Laadpaal Agelo

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Hierdoor zien we ook dat de aanwezige openbare oplaadpunten steeds meer in trek zijn. De oplossing is een eigen laadpaal in Agelo aan huis. Door gebruik te maken van een laadstation van jezelf hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw BMW i4 of Mercedes EQV 300 Lang. Altijd verzekerd van een laadpaal op jouw eigen oprit en het is ook financieel gezien een goede investering. Op deze pagina ontdek je handige informatie over velerlei soorten laadstations, een handige keuzehulp en vind je de beste installateurs uit jouw gemeente.

 • Met behulp van jouw eigen elektrische laadpaal bespaar je fors op de energiekosten.
 • Niet meer wachten bij een dure snellader.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, en dat betekent altijd een optimale actieradius.
 • Extra goedkoop rijden wanneer jij zelf thuis zonnepanelen hebt.
 • Deze slimme laadpaal aan huis laat je al plaatsen voor €985.
 • Een individueel laadstation heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Agelo

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Het opladen van een elektrisch voertuig zoals een MG ZS EV kan op steeds meer plekken. Een particuliere eigen goedkope laadpaal Agelo kopen is iets wat we steeds meer zien. Laden gaat dan op een laagdrempelige manier en je rijdt elke ochtend weg met een goede actieradius. Daarnaast is het veel betaalbaarder dan een publiek toegankelijk laadstation. Wat betreft kosten heb je te maken met de installatie, hardware, kabels en de kWh prijs voor de stroom (we raden aan om hiervoor ook zonnepanelen te gebruiken). Het enige wat je nodig hebt is een parkeerplaats/garage of oprit. Welk laadstation moet ik kiezen voor mijn voertuig en mijn woning? Op deze pagina delen we een aantal kooptips met betrekking tot laadpaal laten installeren in Agelo. Of klik door voor meer informatie over Accu.

Vrije laadpaal of wallbox
Een laadstation Agelo kan op verschillende manieren worden gemonteerd. Het kan als een wandbox aan een muur gemonteerd worden of op een speciale paal. Verder zijn er geen verschillen. Bekijk altijd goed de afstand tussen de auto en de laadplek, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1-fase of 3-fasen station
De 1 fase installatie kan laden met de normale 230V aansluiting. Dit kan met 16A (of soms ook 32A). Het maximale laadvermogen is dan 3.7 kW. Elke meterkast beschikt over minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadzuil maakt gebruik van 3x230V en heeft een vermogen van 16A of 32A. Dit geeft een laadvermogen van +/- 11 kW. Een 3-fase laadstation is dus in staat om veel sneller auto’s op te laden. Heb je geen 3-fase groepenkast? Je kunt tegen geringe kosten de meterkast laten voldoen aan de eisen door een elektricien in Agelo. Vervolgens doe je een aanvraag bij de netbeheerder om de capaciteit te vergroten.

Een eigen oplaadpunt op de oprit?

Goedkoop en snel laden en nooit meer wachten op een vrije plek

Laadkabel: vast of los
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een vaste kabel en stekker of een kabel die afneembaar is. Het grote voordeel van een vastzittende kabel is dat er weinig handelingen nodig zijn om op te laden. Een ander voordeel is dat je ze in meerdere formaten en lengtes kunt kopen, bij EV-box tot wel 8 meter. Waar je op moet letten is dat de kabel wat sneller vies wordt omdat er door wind en regen water in kan komen (uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Waar je ook rekening mee moet houden is dat het wat rommelig oogt. Ten derde kan het zijn dat de ene auto weer net een andere kabel nodig heeft dan de andere.

Het handige van een losse kabel (net als socket) is dat je er elke auto mee kan laden. Het laadproces doe je met de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Overigens ligt / staat de wallbox zo dus nooit in de weg en profiteer je van een langere levensduur. Belangrijk nadeel is dat er een extra stap is als je jouw EV wilt laden. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, daarna sluit je ‘m aan. Een losse kabel wordt meestal aanbevolen. Koop je een nieuwe elektrische auto? In dat geval hoef je het laadpunt niet om te bouwen. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in Agelo.

Enkele vs dubbele laadpaal
We onderscheiden twee soorten: een enkel of een dubbel laadstation. Het verschil zit hem in hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een enkele paal kan maximaal 1 auto tegelijk opladen, met een dubbel laadstation kun je 2 EV’s tegelijkertijd aansluiten. Heel erg praktisch wanneer je 2 auto’s in bezit hebt of voor zakelijke doeleinden.

Innovatieve functies
Laadstations hebben doorgaans geïntegreerde slimme laadfuncties. Hieronder tref je meer info en krijg je inzicht in slimme laadpunten en de nieuwste functies.

