Laadpaal Rossum

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Daarbij komt ook dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. Dit probleem kan je omzeilen dankzij een slimme laadpaal in Rossum aan huis. Dankzij jouw eigen laadstation ben je altijd verzekerd van een plekje voor jouw CUPRA el-Born & Tesla Model Y Long Range Performance. Niet langer zoeken naar een vrij laadstation en je hebt het snel terugverdiend. Op deze pagina lees je extra informatie over diverse laadstations, krijg je inzicht in de mogelijkheden en vind je ervaren leveranciers en installateurs werkzaam in jouw regio.

 • Dankzij een elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Altijd een vrije plek, nooit meer wachten.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, zo beschik je dus altijd over een goede actieradius.
 • Autorijden voor gunstige tarieven in combinatie met eigen zonnepanelen op je woning.
 • Een slimme laadpaal aan huis kun je al aanschaffen vanaf €910.
 • Een laadstation bij de woning verdien je terug in 5 – 10 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Rossum

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Het opladen van jouw EV zoals bijv. de BMW i4 kan op verschillende manieren. Een eigen goedkope laadpaal Rossum kopen biedt veel voordelen. Het is gemakkelijk en snel en je hebt dan elk moment van de dag een optimale actieradius. Verder is het veel betaalbaarder dan een publiek laadpunt. De kosten bestaan uit: de aanschaf en installatie van de paal en de stroomprijzen (het gebruik van eigen zonnepanelen wordt aangeraden). Het enige wat je verder moet hebben is een eigen parkeerplaats. Welke laadpaal past bij mijn situatie? Hierbij check je tips en adviezen m.b.t. laadpaal laten installeren in Rossum. Zie ook onze informatie over Onderhoud EV’s.

Wallbox of laadpaal
Een laadstation Rossum installeren kan op 2 manieren. Het kan tegen een muur worden bevestigd (wandbox) of op een vrijstaande paal. Voor het laadproces maakt het verder geen verschil. Denk goed na over hoeveel afstand er zit tussen de laadplek en jouw parkeerplaats (zo kun je besparen op de kabellengte).

1-fase of 3-fasen station
De 1-fase variant gaat via de doorsnee 230V aansluiting. Standaard heeft ddit een vermogen van 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen. Elk adres beschikt over zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). Een 3-fase laadpaal maakt gebruik van krachtstroom (400V). Het laadvermogen is dan max. 11 kW. Een 3-fase laadzuil kan dus opladen in veel kortere tijd (snelladen). Heb je nog niet de beschikking over krachtstroom? Tegen een kleine meerprijs kan je de benodigde werkzaamheden laten uitvoeren door een elektricien in Rossum. Ook dien je een aanvraag in bij de netbeheerder.

Jouw eigen oplaadpunt laten plaatsen

De voordeligste manier van opladen en altijd een vrije plek!

Losse of vaste laadkabel
Je hebt de opties voor een laadzuil met een zogeheten vaste kabel of een afneembare/losse kabel. Het pluspunt van een vaste kabel is dat de drempel om even snel op te laden lager is. Verder is het zo dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Het minpunt is dat de levensduur van de kabel minder is omdat er water in de kabel kan komen (dit gebeurt natuurlijk niet als je binnen oplaadt). Daarnaast kan het zijn dat het er wat rommelig bij hangt. Bovendien kan het zijn dat nieuwere modellen weer een ander type stekker gebruiken dan oudere.

Het gemak van een losse kabel (of een socket) is de vrijheid in het opladen. Daarvoor neem je de kabel die af-fabriek is geleverd. Overigens ligt / staat de wallbox zo dus nooit in de weg en profiteer je van een langere levensduur. Belangrijk nadeel is dat er een extra handeling vereist is als je de accu gaat opladen. Je moet eerst de kabel uit de koffer halen, om vervolgens aan te sluiten op de EV en de wallbox. Een laadzuil met losse kabel blijkt uit onderzoek het beste te werken. Koop je een nieuwe elektrische auto? In dit geval hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Advies: rijdt ook eens langs de snelladers in Rossum.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
Er zijn twee opties: een enkel of een dubbel laadstation. Het onderscheid zit ‘m in het aantal EV’s dat op hetzelfde moment kunnen worden geladen. Een paal met 1 stekkeringang heeft stroomcapaciteit voor 1 EV, een dubbel laadstation heeft een dubbele capaciteit, en kan dus 2 auto’s laden. Heel erg praktisch voor huishoudens met 2 EV’s of voor zakelijke doeleinden.

Slimme toepassingen
Laadpalen hebben tegenwoordig milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. Bijgaand tref jij extra details over slimme laadpunten en de toepassingen daarvan.

