Laadpaal Nijeholtwolde

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Hierdoor zien we ook dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. Je kunt dan beter kiezen voor een eigen laadpaal in Nijeholtwolde aan huis. Met behulp van een laadstation van jezelf ben je altijd verzekerd van een volle accu van jouw Volvo XC40 P8 AWD Recharge & Tesla Model 3 Long Range Performance. Je hoeft niet meer te wachten op een vrije laadpaal en het is erg goedkoop. Middels onze vergelijker lees je praktische informatie over verschillende type laadpalen, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk uit jouw omgeving.

 • Met behulp van jouw eigen elektrische laadpaal worden je kilometers nog goedkoper.
 • Nooit meer wachten tot er een paal vrij komt.
 • In de avond zet je hem aan de lader voor een volle accu, altijd 100% actieradius.
 • Spotgoedkoop rijden op je eigen groene stroom met zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis schaf je al aan vanaf €935.
 • Een individueel laadstation heeft een terugverdientijd van 7 à 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Nijeholtwolde

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Het opladen van de accu van een EV zoals bijv. een Hyundai Kona Electric 64 kWh is op dit moment mogelijk op veel manieren. Een 100% eigen goedkope laadpaal Nijeholtwolde kopen biedt veel voordelen. Het werkt snel en veilig en je kunt rekenen op een 100% actieradius. Bovendien is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij laden bij openbare stations. Wat betreft kosten heb je te maken met de initiële aanschaf + installatie en de verbruikskosten (met zonnepanelen wordt het helemaal voordelig rijden). Een belangrijke randvoorwaarde is dat je beschikt over een eigen oprit of parkeerplaats (garage). Welk laadstation moet ik kiezen voor mijn woning (meterkast) en auto? Hierbij delen we belangrijke aspecten om over na te denken m.b.t. laadpaal laten installeren in Nijeholtwolde. Bekijk ook meer info over Elektrische autoverzekering.

Type montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Nijeholtwolde kan op 2 manieren worden geplaatst. Je kunt ‘m vastzetten aan de muur (wandbox) of op een vrijstaande paal. Er zit verder geen verschil tussen deze opties. Bekijk kritisch de afstand tot de parkeerplek om lange dure laadkabels te vermijden.

1-fase aansluiting of 3-fasen aansluiting
Een 1-fase laadzuil maakt gebruik van de standaard 230 voltage. Dit kan met 16A (of soms ook 32A). Dit geeft een laadvermogen van +/- 3.7 kW. Elke meterkast heeft de beschikking over zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). Een 3-fase laadstation gebruikt krachtstroom (400V ipv 230V). Het maximale laadvermogen van deze aansluiting is 11 kW. Een 3-fase laadstation is dus in staat om veel sneller auto’s op te laden. Heb je geen 3-fase groepenkast? Je kunt hierin investeren en deze krachtstroomaansluiting laten aanleggen door een erkende elektricien in Nijeholtwolde. Ook dien je een aanvraag in bij de netbeheerder.

Een oplaadstation aan huis

Voordelig opladen en niet langer zoeken naar een vrij laadstation

Vaste of losse kabel
Je hebt de keuze uit een laadzuil met een vaste kabel of een losse variant. De meerwaarde van een vaste kabel is dat er weinig handelingen nodig zijn om op te laden. Verder is het zo dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, tot wel 10 meter. Belangrijk nadeel is dat de kabel in de praktijk vaak minder lang mee gaat omdat er regen/sneeuw of andere viezigheid in de kabel kan komen (uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Een ander minpunt is dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Ten derde moet je opletten dat je niet alle EV’s kunt laden met een vaste kabel.

Het handige van een losse kabel (ofwel een socket) is dat je er elke auto mee kan laden. Opladen kan altijd en overal met de reguliere meegeleverde kabel. Ook ziet het er wat netter uit en hoef je je geen zorgen te maken dat de kabel wordt aangetast door wind of regen. Het grote nadeel is dat je steeds een extra handeling moet uitvoeren als je de accu gaat opladen. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, pas daarna kan je ‘m aansluiten. Een laadzuil met losse kabel krijgt tegenwoordig vaak de voorkeur. Koop je over een paar jaar een nieuw elektrisch voertuig? Dan hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Nijeholtwolde.

Enkele of dubbele laadpaal
Jij kunt gaan voor 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Het verschil heeft te maken met het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een paal met 1 stekker aansluiting kan nooit meer dan 1 auto opladen, een dubbel laadstation heeft een dubbele capaciteit, en kan dus 2 auto’s laden. Heel erg praktisch als je 2 elektrische auto’s hebt en natuurlijk voor zakelijke parkeerplaatsen.

