Laadpaal Dalerveen

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Een gevolg is dat de aanwezige openbare oplaadpunten steeds meer in trek zijn. Overweeg dan zeker eens een 100% eigen laadpaal in Dalerveen aan huis. Via een laadstation van jezelf ben je altijd verzekerd van een plekje voor jouw Tesla Model 3 Long Range Dual Motor & Renault Twingo Electric. Altijd een vrije plek bij de laadpaal en het is ook financieel gezien een goede investering. Op EVPlan.nl lees je handige informatie over velerlei soorten laadpalen, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk bij jou in de regio.

 • Door te investeren in een eigen elektrische laadpaal zul je extra besparen op de kilometerprijs.
 • Niet afhankelijk van de beschikbaarheid van een openbare laadpaal.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, zo profiteer je iedere dag van de maximale actieradius.
 • Extra goedkoop rijden wanneer je er extra zonnepanelen bij neemt.
 • Deze slimme laadpaal aan huis laat je al plaatsen vanaf €980.
 • Jouw eigen laadstation verdien je terug in 5 – 10 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Dalerveen

Elektrisch rijden is de toekomst. Het laden van een elektrisch voertuig zoals bijv. de Volkswagen ID.4 1st kan op diverse manieren. Een 100% eigen goedkope laadpaal Dalerveen kopen is steeds meer in trek. Je kunt eenvoudig laden en je hebt dan de zekerheid van een optimale actieradius. Ook is het stukken betaalbaarder dan een publiek toegankelijk laadstation. De kosten bestaan uit: de prijs van de wallbox, de aansluitkosten en de kosten van jouw eigen stroom (die je zelf kunt opwekken met zonnepanelen). Alles wat je nodig hebt is een garage of eigen oprit. Welke laadpaal is geschikt voor mijn auto en mijn situatie? In het gedeelte hieronder kan je aan de slag met handige tips en adviezen ten aanzien van laadpaal laten installeren in Dalerveen. Bekijk ook meer info over Bijtelling EV’s.

Wallbox of laadpaal
Een laadstation Dalerveen kan op 2 manieren worden aangebracht. Je kunt het installeren aan de muur als een wandmodel (wandbox) of op een montagepaal. Voor het laadproces maakt het verder geen verschil. Analyseer de afstand van jouw EV en de laadplek zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1-fase of 3-fasen systeem
Een 1-fase laadzuil werkt met de normale 230V aansluiting. Standaard heeft ddit een vermogen van 16A. Het laadvermogen is dan max. 3.7 kW. Elk woonadres in ons land heeft sowieso een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadpaal is vaak nodig voor nieuwe modellen, deze maakt gebruik van 400V (krachtstroom). Het maximale vermogen is 11 kW. Een 3-fase laadstation kan dus veel sneller een auto opladen. Heb je thuis nog niet de beschikking over 3-fase groepen? Tegen een kleine meerprijs kan je je groepenkast laten aanpassen door een elektricien in Dalerveen. Vervolgens doe je een aanvraag bij de netbeheerder om de capaciteit te vergroten.

Een eigen oplaadstation voor de deur?

Goedkoop laden en nooit meer in de rij bij een laadstation

Laadkabel: los of vast
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een vaste kabel en stekker of een afneembare kabel. Het grote voordeel van de vaste variant is dat je niet steeds de kabel uit jouw auto hoeft te halen. Een ander voordeel is dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, bij sommige leveranciers tot wel 10 meter. Een punt van kritiek is dat de levensduur van de kabel minder is omdat er water in de kabel kan komen (behalve als je de luxe hebt dat je binnen kan laden). Een ander nadeel is dat het er wat rommelig bij hangt. Ten derde moet je opletten dat elke EV weer net een andere stekker nodig heeft.

Het gemak van een losse kabel (net als socket) is dat dit geschikt is voor meer verschillende auto’s. Je pakt namelijk de laadstekker die je overal gebruikt en die je altijd mee hebt. Evenzeer oogt het een stuk georganiseerder en hoef je je geen zorgen te maken dat de kabel wordt aangetast door wind of regen. Een negatief aspect is dat het altijd even iets langer duurt als je jouw EV wilt laden. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, pas daarna kan je ‘m aansluiten. Een paal met een losse laadkabel wordt meestal aanbevolen. Ga je een ander elektrische auto rijden? Dan ben je geen extra geld kwijt aan een aanpassing van het laadstation. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in Dalerveen.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Er zijn 2 opties: een enkel of een dubbel laadstation. Het onderscheid zit ‘m in het aantal auto’s dat aangesloten kunnen worden. Een enkelvoudige paal kan voor 1 EV de benodigde stroom leveren, een dubbel laadpunt kan 2 auto’s tegelijk laden. Dit biedt uitkomst als je buren de laadpaal bijvoorbeeld ook willen gebruiken maar ook voor bedrijven en kantoren.

