Laadpaal Beuningen

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Dit resulteert in het feit dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. De oplossing is een 100% eigen laadpaal in Beuningen aan huis. Middels een laadstation op eigen terrein hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw Mini Electric & Byton M-Byte 95 kWh 4WD. Niet langer zoeken naar een vrij laadstation en de kWh prijs is voordeliger. Middels onze vergelijker lees je praktische informatie over populaire soorten laadpalen, een handige keuzehulp en kun je direct een offerte aanvragen bij installateurs uit jouw omgeving.

 • Door gebruik te maken van een elektrische laadpaal kan je heel goedkoop je eigen auto tanken.
 • Niet meer wachten bij een bezette laadpaal.
 • Iedere morgen wegrijden met een opgeladen accu, geen zorgen meer over de actieradius.
 • Extra goedkoop rijden als je ook kiest voor zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis schaf je al aan voor €905.
 • Jouw eigen laadstation heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Beuningen

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Het opladen van een elektrisch voertuig zoals bijvoorbeeld de Volkswagen ID.3 Pro S kan op verschillende manieren. Een slimme eigen goedkope laadpaal Beuningen kopen is iets wat we steeds meer zien. Het is gemakkelijk en snel en je hoeft niet onzeker te zijn over een goed geladen accu. Ook is het vele malen goedkoper dan laden bij openbare stations. De kosten bestaan uit: de laadpaal zelf, de installatiekosten en de tarieven voor de elektriciteit (die je zelf kunt opwekken met zonnepanelen). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een eigen oprit/parkeerplaats. Welk laadstation is geschikt voor mijn situatie? Verderop delen we aantal belangrijke aandachtspunten rondom laadpaal laten installeren in Beuningen. Of klik door voor meer informatie over Elektrische auto zakelijk rijden.

Vrije laadpaal of wallbox
Een laadstation Beuningen kan op 2 manieren worden geplaatst. Het kan tegen een muur worden bevestigd (wandbox) of je installeert het op een paal. Voor het laadproces maakt het verder geen verschil. Check de afstand tussen de auto en de laadplek zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1-fase of 3-fasen station
De 1 fase installatie maakt gebruik van een standaard 230V aansluiting. Standaard heeft ddit een vermogen van 16A. Het laadvermogen is dan max. 3.7 kW. Elke meterkast heeft de beschikking over ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). Het 3-fase systeem maakt gebruik van krachtstroom, een aparte 3-fase aansluiting is nodig. Het maximale vermogen is 11 kW. De 3-fase variant kan dus veel sneller een auto opladen. Heb je geen 3-fase groepenkast? Je kunt tegen geringe kosten deze krachtstroomaansluiting laten aanleggen door een erkende elektricien in Beuningen. De netbeheerder kan vervolgens de capaciteit van de energieaansluiting veranderen.

Een eigen oplaadstation voor de deur?

De voordeligste manier van opladen en niet langer zoeken naar een vrij laadstation

Laadkabel: vast of los
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een zogeheten vaste kabel of een kabel die afneembaar is. De meerwaarde van een vaste kabel is dat er weinig handelingen nodig zijn om op te laden. Verder is het zo dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Het grote nadeel is dat de kabel wat sneller vies wordt omdat deze onderhevig is aan weersomstandigheden(dit is natuurlijk niet het geval als je binnen laadt). Wat we ook vaak horen is dat het wat rommelig oogt. Ook moet je opletten dat elke EV weer net een andere stekker nodig heeft.

Het grote voordeel van een losse kabel (alsook voor een socket) is dat elk type auto dan gebruikt kan worden. Het opladen gebeurt namelijk met de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Tevens oogt het netter en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Waar je op moet letten is dat je steeds een extra handeling moet uitvoeren als je jouw EV wilt laden. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, daarna sluit je ‘m aan. Een paal met een losse laadkabel is vaak de beste keuze. Koop je een nieuwe elektrische auto? In dat geval zijn er geen aanpassingen nodig. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Beuningen.

Enkele of dubbele laadpaal
Jij kunt gaan voor één aansluiting of twee aansluitingen. Het verschil zit hem in het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een enkelvoudige paal is geschikt om 1 voertuig op te laden, een dubbel laadstation heeft een dubbele capaciteit, en kan dus 2 auto’s laden. Ideaal als je meerdere elektrische voertuigen in het gezin hebt of als je een laadpunt beschikbaar wilt stellen aan bezoekers.

Innovatieve toepassingen
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. Hieronder tref je meer info over slimme laadpunten en de nieuwste functies.

