Laadpaal Klein Zundert

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Dit resulteert in het feit dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. Dit probleem kan je omzeilen dankzij een handige laadpaal in Klein Zundert aan huis. D.m.v. een laadstation van jezelf geniet je iedere morgen van een opgeladen accu van jouw CUPRA el-Born of Kia e-Soul 64 kWh. Altijd een vrije plek bij de laadpaal en het is ook nog eens een stuk goedkoper. Op EVPlan.nl vind je praktische informatie over diverse laadpalen, vertellen we je waar je zoal op moet letten en kun je direct een offerte aanvragen bij installateurs uit de buurt.

 • Door het toepassen van een eigen elektrische laadpaal kan je heel goedkoop je eigen auto tanken.
 • Je bent niet afhankelijk van het openbaar netwerk.
 • In de avond zet je hem aan de lader voor een volle accu, altijd een optimale actieradius.
 • Nog voordeliger rijden wanneer je er extra zonnepanelen bij neemt.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis schaf je al aan voor €945.
 • Een particulier laadstation heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Klein Zundert

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Het laden van een elektrisch voertuig zoals bijvoorbeeld de Tesla Model 3 Standard Range Plus gaat steeds eenvoudiger. Een extra goedkope laadpaal Klein Zundert kopen is een zeer interessante optie. Het werkt snel en veilig en je kunt rekenen op een goed geladen accu. Daarnaast is het stukken betaalbaarder dan een openbaar laadpunt. Je hebt te maken met de volgende kosten: de aanschaf en installatie van de paal en de stroomprijzen (zonnepanelen kunnen deze tarieven verlagen). Alles wat je nodig hebt is een eigen oprit of parkeerplaats (garage). Welke laadpaal is nu handig voor mijn woning en auto? Hieronder bespreken we belangrijke aspecten om over na te denken wat betreft laadpaal laten installeren in Klein Zundert. Of klik door voor meer informatie over Smart Charging.

Vaste laadpaal of wallbox
Een laadstation Klein Zundert installeren kan op 2 manieren. Je kunt ‘m vastzetten aan de muur (wandbox) of op een vrijstaande paal. Dat is ook het enige verschil, de rest werkt hetzelfde. Denk vooraf na over de afstand van jouw EV en de laadplek (dan heb je minder kabels nodig).

1-fase of 3-fasen apparaat
Het 1-fase laadstation kan laden met de reguliere 230V aansluiting. Hiermee heb je een minimaal vermogen van 16A. Het maximale laadvermogen is dan 3.7 kW. Ieder huis in Nederland heeft minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). De 3-fase variant is vaak nodig voor nieuwe modellen, deze maakt gebruik van 400V (krachtstroom). Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen per uur. Een 3-fase laadzuil kan dus wel 3 keer zo snel jouw accu opladen. Heb je geen 3-fase aansluiting? Tegen een kleine meerprijs kan je jouw meterkast uitbreiden door een elektricien in Klein Zundert. Tenslotte moet de netbeheerder een aanpassing doen aan jouw aansluiting.

Jouw eigen oplaadpunt laten plaatsen

De voordeligste manier van opladen en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Losse of vaste laadkabel
Er zijn eigenlijk 2 mogelijkheden: een laadzuil met een vaste kabel/verbinding of een losse stekker. De meerwaarde van een vaste kabel is dat je ‘m sneller kunt aansluiten op jouw EV. Een bijkomend voordeel is dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, tot wel 10 meter. Het grote nadeel is dat de kabel vaker gereinigd moet worden omdat er door wind en regen water in kan komen (behalve als je de luxe hebt dat je binnen kan laden). Wat je ook vaak ziet is dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Ten derde moet ook opgemerkt worden dat elke EV weer net een andere stekker nodig heeft.

Het grote gemak van een losse kabel (of een socket) is dat elk type EV hier op aangesloten kan worden. Hiervoor gebruik je de stekker die je in de auto hebt liggen. Bovendien is het een strakker geheel en hoef jij je niet druk te maken over slijtage. Een punt van kritiek is dat er een extra stap is als je gaat laden. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, pas daarna kan je ‘m aansluiten. Een paal met een losse laadkabel is toch het meest gebruiksvriendelijk. Krijg je later een andere elektrische auto met een andere aansluiting? In zo’n scenario ben je geen extra geld kwijt aan een aanpassing van het laadstation. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in Klein Zundert.

Enkele of dubbele laadpaal
Er zijn twee keuzes: 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Het verschil zit hem in het aantal EV’s dat op hetzelfde moment kunnen worden geladen. Een enkele paal biedt voldoende elektriciteit voor 1 EV, een dubbel uitgevoerd systeem kan 2 EV’s gelijktijdig opladen. Dit is praktisch als je meerdere elektrische voertuigen in het gezin hebt maar ook voor bedrijven en kantoren.

