Laadpaal Ulvenhout

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Hierdoor zien we ook dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. De oplossing is een eigen laadpaal in Ulvenhout aan huis. Middels jouw eigen laadstation geniet je iedere morgen van een opgeladen accu van jouw Tesla Model 3 Standard Range Plus of jouw Audi e-tron Sportback 50 quattro. Je hoeft nooit meer te wachten bij openbare laadstations en het is ook nog eens een stuk goedkoper. Hier tref je extra informatie over meerdere laadpalen, vertellen we je waar je zoal op moet letten en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk werkzaam in jouw regio.

 • Met behulp van jouw eigen elektrische laadpaal bespaar je fors op de energiekosten.
 • Je bent niet afhankelijk van andere weggebruikers.
 • Altijd een volle accu, zo profiteer je iedere dag van de maximale actieradius.
 • Voordelige autorijden wanneer jij zelf thuis zonnepanelen hebt.
 • Een slimme laadpaal aan huis is er al vanaf €955.
 • Een individueel laadstation kan je al terugverdienen in 6 – 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Ulvenhout

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Het elektrisch laden van een EV als onder andere de Hyundai Kona Electric 64 kWh kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een 100% eigen goedkope laadpaal Ulvenhout kopen biedt veel voordelen. Laden gaat dan op een laagdrempelige manier en je hebt dan elk moment van de dag een lange actieradius. Bovendien is het stukken betaalbaarder dan een laadpunt in de wijk. De kosten bestaan uit: de eenmalige aanschafprijs, installatie en de stroom / verbruikskosten (het gebruik van eigen zonnepanelen wordt aangeraden). Een belangrijke randvoorwaarde is dat je beschikt over een garage of eigen oprit. Welke laadpaal is nu handig voor mij EV en woning? In het gedeelte hieronder bespreken we aantal belangrijke aandachtspunten wat betreft laadpaal laten installeren in Ulvenhout. Of klik door voor meer informatie over Betrouwbare elektrische auto.

Wallbox of vrije laadpaal
Een laadstation Ulvenhout installeren kan op 2 manieren. Je kunt het installeren aan de muur als een wandmodel (wandbox) of op een montagepaal. Dat is ook het enige verschil, de rest werkt hetzelfde. Onderzoek de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation om lange dure laadkabels te vermijden.

1-fase of 3-fasen apparaat
De 1 fase aansluiting werkt met de reguliere 230V aansluiting. Het systeem werkt dan op standaard 16A. Je kunt dan uitgaan van 3.7 kW laadvermogen. Elke meterkast heeft de beschikking over minstens (1x30a of 1x40a). Een 3-fase laadpaal gebruikt krachtstroom (400V ipv 230V). Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen per uur. Een 3-fase laadpaal heeft dus een oplaadkracht die 3 keer hoger ligt. Heb je geen 3-fase aansluiting? Je kunt dit laten aanleggen door een elektricien in Ulvenhout. Ook dien je een aanvraag in bij de netbeheerder.

Een eigen oplaadstation voor de deur?

Goedkoop en snel laden en niet langer zoeken naar een vrij laadstation

Laadkabel: los of vast
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een vaste kabel/verbinding of een losse stekker. Het belangrijkste voordeel van een vaste kabel is dat de drempel om even snel op te laden lager is. Ook is het goed om te weten dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, tot wel 8 meter. Een negatief aspect is dat de kabel vaker gereinigd moet worden omdat er water in de kabel kan komen (of je moet de auto binnen opladen). Waar je ook rekening mee moet houden is dat het er wat rommelig bij hangt. Daarbij noemen we nog even dat oudere modellen weer een andere stekker gebruiken dan nieuwere modellen.

Waarom er gekozen moet worden voor een losse kabel (als mede een socket) is dat elke soort EV kan opladen. Het opladen gebeurt namelijk met de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Verder oogt het netter en gaat jouw kabel langer mee. Belangrijk nadeel is dat er een extra handeling vereist is als je gaat laden. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, om vervolgens aan te sluiten op de EV en de wallbox. Een laadpaal zonder vaste kabel is vaak de beste keuze. Neem je over een tijdje een nieuwe EV? In dat geval hoef je het laadpunt niet om te bouwen. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Ulvenhout.

Enkele of dubbele laadpaal
We onderscheiden twee soorten: een enkele of een dubbele laadpaal. Het verschil zit hem in hoeveel auto’s je er op aan kunt sluiten. Een enkelvoudige paal heeft stroomcapaciteit voor 1 EV, een dubbel laadpunt kan 2 auto’s tegelijk laden. Nuttig voor huishoudens met 2 EV’s en natuurlijk voor zakelijke parkeerplaatsen.

Innovatieve toepassingen
De huidige oplossingen hebben meer en meer slimme laadfuncties. In de volgende paragraaf tref je meer achtergrondinfo over slimme laadpunten en de toepassingen daarvan.