Smart toepassingen
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben doorgaans geïntegreerde slimme laadfuncties. Hierbij lees jij extra details over slimme laadpunten en de verschillende opties.

 • Dynamic Load Balancing: controleert het stroomgebruik van de woning.
 • Peak shaving: voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren en onnodige kosten.
 • Gezichtsherkenning: voorkom misbruik van je station door een extra beveiliging in te stellen.
 • Gebarenherkenning: met gebarenherkenning bedien je jouw laadpaal via simpele handgebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: met autostart hoef je enkel een laadkabel in te pluggen om een laadsessie te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: eenvoudig jouw laadpaal openstellen voor derden.

Laadpaal installateur Dalerveen vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen zijn nogal verschillend. De kostprijs van een laadstation voor thuis loopt uiteen tussen de €800 tot €3050. Een groot deel van onkosten kunnen we toeschrijven aan het vermogen van de laadpaal. Hoe krachtiger je systeem, des te sneller de batterij weer is opgeladen. Bovendien onderscheiden we slimme laadpunten met functies als gezichts- en gebarenherkenning die kostbaarder zijn. In de bijgaande tabel tref je de kosten laadpaal Dalerveen.

Laadpaal typeCapaciteitLaadtijdPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW10,6 uur€500- €630
1-fase laadpaal7,4 kW6 uur€535- €600
3-fase laadpaal11 kW3 – 4 uur€655- €800
3-fase laadpaal22 kW1,5 – 2 uur€865- €980
Prijzen van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Populaire merken

 1. EVBox:Veiligste manier van laden voor jouw auto en huis.
 2. Wallbox (wandlader): De beste manier van elektrisch opladen.
 3. NewMotion: slimme laadservices voor thuis.
 4. Alfen: DEKRA (voorheen KEMA), CE en Z.E. Ready gecertificeerd.
 5. Mennekes: Comfortabel, slim en groen.
 6. EVhub: De beste prijs/kwaliteit verhouding in de markt.
 7. Webasto: Betaalbare en krachtige laders voor thuisgebruik.
 8. Ecotap: DC-snellaadpunten voor plug-in hybrides en EV’s.
 9. Blue Current: Geschikt voor 3,7 tot 22 kW laden.
 10. Chargepoint: Zeer eenvoudig te bedienen laadstation.
 11. Myenergi / Zappi: Veilig laden dankzij loadbalancing.
 12. Tesla Wall Connector: De beste keuze voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Gemakkelijk mee te nemen laadpaal.
 14. Zie ook merken als: ABB, Etrel, Eaton, Delta, Etrel, Hypercharger, Schneider Electric , Flexicharge of Tritium, Zaptec, Circontrol, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Prijzen voor installatie 2024
De uiteindelijke kosten van een voordelige laadpaal installeren in Dalerveen bedragen tussen de €350 & €1950. De prijs wordt bepaald door een inschattingen van het installatiewerk (meterkast) en de afstand tussen de meterkast en de plek waar de laadpaal geplaatst wordt. Hoe groter het perceel, hoe meer er uitgegraven moet worden en hoe meer prijzige kabels aangelegd moeten worden.

Abonnementsprijzen laadpassen
Eventueel wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto een speciaal abonnement gekozen. Je hoeft dit niet te nemen, maar dan mis je wel enkele voordelen. De kosten van zo’n backoffice abonnement voor jouw laadpaal bedragen circa €6,00 op maandbasis.

 • Altijd inzicht in je laadgebruik.
 • Laadsessies thuis verrekenen met werkgever.
 • Laat vrienden of buren ook bij jouw laadstation laden middels gastgebruik.
 • Je kunt rekenen op 24/7 support en actuele software.

Een eigen laadpaal voor thuis?

Achterhaal ervaren vakmannen in de regio.

Kan ik veel geld besparen met elektrisch rijden?

Elektrisch rijden kan flink besparen op je autokosten. Zo’n elektrische auto en het thuislaadpunt heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. In de tabel hieronder illustreren we dit met een rekenvoorbeeld. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1105 kilometer per 4 weken. Hiermee ramen we wat je kunt besparen. In ons voorbeeld nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Dalerveen):

 • Benzine rijden 2024: €0,105/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,041/km
TypeTarieven p/kmPer maandP/jaar
Benzine rijden€0,105€116,03€1392,30
Elektrisch€0,041€45,31€543,66
Besparing€0,064€70,72€848,64
Kosten elektrisch vs benzine rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Coevorden

Heb je een EV, maar zelf aan huis geen opties voor opladen? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? In dat geval kan je een openbaar oplaadpunt in Dalerveen aanvragen bij de gemeente. Let wel even op de voorwaarden en eisen:

 • Op jouw eigen oprit is er geen ruimte voor een laadpunt.
 • In de directe omgeving is er nog geen openbaar laadstation beschikbaar.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een minimale elektrische actieradius.