Smart toepassingen
De huidige oplossingen hebben milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. In het gedeelte hieronder check je extra details over slimme laadpunten en de praktische functies voor thuis.

 • Dynamic Load Balancing: handige functie die overbelasting voorkomt.
 • Peak shaving: zorgt dat de maximale stroomcapaciteit van de parkeervoorziening niet wordt overschreden.
 • Gezichtsherkenning: zo kan je hands-free jouw laadpaal ontgrendelen.
 • Gebarenherkenning: met bepaalde bewegingen activeer je laadsessies, of stop je juist een laadsessie.
 • AutoStart / Plug&Charge: met autostart hoef je enkel een laadkabel in te pluggen om een laadsessie te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: behoud het overzicht van al je wekelijkse laadsessies.

Laadpaal installateur Klein Zundert vergelijken

De tarieven van laadpalen liggen nogal uiteen. De investering van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €875 t/m €3050. De prijs hangt vooral af van de laadcapaciteit van het station. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller de batterij van de auto laadt. Tevens zien we steeds meer slimme wallboxen en palen met innovatieve mogelijkheden als gebarenherkenning die een stukje prijziger zijn. Hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Klein Zundert.

Laadpaal typeCapaciteitOplaadtijdKosten
1-fase laadpaal3,7 kW10 – 12 uur€550- €630
1-fase laadpaal7,4 kW5,4 uur€540- €640
3-fase laadpaal11 kW4 uur€695- €755
3-fase laadpaal22 kW1,5 – 2 uur€860- €1005
Prijzen van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Bekende merken

 1. EVBox:Mogelijk om laadvermogen te upgraden.
 2. Wallbox (wandlader): Compatibel met alle elektrische auto’s.
 3. NewMotion: toegang tot 180.000 openbare laadpunten in 35 landen.
 4. Alfen: Robuuste, veilige en betrouwbare laadstations.
 5. Mennekes: Comfortabel, slim en veilig je elektrische auto opladen.
 6. EVhub: No-nonsense laadoplossingen voor een scherpe prijs.
 7. Webasto: Degelijk en krachtig, gemaakt in Duitsland.
 8. Ecotap: DC-snellaadpunten voor plug-in hybrides en EV’s.
 9. Blue Current: Met innovatieve Hidden Laadpaal.
 10. Chargepoint: Milieuvriendelijk en volledig recyclebaar systeem.
 11. Myenergi / Zappi: Variabel laden tussen 6A en 32A.
 12. Tesla Wall Connector: Aanbevolen voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Met App voor inzicht in stroomverbruik en laadkosten.
 14. Andere mogelijkheden: ABB, Eaton, Etrel, Enovates, Etrel, Schneider Electric , Keba, Flexicharge en Tritium, Efacec, Zaptec, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2024
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Klein Zundert schommelen tussen de € 380 en plus minus €2150. Dit wordt grotendeels bepaalt door de verschillende installatieonderdelen in de meterkast en afstand tussen meterkast en de locatie van de laadpaal. Hoe langer deze afstand, hoe meer er uitgegraven moet worden en hoe meer kabels benodigd zijn.

Abonnementsprijzen laadpassen
Hedendaags wordt bij plaatsing van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Je hoeft dit niet te nemen, echter zijn de pluspunten behoorlijk interessant. De kosten van een laadpaal abonnement bedragen circa €4,75 op maandbasis.

 • Inzicht in je dagelijks gebruik.
 • Eenvoudig laadkosten verrekenen met werkgever.
 • Tarief instellen voor externe gebruikers.
 • Altijd actuele updates en 24/7 telefonische helpdesk.

Laadpaal voor thuis kopen?

Vind populaire installateurs uit jouw omgeving.

Hoeveel kan ik besparen met elektrisch rijden?

Elektrisch rijden is financieel erg interessant. De elektrische auto zelf en het thuislaadpunt verdien je vrij vlot terug. In het onderstaande gedeelte kan je een rekenvoorbeeld zien. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1090 kilometer per maand. Hiermee verwachten we wat de mogelijke besparing zal zijn. In het rekenvoorbeeld gebruiken we de volgende prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Klein Zundert):

 • Benzine rijden 2024: €0,145/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,049/km
TypeKosten p/kmPer maandPer jaar
Benzine rijden€0,145€158,05€1896,60
Elektrisch€0,049€53,41€640,92
Besparing€0,096€104,64€1255,68
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Zundert

Een elektrische auto gekocht, maar heb je thuis geen plek voor laadstations? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? In dat geval kan je zo’n openbaar oplaadpunt in Klein Zundert aanvragen bij de gemeente. De gemeente is hierin wel kritisch en kijkt onder andere naar:

 • Op jouw eigen oprit is er geen ruimte voor een laadpunt.
 • Er is op dit moment rondom je woning geen openbaar laadstation.
 • Je bezit een elektrische of hybride auto met een minimale elektrische actieradius.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente neemt een besluit over of en op welke locatie de laadzuil geplaatst wordt. Ze analyseren hiervoor invalshoeken zoals bereikbaarheid en veiligheid. Elke bewoner kan er laden (hij is dus niet exclusief voor jou). Extra achtergrondinfo kan je bekijken op www.zundert.nl. Hier lees je bovendien of je in aanmerking komt voor een subsidie. Steeds meer gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Op die site kan je vrij simpel een openbare laadpaal aanvragen. Of klik door naar Accu.

