Laadpaal De Kiel

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Dat heeft als gevolg dat er soms geen openbare oplaadplek te vinden is. EV-rijders kiezen dan ook steeds vaker voor een eigen laadpaal in De Kiel aan huis. Met behulp van een laadstation op eigen terrein geniet je iedere morgen van een opgeladen accu van jouw Polestar 2 of bijvoorbeeld de Byton M-Byte 95 kWh 4WD. Je hoeft niet meer te wachten op een vrije laadpaal en het is ook nog eens een stuk goedkoper. Op EVPlan.nl check je extra informatie over populaire type laadstations, vertellen we je waar je zoal op moet letten en kun je direct een offerte aanvragen bij installateurs die werken in jouw gemeente.

 • Met behulp van jouw eigen elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Niet meer wachten bij een dure snellader.
 • In de avond zet je hem aan de lader voor een volle accu, geen zorgen meer over de actieradius.
 • Extra goedkoop rijden op je eigen groene stroom met zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis bestel je al voor €935.
 • Een individueel laadstation verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen De Kiel

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Het opladen van de accu van een EV zoals bijv. een Volkswagen ID.3 Pure kan op diverse manieren. Een eigen goedkope laadpaal De Kiel kopen is iets wat we steeds meer zien. Je kunt eenvoudig laden en je hoeft niet onzeker te zijn over een goede actieradius. Ook is het een stuk goedkoper dan een openbaar laadpunt. De kosten waar je mee te maken krijgt zijn de eenmalige aanschafprijs, installatie en de verbruikskosten (met zonnepanelen wordt het helemaal voordelig rijden). Het enige wat je verder moet hebben is een parkeerplaats/garage of oprit. Welk laadstation moet ik kiezen voor mij EV en woning? Hieronder bespreken we bruikbare informatie omtrent laadpaal laten installeren in De Kiel. Zie ook aanvullende informatie over Actieradius.

Vaste laadpaal of wallbox
Een laadstation De Kiel kan op 2 manieren worden geplaatst. Je zet ‘m vast aan de muur als wandbox of op een vrijstaande paal. Voor het laadproces maakt het verder geen verschil. Achterhaal de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1-fase aansluiting of 3-fasen aansluiting
Een 1-fase laadpaal functioneert met de doorsnee 230V aansluiting. Standaard heeft ddit een vermogen van 16A. Het maximale laadvermogen is dan 3.7 kW. Ieder huis in Nederland heeft ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). De 3-fase installatie maakt gebruik van 3x 230 V (krachtstroom). Het maximale laadvermogen is dan 11 kW. Het 3-fase systeem heeft dus een oplaadkracht die 3 keer hoger ligt. Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Je kunt eenvoudig de meterkast geschikt laten maken door een elektricien in De Kiel. Vervolgens doe je een aanvraag bij de netbeheerder om de capaciteit te vergroten.

Een oplaadpaal aan huis?

De voordeligste manier van opladen en nooit meer in de rij bij een laadstation

Vaste of losse laadkabel
Er zijn eigenlijk 2 mogelijkheden: een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een kabel die afneembaar is. Het belangrijkste voordeel van een vaste kabel is dat je ‘m heel snel kunt aansluiten op jouw auto. Wat hierbij ook handig is is dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, bij EV-box tot wel 8 meter. Het grote nadeel is dat de kabel in de praktijk vaak minder lang mee gaat omdat er water in de kabel kan komen (uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Wat we ook vaak horen is dat het er niet zo netjes uit ziet. Ook moet ook opgemerkt worden dat elke EV weer net een andere stekker nodig heeft.

Het grote gemak van een losse kabel (of een socket) is dat elk type EV hier op aangesloten kan worden. Daarvoor neem je de kabel die af-fabriek is geleverd. Tevens is het een strakker geheel en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Waar je op moet letten is dat er een extra stap is als jij de EV even snel wil bijladen. Je haalt de kabel eerst uit de kofferbak, om daarna het geheel te connecten. Een laadpaal zonder vaste kabel blijkt uit onderzoek het beste te werken. Koop je een nieuwe elektrische auto? Dan ben je geen extra geld kwijt aan een aanpassing van het laadstation. Tip: zoek ook eens naar snelladers in De Kiel.

Enkel of dubbel laadpaal: wat zijn de verschillen
Er zijn 2 opties: een enkele of een dubbele laadpaal. Het verschil zit hem in het aantal auto’s dat je kunt aansluiten. Een enkelvoudige paal kan nooit meer dan 1 auto opladen, met een dubbel laadsysteem kun je 2 EV’s op het station aansluiten. Dit is praktisch als je 2 elektrische auto’s hebt en natuurlijk voor zakelijke parkeerplaatsen.

Innovatieve functies
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. Bijgaand vind jij alles wat je moet weten over slimme laadpunten en de praktische functies voor thuis.

