Laadpaal Harbrinkhoek

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Hierdoor zien we ook dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. Het alternatief is een eigen laadpaal in Harbrinkhoek aan huis. Middels jouw eigen laadstation weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw Citroën e-SpaceTourer XL 50 kWh en/of Fiat 500e Berlina 42 kWh. Altijd verzekerd van een laadpaal op jouw eigen oprit en je hebt het snel terugverdiend. Op deze website vind je bruikbare informatie over populaire laadstations, een handige keuzehulp en vind je de beste installateurs uit jouw omgeving.

 • Dankzij een elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Opladen wanneer jij dat wil, geen wachtrij meer.
 • Iedere morgen wegrijden met een opgeladen accu, geen zorgen meer over de actieradius.
 • Voordelige autorijden door je wagen op te laden met eigen zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis laat je al plaatsen voor €935.
 • Een particulier laadstation heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Harbrinkhoek

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Het elektrisch laden van een EV zoals bijv. een Aiways U5 gaat steeds eenvoudiger. Een eigen goedkope laadpaal Harbrinkhoek kopen is een zeer interessante optie. Het werkt snel en eenvoudig en je bent altijd verzekerd van een volle accu. Evenzeer is het veel betaalbaarder dan een laadpunt in de wijk. De kosten bestaan uit: de initiële aanschaf + installatie en de kosten van jouw eigen stroom (deze stroom kan je natuurlijk zelf opwekken middels zonnepanelen). Alles wat je nodig hebt is een eigen oprit of garage. Welke laadpaal is geschikt voor mijn voertuig en mijn woning? Hierbij bieden wij een aantal zaken waar je rekening mee moet houden rondom laadpaal laten installeren in Harbrinkhoek. Op EVplan.nl lees je ook meer over Elektrische autoverzekering.

Type montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Harbrinkhoek kan op 2 manieren worden aangebracht. Je zet ‘m vast aan de muur als wandbox of op een stevige paal. Voor de rest werkt het precies hetzelfde. Achterhaal de afstand tussen de auto en de laadplek om lange dure laadkabels te vermijden.

1-fase of 3-fasen systeem
De 1 fase aansluiting gaat via de standaard 230 voltage. Het heeft een standaard vermogen van 16A. Je kunt dan uitgaan van 3.7 kW laadvermogen. In principe heeft elke woning minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadstation is vaak nodig voor nieuwe modellen, deze maakt gebruik van 400V (krachtstroom). Het maximale laadvermogen is 11 kW. De 3-fase installatie kan dus opladen in veel kortere tijd (snelladen). Heeft je woning geen groepenkast met 3-fase? Je kunt tegen geringe kosten de meterkast geschikt laten maken door een elektricien in Harbrinkhoek. Ook vraag je een verzwaring van de aansluiting aan bij jouw netbeheerder.

Een oplaadstation aan huis

Spotgoedkoop opladen en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Losse of vaste kabel
Er zijn eigenlijk 2 mogelijkheden: een laadzuil met een vaste kabel/verbinding of een kabel die afneembaar is. Het pluspunt van de vaste variant is dat er weinig handelingen nodig zijn om op te laden. Ook is het goed om te weten dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Een negatief aspect is dat je de kabel regelmatig moet schoonmaken omdat deze onderhevig is aan weersomstandigheden(tenzij je binnen laadt). Wat we ook vaak horen is dat het er wat rommelig bij hangt. Bovendien moet ook opgemerkt worden dat de ene auto weer net een andere kabel nodig heeft dan de andere.

Het grote gemak van een losse kabel (dus met alleen een socket) is dat elk type auto dan gebruikt kan worden. Je gebruikt namelijk de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Ook ligt de kabel niet zo in het zicht en hoef je je geen zorgen te maken dat de kabel wordt aangetast door wind of regen. Een punt van kritiek is dat het altijd even iets langer duurt als je de accu gaat opladen. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. Een losse kabel is doorgaans toch praktischer. Ga je een ander elektrische auto rijden? In zo’n scenario kan je gewoon jouw huidige paal blijven gebruiken. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in Harbrinkhoek.

Enkele vs dubbele laadpaal
Er zijn twee mogelijkheden: een enkelvoudige of dubbele laadpaal. Het onderscheid zit ‘m in het aantal auto’s dat aangesloten kunnen worden. Een enkelvoudige paal kan voor 1 EV de benodigde stroom leveren, met een dubbel laadstation kun je 2 EV’s tegelijkertijd aansluiten. Heel erg praktisch wanneer je 2 auto’s in bezit hebt of voor zakelijke doeleinden.

Slimme toepassingen
De nieuwste laadsystemen herbergen intuïtieve slimme laadfuncties. In de opsomming hieronder bekijk jij extra details over slimme laadpunten en wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is.