 • Dynamic Load Balancing: voorkom stroomuitval als je je auto oplaadt.
 • Peak shaving: zorgt dat de maximale stroomcapaciteit van de parkeervoorziening niet wordt overschreden.
 • Gezichtsherkenning: uitsluitend opladen wanneer jij zelf het systeem hebt ontgrendeld.
 • Gebarenherkenning: bedien het systeem met eenvoudige handgebaren (soms ook met voice).
 • AutoStart / Plug&Charge: perfect als jij de enige bent die gebruik maakt van het laadstation.
 • Abonnementen & Laadpas: automatische verrekening laadkosten.

Laadpaal installateur Rossum vergelijken

De kosten van laadpalen lopen zeer uiteen. De kosten van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €525 – €3200. De aanschafkosten hangen vooral af van het laadvermogen van het systeem. Hoe krachtiger het vermogen, hoe sneller de batterij van een EV kan worden volgeladen. Tevens zijn er allerlei slimme opladers met snufjes als Dynamic Load Balancing die duurder zijn. In de bijgaande tabel tref je de kosten laadpaal Rossum.

Type laadstationLaadcapaciteitLaadtijdPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW11 – 12 uur€525- €630
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 7 uur€510- €630
3-fase laadpaal11 kW4- 5 uur€665- €790
3-fase laadpaal22 kW1,6 uur€880- €1030
Tabel met gemiddelde kosten laadpaal aan huis (zonder installatie).

Goede merken

 1. EVBox:Weer- en schokbestendig.
 2. Wallbox (wandlader): Beheer meerdere gebruikers en laders met MyWallbox.
 3. NewMotion: altijd met Dynamic Power Management.
 4. Alfen: Standaard energiemeter voor het verrekenen van stroom.
 5. Mennekes: Slimme Plug & Charge functionaliteit.
 6. EVhub: Hoogwaardig en slagvast polycarbonaat.
 7. Webasto: Betaalbare en eenvoudige laadsystemen.
 8. Ecotap: Zeer gebruiksvriendelijk en vandalismebestendig.
 9. Blue Current: Met innovatieve Hidden Laadpaal.
 10. Chargepoint: Montage aan de wand of op een paal mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: Houdt al jouw laadsessies bij.
 12. Tesla Wall Connector: Aanbevolen voor Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Tot 3-fasen opladen, overal waar je wilt.
 14. Alternatieve leveranciers: ABB, Enovates, Delta, Eaton, Etrel, Hypercharger, Schneider Electric , Flexicharge & Tritium, Xcharge, Efacec, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2024
De geschatte kosten van een voordelige laadpaal installeren in Rossum komen uit tussen de €310 – €1975. De totale kosten hangen af van een verwachting van de diverse installatie-uren (arbeid), meterkast aanpassingen en de afstand tussen de meterkast en de locatie waar het laadstation komt. Hoe groter de te overbruggen afstand, hoe meer graafwerk/boorwerk er bij komt en hoe meer prijzige kabels aangelegd moeten worden.

Heb ik een laadpas nodig?
Optioneel wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Het kan ook prima zonder, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De kosten van deze laadpaal abonnementen bedragen zo’n €6,25 p/maand.

 • Inzicht in je laadsessies.
 • De kosten worden automatisch verrekend met je werkgever.
 • Je kunt gebruik maken van betaald gastgebruik.
 • Vaak zit er een 24/7 storing service inbegrepen bij het abonnement.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Vind betrouwbare installatiebedrijven uit jouw streek.

Kosten elektrisch rijden en besparing t.o.v. benzine

Elektrisch rijden kan veel geld besparen. De elektrische auto en het thuislaadpunt heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. Op deze pagina maken we het duidelijk middels een rekenvoorbeeld. Een Nederlander rijdt zo’n 1052 km op maandbasis. Met dit aantal kilometers ramen we wat de mogelijke besparing zal zijn. In onze calculatie nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Rossum):

 • Benzine rijden 2024: €0,115/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,043/km
AandrijvingKosten p/kmP/maandPer jaar
Benzine rijden€0,115€120,98€1451,76
Elektrisch€0,043€45,24€542,83
Besparing€0,072€75,74€908,93
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Dinkelland

Heb jij de beschikking over een EV, echter beschikt je niet over een eigen oprit? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? In dat geval kan je een openbaar oplaadpunt in Rossum aanvragen bij de gemeente. Houd rekening met verschillende voorwaarden:

 • Er is op je eigen kavel geen ruimte voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation (gepland) dichtbij jouw woon- of werkadres.
 • Je bezit een elektrische of hybride auto met een minimale actieradius of accucapaciteit.