Innovatieve toepassingen
De nieuwste laadsystemen herbergen intuïtieve slimme laadfuncties. In het gedeelte hieronder check jij meer info en krijg je inzicht in slimme laadpunten en de toepassingen daarvan.

 • Dynamic Load Balancing: voorkomt dat de stroom uitvalt.
 • Peak shaving: voorkomt overbelasting van het elektriciteitsnet tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: zo kan je hands-free jouw laadpaal ontgrendelen.
 • Gebarenherkenning: bedien het systeem met eenvoudige handgebaren (soms ook met voice).
 • AutoStart / Plug&Charge: bij een laadstation met autostart heb je geen pasje, tag of sleutel nodig. Plug & play!
 • Abonnementen & Laadpas: eenvoudig jouw laadpaal openstellen voor derden.

Laadpaal installateur Nijeholtwolde vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen laten een grote variatie zien. De adviesprijs van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €675 – €3300. De kosten worden tot stand door o.a. de slimme functies, het abonnement en de laadcapaciteit. Des te hoger het vermogen, hoe sneller de batterij van de auto laadt. Ook zien we steeds meer slimme systemen met toffe extra’s als Dynamic Load Balancing die een hogere verkoopprijs hebben. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Nijeholtwolde.

Soort laadstationCapaciteitLaadtijdOnkosten
1-fase laadpaal3,7 kW10,6 uur€515- €605
1-fase laadpaal7,4 kW5 uur€545- €635
3-fase laadpaal11 kW3,5 uur€690- €760
3-fase laadpaal22 kW1,8 – 2 uur€840- €1010
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Goede producten

 1. EVBox:Compact en minimalistisch ontwerp.
 2. Wallbox (wandlader): Tot 8 keer sneller opladen.
 3. NewMotion: laad probleemloos overal op in het grootste publieke laadnetwerk van Europa.
 4. Alfen: Dynamisch loadbalancen mogelijk dankzij slimme meter.
 5. Mennekes: Sterk, duurzaam en efficiënt.
 6. EVhub: No-nonsense laadoplossingen voor een scherpe prijs.
 7. Webasto: Veilig, gemakkelijk en snel opladen.
 8. Ecotap: Populaire Homebox voor thuisgebruik.
 9. Blue Current: Met innovatieve Hidden Laadpaal.
 10. Chargepoint: Robuuste omhulling, vandalismebestendig.
 11. Myenergi / Zappi: Slimme daltarief instellingen mogelijk.
 12. Tesla Wall Connector: Aanbevolen voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Laadsessies op afstand starten en stoppen met slimme App.
 14. Zie ook merken als: ABB, Etrel, Eaton, Enovates, Etrel, Keba, Schneider Electric , Hypercharger en Tritium, Efacec, Zaptec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2024
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Nijeholtwolde liggen tussen de €320 tot €1925. Dit hangt vooral af van of jouw meterkast al geschikt is voor een (3-fase) laadstation en de totale afstand qua kabels en graafwerk. Hoe meer afstand er overbrugd moet worden, hoe meer boor/graafwerk noodzakelijk is en des te meer kabel er aangeschaft moet worden.

Abonnementstarieven laadpassen
Optioneel wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto een abonnement genomen. Men hoeft dat niet af te nemen, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement zijn circa €5,00 p/maand.

 • Altijd inzicht in je laadgebruik.
 • Automatische verrekening werkgever.
 • instellen van laadkosten voor gastgebruik.
 • 24/7 helpdesk support.

Een eigen laadpaal voor thuis?

Zoek erkende vakmannen uit jouw streek.

Kosten elektrisch rijden en besparing t.o.v. benzine

Elektrisch rijden kan flink besparen op je autokosten. Het kopen van een elektrische auto en het thuislaadpunt zelf heb je al gauw terugverdiend, daarna begint de winst. Onderstaand tonen we een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1066 km per maand. Met dit getal berekenen we met welke kosten je rekening moet houden. Hierbij nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Nijeholtwolde):

 • Benzine rijden 2024: €0,100/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,040/km
SoortPrijzen p/kmP/maandP/jaar
Benzine€0,100€106,60€1279,20
Elektrisch rijden€0,040€42,64€511,68
Besparing€0,060€63,96€767,52
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Weststellingwerf

Een elektrische auto gekocht, echter heb je thuis geen parkeerplek beschikbaar? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt Op dat moment kan jij zo’n openbaar oplaadpunt in Nijeholtwolde aanvragen bij de gemeente. Hiervoor gelden wel een aantal voorwaarden:

 • Er is op je eigen kavel geen ruimte voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation aanwezig in jouw directe omgeving.
 • Je hebt een EV of hybride wagen in bezit met een minimale actieradius of accucapaciteit.