 • Dynamic Load Balancing: genoeg stroom in huis en voor je auto zonder dat de meterkast overbelast raakt.
 • Peak shaving: zorgt dat de maximale stroomcapaciteit van de parkeervoorziening niet wordt overschreden.
 • Gezichtsherkenning: laadpalen kunnen worden ontgrendeld wanneer een geautoriseerde persoon voor de laadpaal staat.
 • Gebarenherkenning: bedien het systeem met eenvoudige handgebaren (soms ook met voice).
 • AutoStart / Plug&Charge: ideaal als het stroomverbruik niet geregistreerd hoeft te worden.
 • Abonnementen & Laadpas: eenvoudig jouw laadpaal openstellen voor derden.

Laadpaal installateur Ulvenhout vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen liggen nogal uiteen. De kostprijs van een laadstation voor thuis loopt uiteen tussen de €525 tot €3250. De uiteindelijke prijs wordt voor het grootste gedeelte gevormd door de slimme functies, het abonnement en de laadcapaciteit. Hoe meer vermogen het station heeft, hoe sneller de batterij weer op 100% zit. Tevens zijn er allerlei slimme wallboxen en palen met toffe snufjes als Peak Shaving die in aanschaf duurder zijn. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Ulvenhout.

Soort laadstationLaadvermogenLaadtijdTarief
1-fase laadpaal3,7 kW11 – 12 uur€500- €645
1-fase laadpaal7,4 kW5,6 uur€515- €600
3-fase laadpaal11 kW4 uur€650- €795
3-fase laadpaal22 kW1,5 – 2 uur€825- €970
Kosten van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Bekende merken

 1. EVBox:De beste laadpaal voor thuis.
 2. Wallbox (wandlader): Tot 8 keer sneller opladen.
 3. NewMotion: slimme laadservices voor thuis.
 4. Alfen: Betrouwbare laadpalen van Nederlandse bodem.
 5. Mennekes: Comfortabel, slim en veilig je elektrische auto opladen.
 6. EVhub: Betaalbare no-nonsense laadstations voor de particulier.
 7. Webasto: Plug & Charge (aansluiten en direct laden).
 8. Ecotap: Stevige laadpalen met 2 mm staal ter versteviging.
 9. Blue Current: Slim en flexibel laden voor thuis.
 10. Chargepoint: Personalisering van laadstation mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: Slimme daltarief instellingen mogelijk.
 12. Tesla Wall Connector: Aanpasbare vermogensniveaus, compatibel met elke netaansluiting.
 13. NRGkick: 10 keer sneller dan standaard stopcontactladers.
 14. Alternatieve marken: ABB, Eaton, Enovates, Etrel, Etrel, Hypercharger, Keba, Flexicharge & Tritium, Zaptec, Circontrol, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Kosten voor installatie 2024
De geschatte kosten van een voordelige laadpaal installeren in Ulvenhout lopen uiteen tussen de €420 en €2100. De prijs wordt bepaald door de benodigde installatiewerkzaamheden in de meterkast en welke afstand er zit tussen de aansluiting in de meterkast en de laadpaal zelf. Hoe meer afstand er overbrugd moet worden, hoe meer boor- en graafwerk er uitgevoerd moet worden en hoe meer kabels benodigd zijn.

Heb ik een laadpas nodig?
Doorgaans wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Als je de enige gebruiker van de paal bent is dit zeker niet noodzakelijk, maar dan mis je wel enkele voordelen. De kosten van abonnementen voor laadpalen zijn zo’n €4,50 (maandelijks).

 • Altijd inzicht in je laadgebruik.
 • Automatische verrekening werkgever.
 • Tarief instellen voor externe gebruikers.
 • Profiteer van 24/7 service en updates.

Laadpaal voor thuis kopen?

Vergelijk ervaren installateurs die werken in je omgeving.

Jaarlijkse besparing met elektrisch rijden

Elektrisch rijden kan veel geld besparen. De elektrische auto en het thuislaadpunt plus installatie heb je al gauw terugverdiend, daarna begint de winst. In het onderstaande gedeelte hebben wij een rekenvoorbeeld. Een Nederlandse automobilist rijdt gemiddeld 1087 km op maandbasis. Op basis daarvan verwachten we met welke kosten je rekening moet houden. In onze calculatie gebruiken we de volgende prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Ulvenhout):

 • Benzine rijden 2024: €0,130/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,046/km
SoortTarieven p/kmP/maandP/jaar
Benzine rijden€0,130€141,31€1695,72
Elektrisch€0,046€50,00€600,02
Besparing€0,084€91,31€1095,70
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Alphen-Chaam

Rijd je een elektrische auto, maar heb je geen ruimte voor een laadpaal? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? Op dat moment kan jij een openbaar oplaadpunt in Ulvenhout aanvragen bij de gemeente. Let wel even op de voorwaarden en eisen:

 • Op jouw eigen oprit is er geen ruimte voor een laadpunt.
 • Op dit moment is er nog geen openbaar laadstation in de straat.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een minimale actieradius.

