Laadpaal Wezup

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Dit resulteert in het feit dat er soms geen openbare oplaadplek te vinden is. De oplossing is een slimme laadpaal in Wezup aan huis. Middels een laadstation van jezelf ben je altijd verzekerd van een plekje voor jouw Volkswagen ID.3 Pure of Porsche Taycan Cross Turismo. Niet langer zoeken naar een vrij laadstation en het is ook nog eens een stuk goedkoper. Op deze website lees je praktische informatie over betrouwbare laadpunten, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en kom je in contact met leveranciers en installateurs werkzaam in jouw regio.

 • Door het toepassen van een eigen elektrische laadpaal zul je extra besparen op de kilometerprijs.
 • Je bent niet afhankelijk van andere weggebruikers.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, en dat betekent altijd een optimale actieradius.
 • Nog voordeliger rijden op je eigen groene stroom met zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis is al te koop voor €950.
 • Een eigen laadstation aan huis verdien je terug in 5 – 10 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Wezup

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Het laden van een elektrisch voertuig zoals bijvoorbeeld de Skoda Enyaq iV 80 kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een 100% eigen goedkope laadpaal Wezup kopen is iets wat we steeds meer zien. Het werkt snel en veilig en je hebt dan de zekerheid van een goede actieradius. Evenzeer is het stukken betaalbaarder dan een publiek laadpunt. De kosten worden gevormd door de installatie, hardware, kabels en de kosten van jouw eigen stroom (zonnepanelen kunnen deze tarieven verlagen). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een eigen parkeerplaats. Welk laadstation moet ik kiezen voor mijn EV en mijn woning/meterkast? In het gedeelte hieronder bieden wij tips en adviezen omtrent laadpaal laten installeren in Wezup. Op EVplan.nl lees je ook meer over Vergelijk laadpassen.

Wallbox of laadpaal
Een laadstation Wezup kun je op twee wijzen aanbrengen. Je kunt het installeren aan de muur als een wandmodel (wandbox) of op een vrijstaande paal. Dat is ook het enige verschil, de rest werkt hetzelfde. Check de afstand tot de parkeerplaats van jouw EV zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1-fase of 3-fasen apparaat
De 1-fase variant is compatibel met de normale 230V aansluiting. Hiermee heb je een minimaal vermogen van 16A. Je kunt dan uitgaan van 3.7 kW laadvermogen. Elk adres beschikt over minstens (1x30a of 1x40a). Een 3-fase laadzuil gebruikt krachtstroom (400V ipv 230V). Het maximale laadvermogen is 11 kW per uur. De 3-fase installatie kan je elektrische auto in beperkte tijd volledig laden. Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Je kunt gemakkelijk de meterkast geschikt laten maken door een elektricien in Wezup. De netbeheerder kan vervolgens de capaciteit van de energieaansluiting veranderen.

Een eigen oplaadstation voor de deur?

Voordelig opladen en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Laadkabel: vast of los
Je hebt de opties voor een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een losse variant. Het belangrijkste voordeel van een vastzittende kabel is dat je niet steeds de kabel uit jouw auto hoeft te halen. Wat hierbij ook handig is is dat ze beschikbaar zijn in allerlei lengtes, tot wel 10 meter. Waar je op moet letten is dat je de kabel regelmatig moet schoonmaken omdat deze sneller nat wordt (uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Waar je ook rekening mee moet houden is dat het er wat rommelig bij hangt. Als laatste noemen we nog even dat oudere modellen weer een andere stekker gebruiken dan nieuwere modellen.

Het belangrijkste pluspunt van een losse kabel (alsook voor een socket) is dat elke soort EV kan opladen. Het opladen gebeurt namelijk met de stekker die je in de auto hebt liggen. Daarbij ziet het er wat netter uit en gaat jouw kabel langer mee. Belangrijk nadeel is dat er een extra handeling vereist is als je gaat laden. Je haalt de kabel eerst uit de kofferbak, om vervolgens aan te sluiten op de EV en de wallbox. Een laadpaal zonder vaste kabel wordt aangeraden door de meeste EV-rijders. Krijg je later een andere elektrische auto met een andere aansluiting? In dat geval kan je gewoon jouw huidige paal blijven gebruiken. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in Wezup.

Enkele of dubbele laadpaal
Je hebt de keuze uit een enkelvoudig of dubbel laadstation. Hetgeen waar ze in verschillen is hoeveel auto’s je er op aan kunt sluiten. Een enkelvoudige paal heeft 1 ingang, en kan dus maar 1 auto laden, een dubbel station heeft 2 ingangen voor 2 auto’s. Heel erg praktisch als je meerdere elektrische voertuigen in het gezin hebt of juist voor bedrijven.

