Laadpaal Strijbeek

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Dat betekent ook dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. Het is dan mogelijk om te gaan voor een eigen laadpaal in Strijbeek aan huis. Middels een zelfvoorzienend laadstation geniet je iedere morgen van een opgeladen accu van jouw Tesla Model 3 Standard Range Plus of jouw DS 3 Crossback E-Tense. Altijd een vrije plek bij de laadpaal en het is een stuk voordeliger. Hier ontdek je bruikbare informatie over populaire type laadpunten, bieden we een aantal handige kooptips en kan jij snel een vrijblijvende offerte opvragen bij leveranciers die werken in jouw gemeente.

 • Door te investeren in een eigen elektrische laadpaal rijd je extreem voordelig.
 • Niet meer wachten bij een bezette laadpaal.
 • Elke dag opnieuw een volle accu, altijd 100% actieradius.
 • Voordelige autorijden wanneer je er extra zonnepanelen bij neemt.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis is al te bestellen vanaf €925.
 • Een particulier laadstation verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Strijbeek

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Het opladen van jouw EV zoals bijvoorbeeld de Volkswagen ID.3 Pure gaat steeds eenvoudiger. Een particuliere eigen goedkope laadpaal Strijbeek kopen is iets wat je zeker moet overwegen. Het werkt snel en eenvoudig en je bent altijd verzekerd van een lange actieradius. Daarbovenop is het vele malen goedkoper dan laden bij openbare stations. De kosten waar je mee te maken krijgt zijn de laadpaal zelf, de installatiekosten en de stroomprijzen (we raden aan om hiervoor ook zonnepanelen te gebruiken). Het enige wat je nodig hebt is een eigen parkeerplaats. Welke laadpaal is geschikt voor mijn EV en mijn woning/meterkast? Hieronder delen we aantal belangrijke aandachtspunten ten aanzien van laadpaal laten installeren in Strijbeek. Op deze website lees je ook meer over Voordeligste elektrische auto.

Montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Strijbeek installeren kan op 2 manieren. Je zet ‘m vast aan de muur als wandbox of je bevestigt ‘m op een losse paal. Voor het laadproces maakt het verder geen verschil. Achterhaal hoeveel afstand er zit tussen de laadplek en jouw parkeerplaats (zo kun je besparen op de kabellengte).

1-fase of 3-fasen installatie
Het 1 fase systeem werkt met de doorsnee 230V aansluiting. Dit kan met 16A (of soms ook 32A). Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen per uur. In principe heeft elke woning minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). De 3-fase installatie maakt gebruik van krachtstroom, een aparte 3-fase aansluiting is nodig. Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen. De 3-fase installatie is dus in staat om veel sneller auto’s op te laden. Heb je nog niet de beschikking over krachtstroom? Tegen een kleine meerprijs kan je deze krachtstroomaansluiting laten aanleggen door een erkende elektricien in Strijbeek. De netbeheerder kan vervolgens de capaciteit van de energieaansluiting veranderen.

Jouw eigen oplaadpunt laten plaatsen

Spotgoedkoop opladen en nooit meer wachten op een vrije plek

Losse of vaste laadkabel
Er zijn eigenlijk 2 mogelijkheden: een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een afneembare kabel. Het belangrijkste voordeel van de vaste stekker is dat je eenvoudig en snel de auto kunt opladen. Wat hierbij ook handig is is dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, tot wel 10 meter. Het grote nadeel is dat de kabel wat sneller vies wordt door de (soms) slechte weersomstandigheden (dit gebeurt natuurlijk niet als je binnen oplaadt). Een ander minpunt is dat het een rommelig geheel wordt. Tenslotte moet je er rekening mee houden dat elke EV weer net een andere stekker nodig heeft.

Het gemak van een losse kabel (dus met alleen een socket) is de mogelijkheid om elk type auto op te laden. Hiervoor gebruik je de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Evenzeer heb je geen rommelige hangende kabels en hoef jij je niet druk te maken over slijtage. Een punt van kritiek is dat de drempel wat hoger wordt als je even snel wilt laden. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, daarna sluit je ‘m aan. Een laadpaal zonder vaste kabel wordt door de meeste EV-gebruikers aanbevolen. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? In zo’n scenario ben je geen extra geld kwijt aan een aanpassing van het laadstation. Advies: probeer ook eens de snelladers in Strijbeek.

Enkele of dubbele laadpaal
Er zijn twee mogelijkheden: één aansluiting of twee aansluitingen. Het verschil zit hem in het aantal EV’s dat op hetzelfde moment kunnen worden geladen. Een paal met 1 stekkeringang kan voor 1 EV de benodigde stroom leveren, een dubbel laadpunt kan 2 auto’s tegelijk laden. Ideaal wanneer je 2 auto’s in bezit hebt en natuurlijk voor zakelijke parkeerplaatsen.

