Laadpaal Coevorden

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de toekomst. Dat betekent ook dat er soms geen openbare oplaadplek te vinden is. Dit probleem kan je omzeilen dankzij een eigen laadpaal in Coevorden aan huis. Door middel van een laadstation van jezelf weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw Tesla Model 3 Standard Range Plus of jouw Fiat 500e Berlina 42 kWh. Je kunt altijd direct je auto aan de lader zetten en op de lange termijn is het ook nog eens hartstikke goedkoop. Op dit portaal check je uitgebreide informatie over geschikte type laadpunten, een handige keuzehulp en kun je direct een offerte aanvragen bij installateurs uit de buurt.

 • Door te kiezen voor een eigen elektrische laadpaal ben je veel goedkoper uit qua laadkosten.
 • Je bent niet afhankelijk van andere weggebruikers.
 • Altijd een volle accu, geen zorgen meer over de actieradius.
 • Gratis rijden door je wagen op te laden met eigen zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis laat je al plaatsen vanaf €945.
 • Jouw eigen laadstation verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Coevorden

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Het opladen van jouw EV zoals bijv. de BMW iX3 is op dit moment mogelijk op veel manieren. Een eigen goedkope laadpaal Coevorden kopen is een uitstekend idee. Het is gemakkelijk en snel en je hebt dan elk moment van de dag een 100% actieradius. Evenzeer is het een stuk goedkoper dan een publiek toegankelijk laadstation. Je hebt te maken met de volgende kosten: de eenmalige aanschafprijs, installatie en uiteraard de verbruikte stroom (met zonnepanelen wordt het helemaal voordelig rijden). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een parkeerplaats/garage of oprit. Welke laadpaal is de beste keuze voor mijn situatie? In het gedeelte hieronder check je een aantal kooptips rondom laadpaal laten installeren in Coevorden. Zie ook onze informatie over Lease een elektrische auto.

Wallbox of vrije laadpaal
Een laadstation Coevorden kun je op twee wijzen aanbrengen. Het kan tegen een muur worden bevestigd (wandbox) of hij komt op een aparte paal. Voor de rest werkt het precies hetzelfde. Analyseer de afstand tot de parkeerplaats van jouw EV (dan heb je minder kabels nodig).

1-fase of 3-fasen systeem
Het 1-fase laadstation maakt gebruik van de standaardaansluiting van 230V. Standaard heeft ddit een vermogen van 16A. Dit geeft een laadvermogen van +/- 3.7 kW. Ieder huis in Nederland heeft minstens (1x30a of 1x40a). De 3-fase installatie is vaak nodig voor nieuwe modellen, deze maakt gebruik van 400V (krachtstroom). Het maximale laadvermogen is 11 kW. Een 3-fase laadpaal kan dus wel 3 keer sneller laden dan een 1-fase laadpunt. Heb je thuis nog niet de beschikking over 3-fase groepen? Je kunt tegen geringe kosten jouw meterkast in orde laten maken door een elektricien in Coevorden. Vergeet ook niet om deze aanpassing aan te vragen bij de netbeheerder.

Een privé oplaadpaal voor je huis?

Spotgoedkoop opladen en niet langer zoeken naar een vrij laadstation

Vaste of losse laadkabel
Er zijn eigenlijk 2 mogelijkheden: een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een kabel die afneembaar is. Het pluspunt van de vaste stekker is dat je ‘m sneller kunt aansluiten op jouw EV. Verder is het zo dat ze beschikbaar zijn in allerlei lengtes, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Belangrijk nadeel is dat de kabel een minder lange levensduur heeft omdat er door wind en regen water in kan komen (tenzij je binnen laadt). Een ander nadeel is dat het er wat rommelig bij hangt. Daarbij is het in de praktijk zo dat je niet alle EV’s kunt laden met een vaste kabel.

Het grote voordeel van een losse kabel (als mede een socket) is dat elk type EV hier op aangesloten kan worden. Hiervoor gebruik je de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Ook oogt het netter en is de kwaliteit van de stekker gewaarborgd. Het grote nadeel is dat je een stap extra moet uitvoeren als je jouw EV wilt laden. Je haalt de kabel eerst uit de kofferbak, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. De oplossing met een losse kabel wordt door de meeste EV-gebruikers aanbevolen. Koop je een nieuwe elektrische auto? Dan hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Coevorden.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
Er zijn twee opties: een enkelvoudige of dubbele laadpaal. Het enige verschil zit hem in het aantal auto’s dat aangesloten kunnen worden. Een enkelvoudige paal heeft 1 ingang, en kan dus maar 1 auto laden, met een dubbel laadstation kun je 2 EV’s tegelijkertijd aansluiten. Ideaal als je een huishouden hebt met meerdere elektrische auto’s of juist voor bedrijven.

Slimme functies
Laadstations hebben steeds vaker slimme laadfuncties. Hierbij vind je meer info over slimme laadpunten en de praktische functies voor thuis.