Wanneer je voldoet aan de gestelde eisen bekijkt een ambtenaar jouw aanvraag. De gemeente beslist uiteindelijk of en in welke omgeving de laadzuil neergezet wordt. Ze checken daarvoor invalshoeken zoals bereikbaarheid en aanwezigheid van andere laadpunten. Iedere woningbezitter mag hier parkeren en laden. Updates en informatie is beschikbaar op www.coevorden.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen of de gemeente subsidies verstrekt. Veel gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Via deze website kan je vrij simpel een openbare laadpaal aanvragen. Op deze website lees je ook meer over Smart Charging.

Openbare oplaadpunten vergelijken (mei 2024)

Laadstations in Dalerveen zijn 24/7 actief. Iedereen kan terecht bij deze punten. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De kosten liggen tussen de €0,300 tot €0,575 per kWh. Een laadpas abonnement is noodzakelijk. In het onderstaande kaartje treft jij de openbare laadstations in Dalerveen. Vind ook oplaadplekken en installateurs in Wachtum, Dalerpeel, Dalen, Vinkenbuurt en Witharen.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden dalerveen-7755

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal naast kantoor is heel praktisch voor bijv. je eigen werknemers, maar ook voor zakelijke relaties. Heb je een pand met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Naar de nieuwste wetgeving moet minimaal 10% een laadpunt hebben. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Speciale regeling voor groene investeringen vanaf €2.500 (tot 36% aftrekbaar).
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een interessante optie voor bepaalde investeringen, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Ook kan je extra geld verdienen door derden te laten betalen voor het opladen.


Veelgestelde vragen (FAQ) over thuis elektrisch laden

Een eigen laadstation aan huis, wat kost dat?
Een thuis-laadpaal inclusief installatiewerk varieert kostentechnisch tussen de €875 & €2250. De totale investering wordt bepaald door het soort systeem (eventuele slimme functies), de laadcapaciteit, de totale afstand tussen meterkast en de laadplek en de noodzakelijke hardware voor de meterkast zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Wat kost een auto thuis opladen?
Thuis een elektrische auto opladen is het goedkoopst. De kilowattuurprijs betaal je gewoon via de normale energierekening aan de stroomaanbieder van je huis zoals NLE, Engie, Energiedirect, Budget energie, Essent en Vandebron, Vattenfall, Pure energie, PowerPeers. Rekenen op zo’n €0,220 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden liggen gemiddeld op €4,30 p/100 km. Ter vergelijking: een benzineauto kost je zo’n €10,30 per 100 kilometer. Wanneer je het combineert met zonnepanelen kan je jouw EV na verloop van tijd echt gratis laden. De gemiddelde EV heeft zo’n 12 – 14 panelen nodig om jaarlijks van zonne-energie rond te kunnen rijden in de provincie Drenthe.

Hoe gaat de installatie van het laadpunt?
De installateur zal enkele aanpassingen moeten doen in de stroomkast in de woning. Zo voorkom je dat de boel overbelast raakt. Van de meterkast vind de kabel via de kruipruimte de weg naar buiten. In overeenstemming met de specialist bereken je wat de beste manier is om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. De gecertificeerde laadpaal installateur in Dalerveen monteert het als wallbox of op een vrijstaande paal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Onderaan de streep is iedere meterkast geschikt voor het laden van een elektrische auto. Met name bij oudere huizen moet er wel wat gebeuren. Het is daarbij wel essentieel dat de groepenkast een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De vroegere modellen werden geladen op 220V (1-fase). De actuele elektrische wagens vergen een zogenaamde 3-fasen aansluiting. Dit komt neer op krachtstroom. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Dalerveen zal je ondersteunen bij deze werkzaamheden. De onkosten van deze installatieservice zijn zo’n €975. Let op: het jaarlijkse vastrecht kan ook omhoog gaan.

Wat zijn type 1 en type 2 stekkers?
Stekkers heb je in 2 varianten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt gebruikt door Amerikaanse en Japanse modellen. Model 2 wordt doorgaans geïmplementeerd bij de Europese leveranciers. Een groot deel van de populaire elektrische auto’s in Dalerveen beschikken over een type 2 aansluiting. Ook de openbare (snel)laadpunten in Nederland en onze buurlanden hebben doorgaans ook een type 2 mennekes aansluiting.

Is er subsidie beschikbaar voor een laadpaal aan huis?
Er zijn geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Elke regio heeft een eigen beleid. De gemeente Coevorden verschaft op dit moment geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Je kunt er wel over nadenken om een openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt aanvragen of de laadzuil vlakbij jouw huis geplaatst mag worden. Zie ook de website van de gemeente www.coevorden.nl.

Plaats een reactie