Smart functies
Laadstations hebben doorgaans geïntegreerde slimme laadfuncties. In de opsomming hieronder vind je een uiteenzetting over slimme laadpunten en de verschillende opties.

 • Dynamic Load Balancing: voorkomt dat de stroom uitvalt.
 • Peak shaving: voorkomt overcapaciteit kosten bij het elektrisch laden.
 • Gezichtsherkenning: laadpalen kunnen worden ontgrendeld wanneer een geautoriseerde persoon voor de laadpaal staat.
 • Gebarenherkenning: gebruik handgebaren om een laadsessie te openen (zonder pasjes).
 • AutoStart / Plug&Charge: ook wel plug & charge, direct laden zonder pasje.
 • Abonnementen & Laadpas: mogelijkheid om gastgebruik toe te staan.

Laadpaal installateur Wezup vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen liggen nogal uiteen. De kostprijs van een laadstation voor thuis ligt tussen de €950 tot en met €3000. De tarieven worden o.a. gecalculeerd op basis van de laadcapaciteit van het station. Hoe meer vermogen het station heeft, des te sneller de batterij weer is opgeladen. Daarnaast zien we steeds meer slimme systemen met extra extra’s als Dynamic Load Balancing die een stukje prijziger zijn. Hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Wezup.

Laadpaal typeLaadvermogenLaadtijdTarief
1-fase laadpaal3,7 kW10 – 12 uur€545- €640
1-fase laadpaal7,4 kW6 uur€520- €620
3-fase laadpaal11 kW3,5 uur€660- €755
3-fase laadpaal22 kW2 uur€855- €1075
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Goede producten

 1. EVBox:Standaard 3 jaar garantie.
 2. Wallbox (wandlader): Met handige mobiele en Smartwatch-app.
 3. NewMotion: duidelijk inzicht door middel van online laadpuntbeheer.
 4. Alfen: Plug & Charge met optioneel slimme functies.
 5. Mennekes: Wereldwijde specialist voor industriële stekkervoorzieningen.
 6. EVhub: Een van de voordeligste aanbieders in de markt.
 7. Webasto: Volledig op afstand te beheren.
 8. Ecotap: Met slimme functies als Smart Grid en Load Balancing.
 9. Blue Current: Slimme laadstations met vaste kabel of als socket.
 10. Chargepoint: Laden en afrekenen via een persoonlijke laadpas.
 11. Myenergi / Zappi: Dankzij Loadbalancing blijven apparaten in huis altijd functioneren.
 12. Tesla Wall Connector: Het krachtige laadstation voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Tot 3-fasen opladen, overal waar je wilt.
 14. Andere mogelijkheden: ABB, Etrel, Delta, Enovates, Etrel, Flexicharge, Schneider Electric , Keba of Tritium, Efacec, Zaptec, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2022
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Wezup lopen uiteen tussen de €340 en +/- €2150. Dit wordt grotendeels bepaalt door het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden en de totale afstand qua kabels en graafwerk. Hoe meer afstand er overbrugd moet worden, hoe meer boor- en graafwerk er uitgevoerd moet worden en hoe meer prijzige kabels aangelegd moeten worden.

Abonnementstarieven laadpassen
Hedendaags wordt bij plaatsing van een laadpaal voor een elektrische auto een abonnement genomen. Dit is niet verplicht, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De kosten van deze laadpaal abonnementen bedragen ongeveer €4,00 per maand.

 • Inzicht in je laadsessies.
 • Automatisch factureren en declareren van de laadkosten.
 • Gastgebruik toestaan.
 • Helpdesk 24/7 bereikbaar + software updates.

Laadpaal thuis laten plaatsen?

Vind goede installateurs uit jouw streek.

Wat zijn de besparingen bij elektrisch rijden?

Elektrisch rijden kan flink besparen op je autokosten. De elektrische auto zelf en jouw thuislaadpunt heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. Onderstaand bieden wij een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1143 km op maandbasis. Met dit getal checken we wat je kunt besparen. In onze berekening gebruiken we de volgende prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Wezup):

 • Benzine rijden 2022: €0,130/km
 • Elektrisch rijden 2022: €0,046/km
SoortKosten p/kmPer maandP/jaar
Benzine rijden€0,130€148,59€1783,08
Elektrisch rijden€0,046€52,58€630,94
Besparing€0,084€96,01€1152,14
Dit kun je besparen met elektrisch rijden in augustus 2022.