 • Dynamic Load Balancing: beschermt tegen overbelasting van het energienetwerk.
 • Peak shaving: met Peak Shaving kunt u voor uw laadstations een maximale capaciteit instellen.
 • Gezichtsherkenning: De laadpaal kan alleen door geautoriseerde personen gebruikt worden.
 • Gebarenherkenning: je hebt geen pasje, tag of sleutel nodig om een sessie te starten of stoppen.
 • AutoStart / Plug&Charge: eenvoudig laadsessies starten door uitsluitend in te pluggen.
 • Abonnementen & Laadpas: mogelijkheid om gastgebruik toe te staan.

Laadpaal installateur Harbrinkhoek vergelijken

De tarieven van laadpalen variëren enorm. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis schommelt tussen de €600 tot €3225. De prijs wordt bepaald door het totale laadvermogen van de installatie. Hoe krachtiger het vermogen, hoe sneller de batterij van een EV kan worden volgeladen. Verder zijn er slimme laadpunten met extra opties als Hub/Satellite die kostbaarder zijn. In het schema hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Harbrinkhoek.

Soort laadpaalCapaciteitOplaadtijdPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW11 – 12 uur€540- €640
1-fase laadpaal7,4 kW5,6 uur€520- €610
3-fase laadpaal11 kW4,5 uur€660- €765
3-fase laadpaal22 kW1,5 – 2 uur€875- €955
Tabel met gemiddelde kosten laadpaal aan huis (zonder installatie).

Bekende merken

 1. EVBox:Gecertificeerde installatie.
 2. Wallbox (wandlader): Compatibel met alle elektrische auto’s.
 3. NewMotion: eenvoudige en toegankelijke systemen.
 4. Alfen: Een solide en hoogwaardig product voldoet aan strenge richtlijnen.
 5. Mennekes: Sterk, duurzaam en efficiënt.
 6. EVhub: Een van de voordeligste aanbieders in de markt.
 7. Webasto: Eenvoudig in gebruik, supersnel laden.
 8. Ecotap: Gebruiksvriendelijke en uitgebreide Ecotap managementtool.
 9. Blue Current: Geschikt voor 3,7 tot 22 kW laden.
 10. Chargepoint: Laden en afrekenen via een persoonlijke laadpas.
 11. Myenergi / Zappi: Dankzij Loadbalancing blijven apparaten in huis altijd functioneren.
 12. Tesla Wall Connector: Zelf instellen met welke max. stroom je auto geladen moet worden.
 13. NRGkick: Slimme laadpaal die je kunt meenemen, tot 22kW.
 14. Andere merken: ABB, Enovates, Delta, Eaton, Etrel, Keba, Schneider Electric , Hypercharger of Tritium, Zaptec, Xcharge, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatieprijzen 2024
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Harbrinkhoek variëren van €440 & €2175. Dit hangt vooral af van of er bijvoorbeeld een 3-fase aansluiting aangelegd moet worden en afstand tussen meterkast en de locatie van de laadpaal. Hoe langer deze afstand, hoe meer graafwerk er gedaan moet worden en hoe meer prijzige kabels aangelegd moeten worden.

Kosten van het laadpas abonnement
Soms wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto een abonnement genomen. Het kan ook prima zonder, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De kosten van zo’n laadpaal abonnement bedragen circa €4,50 (maandelijks).

 • Realtime inzicht in laadsessies en geschiedenis.
 • Laadsessies thuis verrekenen met werkgever.
 • Laat je gasten ook bij je thuis hun auto opladen.
 • Altijd goede support zoals software-updates en 24/7 helpdesk.

Laadpaal voor thuis kopen?

Vergelijk ervaren installateurs uit jouw streek.

Ben ik goedkoper uit met een elektrische auto?

Elektrisch rijden is financieel erg interessant. De investering in een elektrische auto en het thuislaadpunt verdien je vrij vlot terug. Onderstaand hebben wij een rekenvoorbeeld. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1056 kilometer op maandbasis. Met dit gemiddelde als uitgangspunt calculeren we met welke kosten je rekening moet houden. In onze calculatie kiezen we voor de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Harbrinkhoek):

 • Benzine rijden 2024: €0,135/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,047/km
SoortKosten p/kmP/maandPer jaar
Benzine rijden€0,135€142,56€1710,72
Elektrisch€0,047€49,63€595,58
Besparing€0,088€92,93€1115,14
Kosten elektrisch vs benzine rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Tubbergen

Een elektrische auto gekocht, maar is er geen ruimte voor een laadpaal? En ontbreekt het aan een openbaar laadpunt in jouw eigen wijk? In die situaties mag je zo’n openbaar oplaadpunt in Harbrinkhoek aanvragen bij de gemeente. Je moet wel voldoen aan verschillende criteria:

 • Er is op je eigen kavel geen ruimte voor een laadpunt.
 • Er is op dit moment rondom je woning geen openbaar laadstation.
 • Je hebt een EV of hybride wagen in bezit met een noemenswaardige actieradius.