Slimme functies
De nieuwste laadsystemen herbergen steeds vaker slimme laadfuncties. In het gedeelte hieronder tref je meer achtergrondinfo over slimme laadpunten en de praktische functies voor thuis.

 • Dynamic Load Balancing: automatische verdeling van het totaal beschikbare vermogen.
 • Peak shaving: voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren en onnodige kosten.
 • Gezichtsherkenning: zo kan je hands-free jouw laadpaal ontgrendelen.
 • Gebarenherkenning: gebruik handgebaren om een laadsessie te openen (zonder pasjes).
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden zonder pasje of sleutel.
 • Abonnementen & Laadpas: jouw laadkosten automatisch verrekenen met je werkgever.

Laadpaal installateur Strijbeek vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De adviesprijs van een laadstation voor thuis schommelt tussen de €875 en €3275. Een groot deel van onkosten kunnen we toeschrijven aan het totale laadvermogen van de installatie. Hoe krachtiger je systeem, hoe sneller de batterij weer op volledige capaciteit zit. Bovendien onderscheiden we slimme palen met extra opties als gebarenherkenning die een grotere investering vereisen. In de bijgaande tabel tref je de kosten laadpaal Strijbeek.

Type laadstationLaadcapaciteitTijd volle batterijInvestering
1-fase laadpaal3,7 kW10 – 12 uur€530- €640
1-fase laadpaal7,4 kW5,6 uur€505- €650
3-fase laadpaal11 kW4 uur€690- €780
3-fase laadpaal22 kW1,7 uur€880- €1000
Kosten van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Goede producten

 1. EVBox:Veiligste manier van laden voor jouw auto en huis.
 2. Wallbox (wandlader): Meest betrouwbare en veilige optie voor het opladen van je auto.
 3. NewMotion: toegang tot 180.000 openbare laadpunten in 35 landen.
 4. Alfen: Ontworpen om laadsnelheden te maximaliseren en het energiegebruik te optimaliseren.
 5. Mennekes: Sterk, duurzaam en efficiënt.
 6. EVhub: Stevige en krachtige laadpalen voor een scherpe prijs.
 7. Webasto: Volledig op afstand te beheren.
 8. Ecotap: Voor elke Plugin Hybride en/of volledige elektrische auto.
 9. Blue Current: Gemakkelijk te bedienen laadpunten.
 10. Chargepoint: Zeer eenvoudige bediening en degelijk ontwerp.
 11. Myenergi / Zappi: Geschikt voor 1-fase, 2-fase en 3-fase voertuigen.
 12. Tesla Wall Connector: Razendsnel opladen van de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Met automatische maximale laadstroomdetectie.
 14. Andere leveranciers: ABB, Etrel, Enovates, Eaton, Etrel, Keba, Schneider Electric , Hypercharger en Tritium, Efacec, Zaptec, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Kosten voor installatie 2024
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Strijbeek liggen tussen de €380 & €1925. Dit hangt af van de verschillende installatieonderdelen in de meterkast en de totale afstand qua kabels en graafwerk. Hoe hoger het aantal meters, hoe meer graafwerk er gedaan moet worden en zal ook het aantal kabelmeters toenemen.

Heb ik een laadpas nodig?
Doorgaans wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Men hoeft dat niet af te nemen, maar geeft verschillende voordelen. De kosten van deze laadpaal abonnementen bedragen circa €3,25 op maandbasis.

 • Realtime inzicht in laadsessies en geschiedenis.
 • Automatisch je stroomkosten laten verrekenen.
 • Gastgebruik toestaan.
 • Je kunt rekenen op 24/7 support en actuele software.

Laadpaal thuis laten plaatsen?

Zoek erkende verkooppunten uit jouw omgeving.

Ben ik goedkoper uit met een elektrische auto?

Elektrisch rijden is financieel erg interessant. Het kopen van een elektrische auto en jouw thuislaadpunt kennen een aantrekkelijke terugverdientijd. Bijgaand vind je een rekenvoorbeeld. De Nederlander rijdt om en nabij de 1086 kilometer op maandbasis. Met dit getal calculeren we wat de verwachte kostenbesparing is. In ons voorbeeld gebruiken we de volgende prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Strijbeek):

 • Benzine rijden 2024: €0,125/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,045/km
TypeKosten p/kmPer maandP/jaar
Benzine€0,125€135,75€1629,00
Elektrisch rijden€0,045€48,87€586,44
Besparing€0,080€86,88€1042,56
Dit kun je besparen met elektrisch rijden in april 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Alphen-Chaam

Rijd je een elektrische auto, maar heb je thuis geen plek voor laadstations? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? Op dat moment kan jij een openbaar oplaadpunt in Strijbeek aanvragen bij de gemeente. De gemeente is hierin wel kritisch en kijkt onder andere naar:

 • Je beschikt zelf niet over voldoende vrije ruimte voor een laadpunt.
 • Je kunt nog niet terecht bij een openbaar laadstation in de omgeving.
 • Je bezit een elektrische of hybride auto met een actieradius boven de minimale aantal kilometers.