Openbare oplaadpunten bekijken (juni 2024)

Laadstations in Klein Zundert zijn er veel. Elke laadpashouder kan terecht bij deze punten. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De kosten lopen uiteen tussen de €0,270 en €0,555 p/kWh. Je moet een laadpas abonnement van bijv. Eflux of Vandebron hebben. In de onderstaande kaart zie je alle openbare laadstations in Klein Zundert. Op deze site vind je ook laadplekken en installateurs in Chaam, Bavel, Ulvenhout, Strijbeek en Galder.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden klein-zundert-4882

Zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij uw bedrijf biedt veel uitkomst voor je eigen werknemers, maar ook voor zakelijke relaties. Heb je een locatie met meer dan 10 parkeervakken? Op basis van de huidige wetgeving moet ten minste 10% beschikken over een laadpunt. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook nog eens het overwegen waard. Als ondernemer kun je profiteren van de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% extra van de investeringskosten in mindering brengen op het bedrijfsresultaat.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, erg relevant voor de beginnende bedrijven.
 • Ook kan je extra geld verdienen door het laadpunt openbaar te maken en derden te laten betalen voor het opladen.


Vaak gestelde vragen (FAQ) over elektrisch laden

Wat kost zo’n eigen laadstation aan huis?
Een laadpaal aan huis kopen met daarbij de installatie varieert kostentechnisch tussen de €1075 & €2025. De definitieve prijs wordt bepaald door welk merk je kiest (eventuele slimme functies), het totale laadvermogen, het aantal benodigde kabelmeters en de noodzakelijke hardware voor de meterkast zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
Een elektrische auto thuis opladen is de voordeligste manier. Je betaalt de kilowattuurprijs gewoon direct aan jouw leveranciers van energie zoals Energiedirect, Eneco, Essent, Engie, Budget energie en PowerPeers, Oxxio, Pure energie, Vattenfall. Rekenen op zo’n €0,220 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €4,00 p/100 km. Ter vergelijking: een auto met benzinemotor kost je al snel €10,00 p/100 km. Als de laadpaal draait op zonnepanelen kan je na een aantal jaren zelfs zo goed als gratis laden. Een reguliere EV vergt 10 – 16 zonnepanelen om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Noord-Brabant.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De expert legt een nieuwe stroomgroep aan in de meterkast. Het lokale stroomnetwerk raakt zo niet overbelast. Vanuit de meterkast legt men de benodigde kabels aan richting de installatie plek. In overeenstemming met de specialist bereken je wat de meest efficiënte route is om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. De laadpaal installateur in Klein Zundert zet het laadstation vast tegen de muur of installeert het op een paal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Over het algemeen is ieder huis aan te passen om een elektrische auto van stroom te voorzien. Soms moet er wel wat aangepast worden. Hierbij is van belang of de woning met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De eerste elektrische voertuigen werden geladen op 220V (1-fase). De actuele elektrische voertuigen kan je enkel laden met een 3-fasen aansluiting. Dit kennen we ook als krachtstroom. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Klein Zundert kan het allemaal juist aansluiten. De kosten daarvoor bedragen zo’n €800. Disclaimer: het kan zijn dat je hogere maandelijkse kosten betaalt door een hoger vastrecht.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Stekkers heb je in 2 varianten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 worden geproduceerd door Japanse merken en auto’s uit de VS. Model 2 stekkers komen we tegen bij merken uit de Europese Unie. Veel van de bekende elektrische auto’s in Klein Zundert zijn geschikt voor de type 2 stekker. Ook de openbare laadpunten in ons land zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Kan ik gebruik maken van subsidie voor een thuis laadpaal?
Helaas, er zijn geen landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Elke provincie is vrij om hier eigen beleid voor te schrijven. De gemeente Zundert verstrekt op dit moment geen financiële regelingen voor een particuliere laadpaal. Je kunt wel een openbaar laadstation aan te vragen. Je kunt aanvragen of het oplaadpunt in de buurt van jouw huis geplaatst mag worden. Voor meer informatie zie www.zundert.nl.

Plaats een reactie