Op het moment dat jij hieraan voldoet bekijkt een ambtenaar jouw aanvraag. De gemeente geeft aan of en waar de laadzuil werkzaam zal worden. Ze overwegen daarbij zaken als bereikbaarheid en aanwezigheid van andere laadpunten. Elke inwoner kan terecht bij dit oplaadpunt. Meer details kan je lezen op www.alphen-chaam.nl. Hier kan je ook lezen welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Veel gemeenten kiezen ervoor de exploitatie te laten verlopen via Openbaarladen.nl. Daar kan je in 6 stappen een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Milieuvriendelijke EV.

Overzicht met alle openbare oplaadpunten (juni 2024)

Laadstations in Ulvenhout zijn 24/7 actief. Iedereen met een laadpas kan terecht bij deze punten. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De onkosten liggen tussen de €0,270 en €0,605 p/kWh. Het is belangrijk dat je een laadpas abonnement hebt (bijv. van New Motion of Eneco). In het volgende schema doorzoek je de openbare laadstations in Ulvenhout. Check tevens oplaadpunten en verkopers in Strijbeek, Galder, Dorst, Bavel en Ulvenhout.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden ulvenhout-4858

Zakelijke laadpunten

Een laadpaal voor zakelijke toepassingen is relevant voor je eigen werknemers, maar ook voor zakelijke relaties. Betreft het een bedrijfspand met tenminste 10 parkeerplaatsen? Wanneer we kijken naar de actuele regelgeving moet 1 op de 10 parkeerplaatsen geschikt zijn om een EV te laden. Zakelijke laadpalen kunnen ook aantrekkelijk worden aangeschaft d.m.v. verschillende subsidieregelingen. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% extra van de investeringskosten in mindering brengen op het bedrijfsresultaat.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, zeer interessanten voor de beginnende ondernemers.
 • Ook verdient een zakelijke laadpaal zich terug door een tarief in te stellen voor derden voor het gebruik van de palen.


Alles wat je moet weten over thuis elektrisch laden

Wat kost een eigen laadstation aan huis laten installeren?
Het aankopen van een laadpaal inclusief installatiewerk kost +/- tussen de €800 en €2525. De totale investering is afhankelijk van het model laadzuil (eventuele slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en de noodzakelijke hardware voor de meterkast zoals een extra groep aanleggen.

Wat kost het om mijn auto thuis op te laden?
Thuis een elektrische auto opladen is het goedkoopst. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan je eigen energieleverancier zoals Eneco, Essent, NLE, Energiedirect, Budget energie en Vandebron, Oxxio, PowerPeers, Vattenfall. Dat is doorgaans zo’n €0,225 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €3,55 p/100 km. Ter vergelijking: een doorsnee benzinewagen kost ongeveer €10,10 p/100 km. Als je kiest voor zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. Een EV anno 2024 behoeft 12 – 16 zonnepanelen om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Noord-Brabant.

Hoe gaat de installatie in z’n gang?
De specialist legt een nieuwe stroomgroep incl. aardlekautomaat aan in jouw meterkast. Zo voorkom je dat de boel overbelast raakt. Vanaf de stoomkast vind de kabel via de kruipruimte de weg naar buiten. In samenspraak met de vakman bepaal je waar het laadpunt het beste kan komen zodat er niet al te veel graafwerk nodig is. De gecertificeerde laadpaal installateur in Ulvenhout plaatst het oplaadpunt tegen de muur of op een vrijstaande paal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Uiteindelijk is ieder huis geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Wel kunnen bepaalde aanpassingen nodig zijn. Bekijk vooraf wel of je meterkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De eerste elektrische voertuigen werden geladen op 1-fase stroom (220V). De nieuwste EV’s worden opgeladen met een 3-fasen laadpaal. Dit kennen we ook als krachtstroom. Dit snelladen zal je de nodige uren besparen. Een laadpunt installatiebedrijf in Ulvenhout kan jou hierin ontzorgen. De geschatte kosten van zo’n service zijn zo’n €1000. Let op: een nieuwe aansluiting kan resulteren in een hoger vastrecht.

Wat zijn type 1 en type 2 stekkers?
Laadkabels / stekkers heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 is vooral te zien bij Japanse en Amerikaanse auto’s. Model 2 wordt gebruikt door merken uit Europa. Veel van de populaire elektrische auto’s in Ulvenhout kunnen opgeladen worden met de type 2 stekker. Ook vrijwel alle openbare laadpunten kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor een laadzuil thuis?
Nee, er is geen landelijke subsidiebeleid voor een thuislaadpunt. Elke gemeente heeft de vrijheid om hier anders mee op te gaan. De gemeente Alphen-Chaam biedt op dit moment geen financiële tegemoetkoming voor een particuliere laadpaal. Je kunt er wel over nadenken om een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Je kunt specifiek verzoeken of het openbare laadpunt niet al te ver van jouw woning kan komen te staan. Zie ook de website van de gemeente www.alphen-chaam.nl.

Plaats een reactie