Mits je voldoet aan de eisen bekijkt een ambtenaar jouw aanvraag. De gemeente bepaalt of en waar de laadzuil werkzaam zal worden. Ze onderzoeken zaken als zichtbaarheid en geschatte drukte. Iedereen met een elektrische auto mag hier parkeren en laden. Uitgebreide informatie is beschikbaar op www.dinkelland.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken of je in aanmerking komt voor een subsidie. Het merendeel van de gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je in 6 stappen een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Blog over elektrisch rijden.

Kaart met openbare oplaadpunten (juni 2024)

Laadstations in Rossum zijn dagelijks beschikbaar. Iedereen met een EV kan terecht bij deze punten. Het is relatief wel duur. De prijzen bedragen tussen de €0,265 tot wel €0,620 p/kWh. Een laadpas abonnement is noodzakelijk. In onze maps kaart check je de openbare laadstations in Rossum. Vergelijk ook laadplekken en installateurs in Weerselo, Denekamp, Beuningen, de Lutte en Overdinkel.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden rossum-7596

Laadpunten voor bedrijven

Een laadpaal bij je bedrijf is een extra stukje service richting je eigen werknemers, maar ook voor zakelijke relaties. Bezit je een locatie met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Volgens de nieuwe regels vanuit het Europees Parlement is het verplicht dat 10% van de parkeerplekken een laadpunt heeft. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook nog eens het overwegen waard. Als ondernemer kun je profiteren van de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Je kunt tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Verder kan je iets bijverdienen door andere gebruikers te laten betalen voor het opladen.


FAQ met veelgestelde vragen over elektrisch laden

Welke tarieven worden gerekend voor een laadstation aan huis?
Jouw eigen laadpaal voor huis inclusief installatiewerk kost +/- tussen de €875 & €2425. Het hele prijskaartje wordt bepaald door het type laadstation (eventuele slimme functies), het totale laadvermogen, de afstand tussen meterkast en locatie van de laadbox en extra werkzaamheden in de meterkast zoals een nieuwe groepenkast (of losse extra groep).

Hoe duur is het om de accu van mijn accu te laden?
Een elektrische auto thuis opladen is de voordeligste manier. Je ontvangt een factuur met het verbruik X de kilowattuurprijs van jouw leveranciers van energie zoals Energiedirect, Budget energie, Essent, Engie, NLE en Oxxio, PowerPeers, Pure energie, Vandebron. Over het algemeen niet meer dan €0,240 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €4,00 p/100 km. Even om te vergelijken: een normale auto op benzine kost om en nabij de €10,25 p/100 km. Met zonnepanelen kan je jouw EV na verloop van tijd echt gratis laden. Een normale EV heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Overijssel.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De monteur zal indien nodig eerst wat groepen plaatsen in je stroomkast. Anders heb je kans dat op een gegeven moment de stroom uitvalt. Via de meterkast gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. In overleg met de expert wordt besloten waar het station moet komen om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. De gecertificeerde laadpaal installateur in Rossum zet het laadstation vast tegen de muur of hij komt op een aparte paal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Over het algemeen is ieder huis geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Soms moet er wel wat aangepast worden. Bekijk vooraf wel of je meterkast een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De eerste elektrische voertuigen konden nog overweg met 1-fase 220V stroom. Nieuwere EV’s hebben meer vermogen nodig (3-fasen laadpaal). We spreken ook wel over krachtstroom. Dit snelladen zal je de nodige uren besparen. Een laadpunt installatiebedrijf in Rossum zal al dit werk voor je oplossen. De geschatte kosten van zo’n service bedragen zo’n €925. Let op: het vastrecht van je energieleverancier kan hierdoor omhoog gaan.

Type 1 en type 2 stekkers, wat is het verschil?
Stekkers van laadkabels heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 is vooral te zien bij Japanse en Amerikaanse auto’s. Model 2 wordt vooral gebruikt door Europese leveranciers en fabrikanten. Veruit de meest gangbare elektrische auto’s in Rossum kan je laden met zo’n type 2 stekker. Ook de openbare (snel)laadpunten in Nederland en onze buurlanden hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Is er subsidie beschikbaar voor een laadpaal aan huis?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een eigen thuislaadpunt. Elke provincie is vrij om hier eigen beleid voor te schrijven. De gemeente Dinkelland biedt op dit moment geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Je kunt het wel overwegen om een laadstation op een openbare plek aanvragen. Je kunt aanvragen of het oplaadpunt in de buurt van jouw huis geplaatst mag worden. Zie ook de website van de gemeente www.dinkelland.nl.

Plaats een reactie