 • Dynamic Load Balancing: automatische optimalisering en verdeling van stroom.
 • Peak shaving: helpt overmatig verbruik tijdens piekuren voorkomen.
 • Gezichtsherkenning: laadpaal wordt alleen ontgrendeld met jouw gezicht.
 • Gebarenherkenning: bedien het systeem met eenvoudige handgebaren (soms ook met voice).
 • AutoStart / Plug&Charge: het inpluggen van de stekker is voldoende om de laadsessie op te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: eenvoudig jouw laadpaal openstellen voor derden.

Laadpaal installateur Agelo vergelijken

De aanschafprijzen van laadpalen zijn heel divers. De investering van een laadstation voor thuis ligt tussen de €875 en €3275. De kosten worden tot stand door o.a. de capaciteit en functies van het laadstation. Hoe meer vermogen, des te sneller de batterij weer is opgeladen. In aanvulling hierop zijn er slimme wallboxen en palen met speciale extra’s als gezichts- en gebarenherkenning die duurder zijn. In het schema hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Agelo.

Soort laadstationLaadvermogenLaadtijdPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW10,8 uur€500- €635
1-fase laadpaal7,4 kW6 uur€510- €610
3-fase laadpaal11 kW4,5 uur€650- €785
3-fase laadpaal22 kW1,8 uur€880- €1020
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis excl. installatie.

Bekende merken

 1. EVBox:De beste laadpaal voor thuis.
 2. Wallbox (wandlader): Meest betrouwbare en veilige optie voor het opladen van je auto.
 3. NewMotion: toegang tot netwerk met meer dan 180.000 laadpalen.
 4. Alfen: Montage aan wand of losstaand met optionele montagepaal.
 5. Mennekes: Ruim aanbod laadzuilen, wandladers en kabels.
 6. EVhub: Laadstations van hoogwaardig slagvast polycarbonaat.
 7. Webasto: Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.
 8. Ecotap: Eenvoudige bediening met start/stop knop.
 9. Blue Current: Compacte, betrouwbare en gemakkelijke laadstations.
 10. Chargepoint: Een fraaie laadpaal in 11 kW of 22 kW uitvoering.
 11. Myenergi / Zappi: Houdt al jouw laadsessies bij.
 12. Tesla Wall Connector: Speciaal voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Flexibel en eenvoudig de laadstroom aanpassen.
 14. Alternatieve marken: ABB, Eaton, Delta, Enovates, Etrel, Hypercharger, Flexicharge, Keba en Tritium, Xcharge, Circontrol, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2024
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Agelo variëren van €420 & €1850. Dit is afhankelijk van of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn en de afstand tussen de meterkast en de plek waar de laadpaal geplaatst wordt. Des te groter deze afstand is, hoe meer er uitgegraven moet worden en hoe meer kabelmeters gebruikt moeten worden.

Laadpas bij laadpaal aan huis
Bij sommige aanbieders wordt bij de installatie van een laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Dit is geen vereiste, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De kosten van een laadpaal abonnement bedragen ongeveer €6,00 (maandelijks).

 • Altijd inzicht in het verbruik van jouw laadstation.
 • Automatische verrekening werkgever.
 • Gastgebruik toestaan.
 • Altijd actuele updates en 24/7 telefonische helpdesk.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Bekijk populaire leveranciers in de regio.

Kosten elektrisch rijden en besparing t.o.v. benzine

Elektrisch rijden is financieel erg interessant. Zo’n elektrische auto en het thuislaadpunt verdien je vrij vlot terug. Bijgaand kan je een rekenvoorbeeld zien. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1063 km (maandelijks). Op basis daarvan verwachten we wat jouw potentiële besparing is. In het rekenvoorbeeld zijn de volgende tarieven van toepassing (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Agelo):

 • Benzine rijden 2024: €0,115/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,043/km
TypeKosten p/kmP/maandP/jaar
Benzine€0,115€122,25€1466,94
Elektrisch€0,043€45,71€548,51
Besparing€0,072€76,54€918,43
Kosten elektrisch vs benzine rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Dinkelland

Rijd je elektrisch, maar ontbreekt het je aan de ruimte voor een eigen laadplek? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? Je mag dan een openbaar oplaadpunt in Agelo aanvragen bij de gemeente. De gemeente is hierin wel kritisch en kijkt onder andere naar:

 • Je kunt geen laadpunt op eigen terrein realiseren.
 • In de directe omgeving is er nog geen openbaar laadstation beschikbaar.
 • Je bezit een elektrische of hybride auto met een minimale elektrische actieradius.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden wordt jouw verzoek meegenomen. De gemeente beslist uiteindelijk of en in welke omgeving de laadzuil gemonteerd wordt. Daarbij bekijkt de gemeente variabelen als bereikbaarheid en geschatte drukte. Iedereen kan hier gebruik van maken. Uitgebreide informatie kun je terugvinden op www.dinkelland.nl. Daar lees je ook of er eventueel subsidie beschikbaar is. Veel Nederlandse gemeenten schieten de aanvraag in bij Openbaarladen.nl. Via deze website kan je heel eenvoudig een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Laadpalen.

