Laadpaal Dalerpeel

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Dat betekent ook dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. De oplossing is een privé laadpaal in Dalerpeel aan huis. D.m.v. jouw eigen laadstation ben je altijd verzekerd van een plekje voor jouw Audi e-tron GT + Tesla Model X Long Range Plus. Je hoeft niet meer te wachten op een vrije laadpaal en het is een stuk voordeliger. Op deze pagina check je extra informatie over meerdere type laadpunten, vertellen we je waar je zoal op moet letten en kan jij snel een vrijblijvende offerte opvragen bij leveranciers uit jouw omgeving.

 • Met behulp van jouw eigen elektrische laadpaal zul je extra besparen op de kilometerprijs.
 • Je bent niet afhankelijk van het openbaar netwerk.
 • Altijd een volle accu, zo profiteer je iedere dag van de maximale actieradius.
 • Autorijden zonder onkosten wanneer je er extra zonnepanelen bij neemt.
 • Een slimme laadpaal aan huis bestel je al voor €985.
 • Een thuis-laadstation kan je al terugverdienen in 6 – 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Dalerpeel

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Het opladen van jouw EV zoals bijvoorbeeld de Mini Electric is op dit moment mogelijk op veel manieren. Een eigen goedkope laadpaal Dalerpeel kopen is iets wat we steeds meer zien. Het is ontzettend handig in gebruik en je bent altijd verzekerd van een perfect opgeladen accu. Verder is het een stuk goedkoper dan een laadpunt in de wijk. Je hebt te maken met de volgende kosten: een eenmalige investering (aanschaf & plaatsing) en de stroom / verbruikskosten (eventueel zelf op te wekken met zonnepanelen). Een belangrijke randvoorwaarde is dat je beschikt over een eigen oprit/parkeerplaats. Welke laadpaal is de beste keuze voor mijn EV en mijn woning/meterkast? Op deze pagina check je een aantal zaken waar je rekening mee moet houden wat betreft laadpaal laten installeren in Dalerpeel. Op deze website lees je ook meer over Hybride voertuigen.

Wallbox of vaste laadpaal
Een laadstation Dalerpeel kun je op twee wijzen aanbrengen. Je kunt het installeren aan de muur als een wandmodel (wandbox) of op een losse paal. Voor de laadsnelheid maakt het geen verschil. Onderzoek de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1-fase of 3-fasen systeem
De 1-fase variant gaat via de doorsnee 230V aansluiting. Hiermee heb je een minimaal vermogen van 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen per uur. Elk adres beschikt over minstens (1x30a of 1x40a). Een 3-fase laadstation biedt je tot wel 3x 230V aan capaciteit. Het maximale laadvermogen is 11 kW. Een 3-fase laadstation kan dus wel 3 keer sneller laden dan een 1-fase laadpunt. Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Je kunt de meterkast laten voldoen aan de eisen door een elektricien in Dalerpeel. Als laatste dien je een verzoek in bij de netbeheerder om jouw energieaansluiting aan te passen.

Een eigen oplaadpunt aan huis

De goedkoopste oplossing en altijd een vrije plek!

Losse of vaste laadkabel
Er zijn grofweg 2 keuzes: een laadzuil met een vaste kabel of een afneembare kabel. Het gemak van de vaste variant is dat de drempel om even snel op te laden lager is. Verder is het zo dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Een negatief aspect is dat de kabel wat gevoeliger wordt voor slijtage omdat deze sneller nat wordt (of je moet de auto binnen opladen). Waar je ook rekening mee moet houden is dat het er niet zo netjes uit ziet. Ook noemen we nog even dat je per auto weer een andere stekker nodig hebt.

Het gemak van een losse kabel (net als een socket) is de mogelijkheid om elk type auto op te laden. Opladen kan altijd en overal met de stekker die je in de auto hebt liggen. Ook ziet het er niet zo chaotisch uit en hoef je je geen zorgen te maken dat de kabel wordt aangetast door wind of regen. Een punt van kritiek is dat je een stap extra moet uitvoeren als je even kort wilt opladen. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, om daarna het geheel te connecten. Een laadpaal zonder vaste kabel wordt meestal aanbevolen. Krijg je later een andere elektrische auto met een andere aansluiting? In dit geval hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Advies: rijdt ook eens langs de snelladers in Dalerpeel.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Er zijn 2 keuzes: 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Het verschil zit hem in het aantal EV’s dat op hetzelfde moment kunnen worden geladen. Een enkele paal heeft 1 ingang, en kan dus maar 1 auto laden, een dubbel station heeft 2 ingangen voor 2 auto’s. Dit is praktisch wanneer je gezin over 2 voertuigen beschikt en natuurlijk voor zakelijke parkeerplaatsen.

Innovatieve functies
Laadpalen hebben tegenwoordig vaak ingebouwde slimme laadfuncties. In het volgende hoofdstuk check je een uiteenzetting over slimme laadpunten en de verschillende opties.

