Compact systeem met slimme functies.
 10. Chargepoint: Geschikt voor alle typen elektrische auto’s.
 11. Myenergi / Zappi: Veilig laden dankzij loadbalancing.
 12. Tesla Wall Connector: Het krachtige laadstation voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Maximaal inzicht dankzij slimme Smartphone App.
 14. Overweeg ook: ABB, Eaton, Etrel, Delta, Etrel, Flexicharge, Schneider Electric , Hypercharger en Tritium, Xcharge, Zaptec, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2024
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Tilligte lopen uiteen tussen de €330 en +/- €1925. Dit is afhankelijk van de verschillende installatieonderdelen in de meterkast en welke afstand er zit tussen de aansluiting in de meterkast en de laadpaal zelf. Hoe meer afstand er overbrugd moet worden, hoe meer graafwerk/boorwerk er bij komt en hoe meer kabels benodigd zijn.

Laadpas bij laadpaal aan huis
Soms wordt bij de installatie van een laadpaal voor een elektrische auto een abonnement genomen. Het kan ook prima zonder, maar dan mis je wel enkele voordelen. De kosten van deze laadpaal abonnementen bedragen ongeveer €4,50 per maand.

 • Altijd inzicht in je laadgebruik.
 • Automatisch je stroomkosten laten verrekenen.
 • Laat je gasten ook bij je thuis hun auto opladen.
 • Automatische firmware-updates.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Vergelijk betrouwbare adviseurs uit jouw streek.

Hoeveel kan ik besparen met elektrisch rijden?

Auto rijden is duur, met elektrisch rijden kan je flink besparen. De elektrische auto en jouw thuislaadpunt hebben een korte terugverdientijd. In het onderstaande gedeelte kan je een rekenvoorbeeld zien. De Nederlander rijdt om en nabij de 1061 km per maand. Hiermee becijferen we wat de verwachte kostenbesparing is. Daarbij gebruiken we de volgende prijzen als uitgangspunt (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Tilligte):

 • Benzine rijden 2024: €0,105/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,041/km
SoortTarieven p/kmP/maandPer jaar
Benzine€0,105€111,41€1336,86
Elektrisch€0,041€43,50€522,01
Besparing€0,064€67,90€814,85
Tabel met besparing elektrisch rijden t.o.v. benzine in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Dinkelland

Rijd je elektrisch, maar heb je geen ruimte voor een laadpaal? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? Op dat moment kan jij een openbaar oplaadpunt in Tilligte aanvragen bij de gemeente. De gemeente hanteert strenge eisen:

 • Er kan geen laadpunt op jouw eigen terrein aangesloten worden.
 • Je kunt nog niet terecht bij een openbaar laadstation in de omgeving.
 • De indiener beschikt over een EV/hybride auto met een actieradius boven de minimale aantal kilometers.

Op het moment dat jij hieraan voldoet neemt de gemeente de aanvraag in acht. De gemeente wijst uit of en op welke plek de laadzuil gemonteerd wordt. Ze analyseren hiervoor zaken als toegankelijkheid en doorstroming. Elk huishouden mag gebruik maken van het oplaadpunt. Meer informatie kan je bekijken op www.dinkelland.nl. Daar kom je er ook achter of je een subsidie kunt krijgen. Flink wat gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Via deze omgeving kan je in 6 stappen een openbare laadpaal aanvragen. Op deze website lees je ook meer over Beste laadpassen.

Openbare oplaadpunten zoeken (juni 2024)

Laadstations in Tilligte zijn er veel. Iedereen met een laadpas kan terecht bij deze punten. Let op: het is wel vrij prijzig. De prijzen liggen tussen de €0,285 tot €0,605 per kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In het Google Maps overzicht onderzoek je de openbare laadstations in Tilligte. Check tevens laadstations en verkopers in Ootmarsum, Bornerbroek, Hertme, Zenderen en Harbrinkhoek.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden tilligte-7634

Laadpunten voor bedrijven en kantoren

Een laadpaal bij je bedrijf is een prettige service voor werknemers en klanten. Beschik je over een bedrijf met 10 parkeerplekken of meer? Wanneer we kijken naar de actuele regelgeving is het verplicht dat 10% van de parkeerplekken een laadpunt heeft. Zakelijke laadpalen kennen daarnaast ook financiële pluspunten waaronder meerdere subsidieregelingen. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% extra van de investeringskosten in mindering brengen op het bedrijfsresultaat.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Daarbovenop kan je als eigenaar van zakelijke laadpunten verdienen door externe gebruikers te laten betalen voor het gebruik van de palen.


Veelgestelde vragen aangaande thuis elektrisch laden

Een laadstation aan huis laten installeren, wat kost het?
Een laadpaal bij de woning inclusief installatie kost +/- tussen de €1075 en €2475. De totaalprijs wordt bepaald door het type laadpaal (eventuele slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), de afstand tussen meterkast en laadstation en de noodzakelijke hardware voor de meterkast zoals een nieuwe groepenkast (of losse extra groep).

Hoe duur is het om de accu van mijn accu te laden?
Je elektrische auto thuis laden is financieel gunstig. Je rekent de kilowattuurprijs af bij de stroomaanbieder van je huis zoals NLE, Engie, Eneco, Energiedirect, Essent en Vandebron, Pure energie, Oxxio, PowerPeers. Gemiddeld is dat +/- €0,225 per kWh. De onkosten van elektrisch autorijden liggen tegenwoordig rond de €4,10 p/100 km. Ter vergelijking: een normale auto op benzine kost circa €9,70 per 100 kilometer. Als de laadpaal draait op zonnepanelen kan je uiteindelijk zelfs gratis laden. De gemiddelde EV vergt 10 – 16 zonnepanelen om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Overijssel.

Hoe gaat de installatie van het laadpunt?
De leverancier plaatst een aardlekautomaat en een nieuwe stroomgroep in jouw meterkast. Dit voorkomt stroomuitval in en rondom je huis. Van de stroomkast gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. In overleg met de expert wordt besloten waar het station moet komen om de werkzaamheden binnen de perken te houden. Jouw laadpaal installateur in Tilligte zet het als wallbox tegen de muur of op een bevestigingspaal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Over het algemeen is elke stroomkast geschikt voor het laden van een elektrische auto. Soms moet er wel wat aangepast worden. Achterhaal of de groepenkast is uitgevoerd met een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De oude modellen EV’s werden geladen op 1-fase stroom (220V). De actuele types vergen een zogenaamde 3-fasen aansluiting. Dit komt neer op krachtstroom. Het snelladen heeft heel veel voordelen. Een laadpunt installatiebedrijf in Tilligte kan het allemaal juist aansluiten. De prijzen van deze service liggen rond de €875. Bedenk wel: door deze verzwaring betaal je mogelijk een hoger vastrecht.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Stekkers (van laadkabels) heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 is vooral te zien bij Japanse & Amerikaanse automerken. Model 2 stekkers komen we tegen bij de Europese leveranciers. Een groot deel van de gangbare elektrische auto’s in Tilligte beschikken over een type 2 aansluiting. Ook het gros van de openbare laadpalen in Nederland (en Europa) hebben ook standaard type 2 aansluitingen.

Kan ik subsidie krijgen voor een laadpaal bij mij thuis?
Er zijn geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op je oprit. Iedere provincie vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Dinkelland verschaft op dit moment geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Je kunt wel een openbaar laadstation aan te vragen. Je kunt verzoeken of het oplaadpunt vlakbij jouw woning kan komen te staan. Voor meer informatie zie www.dinkelland.nl.

Plaats een reactie