Overzicht met openbare oplaadpunten (mei 2024)

Laadstations in Agelo zijn aanwezig. Elke weggebruiker kan hier laden. Vergeleken met thuis laden is het vrij kostbaar. De prijzen liggen tussen de €0,230 – €0,580 p/kWh. Je moet een laadpas abonnement van bijv. Eflux of Vandebron hebben. In het volgende schema vind je de openbare laadstations in Agelo. Vergelijk ook laadzuilen en verkooppunten in Lattrop-Breklenkamp, Tilligte, Ootmarsum, Bornerbroek en Hertme.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden agelo-7636

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal bij je bedrijf is relevant voor personeel of bezoekers. Gaat het om een bedrijfspand met tenminste 10 parkeerplaatsen? Op basis van de huidige wetgeving moet je rekening houden dat 10% van de plekken geschikt is voor EV’s. Zakelijke laadpalen kennen daarnaast ook financiële pluspunten waaronder meerdere subsidieregelingen. Je kunt tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een interessante optie voor bepaalde investeringen, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Bovendien verdient een zakelijke laadpaal zich terug door externe gebruikers te laten betalen voor het opladen.


FAQ met veelgestelde vragen over elektrisch laden

Een laadstation aan huis laten installeren, wat kost het?
Een laadpaal bij de woning en laten installeren varieert qua prijs tussen de €900 – €2300. De totaalprijs wordt gecalculeerd a.d.h.v. welk merk je kiest (wel of geen slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), de afstand tussen meterkast en laadstation en of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn of dat er nog wat moet gebeuren zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Hoe duur is het om mijn auto thuis op te laden?
Een elektrische auto thuis opladen is de voordeligste manier. Je rekent de kilowattuurprijs af bij jouw huidige energieleverancier zoals NLE, Eneco, Energiedirect, Essent, Engie en PowerPeers, Vandebron, Pure energie, Oxxio. Dat is doorgaans zo’n €0,240 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €4,30 p/100 km. Ter illustratie: een doorsnee benzinewagen kost om en nabij de €9,85 p/100 km. Als je direct ook kiest voor zonnepanelen kan je uiteindelijk zelfs gratis laden. Een reguliere EV eist 10 – 16 zonnepanelen om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Overijssel.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De vakman zal enkele aanpassingen moeten doen in de stroomvoorziening van je woning. Dit voorkomt overbelasting van het stroomnet. Van de stroomkast wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. Samen met de installateur overleg je wat de meest efficiënte route is zodat er niet al te veel graafwerk nodig is. De laadpaal installateur in Agelo bevestigt het laadstation aan de muur of bevestigt ‘m op een losse paal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Al met al is iedere meterkast in staat om een elektrische auto te voorzien van stroom. Het kan wel zijn dat er eerst het e.e.a. moet worden omgezet. Let er wel op dat je groepenkast een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De oude modellen EV’s konden worden geladen op 1-fase stroom (220V). De hedendaagse modellen vereisen een 3-fasen aansluiting. In de volksmond wordt het ook wel krachtstroom genoemd. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Agelo zal je ondersteunen bij deze werkzaamheden. De prijzen van deze service bedragen zo’n €800. Let op: het kan zijn dat je hogere maandelijkse kosten betaalt door een hoger vastrecht.

Wat voor verschil zit er tussen een type 1 en type 2 stekker?
Stekkers van laadkabels heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 is vooral te zien bij Amerikaanse en Japanse merken. Model 2 wordt gebruikt door de Europese leveranciers. Veel van de beschikbare elektrische auto’s in Agelo kunnen opgeladen worden met de type 2 stekker. Ook openbare laadpalen in Nederland hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Heb ik recht op subsidie bij een laadpaal thuis?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op je oprit. Elke gemeente heeft een eigen beleid. De gemeente Dinkelland verschaft momenteel geen financiële regelingen voor een particuliere laadpaal. Het alternatief is om een openbaar laadstation aan te vragen. Je kunt aanvragen of het oplaadpunt nabij jouw huis geïnstalleerd kan worden. Zie ook www.dinkelland.nl.

Plaats een reactie