Op het moment dat jij hieraan voldoet bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente zal concluderen of en waar de laadzuil neergezet wordt. Hierbij bekijken zij relevante zaken als zichtbaarheid en drukte. Iedereen kan terecht bij dit oplaadpunt. Meer details is beschikbaar gesteld op www.weststellingwerf.nl. Daar lees je ook of er eventueel subsidie beschikbaar is. Het merendeel van de gemeenten verwijzen je door naar Openbaarladen.nl. Op deze website kan je heel eenvoudig een openbare laadpaal aanvragen. Of klik door naar Duurzaam rijden.

Openbare oplaadpunten in de buurt (mei 2024)

Laadstations in Nijeholtwolde zijn 24/7 actief. Iedereen met een EV kan daar gebruik van maken. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De onkosten variëren tussen de €0,235 en €0,550 p/kWh. Hiervoor is een laadpas abonnement van bijvoorbeeld Eflux nodig. In het volgende schema vind jij de openbare laadstations in Nijeholtwolde. Bekijk ook oplaadplekken en aanbieders in Nijelamer, Oldelamer, Munnekeburen, Langelille en Scherpenzeel.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden nijeholtwolde-8488

Laadpunten voor bedrijven

Een laadpaal bij uw bedrijf biedt veel uitkomst voor werknemers en klanten. Bekijk je de mogelijkheden voor een kantoor of bedrijf met minimaal 10 parkeerplaatsen? Volgens de laatste regelgeving moet je rekening houden dat 10% van de plekken geschikt is voor EV’s. Zakelijke laadpalen kennen daarnaast ook financiële pluspunten waaronder meerdere subsidieregelingen. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% extra van de investeringskosten in mindering brengen op het bedrijfsresultaat.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Tevens kan je het laadpunt versneld terugverdienen door derden te laten betalen voor het opladen.


Lees de veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. thuis elektrisch laden

Welke prijzen horen er bij een laadstation aan huis installeren?
Jouw eigen laadpaal voor huis incl. de benodigde installatie kost +/- tussen de €850 & €2300. Het tarief komt tot stand door het type en model (eventuele slimme functies), het minimale laadvermogen, afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en of er nog iets in de meterkast moet gebeuren zoals een extra groep aanleggen.

Welke prijzen gelden er voor het thuis opladen van de EV?
Het is het meest voordelig om thuis je elektrische auto te laden. Je rekent de kilowattuurprijs af bij jouw leveranciers van energie zoals Budget energie, Energiedirect, NLE, Engie, Essent en PowerPeers, Vattenfall, Pure energie, Vandebron. Rekenen op zo’n €0,240 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €3,85 per 100 kilometer. Ter vergelijking: een auto met benzinemotor kost ongeveer €9,50 per 100 kilometer. Wanneer je het combineert met zonnepanelen kan je jouw EV na verloop van tijd echt gratis laden. De gemiddelde EV heeft tussen de 8 en 14 zonnepanelen nodig om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Friesland.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De installateur treft de nodige voorbereidingen in de meterkast. Dit zorgt voor een optimale stroomverdeling in huis. Vanuit de meterkast wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. In overleg met de expert wordt besloten waar het laadpunt het beste kan komen om graafwerk en benodigde kabels te beperken. De ervaren laadpaal installateur in Nijeholtwolde monteert jouw laadpunt tegen de muur (wallbox) of op een speciale paal.

Welke aanpassingen in mijn meterkast zijn nodig?
Doorgaans is elke stroomkast aan te passen om een elektrische auto van stroom te voorzien. Soms moet er wel wat aangepast worden. Het is daarbij wel essentieel dat de groepenkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De eerste elektrische voertuigen waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. De huidige elektrische voertuigen vergen een zogenaamde 3-fasen aansluiting. Je komt het ook vaak tegen als krachtstroom. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Nijeholtwolde zal al dit werk voor je oplossen. De prijzen van deze service bedragen circa €1025. Let op: stroomkosten voor vastrecht stijgen dan wel.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Stekkers van laadkabels kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 zien we met name terug bij Japanse en Amerikaanse auto’s. Model 2 wordt doorgaans geïmplementeerd bij merken uit de Europese Unie. De meeste beschikbare elektrische auto’s in Nijeholtwolde dien je op te laden met een type 2 stekker. Ook de openbare laadpunten in ons land kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Krijg ik subsidie als ik thuis een laadpaal laat plaatsen?
Er zijn geen landelijke subsidies voor een eigen thuislaadpunt. Iedere regio is vrij om hier eigen beleid voor te schrijven. De gemeente Weststellingwerf verstrekt op het ogenblik geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Wat mogelijk wel interessant is, is om een verzoek in te dienen voor een openbaar laadpunt. Je kunt daarbij het verzoek indienen of het laadpunt niet al te ver van jouw huis kan komen te staan. Voor meer info en aanvragen zie www.weststellingwerf.nl.

Plaats een reactie