 • Dynamic Load Balancing: automatische optimalisering en verdeling van stroom.
 • Peak shaving: Voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: voorkom misbruik van je station door een extra beveiliging in te stellen.
 • Gebarenherkenning: bedien het systeem met eenvoudige handgebaren (soms ook met voice).
 • AutoStart / Plug&Charge: bij een laadstation met autostart heb je geen pasje, tag of sleutel nodig. Plug & play!
 • Abonnementen & Laadpas: eenvoudig jouw laadpaal openstellen voor derden.

Laadpaal installateur Beuningen vergelijken

De prijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De adviesprijs van een laadstation voor thuis loopt uiteen tussen de €850 tot en met €3200. De kosten worden tot stand door o.a. de laadcapaciteit van het station. Hoe krachtiger je systeem, hoe sneller de batterij van een EV kan worden volgeladen. Bovendien heb je de keuze uit slimme laadpunten met speciale extra’s als Autostart die duurder zijn. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Beuningen.

Type laadstationLaadcapaciteitOplaadtijdTarief
1-fase laadpaal3,7 kW11 – 12 uur€515- €605
1-fase laadpaal7,4 kW6 uur€520- €620
3-fase laadpaal11 kW3 – 5 uur€695- €800
3-fase laadpaal22 kW2 uur€860- €1075
Kosten van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Bekende leveranciers

 1. EVBox:Weer- en schokbestendig.
 2. Wallbox (wandlader): De beste manier van elektrisch opladen.
 3. NewMotion: laad probleemloos overal op in het grootste publieke laadnetwerk van Europa.
 4. Alfen: Compatibel met alle elektrische auto’s.
 5. Mennekes: Sterk, duurzaam en efficiënt.
 6. EVhub: Smart laden met de EVhub laadpas.
 7. Webasto: Slimme Dynamic Load Balancing optie.
 8. Ecotap: DC-snellaadpunten voor plug-in hybrides en EV’s.
 9. Blue Current: Laden met alle gebruikelijke laadpassen via RFID.
 10. Chargepoint: Koppeling aan eigen duurzame energieopwekking mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: Laag tarief sensor om maximale besparingen te doen.
 12. Tesla Wall Connector: Speciaal voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Met slimme NRGkick plug-adapters altijd de juiste connector.
 14. Zie ook merken als: ABB, Eaton, Delta, Enovates, Etrel, Hypercharger, Keba, Flexicharge of Tritium, Circontrol, Xcharge, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2023
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Beuningen liggen tussen de €310 en +/- €1875. Dit hangt vooral af van de verschillende installatieonderdelen in de meterkast en de totale afstand qua kabels en graafwerk. Hoe hoger het aantal meters, hoe meer er uitgegraven moet worden en des te meer kabel er aangeschaft moet worden.

Kosten van het laadpas abonnement
Doorgaans wordt bij plaatsing van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Het kan ook prima zonder, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De kosten van deze laadpaal abonnementen zijn circa €7,25 p/maand.

 • Inzicht in je laadsessies.
 • Automatisch factureren en declareren van de laadkosten.
 • Je kunt gebruik maken van betaald gastgebruik.
 • Profiteer van 24/7 service en updates.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Achterhaal ervaren vakmannen uit jouw streek.

Wat zijn de besparingen bij elektrisch rijden?

Elektrisch rijden kan veel geld besparen. Zo’n elektrische auto en het thuislaadpunt zelf heb je snel terugverdiend. Onderstaand bieden wij een rekenvoorbeeld. Een Nederlandse automobilist rijdt gemiddeld 1049 kilometer op maandbasis. Met dit gemiddelde als uitgangspunt becijferen we wat de mogelijke besparing zal zijn. In onze begroting nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Beuningen):

 • Benzine rijden 2023: €0,100/km
 • Elektrisch rijden 2023: €0,040/km
TypePrijzen p/kmPer maandPer jaar
Benzine€0,100€104,90€1258,80
Elektrisch rijden€0,040€41,96€503,52
Besparing€0,060€62,94€755,28
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in december 2023.

Laadpaal aanvragen gemeente Losser

Rijd je elektrisch, maar kan je thuis geen laadpaal kwijt? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? In dat geval kan je zo’n openbaar oplaadpunt in Beuningen aanvragen bij de gemeente. Houd rekening met verschillende voorwaarden:

 • Er is op je eigen kavel geen ruimte voor een laadpunt.
 • In je direct wijk zijn slechts beperkte openbare laadstations beschikbaar.
 • Je vraagt het aan voor een elektrisch/hybride voertuig met een minimale actieradius of accucapaciteit.