Laadpaal aanvragen gemeente Coevorden

Heb jij de beschikking over een EV, echter heb je thuis geen parkeerplek beschikbaar? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt Je mag dan zo’n openbaar oplaadpunt in Wezup aanvragen bij de gemeente. De gemeente is hierin wel kritisch en kijkt onder andere naar:

 • Jouw woning is niet geschikt om zelf een laadpunt bij te installeren.
 • Er is op dit moment rondom je woning geen openbaar laadstation.
 • Je hebt een EV of hybride wagen in bezit met een noemenswaardige actieradius.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente beslist uiteindelijk of en op welke locatie de laadzuil neergezet wordt. Ze checken daarvoor relevante zaken als bereikbaarheid en geschatte drukte. Iedere woningbezitter mag gebruik maken van het oplaadpunt. Meer informatie kan je bekijken op www.coevorden.nl. Daar kom je er ook achter of de gemeente subsidies verstrekt. Veel gemeenten schieten de aanvraag in bij Openbaarladen.nl. Via deze omgeving kan je vrij simpel een openbare laadpaal aanvragen. Of klik door naar Aansluitingen.

Overzicht met alle openbare oplaadpunten (augustus 2022)

Laadstations in Wezup zijn aanwezig. Iedereen met een laadpas kan terecht bij deze punten. Let op: het is wel vrij prijzig. De tarieven bedragen tussen de €0,300 tot €0,575 per kWh. Je moet een laadpas abonnement van bijv. Eflux of Vandebron hebben. In het onderstaande kaartje vind je de openbare laadstations in Wezup. Doorzoek daarnaast laadzuilen en verkopers in Zweeloo, De Kiel, Schoonoord, t Haantje en Noord-Sleen.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden wezup-7852

Mogelijkheden voor zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij je werk biedt veel uitkomst voor je personeel en relaties. Zoek je naar opties voor een kantoorpand met 10 parkeervakken of meer? Volgens de laatste regelgeving moet ten minste 10% beschikken over een laadpunt. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% extra van de investeringskosten in mindering brengen op het bedrijfsresultaat.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een optie voor snelle afschrijvingen voor beperkte investeringen, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Verder kan je het laadpunt versneld terugverdienen door andere gebruikers te laten betalen voor het laden.


Informatie over thuis elektrisch laden

Wat kost een eigen laadstation aan huis laten installeren?
Een laadpaal aan huis kopen inclusief de installatieservice kost +/- tussen de €1025 en €2125. De definitieve prijs komt tot stand door welk merk je kiest (additionele slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), het aantal benodigde kabelmeters en of er iets in jouw meterkast omgezet moet worden zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Wat betaal ik voor een volle accu?
Je elektrische auto thuis laden is financieel gunstig. Je ontvangt een factuur met het verbruik X de kilowattuurprijs van jouw huidige energieleverancier zoals Essent, Engie, Eneco, Energiedirect, NLE en Vandebron, PowerPeers, Oxxio, Pure energie. Dat is om en nabij de €0,210 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden zijn omgerekend dus +/- €3,75 per 100 kilometer. Even om te vergelijken: een doorsnee benzinewagen kost om en nabij de €10,05 per 100 kilometer. Als de laadpaal draait op zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. Een normale EV heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om elk jaar op eigen zonne-energie rond te rijden in de provincie Drenthe.

Hoe werkt de installatie?
De installateur legt een nieuwe stroomgroep incl. aardlekautomaat aan in de stroomvoorziening van je woning. Zo zal het stroomnet in huis niet overbelast raken. Vanuit de stroomkast wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. Samen wordt besloten wat de meest efficiënte route is om het graafwerk te beperken. De ervaren laadpaal installateur in Wezup zet het laadstation vast tegen de muur of op een losse paal.

Moet er iets gebeuren in mijn meterkast?
Al met al is elke meterkast geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Wel kunnen bepaalde aanpassingen nodig zijn. Belangrijk is of de meterkast is uitgevoerd met een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste elektrische voertuigen waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. De nieuwste types vereisen een 3-fasen aansluiting. Je komt het ook vaak tegen als krachtstroom. Dit snelladen zal je de nodige uren besparen. Een laadpunt installatiebedrijf in Wezup zal al dit werk voor je oplossen. De onkosten van deze installatieservice bedragen zo’n €1000. Goed om te weten: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Stekkers (van laadkabels) heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt doorgaans geïmplementeerd bij Amerikaanse en Japanse automerken. Model 2 zien we met name terug bij de Europese leveranciers. Een groot deel van de gangbare elektrische auto’s in Wezup zijn geschikt voor de type 2 stekker. Ook openbare laadpalen in Nederland hebben ook standaard type 2 aansluitingen.

Is er subsidie beschikbaar voor een laadpaal aan huis?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt. Iedere gemeente kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Coevorden verschaft op dit moment geen subsidies of korting op een particuliere laadpaal. Je kunt het wel overwegen om een verzoek in te dienen voor een openbaar laadpunt. Je kunt hierbij verzoeken of het openbare laadpunt nabij jouw huis kan komen te staan. Voor meer info en aanvragen zie www.coevorden.nl.

Plaats een reactie