Zodra je voldoet aan deze criteria zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente zal concluderen of en waar precies de laadzuil werkzaam zal worden. Hierbij bekijken zij facetten als toegankelijkheid en technische haalbaarheid. Iedereen met een elektrische auto kan er laden (hij is dus niet exclusief voor jou). Updates en informatie is terug te lezen op www.alphen-chaam.nl. Hier lees je bovendien of de gemeente subsidies verstrekt. Het merendeel van de gemeenten schieten de aanvraag in bij Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je vrij simpel een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Zero Emission.

Overzicht openbare laadpunten (april 2024)

Laadstations in Strijbeek zien we steeds meer. Elke weggebruiker kan daar gebruik van maken. Vergeleken met thuis laden is het vrij kostbaar. De onkosten lopen uiteen tussen de €0,275 tot wel €0,595 p/kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In onze maps kaart zie je alle openbare laadstations in Strijbeek. Vind ook laadstations en installatiebedrijven in Galder, Dorst, Bavel, Ulvenhout en Teteringen.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden strijbeek-4856

Informatie over laadpunten voor bedrijven (zakelijk)

Een laadpaal bij het bedrijfspand is relevant voor bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Heb je een parkeerterrein met minimaal 10 parkeerplaatsen? Volgens de nieuwe regels vanuit het Europees Parlement is het verplicht dat 10% van de parkeerplekken een laadpunt heeft. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder verschillende subsidieregelingen. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 36% aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen, vooral toegepast voor startende bedrijven.
 • Verder kan je het laadpunt versneld terugverdienen door de paal openbaar te stellen en anderen te laten betalen voor het gebruik.


Veelgestelde vragen (FAQ) over thuis elektrisch laden

Welke tarieven worden gerekend voor een laadstation aan huis?
Een eigen laadpaal voor huis inclusief plaatsing zit zo tussen de €1025 – €2075. De kosten van het hele pakket wordt grotendeels bepaalt door af het type en model (wel of geen slimme functies), de laadcapaciteit, de totale afstand tussen meterkast en de laadplek en het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Hoe duur is het om de accu van mijn accu te laden?
De tarieven voor het thuis opladen van een elektrische auto zijn goedkoop. Je ontvangt een factuur met het verbruik X de kilowattuurprijs van jouw leveranciers van energie zoals Energiedirect, NLE, Essent, Eneco, Engie en Vattenfall, PowerPeers, Oxxio, Pure energie. Rekenen op zo’n €0,235 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €3,50 per 100 kilometer. Even om te vergelijken: een normale auto op benzine kost je zo’n €10,40 per 100 kilometer. Als je laadt met eigen zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. Een reguliere EV vergt 10 – 16 zonnepanelen om elk jaar op eigen zonne-energie rond te rijden in de provincie Noord-Brabant.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De specialist legt een nieuwe stroomgroep incl. aardlekautomaat aan in de meterkast. Anders heb je kans dat op een gegeven moment de stroom uitvalt. Van de meterkast wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. Samen met de monteur bespreek je wat een goede plek is om het graafwerk te beperken. Jouw laadpaal installateur in Strijbeek zet het laadstation vast tegen de muur of bevestigt ‘m op een losse paal.

Welke aanpassingen in mijn meterkast zijn nodig?
Al met al is elke stroomkast geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Het is daarbij wel essentieel dat de groepenkast beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De allereerste elektrische auto’s konden worden geladen op 1-fase stroom (220V). Moderne elektrische auto’s vergen een zogenaamde 3-fasen aansluiting. Dit komt neer op krachtstroom. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Strijbeek kan dit allemaal regelen. De onkosten van deze installatieservice bedragen zo’n €1100. Belangrijk: een nieuwe aansluiting kan resulteren in een hoger vastrecht.

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 stekker?
Stekkers van laadkabels verdelen we onder intype 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt gebruikt door Amerikaanse en Japanse merken. Model 2 wordt vooral gebruikt door verschillende merken binnen de EU. Veruit de meest beschikbare elektrische auto’s in Strijbeek dien je op te laden met een type 2 stekker. Ook de openbare (snel)laadpunten in Nederland en onze buurlanden hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Kan ik subsidie krijgen voor een laadpaal bij mij thuis?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Iedere gemeente kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Alphen-Chaam verstrekt momenteel geen financiële tegemoetkoming voor een particuliere laadpaal. Het alternatief is om een nieuw openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt daarbij het verzoek indienen of deze laadpaal in de buurt van jouw woning geplaatst mag worden. Voor extra informatie en het aanvraagformulier zie www.alphen-chaam.nl.

Plaats een reactie