 • Dynamic Load Balancing: stemt energieverbruik af met andere apparaten in huis.
 • Peak shaving: voorkom kosten die uw netbeheerder in rekening kan brengen bij het overschrijden van het piekvermogen.
 • Gezichtsherkenning: alleen bevoegde personen kunnen de laadpaal gebruiken.
 • Gebarenherkenning: Geen pasje of sleutel meer nodig, enkel een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: eenvoudig laadsessies starten door uitsluitend in te pluggen.
 • Abonnementen & Laadpas: laadkosten automatisch te verrekenen met je baas.

Laadpaal installateur De Kiel vergelijken

De aanschafprijzen van laadpalen liggen nogal uiteen. De investering van een laadstation voor thuis schommelt tussen de €650 – €3075. Het prijskaartje hangt met name af van de capaciteit en functies van het laadstation. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller de batterij van de auto laadt. Tevens zijn er allerlei slimme systemen met toffe extra’s als gezichtsherkenning die duurder zijn. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal De Kiel.

Type stationCapaciteitLaadtijdInvestering
1-fase laadpaal3,7 kW10 uur€535- €640
1-fase laadpaal7,4 kW5 uur€510- €605
3-fase laadpaal11 kW3,5 uur€670- €775
3-fase laadpaal22 kW1,8 uur€870- €1065
Prijzen van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Goede merken

 1. EVBox:Makkelijk te installeren, gebruiken en onderhouden.
 2. Wallbox (wandlader): Hightech vermogen met een compacte omvang.
 3. NewMotion: gecertificeerde boxen die weerbestendig zijn.
 4. Alfen: Compatibel met alle elektrische auto’s.
 5. Mennekes: Altijd inzicht in je laadgegevens via de App.
 6. EVhub: Stevige en krachtige laadpalen voor een scherpe prijs.
 7. Webasto: Populaire systemen al vanaf €595,00.
 8. Ecotap: Optioneel leverbaar met vaste kabel.
 9. Blue Current: Geschikt voor 3,7 tot 22 kW laden.
 10. Chargepoint: Opladen en terugleveren van energie via smartgridkoppeling.
 11. Myenergi / Zappi: Direct klaar voor gebruik zonder verborgen kosten.
 12. Tesla Wall Connector: Zelf instellen met welke max. stroom je auto geladen moet worden.
 13. NRGkick: Met automatische maximale laadstroomdetectie.
 14. Alternatieve leveranciers: ABB, Delta, Etrel, Enovates, Etrel, Flexicharge, Keba, Schneider Electric of Tritium, Zaptec, Xcharge, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Kosten voor installatie 2022
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in De Kiel liggen tussen de €330 en €2150. Deze prijs komt tot stand door de benodigde installatiewerkzaamheden in de meterkast en de afstand tussen de meterkast en de plek waar de laadpaal geplaatst wordt. Hoe groter het terrein, hoe meer er uitgegraven moet worden en des te meer (dure) kabels er nodig zijn.

Heb ik een laadpas nodig?
Tegenwoordig wordt bij plaatsing van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Dit is niet verplicht, maar kan het een hoop werk en administratie schelen. De kosten van deze laadpaal abonnementen zijn circa €6,25 per maand.

 • Inzicht in je laadsessies.
 • De kosten worden automatisch verrekend met je werkgever.
 • Laat je gasten ook bij je thuis hun auto opladen.
 • Automatische firmware-updates.

Een eigen laadpaal voor thuis?

Vergelijk erkende installateurs uit jouw regio.

Hoeveel voordeel behaal ik met een elektrische auto?

Elektrisch rijden kan veel geld besparen. De elektrische auto en het thuislaadpunt verdien je vrij vlot terug. In de tabel hieronder bieden wij een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1141 kilometer op maandbasis. Op basis van dit gemiddelde ramen we met welke kosten je rekening moet houden. In ons geval gaan we uit van de volgende kosten (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in De Kiel):

 • Benzine rijden 2022: €0,120/km
 • Elektrisch rijden 2022: €0,044/km
SoortTarieven p/kmP/maandPer jaar
Benzine rijden€0,120€136,92€1643,04
Elektrisch€0,044€50,20€602,45
Besparing€0,076€86,72€1040,59
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in augustus 2022.

Laadpaal aanvragen gemeente Coevorden

Heb jij de beschikking over een EV, maar kan je thuis geen laadpaal kwijt? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? Je mag dan zo’n openbaar oplaadpunt in De Kiel aanvragen bij de gemeente. Je moet wel voldoen aan verschillende criteria:

 • Je beschikt zelf niet over voldoende vrije ruimte voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation in jouw directe omgeving.
 • De persoon die het indient moet eigenaar zijn van een EV/hybride auto met een aanzienlijke actieradius.

Op het moment dat jij hieraan voldoet zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente beslist uiteindelijk of en waar de laadzuil neergezet wordt. Ze analyseren hiervoor aspecten zoals bereikbaarheid en drukte. Elke bewoner mag hier parkeren en laden. Meer details is beschikbaar op www.coevorden.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken of je een subsidie kunt krijgen. Veel gemeenten kiezen ervoor de exploitatie te laten verlopen via Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je in 6 stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of klik door naar Laadpalen vergelijken.

Openbare oplaadpunten in de buurt (augustus 2022)

Laadstations in De Kiel zijn dagelijks beschikbaar. Iedereen met een abonnement kan daar gebruik van maken. De onkosten liggen daar wel hoger. De prijzen wisselen tussen de €0,250 en €0,605 per kWh. Het is belangrijk dat je een laadpas abonnement hebt (bijv. van New Motion of Eneco). In de onderstaande kaart bekijk jij de openbare laadstations in De Kiel. Doorzoek daarnaast oplaadplekken en verkooppunten in Schoonoord, t Haantje, Noord-Sleen, Holsloot en Veenoord.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden de-kiel-7849

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal op de parkeerplaats bij kantoor is relevant voor je personeel en relaties. Betreft het een parkeerterrein met meer dan 10 parkeervakken? Op grond van de nieuwe wet- en regelgeving zal je 10% van de plekken moeten reserveren voor EV-rijders. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij een aantal subsidiemogelijkheden. Je kunt tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen, vooral toegepast voor startende bedrijven.
 • Ook kan je iets bijverdienen door derden te laten betalen voor het laden.


Veelgestelde vragen (FAQ) over thuis elektrisch laden

Hoe duur is een eigen laadstation aan huis laten plaatsen?
Een eigen laadpaal aan huis en laten installeren varieert qua prijs tussen de €825 – €2350. Het tarief hangt af van het soort laadsysteem (softwarematige slimme functies), het minimale laadvermogen, de afstand tussen meterkast en laadstation en of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn of dat er nog wat moet gebeuren zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Wat betaal ik voor een volle accu?
Thuis een elektrische auto opladen is het goedkoopst. Je betaalt de kilowattuurprijs gewoon direct aan je stroomleverancier voor je woning zoals Eneco, Engie, Budget energie, NLE, Essent en Pure energie, PowerPeers, Vattenfall, Vandebron. Dat is doorgaans zo’n €0,230 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €3,50 p/100 km. Om een indicatie te geven: een benzineauto kost je al snel €9,55 per 100 kilometer. Wanneer je het combineert met zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. De huidige EV heeft tussen de 8 en 14 zonnepanelen nodig om jaarlijks van zonne-energie rond te kunnen rijden in de provincie Drenthe.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De monteur legt een nieuwe stroomgroep aan in de meterkast. Zo zal het stroomnet in huis niet overbelast raken. Vanaf dit stroompunt wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). Samen wordt besloten wat een goede plek is om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. De laadpaal installateur in De Kiel bevestigt het laadstation aan de muur of op een losse paal.

Moet er iets gebeuren in mijn meterkast?
Doorgaans is elke stroomkast aan te passen om een elektrische auto van stroom te voorzien. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Let er wel op dat je groepenkast de 1-fase of 3-fase-aansluiting voorgeïnstalleerd heeft. De allereerste elektrische auto’s konden nog overweg met 1-fase 220V stroom. Moderne elektrische voertuigen kan je enkel laden met een 3-fasen aansluiting. Dit komt neer op krachtstroom. Hierdoor wordt het snelladen mogelijk gemaakt. Een laadpunt installatiebedrijf in De Kiel kan jou hierin ontzorgen. De prijzen van deze service zijn circa €800. Goed om te weten: het jaarlijkse vastrecht kan ook omhoog gaan.

Type 1 en type 2 stekkers, wat is het verschil?
Laadkabel stekkers heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt gebruikt door Japanse & Amerikaanse automerken. Model 2 wordt doorgaans geïmplementeerd bij de merken die binnen de EU worden gemaakt. De beschikbare elektrische auto’s in De Kiel zijn compatibel met een type 2 stekker. Ook openbare laadpalen in Nederland beschikken over type 2 (Mennekes).

Heb ik recht op subsidie bij een laadpaal thuis?
Op dit moment zijn er geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt. Elke gemeente vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Coevorden verstrekt op het ogenblik geen financiële tegemoetkoming voor een particuliere laadpaal. Je kunt er wel over nadenken om een openbaar laadstation aan te vragen. Je kunt aanvragen of het oplaadpunt nabij jouw huis kan komen te staan. Voor extra informatie en het aanvraagformulier zie www.coevorden.nl.

Plaats een reactie