 • Dynamic Load Balancing: voorkomt dat er teveel stroom wordt gebruikt op 1 moment.
 • Peak shaving: zorgt dat het gebruik tijdens de piekmomenten binnen de grenzen blijft.
 • Gezichtsherkenning: laadpaal wordt alleen ontgrendeld met jouw gezicht.
 • Gebarenherkenning: gebruik handgebaren om een laadsessie te openen (zonder pasjes).
 • AutoStart / Plug&Charge: ideaal als het stroomverbruik niet geregistreerd hoeft te worden.
 • Abonnementen & Laadpas: automatische verrekening laadkosten.

Laadpaal installateur Dalerpeel vergelijken

De aanschafprijzen van laadpalen zijn nogal verschillend. De kostprijs van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €600 t/m €3400. De tarieven worden o.a. gecalculeerd op basis van het totale laadvermogen van de installatie. Des te hoger het vermogen, des te sneller de batterij weer is opgeladen. In aanvulling hierop zijn er allerlei slimme laadpunten met opties als Autostart die een hogere verkoopprijs hebben. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Dalerpeel.

Type stationLaadcapaciteitLaadtijdOnkosten
1-fase laadpaal3,7 kW10,8 uur€525- €605
1-fase laadpaal7,4 kW6 uur€520- €630
3-fase laadpaal11 kW4,5 uur€670- €755
3-fase laadpaal22 kW1,8 – 2 uur€860- €920
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Bekende merken

 1. EVBox:Makkelijk te installeren, gebruiken en onderhouden.
 2. Wallbox (wandlader): Altijd inzicht in je laadsessies.
 3. NewMotion: toegang tot netwerk met meer dan 180.000 laadpalen.
 4. Alfen: SIM-lock vrije laadstations.
 5. Mennekes: Altijd optimaal op de hoogte met de Charge App.
 6. EVhub: No-nonsense laadoplossingen voor een scherpe prijs.
 7. Webasto: Hoogwaardig en mooi vormgegeven laadstation.
 8. Ecotap: Eenvoudige bediening met start/stop knop.
 9. Blue Current: Compact systeem met slimme functies.
 10. Chargepoint: Opladen en terugleveren van energie via smartgridkoppeling.
 11. Myenergi / Zappi: Laag tarief sensor om maximale besparingen te doen.
 12. Tesla Wall Connector: Supersnel laden van de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: De perfecte oplossing om te laden op de camping.
 14. Andere mogelijkheden: ABB, Eaton, Etrel, Enovates, Etrel, Hypercharger, Keba, Flexicharge of Tritium, Xcharge, Circontrol, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2022
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Dalerpeel liggen tussen de €390 tot €2175. De totale kosten hangen af van of jouw meterkast al geschikt is voor een (3-fase) laadstation en de afstand tussen de meterkast en de locatie waar het laadstation komt. Des te groter deze afstand is, hoe meer graafwerk/boorwerk er bij komt en hoe meer kabels benodigd zijn.

Abonnementsprijzen laadpassen
Steeds vaker wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Je kunt natuurlijk zonder, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De kosten van abonnementen voor laadpalen bedragen circa €5,50 p/maand.

 • Altijd inzicht in je laadgebruik.
 • Automatisch je stroomkosten laten verrekenen.
 • Zelf een kWh-prijs instellen voor gastgebruik.
 • Automatische firmware-updates.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Check de beste leveranciers uit jouw regio.

Hoeveel kan ik besparen met elektrisch rijden?

Elektrisch rijden is financieel erg interessant. Zo’n elektrische auto en het thuislaadpunt hebben een korte terugverdientijd. In het onderstaande gedeelte maken we het duidelijk middels een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1103 kilometer per 4 weken. Op basis van dit gemiddelde berekenen we wat jouw potentiële besparing is. Hierbij nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Dalerpeel):

 • Benzine rijden 2022: €0,150/km
 • Elektrisch rijden 2022: €0,050/km
TypeTarieven p/kmP/maandP/jaar
Benzine€0,150€165,45€1985,40
Elektrisch rijden€0,050€55,15€661,80
Besparing€0,100€110,30€1323,60
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in augustus 2022.

Laadpaal aanvragen gemeente Coevorden

Lease of koop jij een elektrische auto, echter beschikt je niet over een eigen oprit? En is er nog geen openbaar laadpunt in de buurt? In dat geval kan je zo’n openbaar oplaadpunt in Dalerpeel aanvragen bij de gemeente. De gemeente hanteert strenge eisen:

 • Er kan geen laadpunt op jouw eigen terrein aangesloten worden.
 • Er is op dit moment rondom je woning geen openbaar laadstation.
 • De aanvrager moet in het bezit zijn van een EV of hybride auto met een minimale actieradius of accucapaciteit.