 • Dynamic Load Balancing: voorkomt dat er teveel stroom wordt gebruikt op 1 moment.
 • Peak shaving: voorkomt overcapaciteit kosten bij het elektrisch laden.
 • Gezichtsherkenning: laadpalen kunnen worden ontgrendeld wanneer een geautoriseerde persoon voor de laadpaal staat.
 • Gebarenherkenning: bedien het systeem met eenvoudige handgebaren (soms ook met voice).
 • AutoStart / Plug&Charge: het inpluggen van de stekker is voldoende om de laadsessie op te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: eenvoudig jouw laadpaal openstellen voor derden.

Laadpaal installateur Coevorden vergelijken

De prijzen van laadpalen zijn nogal verschillend. De kostprijs van een laadstation voor thuis ligt tussen de €925 tot en met €3150. De prijs hangt vooral af van het laadvermogen van het systeem. Hoe krachtiger het vermogen, des te sneller de batterij weer is opgeladen. In aanvulling hierop zijn er slimme stations met innovatieve extra’s als voice of gezichtsherkenning die duurder zijn. In het schema hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Coevorden.

Laadstation typeVermogenLaadtijdInvestering
1-fase laadpaal3,7 kW10 uur€505- €605
1-fase laadpaal7,4 kW5 uur€550- €630
3-fase laadpaal11 kW4,5 uur€660- €755
3-fase laadpaal22 kW1,5 uur€875- €930
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Goede leveranciers

 1. EVBox:De beste laadpaal voor thuis.
 2. Wallbox (wandlader): Mooi design en krachtige performance.
 3. NewMotion: profiteer van volledig inzicht in laadkosten via een online portal.
 4. Alfen: Standaard energiemeter voor het verrekenen van de laadkosten.
 5. Mennekes: Ruim aanbod laadzuilen, wandladers en kabels.
 6. EVhub: Smart laden met de EVhub laadpas.
 7. Webasto: Een aantrekkelijk instapmodel vanaf €595,00.
 8. Ecotap: Thuisladers met Load Balancing.
 9. Blue Current: Veilig en robuuste laadstations.
 10. Chargepoint: Slim systeem dat ook Backwards compatible is.
 11. Myenergi / Zappi: IP65 gecertificeerd voor gebruik buiten (stofvrij en sproeidicht).
 12. Tesla Wall Connector: Aanbevolen voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Met App voor inzicht in stroomverbruik en laadkosten.
 14. Alternatieve marken: ABB, Delta, Eaton, Enovates, Etrel, Keba, Schneider Electric , Hypercharger en Tritium, Efacec, Xcharge, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2022
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Coevorden wisselen tussen de €410 & €2100. Dit is afhankelijk van of er bijvoorbeeld een 3-fase aansluiting aangelegd moet worden en de afstand tussen de meterkast en de locatie waar het laadstation komt. Hoe groter het terrein, hoe meer boor- en graafwerk er uitgevoerd moet worden en hoe meer kabelmeters gebruikt moeten worden.

Abonnementsprijzen laadpassen
Steeds vaker wordt bij de installatie van jouw laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Je hoeft dit niet te nemen, maar kan het een hoop werk en administratie schelen. De kosten van zo’n laadpaal abonnement bedragen circa €3,25 per maand.

 • Inzicht in laadsessies en laadgedrag.
 • Laadkosten automatisch gefactureerd aan werkgever.
 • Je kunt gebruik maken van betaald gastgebruik.
 • Altijd actuele updates en 24/7 telefonische helpdesk.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Zoek erkende verkooppunten uit jouw omgeving.

Kosten elektrisch rijden en besparing t.o.v. benzine

Elektrisch rijden is behalve goed voor het milieu ook goed voor de portemonnee. Zo’n elektrische auto en het thuislaadpunt hebben een korte terugverdientijd. Bijgaand illustreren we dit met een rekenvoorbeeld. De Nederlander rijdt om en nabij de 1168 kilometer per 4 weken. Met dit gemiddelde als uitgangspunt berekenen we wat de verwachte kostenbesparing is. In onze calculatie gebruiken we de volgende prijzen als uitgangspunt (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Coevorden):

 • Benzine rijden 2022: €0,105/km
 • Elektrisch rijden 2022: €0,043/km
AandrijvingTarieven p/kmP/maandP/jaar
Benzine€0,105€122,64€1471,68
Elektrisch rijden€0,043€50,22€602,69
Besparing€0,0620€72,42€868,99
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in januari 2022.

Laadpaal aanvragen gemeente Coevorden

Rijd je een elektrische auto, maar zelf aan huis geen opties voor opladen? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt In die situaties mag je zo’n openbaar oplaadpunt in Coevorden aanvragen bij de gemeente. Er gelden hiervoor wel aanvullende voorwaarden:

 • Er kan geen laadpunt op jouw eigen terrein aangesloten worden.
 • In je direct wijk zijn slechts beperkte openbare laadstations beschikbaar.
 • De persoon die het indient moet eigenaar zijn van een EV/hybride auto met een actieradius boven de minimale aantal kilometers.

