Laadpaal Mariaparochie

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Hierdoor zien we ook dat openbare oplaadpunten meer en meer bezet raken. Het is dan mogelijk om te gaan voor een eigen laadpaal in Mariaparochie aan huis. Dankzij een zelfvoorzienend laadstation hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw Hyundai Kona Electric 64 kWh + Porsche Taycan 4S Plus. Altijd verzekerd van een laadpaal op jouw eigen oprit en je hebt het snel terugverdiend. Op deze website tref je bruikbare informatie over geschikte type laadpunten, vertellen we je waar je zoal op moet letten en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk werkzaam in jouw regio.

 • Dankzij een elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Opladen wanneer jij dat wil, geen wachtrij meer.
 • Iedere morgen wegrijden met een opgeladen accu, en dat betekent altijd een optimale actieradius.
 • Nog goedkoper rijden wanneer je er extra zonnepanelen bij neemt.
 • Een slimme laadpaal aan huis is al te koop voor €970.
 • Een laadstation op eigen grond kan je al terugverdienen in 6 – 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Mariaparochie

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het opladen van de accu van een EV als onder andere de Volkswagen ID.3 Pure gaat steeds eenvoudiger. Een eigen goedkope laadpaal Mariaparochie kopen is een goede investering. Nooit meer in de rij bij een laadstation en je hoeft niet onzeker te zijn over een goede actieradius. Eveneens is het een stuk voordeliger dan bij een openbaar laadstation in de wijk. De kosten bestaan uit: de prijs van de wallbox, de aansluitkosten en de stroom / verbruikskosten (die je zelf kunt opwekken met zonnepanelen). Het enige wat je nodig hebt is een garage of eigen oprit. Welke laadpaal is nu handig voor mijn auto en mijn situatie? Verderop kan je aan de slag met tips en adviezen voor laadpaal laten installeren in Mariaparochie. Of klik door voor meer informatie over Betrouwbare elektrische auto.

Laadpaal of wallbox
Een laadstation Mariaparochie kun je op twee wijzen aanbrengen. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of op een speciale paal. De werking is verder helemaal identiek. Bekijk altijd goed hoeveel afstand er zit tussen de laadplek en jouw parkeerplaats (zo kun je besparen op de kabellengte).

1-fase of 3-fasen station
Het 1-fase laadstation is compatibel met de standaardaansluiting van 230V. Dit kan met 16A (of soms ook 32A). Het laadvermogen is dan max. 3.7 kW. Elk woonadres in ons land heeft zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). Een 3-fase laadzuil onderscheidt zich doordat deze gebruik maakt van krachtstroom (400 v). Het maximale laadvermogen van deze aansluiting is 11 kW. Een 3-fase laadstation kan dus wel 3 keer zo snel jouw accu opladen. Heeft je woning geen groepenkast met 3-fase? Tegen een kleine meerprijs kan je dit laten aanleggen door een elektricien in Mariaparochie. Ook dien je een aanvraag in bij de netbeheerder.

Een eigen oplaadpunt op de oprit?

Goedkoop laden en niet langer zoeken naar een vrij laadstation

Losse of vaste laadkabel
Er kan gekozen worden uit 2 opties: een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een losse kabel. Het gemak van een vaste kabel is dat je niet eerst een losse kabel uit je koffer hoeft te halen. Verder is het zo dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, bij EV-box tot wel 8 meter. Een punt van kritiek is dat de kabel een minder lange levensduur heeft omdat deze sneller nat wordt (dit is natuurlijk niet het geval als je binnen laadt). Een ander nadeel is dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Daarbij kan het zijn dat je niet alle EV’s kunt laden met een vaste kabel.

Het gemak van een losse kabel (alsook voor een socket) is dat je er elke auto mee kan laden. Daarvoor neem je de kabel die af-fabriek is geleverd. Overigens ligt / staat de wallbox zo dus nooit in de weg en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Belangrijk nadeel is dat de drempel wat hoger wordt als je jouw EV wilt laden. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, pas daarna kan je ‘m aansluiten. Een laadpaal zonder vaste kabel is vaak de beste keuze. Koop je een nieuwe elektrische auto? Dan hoef je het laadpunt niet om te bouwen. Advies: rijdt ook eens langs de snelladers in Mariaparochie.

Enkele of dubbele laadpaal
Je hebt de keuze uit één aansluiting of twee aansluitingen. Het verschil zit hem in het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een paal met 1 stekker aansluiting heeft 1 ingang, en kan dus maar 1 auto laden, een dubbel systeem biedt de mogelijkheid om 2 auto’s van stroom te voorzien. Heel erg praktisch als je een huishouden hebt met meerdere elektrische auto’s maar ook voor bedrijven en kantoren.

Slimme functies
De huidige oplossingen hebben milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. Hieronder tref jij extra details over slimme laadpunten en de nieuwste snufjes.

 • Dynamic Load Balancing: beschermt tegen overbelasting van het energienetwerk.
 • Peak shaving: met Peak Shaving kunt u voor uw laadstations een maximale capaciteit instellen.
 • Gezichtsherkenning: uitsluitend opladen wanneer jij zelf het systeem hebt ontgrendeld.
 • Gebarenherkenning: Geen pasje of sleutel meer nodig, enkel een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: bij een laadstation met autostart heb je geen pasje, tag of sleutel nodig. Plug & play!
 • Abonnementen & Laadpas: behoud het overzicht van al je wekelijkse laadsessies.

Laadpaal installateur Mariaparochie vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De kosten van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €775 tot €3025. De prijs wordt bepaald door de capaciteit en functies van het laadstation. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller de batterij weer op volledige capaciteit zit. Verder onderscheiden we slimme stations met toffe functies als Peak Shaving die een hogere verkoopprijs hebben. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Mariaparochie.

Laadstation typeCapaciteitTijd volle batterijPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW11 uur€505- €605
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 6 uur€510- €630
3-fase laadpaal11 kW3 – 4 uur€680- €780
3-fase laadpaal22 kW1,6 uur€870- €1030
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Top merken

 1. EVBox:Veiligste manier van laden voor jouw auto en huis.
 2. Wallbox (wandlader): Slimme Wifi & Bluetooth connectiviteit.
 3. NewMotion: slimme laadservices voor thuis.
 4. Alfen: Compatibel met alle elektrische auto’s.
 5. Mennekes: Maker van moderne elektromobiliteit.
 6. EVhub: Laadstations van hoogwaardig slagvast polycarbonaat.
 7. Webasto: Volledig op afstand te beheren.
 8. Ecotap: DC-snellaadpunten voor plug-in hybrides en EV’s.
 9. Blue Current: Slim en flexibel laden voor thuis.
 10. Chargepoint: Opladen en terugleveren van energie via smartgridkoppeling.
 11. Myenergi / Zappi: 3-10 x sneller dan standaard.
 12. Tesla Wall Connector: Supersnel laden van de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Een unieke mobiele oplader met bluetooth.
 14. Alternatieven: ABB, Eaton, Delta, Etrel, Etrel, Schneider Electric , Keba, Hypercharger of Tritium, Xcharge, Efacec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2023
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Mariaparochie schommelen tussen de € 310 en €1875. De prijs wordt bepaald door of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn en de afstand tussen de meterkast en de locatie waar het laadstation komt. Hoe langer deze afstand, hoe meer boor/graafwerk noodzakelijk is en des te meer (dure) kabels er nodig zijn.

Abonnementskosten laadpas
Bij sommige aanbieders wordt bij de installatie van een laadpaal voor een elektrische auto een abonnement genomen. Het is absoluut niet verplicht, maar dan mis je wel enkele voordelen. De kosten van zo’n backoffice abonnement voor jouw laadpaal zijn zo’n €5,00 p/maand.

 • Inzicht in laadsessies en laadgedrag.
 • Automatische verrekening werkgever.
 • Laat je gasten ook bij je thuis hun auto opladen.
 • Altijd goede support zoals software-updates en 24/7 helpdesk.

Laadpaal voor thuis kopen?

Zoek de beste verkooppunten uit jouw omgeving.

Hoeveel kan ik besparen met elektrisch rijden?

Elektrisch rijden is goed voor een schone lucht, maar bespaart ook veel geld. De elektrische auto en het thuislaadpunt heb je snel terugverdiend. Hieronder illustreren we dit met een rekenvoorbeeld. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1055 km per 4 weken. Hiermee verwachten we hoeveel je bespaart met elektrisch rijden. In onze calculatie kiezen we voor de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Mariaparochie):

 • Benzine rijden 2023: €0,130/km
 • Elektrisch rijden 2023: €0,046/km
AandrijvingKosten p/kmPer maandP/jaar
Benzine€0,130€137,15€1645,80
Elektrisch€0,046€48,53€582,36
Besparing€0,084€88,62€1063,44
Tabel met besparing elektrisch rijden t.o.v. benzine in november 2023.

Laadpaal aanvragen gemeente Tubbergen

Heb jij de beschikking over een EV, maar is er geen ruimte voor een laadpaal? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? In die situaties mag je zo’n openbaar oplaadpunt in Mariaparochie aanvragen bij de gemeente. De gemeente hanteert strenge eisen:

 • Er is op je eigen kavel geen ruimte voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation aanwezig in jouw directe omgeving.
 • Je vraagt het aan voor een elektrisch/hybride voertuig met een noemenswaardige actieradius.

Zodra je voldoet aan deze criteria neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente zal concluderen of en op welke plek de laadzuil neergezet wordt. Ze analyseren hiervoor factoren als bereikbaarheid en doorstroming. Elke EV-eigenaar kan terecht bij dit oplaadpunt. Updates en informatie kun je terugvinden op www.tubbergen.nl. Hier kan je ook lezen of er eventueel subsidie beschikbaar is. Steeds meer gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Daar kan je vrij simpel een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Milieuvriendelijke EV.

Openbare laadpunten bekijken (november 2023)

Laadstations in Mariaparochie zijn aanwezig. Iedereen met een laadpas kan terecht bij deze punten. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De tarieven liggen tussen de €0,285 – €0,595 per kWh. Het is belangrijk dat je een laadpas abonnement hebt (bijv. van New Motion of Eneco). In de onderstaande kaart bekijk jij de openbare laadstations in Mariaparochie. Op deze site vind je ook oplaadpunten en verkooppunten in Aadorp, Saasveld, Rossum, Weerselo en Denekamp.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden mariaparochie-7614

Laadpunten voor bedrijven

Een laadpaal bij je werk is een extra stukje service richting werknemers en klanten. Beschik je over een locatie met tenminste 10 parkeerplaatsen? Naar de nieuwste wetgeving moet je rekening houden dat 10% van de plekken geschikt is voor EV’s. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Dit maakt het mogelijk om als ondernemer tot 75% van de investeringskosten af te schrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Bovendien kan je als eigenaar van zakelijke laadpunten verdienen door een tarief in te stellen voor derden voor het opladen.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Hoe duur is een eigen laadstation aan huis laten plaatsen?
Een laadpaal bij de woning inclusief installatiewerk varieert qua prijs tussen de €975 en €2475. De totaalprijs wordt bepaald door het soort systeem (wel of geen slimme functies), de laadcapaciteit, de totale afstand tussen meterkast en de laadplek en of er iets in jouw meterkast omgezet moet worden zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Wat betaal ik voor een volle accu?
Het is het goedkoopste om thuis je elektrische auto op te laden. Je ontvangt een factuur met het verbruik X de kilowattuurprijs van jouw huidige energieleverancier zoals NLE, Essent, Energiedirect, Eneco, Budget energie en Vattenfall, Vandebron, Oxxio, Pure energie. Dat is om en nabij de €0,245 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden liggen tegenwoordig rond de €4,10 per 100 kilometer. Goed om te weten: een normale auto op benzine kost ongeveer €9,65 p/100 km. In combinatie met zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. Een EV anno 2023 behoeft 12 – 16 zonnepanelen om jaarlijks van zonne-energie rond te kunnen rijden in de provincie Overijssel.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De specialist legt een nieuwe stroomgroep aan in de stroomkast in de woning. Het lokale stroomnetwerk raakt zo niet overbelast. Via de stroomkast wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. Samen met de installateur overleg je waar de laadpaal wordt geplaatst zodat er niet al te veel graafwerk nodig is. Jouw laadpaal installateur in Mariaparochie zet het als wallbox tegen de muur of op een losse paal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Al met al is elke stroomkast geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Met name bij oudere huizen moet er wel wat gebeuren. Let er wel op dat je groepenkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De allereerste elektrische auto’s werden geladen op 1-fase stroom (220V). De hedendaagse EV’s vereisen een 3-fasen aansluiting. Dit kennen we ook als krachtstroom. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Mariaparochie kan het allemaal juist aansluiten. De totale onkosten zijn circa €925. Goed om te weten: een nieuwe aansluiting kan resulteren in een hoger vastrecht.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Laadkabel + stekkers verdelen we onder intype 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt gebruikt door Japanse & Amerikaanse automerken. Model 2 wordt vooral gebruikt door Europese leveranciers en fabrikanten. Veel populaire elektrische auto’s in Mariaparochie zijn geschikt voor de type 2 stekker. Ook openbare laadpunten in Nederland hebben ook standaard type 2 aansluitingen.

Is er voor een laadstation aan huis subsidie beschikbaar?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Iedere provincie heeft een eigen beleid. De gemeente Tubbergen heeft op dit moment geen financiële regelingen voor een particuliere laadpaal. Het alternatief is om een laadstation op een openbare plek aanvragen. Vraag daarbij gerust of de paal niet al te ver van jouw woning kan komen te staan. Voor meer info en aanvragen zie www.tubbergen.nl.

Plaats een reactie