Op het moment dat jij hieraan voldoet neemt de gemeente de aanvraag in acht. De gemeente neemt een besluit over of en op welke locatie de laadzuil werkzaam zal worden. Hierbij bekijken zij invalshoeken zoals bereikbaarheid en doorstroming. Elke inwoner kan het gebruiken. Alle details is te vinden op www.coevorden.nl. Daar kom je er ook achter of er eventueel subsidie beschikbaar is. Veel Nederlandse gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Daar kan je vrij simpel een openbare laadpaal aanvragen. Of check aanvullende informatie over Elektrische autoverzekering.

Overzicht met openbare oplaadpunten (augustus 2022)

Laadstations in Dalerpeel zijn 24/7 actief. Elke weggebruiker mag daar in principe gebruik van maken. Het is relatief wel duur. De prijzen variëren tussen de €0,240 – €0,555 per kWh. Let op: een laadpas abonnement is een vereiste. In het Google Maps overzicht doorzoek jij de openbare laadstations in Dalerpeel. Vind ook laadzuilen en aanbieders in Dalen, Vinkenbuurt, Witharen, Stegeren en Beerze.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden dalerpeel-7753

Zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij je werk is een extra stukje service richting bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Bekijk je de mogelijkheden voor een bedrijf met minimaal 10 parkeerplaatsen? Naar de nieuwste wetgeving moet ten minste 10% beschikken over een laadpunt. Zakelijke laadpalen kennen daarnaast ook financiële pluspunten waaronder een aantal subsidiemogelijkheden. Je kunt tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een interessante optie voor bepaalde investeringen, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Daarbovenop kan je iets bijverdienen door het laadpunt openbaar te maken en derden te laten betalen voor het gebruik van de palen.


De meest gestelde vragen (FAQ) over elektrisch laden

Een eigen laadstation aan huis, wat kost dat?
Een laadpaal voor thuis met daarbij de installatie kost tussen de €825 en €2425. De totaalprijs hangt vooral af van het soort laadsysteem (met of juist zonder slimme functies), het minimale laadvermogen, de totale afstand tussen meterkast en de laadplek en de additionele werkzaamheden in de meterkast zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Wat kost het om mijn auto thuis op te laden?
Thuis een elektrische auto opladen is het goedkoopst. Je ontvangt een factuur met het verbruik X de kilowattuurprijs van je eigen energieleverancier zoals Essent, NLE, Engie, Energiedirect, Eneco en Vattenfall, Vandebron, PowerPeers, Oxxio. Dat is om en nabij de €0,245 per kWh. De onkosten van elektrisch autorijden liggen tegenwoordig rond de €4,10 per 100 kilometer. Ter illustratie: een doorsnee benzinewagen kost circa €9,60 per 100 kilometer. Met zonnepanelen kan je na een aantal jaren zelfs zo goed als gratis laden. Een reguliere EV vergt 10 – 16 zonnepanelen om elk jaar op eigen zonne-energie rond te rijden in de provincie Drenthe.

Hoe wordt het geïnstalleerd?
De installateur treft de nodige voorbereidingen in de stroomkast in de woning. Zo zal het stroomnet in huis niet overbelast raken. Vanaf dit stroompunt wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). Samen wordt besloten wat de meest efficiënte route is om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. Jouw laadpaal installateur in Dalerpeel monteert jouw laadpunt tegen de muur (wallbox) of op een vrijstaande paal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Doorgaans is elke stroomkast geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Het kan wel zijn dat er eerst het e.e.a. moet worden omgezet. Belangrijk is of de meterkast een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De eerste EV’s konden nog overweg met 1-fase 220V stroom. De nieuwste elektrische wagens kan je enkel laden met een 3-fasen aansluiting. Dit noemen we ook wel krachtstroom. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Dalerpeel kan dit uit handen nemen. De onkosten van deze installatieservice liggen rond de €1025. Bedenk wel: stroomkosten voor vastrecht stijgen dan wel.

Wat zijn type 1 en type 2 stekkers?
Laadkabel + stekkers heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt vooral gebruikt door Amerikaanse en Japanse modellen. Model 2 wordt gebruikt door merken uit de Europese Unie. Veruit de meest bekende elektrische auto’s in Dalerpeel dien je op te laden met een type 2 stekker. Ook de openbare laadpunten in ons land beschikken over type 2 (Mennekes).

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor een laadzuil thuis?
Nee, er is geen landelijke subsidiebeleid voor een thuislaadpunt op je oprit. Elke gemeente kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Coevorden verschaft op dit ogenblik geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Je kunt er wel over nadenken om een openbaar laadpunt aan te vragen. Vraag daarbij gerust of deze laadpaal in de buurt van jouw woning kan komen te staan. Voor meer info en aanvragen zie www.coevorden.nl.

Plaats een reactie