Op het moment dat jij hieraan voldoet wordt jouw verzoek meegenomen. De gemeente heeft altijd de beslissingsbevoegdheid als het gaat om of en in welke straat de laadzuil geactiveerd wordt. Ze onderzoeken aspecten zoals zichtbaarheid en parkeerdruk. Elke EV-rijder kan terecht bij dit oplaadpunt. Updates en informatie is ook gepubliceerd op www.tubbergen.nl. Daar kom je er ook achter welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Veel gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Daar kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Duurzaam rijden.

Openbare oplaadpunten (mei 2024)

Laadstations in Harbrinkhoek zien we steeds meer. Iedereen met een abonnement kan hier laden. Let op: het is wel vrij prijzig. De tarieven schommelen tussen de €0,295 – €0,600 p/kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In de onderstaande kaart treft je de openbare laadstations in Harbrinkhoek. Op deze site vind je ook oplaadpunten en aanbieders in Mariaparochie, Aadorp, Saasveld, Rossum en Weerselo.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden harbrinkhoek-7615

Laadpunten voor bedrijven

Een laadpaal naast kantoor is een extra stukje service richting werknemers en klanten. Beschik je over een kantoor of bedrijf met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Op basis van de huidige wetgeving is het verplicht dat 10% van de parkeerplekken een laadpunt heeft. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Speciale regeling voor groene investeringen vanaf €2.500 (tot 36% aftrekbaar).
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): De mogelijkheid voor het aftrekken van kleine investeringen, zeer interessanten voor de beginnende ondernemers.
 • Bovendien kan je extra geld verdienen door een tarief in te stellen voor derden voor het opladen.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Een laadstation aan huis laten installeren, wat kost het?
Een laadpaal aan huis kopen inclusief installatie kost tussen de €750 – €2175. De totaalprijs hangt af van het soort systeem (wel of geen slimme functies), het minimale laadvermogen, afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en de noodzakelijke hardware voor de meterkast zoals een extra groep aanleggen.

Wat kost een auto thuis opladen?
Het thuis opladen van een elektrische auto is erg aantrekkelijk. Je betaalt de kilowattuurprijs gewoon direct aan jouw huidige energieleverancier zoals Essent, Budget energie, Energiedirect, Eneco, Engie en Oxxio, Pure energie, Vattenfall, PowerPeers. Dat is om en nabij de €0,215 per kWh. De onkosten van elektrisch autorijden komen daarmee uit op ongeveer €4,40 p/100 km. Belangrijk: een doorsnee benzinewagen kost al gauw €9,85 p/100 km. Met zonnepanelen kan je uiteindelijk zelfs gratis laden. Een reguliere EV eist 10 – 16 zonnepanelen om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Overijssel.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De monteur legt een nieuwe stroomgroep incl. aardlekautomaat aan in de stroomkast in de woning. Op die manier kunnen alle apparaten in de woning veilig werken. Via dit stroompunt loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. In overleg met de expert wordt besloten wat de beste manier is om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. Jouw laadpaal installateur in Harbrinkhoek monteert jouw laadpunt tegen de muur (wallbox) of op een montagepaal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Over het algemeen is iedere meterkast aan te passen om een elektrische auto van stroom te voorzien. Wel kunnen bepaalde aanpassingen nodig zijn. Bekijk vooraf wel of je meterkast de 1-fase of 3-fase-aansluiting voorgeïnstalleerd heeft. De eerste modellen werden geladen op 220V (1-fase). De actuele elektrische auto’s hebben meer vermogen nodig (3-fasen laadpaal). Dit noemen we ook wel krachtstroom. Hierdoor wordt het snelladen mogelijk gemaakt. Een laadpunt installatiebedrijf in Harbrinkhoek zal je ondersteunen bij deze werkzaamheden. De totale onkosten bedragen circa €800. Let op: stroomkosten voor vastrecht stijgen dan wel.

Wat zijn type 1 en type 2 stekkers?
Laadkabels / stekkers heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 worden geproduceerd door Japanse & Amerikaanse automerken. Model 2 is vooral te zien bij de Europese merken. De meeste bekende elektrische auto’s in Harbrinkhoek beschikken over een type 2 aansluiting. Ook de openbare laadpunten in ons land hebben doorgaans ook een type 2 mennekes aansluiting.

Is er voor een laadstation aan huis subsidie beschikbaar?
Er zijn geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Iedere gemeente heeft een eigen beleid. De gemeente Tubbergen verstrekt op dit moment geen subsidies of korting op een particuliere laadpaal. Wat mogelijk wel interessant is, is om een openbaar laadstation aan te vragen. Vraag daarbij gerust of de paal dichtbij jouw huis kan komen. Voor extra informatie en het aanvraagformulier zie www.tubbergen.nl.

Plaats een reactie