Op het moment dat jij hieraan voldoet neemt de gemeente de aanvraag in acht. De gemeente wijst uit of en op welke locatie de laadzuil werkzaam zal worden. Ze overwegen daarbij facetten als zichtbaarheid en geschatte drukte. Elke EV-rijder kan er laden (hij is dus niet exclusief voor jou). Updates en informatie is beschikbaar gesteld op www.coevorden.nl. Daar lees je ook of er eventueel subsidie beschikbaar is. Het merendeel van de gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Via deze omgeving kan je vrij simpel een openbare laadpaal aanvragen. Of klik door naar Actieradius.

Kaart met openbare laadpunten (januari 2022)

Laadstations in Coevorden zien we steeds meer. Elke laadpashouder kan hier parkeren en laden. Let op: het is wel vrij prijzig. De kosten bedragen tussen de €0,250 tot wel €0,565 per kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In het onderstaande kaartje bekijk je de openbare laadstations in Coevorden. Op deze site vind je ook laadzuilen en aanbieders in Ommen, Dalfsen, Twenterand, Tubbergen en Wierden.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden coevorden-7741

Laadpunten bij het bedrijf plaatsen

Een laadpaal bij het bedrijfspand is heel praktisch voor bijv. werknemers en klanten. Betreft het een gebouw met 10 parkeervakken of meer? Wanneer we kijken naar de actuele regelgeving is het verplicht dat 10% van de parkeerplekken een laadpunt heeft. Zakelijke laadpalen kunnen ook aantrekkelijk worden aangeschaft d.m.v. een aantal subsidieregelingen. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 75% aftrekbaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, zeer interessanten voor de beginnende ondernemers.
 • Tevens verdient een zakelijke laadpaal zich terug door derden te laten betalen voor het laden.


FAQ met veelgestelde vragen over elektrisch laden

Wat kost een eigen laadstation aan huis laten installeren?
Een laadpaal bij de woning inclusief installatie zit zo tussen de €1025 en €2400. De kosten van het hele pakket is afhankelijk van het type en model (met of juist zonder slimme functies), de laadcapaciteit, het aantal benodigde kabelmeters en of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn of dat er nog wat moet gebeuren zoals een extra groep aanleggen.

Wat kost het om mijn auto thuis op te laden?
Het is het goedkoopste om thuis je elektrische auto op te laden. De kilowattuurprijs betaal je gewoon via de normale energierekening aan jouw vaste energieleverancier zoals Energiedirect, Eneco, NLE, Budget energie, Essent en PowerPeers, Pure energie, Vattenfall, Vandebron. Over het algemeen niet meer dan €0,240 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €4,35 per 100 kilometer. Ter vergelijking: een benzine aangedreven auto komt uit op zo’n €10,20 p/100 km. Met zonnepanelen kan je uiteindelijk zelfs gratis laden. Een reguliere EV eist 10 – 16 zonnepanelen om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Drenthe.

Hoe gaat de installatie van het laadpunt?
De expert legt een nieuwe stroomgroep aan in je stroomkast. Dit voorkomt stroomuitval in en rondom je huis. Van de stroomkast gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. In overleg met de expert wordt besloten wat de meest efficiënte route is om graafwerk en benodigde kabels te beperken. De laadpaal installateur in Coevorden zet het als wallbox tegen de muur of op een stevige paal.

Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal?
Uiteindelijk is elke woning aan te passen om een elektrische auto van stroom te voorzien. Het kan wel zijn dat er eerst het e.e.a. moet worden omgezet. Belangrijk is of de meterkast de 1-fase of 3-fase-aansluiting voorgeïnstalleerd heeft. De oude modellen EV’s werden geladen op 1-fase stroom (220V). Innovatieve elektrische auto’s vergen een zogenaamde 3-fasen aansluiting. Dit noemen we ook wel krachtstroom. Het snelladen heeft heel veel voordelen. Een laadpunt installatiebedrijf in Coevorden kan jou hierin ontzorgen. De prijzen van deze service bedragen circa €1050. Belangrijk: stroomkosten voor vastrecht stijgen dan wel.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Laadkabel stekkers heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt met name toegepast bij Japanse & Amerikaanse automerken. Model 2 is vooral te zien bij merken uit Europa. De bekende elektrische auto’s in Coevorden zijn compatibel met een type 2 stekker. Ook vrijwel alle openbare laadpunten kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Is er een subsidie mogelijk voor een laadpaal bij mij thuis?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Elke provincie heeft de vrijheid om hier anders mee op te gaan. De gemeente Coevorden biedt op het ogenblik geen financiële tegemoetkoming voor een particuliere laadpaal. Het alternatief is om een verzoek in te dienen voor een openbaar laadpunt. Je kunt aanvragen of het laadpunt dichtbij jouw woning kan komen te staan. Bekijk ook www.coevorden.nl.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie