Laadpaal Wernhout

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Hierdoor zien we ook dat er soms geen openbare oplaadplek te vinden is. Het is dan mogelijk om te gaan voor een privé laadpaal in Wernhout aan huis. Door gebruik te maken van een laadstation op eigen terrein ben je altijd verzekerd van een plekje voor jouw BMW i4 + Jaguar I-Pace EV320. Je kunt altijd direct je auto aan de lader zetten en het is een stuk voordeliger. Hier tref je bruikbare informatie over populaire soorten laadpunten, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en vind je de beste installateurs uit jouw gemeente.

 • Door te investeren in een eigen elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Je bent niet afhankelijk van andere weggebruikers.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, geen zorgen meer over de actieradius.
 • Gratis rijden wanneer je er extra zonnepanelen bij neemt.
 • Een slimme laadpaal aan huis bestel je al voor €925.
 • Een particulier laadstation heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Wernhout

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Het opladen van de accu van een EV als onder andere de Polestar 2 is op dit moment mogelijk op veel manieren. Een extra goedkope laadpaal Wernhout kopen is een goede investering. Het is ontzettend handig in gebruik en je kunt rekenen op een lange actieradius. Eveneens is het stukken betaalbaarder dan een publiek toegankelijk laadstation. De kosten waar je mee te maken krijgt zijn een eenmalige investering (aanschaf & plaatsing) en uiteraard de verbruikte stroom (het gebruik van eigen zonnepanelen wordt aangeraden). Alles wat je nodig hebt is een eigen oprit/parkeerplaats. Welke laadpaal past bij mijn voertuig en mijn woning? Hieronder bieden wij bruikbare informatie voor laadpaal laten installeren in Wernhout. Zie ook aanvullende informatie over Zero Emission.

Wallbox of vaste laadpaal
Een laadstation Wernhout kan je op twee verschillende manieren plaatsen. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of op een losse paal. Verder zijn er geen verschillen. Bekijk kritisch de afstand van jouw EV en de laadplek om lange dure laadkabels te vermijden.

1-fase of 3-fasen systeem
Een 1-fase laadzuil werkt met de standaard 230 voltage. Hiermee heb je een minimaal vermogen van 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen. Elk adres beschikt over sowieso een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadstation is vaak nodig voor nieuwe modellen, deze maakt gebruik van 400V (krachtstroom). Het maximale laadvermogen is dan 11 kW. Een 3-fase laadpaal kan dus wel 3 keer zo snel jouw accu opladen. Heb je geen 3-fase aansluiting? Je kunt de meterkast geschikt laten maken door een elektricien in Wernhout. Tenslotte moet de netbeheerder een aanpassing doen aan jouw aansluiting.

Een oplaadstation aan huis

Voordelig opladen en nooit meer wachten op een vrije plek

Losse of vaste laadkabel
Er kan gekozen worden uit 2 opties: een laadzuil met een vaste kabel/verbinding of een verplaatsbare kabel. Het grote voordeel van de vastzittende kabel is dat je ‘m heel snel kunt aansluiten op jouw auto. Ook is het goed om te weten dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, tot wel 10 meter. Een negatief aspect is dat de kabel wat gevoeliger wordt voor slijtage omdat er door wind en regen water in kan komen (dit is natuurlijk niet het geval als je binnen laadt). Waar je ook rekening mee moet houden is dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Ten derde moet je opletten dat je per auto weer een andere stekker nodig hebt.

Het grote voordeel van een losse kabel (of socket) is dat elk type EV hier op aangesloten kan worden. Het laadproces doe je met de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Daarbovenop oogt het netter en gaat jouw kabel langer mee. Het minpunt is dat de drempel wat hoger wordt als jij de EV even snel wil bijladen. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, pas daarna kan je ‘m aansluiten. Een losse kabel wordt meestal aanbevolen. Neem je over een tijdje een nieuwe EV? In zo’n scenario hoef je het laadpunt niet om te bouwen. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Wernhout.

Enkele vs dubbele laadpaal
Er zijn 2 opties: een enkele of een dubbele laadpaal. Het enige verschil zit hem in hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 stekker aansluiting kan maximaal 1 auto tegelijk opladen, een dubbel station heeft 2 ingangen voor 2 auto’s. Heel erg praktisch wanneer je 2 auto’s in bezit hebt en natuurlijk voor zakelijke parkeerplaatsen.

Innovatieve functies
De nieuwste laadsystemen herbergen doorgaans geïntegreerde slimme laadfuncties. In het gedeelte hieronder vind je een uiteenzetting over slimme laadpunten en de nieuwste innovaties.

 • Dynamic Load Balancing: past laadvermogen automatisch aan op beschikbare hoeveelheid stroom.
 • Peak shaving: Voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: alleen bevoegde personen kunnen de laadpaal gebruiken.
 • Gebarenherkenning: met gebarenherkenning bedien je jouw laadpaal via simpele handgebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: bij een laadstation met autostart heb je geen pasje, tag of sleutel nodig. Plug & play!
 • Abonnementen & Laadpas: eenvoudig jouw laadpaal openstellen voor derden.

Laadpaal installateur Wernhout vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen laten een grote variatie zien. De prijs van een laadstation voor thuis ligt tussen de €575 tot +/- €3200. De prijs hangt vooral af van het laadvermogen van het systeem. Hoe krachtiger het vermogen, hoe sneller de batterij weer op volledige capaciteit zit. Verder onderscheiden we slimme laadpunten met leuke features als gezichtsherkenning die een grotere investering vereisen. Hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Wernhout.

Laadpaal typeVermogenLaadtijdPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW10,8 uur€540- €635
1-fase laadpaal7,4 kW5 uur€505- €625
3-fase laadpaal11 kW3 – 5 uur€700- €770
3-fase laadpaal22 kW2 uur€870- €1030
Kosten van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Populaire producten

 1. EVBox:Compact en minimalistisch ontwerp.
 2. Wallbox (wandlader): Met handige mobiele en Smartwatch-app.
 3. NewMotion: ook veel opties voor zakelijke gebruikers.
 4. Alfen: Voor iedere elektrische auto.
 5. Mennekes: Altijd optimaal op de hoogte met de Charge App.
 6. EVhub: Hoogwaardig en slagvast polycarbonaat.
 7. Webasto: Slimme technologie in een slank design laadstation.
 8. Ecotap: Gebruiksvriendelijke en uitgebreide Ecotap managementtool.
 9. Blue Current: Veelzijdig laadpunt met minimale afmetingen.
 10. Chargepoint: Geschikt voor Plug & Play, direct laden.
 11. Myenergi / Zappi: IP65 gecertificeerd voor gebruik buiten (stofvrij en sproeidicht).
 12. Tesla Wall Connector: De beste keuze voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Laadsessies op afstand starten en stoppen met slimme App.
 14. Alternatieve marken: ABB, Eaton, Enovates, Delta, Etrel, Keba, Hypercharger, Schneider Electric en Tritium, Xcharge, Circontrol, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2024
De uiteindelijke kosten van een voordelige laadpaal installeren in Wernhout schommelen tussen de € 410 en plus minus €2150. De prijs wordt bepaald door de verschillende installatieonderdelen in de meterkast en afstand tussen meterkast en de locatie van de laadpaal. Hoe groter de te overbruggen afstand, hoe meer boor- en graafwerk er uitgevoerd moet worden en des te meer (dure) kabels er nodig zijn.

Laadpas
Vaak wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto een speciaal abonnement gekozen. Als je de enige gebruiker van de paal bent is dit zeker niet noodzakelijk, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De kosten van abonnementen voor laadpalen liggen rond de €6,00 (maandelijks).

 • Inzicht in je dagelijks gebruik.
 • Automatische facturering en verrekening.
 • Laat vrienden of buren ook bij jouw laadstation laden middels gastgebruik.
 • Helpdesk 24/7 bereikbaar + software updates.

Laadpaal thuis laten plaatsen?

Check ervaren leveranciers uit jouw regio.

Gemiddelde besparing elektrisch rijden

Elektrisch rijden is behalve goed voor het milieu ook goed voor de portemonnee. Het kopen van een elektrische auto en het thuislaadpunt hebben een korte terugverdientijd. Op deze pagina hebben wij een rekenvoorbeeld. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1091 km (maandelijks). Met dit getal ramen we wat je kunt besparen. In onze berekening gaan we uit van de volgende kosten (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Wernhout):

 • Benzine rijden 2024: €0,150/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,050/km
AandrijvingKosten p/kmP/maandPer jaar
Benzine rijden€0,150€163,65€1963,80
Elektrisch rijden€0,050€54,55€654,60
Besparing€0,100€109,10€1309,20
Dit kun je besparen met elektrisch rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Zundert

Lease of koop jij een elektrische auto, maar is er geen ruimte voor een laadpaal? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? Je kunt dan zo’n openbaar oplaadpunt in Wernhout aanvragen bij de gemeente. Je moet wel voldoen aan verschillende criteria:

 • Je hebt niet genoeg ruimte voor een eigen laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation in jouw directe omgeving.
 • De persoon die het indient moet eigenaar zijn van een EV/hybride auto met een noemenswaardige actieradius.

Mits je voldoet aan de eisen wordt jouw verzoek meegenomen. De gemeente beslist uiteindelijk of en in welke straat de laadzuil gemonteerd wordt. Daarbij bekijkt de gemeente zaken als zichtbaarheid en parkeerdruk. Iedereen mag gebruik maken van het oplaadpunt. Meer details is te vinden op www.zundert.nl. Hier lees je bovendien of je in aanmerking komt voor een subsidie. Flink wat gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Op deze website kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Op deze website lees je ook meer over Energieleverancier.

Overzicht met alle openbare oplaadpunten (mei 2024)

Laadstations in Wernhout zijn er veel. Elke weggebruiker kan hier laden. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De onkosten schommelen tussen de €0,240 tot €0,615 per kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In het volgende schema doorzoek jij de openbare laadstations in Wernhout. Check tevens oplaadpunten en aanbieders in Klein Zundert, Chaam, Bavel, Ulvenhout en Strijbeek.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden wernhout-4884

Informatie over laadpunten voor bedrijven (zakelijk)

Een laadpaal bij je bedrijf is relevant voor bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Beschik je over een parkeerterrein met tenminste 10 parkeerplaatsen? Volgens de nieuwe regels vanuit het Europees Parlement is het verplicht dat 10% van de parkeerplekken een laadpunt heeft. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij een aantal subsidiemogelijkheden. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Verder kunnen bedrijven verdienen door het laadpunt openbaar te maken en derden te laten betalen voor het laden.


FAQ – Veelgestelde vragen m.b.t. thuis elektrisch laden

Wat zijn de installatiekosten voor een laadstation aan huis?
Een thuis-laadpaal inclusief installatie zit qua kostprijs tussen de €1025 – €2325. Het hele prijskaartje wordt berekend aan de hand van het type laadpaal (eventuele slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en of er nog iets in de meterkast moet gebeuren zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Wat kost een auto thuis opladen?
Het is het meest voordelig om thuis je elektrische auto te laden. Je rekent de kilowattuurprijs af bij de stroomaanbieder van je huis zoals Energiedirect, Essent, Budget energie, Engie, NLE en Vandebron, Pure energie, PowerPeers, Vattenfall. Over het algemeen niet meer dan €0,240 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden liggen tegenwoordig rond de €3,90 per 100 kilometer. Om een indicatie te geven: een normale auto op benzine kost je zo’n €10,35 per 100 kilometer. Als je laadt met eigen zonnepanelen kan je uiteindelijk zelfs gratis laden. Een reguliere EV behoeft 12 – 16 zonnepanelen om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Noord-Brabant.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De installateur kan indien noodzakelijk een stroomgroep aanleggen in de stroomkast in de woning. Zo zal het stroomnet in huis niet overbelast raken. Vanuit de stroomkast loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. In overleg met de expert wordt besloten waar het laadpunt het beste kan komen om de werkzaamheden binnen de perken te houden. De ervaren laadpaal installateur in Wernhout plaatst het als wallbox aan de muur of op een montagepaal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Over het algemeen is iedere meterkast aan te passen om een elektrische auto van stroom te voorzien. Wel kunnen bepaalde aanpassingen nodig zijn. Achterhaal of de groepenkast een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De vroegere modellen konden worden geladen op 1-fase stroom (220V). De nieuwste elektrische voertuigen kan je enkel laden met een 3-fasen aansluiting. Dit noemen we ook wel krachtstroom. Het snelladen heeft heel veel voordelen. Een laadpunt installatiebedrijf in Wernhout kan dit allemaal regelen. De tarieven hiervan bedragen ongeveer €1100. Bedenk wel: een nieuwe aansluiting kan resulteren in een hoger vastrecht.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Laadkabel stekkers kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 is vooral te zien bij Japanse & Amerikaanse automerken. Model 2 wordt met name toegepast bij de Europese merken. Veel van de bekende elektrische auto’s in Wernhout kan je laden met zo’n type 2 stekker. Ook de openbare laadpunten in ons land hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Kan ik subsidie aanvragen als ik thuis een laadpaal plaats?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een eigen thuislaadpunt. Iedere regio is vrij om hier eigen beleid voor te schrijven. De gemeente Zundert biedt op dit moment geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Je kunt wel een openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt verzoeken of de paal in de buurt van jouw huis geïnstalleerd kan worden. Voor extra info verwijzen we je naar www.zundert.nl.

Plaats een reactie