Als je aan deze voorwaarden voldoet bekijkt een ambtenaar jouw aanvraag. De gemeente bepaalt of en in welke omgeving de laadzuil neergezet wordt. Ze analyseren hiervoor variabelen als bereikbaarheid en geschatte drukte. Elke inwoner mag gebruik maken van het oplaadpunt. Extra achtergrondinfo is ook gepubliceerd op www.losser.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen of er een subsidie mogelijk is. Veel Nederlandse gemeenten verwijzen je door naar Openbaarladen.nl. Daar kan je heel eenvoudig een openbare laadpaal aanvragen. Of klik door naar Voordeligste elektrische auto.

Openbare oplaadpunten bekijken (december 2023)

Laadstations in Beuningen zijn 24/7 actief. Iedereen met een abonnement kan hier laden. Let op: het is wel vrij prijzig. De tarieven bedragen tussen de €0,275 tot €0,610 p/kWh. Let op: een laadpas abonnement is een vereiste. In het volgende schema doorzoek jij de openbare laadstations in Beuningen. Op deze site vind je ook laadplekken en verkopers in de Lutte, Overdinkel, Glane, Deurningen en Bentelo.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden beuningen-7588

Mogelijkheden voor zakelijke laadpunten

Een laadpaal op de parkeerplaats bij kantoor is heel praktisch voor bijv. je personeel en relaties. Bekijk je de mogelijkheden voor een locatie met 10 parkeervakken of meer? Op grond van de nieuwe wet- en regelgeving moet ten minste 10% beschikken over een laadpunt. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij een aantal subsidieregelingen. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% extra van de investeringskosten in mindering brengen op het bedrijfsresultaat.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen, vooral toegepast voor startende bedrijven.
 • Daarnaast kan je het laadpunt versneld terugverdienen door een tarief in te stellen voor derden voor het laden.


FAQ met veelgestelde vragen over elektrisch laden

Een eigen laadstation aan huis, wat kost dat?
Een laadpaal aan huis kopen inclusief installatie kost +/- tussen de €950 – €2450. De totaalprijs wordt grotendeels bepaalt door af het type en model (eventuele slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), het aantal benodigde kabelmeters en de additionele werkzaamheden in de meterkast zoals het plaatsen van een aardlekautomaat of nieuwe groep.

Hoe duur is het om de accu van mijn accu te laden?
Het is het meest voordelig om thuis je elektrische auto te laden. Je rekent de kilowattuurprijs af bij je stroomleverancier voor je woning zoals NLE, Energiedirect, Essent, Engie, Eneco en Pure energie, Oxxio, PowerPeers, Vattenfall. Dat is om en nabij de €0,220 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden zijn omgerekend dus +/- €4,05 per 100 kilometer. Ter vergelijking: een normale auto op benzine kost circa €10,35 per 100 kilometer. In combinatie met zonnepanelen kan je na een aantal jaren zelfs zo goed als gratis laden. Een normale EV vergt 10 – 16 zonnepanelen om per jaar op eigen zonne-energie in alle kilometers te kunnen voorzien in de provincie Gelderland.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De monteur legt een aparte stroomgroep aan in de meterkast. Zo voorkom je dat de boel overbelast raakt. Via de meterkast vind de kabel via de kruipruimte de weg naar buiten. In samenspraak met de vakman bepaal je waar het station moet komen om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. De laadpaal installateur in Beuningen bevestigt het laadstation aan de muur of op een vrijstaande paal.

Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal?
Uiteindelijk is ieder huis geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Soms moet er wel wat aangepast worden. Belangrijk is of de meterkast de 1-fase of 3-fase-aansluiting voorgeïnstalleerd heeft. De eerste elektrische voertuigen werden geladen op 220V (1-fase). De nieuwste elektrische wagens vergen een zogenaamde 3-fasen aansluiting. Dit noemen we ook wel krachtstroom. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Beuningen zal al dit werk voor je oplossen. De onkosten van deze installatieservice bedragen circa €975. Let op: een nieuwe aansluiting kan resulteren in een hoger vastrecht.

Wat voor verschil zit er tussen een type 1 en type 2 stekker?
Laadkabel + stekkers heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt met name toegepast bij Amerikaanse en Japanse merken. Model 2 stekkers komen we tegen bij verschillende merken binnen de EU. De bekende elektrische auto’s in Beuningen zijn compatibel met een type 2 stekker. Ook openbare laadpalen in Nederland hebben doorgaans ook een type 2 mennekes aansluiting.

Kan ik gebruik maken van subsidie voor een thuis laadpaal?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op je oprit. Iedere gemeente is vrij om hier eigen beleid voor te schrijven. De gemeente Losser verstrekt op het ogenblik geen subsidies of korting op een particuliere laadpaal. Je kunt het wel overwegen om een openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt aanvragen of het openbare laadpunt vlakbij jouw huis kan komen. Voor extra info verwijzen we je naar www.losser.nl.

Plaats een reactie