Laadpaal Scherpenzeel

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Dit resulteert in het feit dat steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een handige laadpaal in Scherpenzeel aan huis. Met behulp van jouw eigen laadstation ben je altijd verzekerd van een volle accu van jouw Audi e-tron GT of bijvoorbeeld de Ford Mustang Mach-E GT. Je hoeft nooit meer te wachten bij openbare laadstations en je hebt het snel terugverdiend. Op deze pagina lees je praktische informatie over verschillende laadpalen, geven we een duidelijk stappenplan en kan jij snel een vrijblijvende offerte opvragen bij leveranciers uit jouw gemeente.

 • Door te investeren in een eigen elektrische laadpaal bespaar je fors op de energiekosten.
 • Een exclusieve paal voor je eigen wagen.
 • Elke dag opnieuw een volle accu, zo profiteer je iedere dag van de maximale actieradius.
 • Gratis rijden door te laden op je eigen zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis kun je al aanschaffen vanaf €920.
 • Jouw eigen laadstation kan je al terugverdienen in 6 – 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Scherpenzeel

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Het opladen van jouw EV als onder andere de Dacia Spring Electric is op dit moment mogelijk op veel manieren. Een 100% eigen goedkope laadpaal Scherpenzeel kopen biedt veel voordelen. Je kunt eenvoudig laden en je hebt dan elk moment van de dag een goede actieradius. Evenzeer is het een stuk voordeliger dan bij een publiek toegankelijk laadstation. Je hebt te maken met de volgende kosten: de installatie, hardware, kabels en de stroom / verbruikskosten (eventueel zelf op te wekken met zonnepanelen). Je moet wel de beschikking hebben over een eigen parkeerplaats. Welke laadpaal past bij mijn situatie? Op deze pagina vind je belangrijke aspecten om over na te denken wat betreft laadpaal laten installeren in Scherpenzeel. Zie ook aanvullende informatie over Hybride voertuigen.

Wallbox of vaste laadpaal
Een laadstation Scherpenzeel kun je op twee wijzen aanbrengen. Het kan tegen een muur worden bevestigd (wandbox) of op een paal. Verder zijn er geen verschillen. Houd rekening met de afstand tot de parkeerplaats van jouw EV, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1- of 3-fasen aansluitingen
Het 1-fase laadstation is compatibel met de standaardaansluiting van 230V. Dit kan met 16A (of soms ook 32A). Dit geeft een laadvermogen van +/- 3.7 kW. Ieder huis in Nederland heeft minstens (1x30a of 1x40a). Een 3-fase laadzuil maakt gebruik van 3x 230 V (krachtstroom). Het maximale laadvermogen is dan 11 kW. De 3-fase variant is dus in staat om veel sneller auto’s op te laden. Heb je geen 3-fase aansluiting? Je kunt dit laten aanleggen door een elektricien in Scherpenzeel. Ook vraag je een verzwaring van de aansluiting aan bij jouw netbeheerder.

Een eigen oplaadpunt aan huis

Goedkoop laden en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Losse of vaste kabel
Er kan gekozen worden uit 2 opties: een laadzuil met een vaste kabel/verbinding of een losse kabel. Het grootste gemak van een vaste kabel is dat je ‘m sneller kunt aansluiten op jouw EV. Een ander pluspunt is dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, tot wel 10 meter. Waar je op moet letten is dat de kabel vaker gereinigd moet worden omdat er door wind en regen water in kan komen (dit gebeurt natuurlijk niet als je binnen oplaadt). Daarnaast kan het zijn dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Ook is het zo dat de ene auto weer net een andere kabel nodig heeft dan de andere.

Het belangrijkste pluspunt van een losse kabel (net als socket) is de mogelijkheid om elk type auto op te laden. Daarvoor neem je de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Daarnaast oogt het minder rommelig en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Het grote nadeel is dat er een extra handeling vereist is als je wilt laden. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. Het station met een losse kabel is doorgaans toch praktischer. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? In dat geval zijn er geen aanpassingen nodig. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in Scherpenzeel.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
Er bestaan twee types: een enkele of een dubbele laadpaal. Het onderscheid zit ‘m in hoeveel auto’s je er op aan kunt sluiten. Een paal met 1 aansluiting heeft stroomcapaciteit voor 1 EV, een dubbel station heeft 2 ingangen voor 2 auto’s. Ideaal wanneer je gezin over 2 voertuigen beschikt of juist voor bedrijven.

Slimme toepassingen
Laadpalen hebben tegenwoordig milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. In het gedeelte hieronder bekijk jij extra details over slimme laadpunten en de toepassingen daarvan.

 • Dynamic Load Balancing: automatische optimalisering en verdeling van stroom.
 • Peak shaving: Voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: voorkom misbruik van je station door een extra beveiliging in te stellen.
 • Gebarenherkenning: gebruik handgebaren om een laadsessie te openen (zonder pasjes).
 • AutoStart / Plug&Charge: ook wel plug & charge, direct laden zonder pasje.
 • Abonnementen & Laadpas: houd overzicht over jouw laadstation(s) en laadsessies.

Laadpaal installateur Scherpenzeel vergelijken

De aanschafprijzen van laadpalen variëren enorm. De kostprijs van een laadstation voor thuis ligt tussen de €775 – €3200. De uiteindelijke prijs wordt voor het grootste gedeelte gevormd door het vermogen van de laadpaal. Hoe meer vermogen, des te sneller de batterij weer is opgeladen. Tevens onderscheiden we slimme stations met features als Autostart die een hogere verkoopprijs hebben. In de bijgaande tabel tref je de kosten laadpaal Scherpenzeel.

Soort laadpaalLaadvermogenOplaadtijdPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW11 – 12 uur€500- €620
1-fase laadpaal7,4 kW5,6 uur€550- €640
3-fase laadpaal11 kW3,5 uur€685- €755
3-fase laadpaal22 kW1,5 uur€870- €980
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Goede leveranciers

 1. EVBox:Compact en minimalistisch ontwerp.
 2. Wallbox (wandlader): Hightech vermogen met een compacte omvang.
 3. NewMotion: gecertificeerde boxen die weerbestendig zijn.
 4. Alfen: Montage aan wand of losstaand met optionele montagepaal.
 5. Mennekes: Wereldwijde specialist voor industriële stekkervoorzieningen.
 6. EVhub: Dashboard voor facturatie, verrekening en stroomverbruik.
 7. Webasto: Slimme technologie in een slank design laadstation.
 8. Ecotap: Montage op paal of aan de wand, degelijk design.
 9. Blue Current: Compacte, betrouwbare en gemakkelijke laadstations.
 10. Chargepoint: Koppeling aan uw eigen afreken- of toegangssysteem.
 11. Myenergi / Zappi: Veilig laden dankzij loadbalancing.
 12. Tesla Wall Connector: Het krachtige laadstation voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Maximaal inzicht dankzij slimme Smartphone App.
 14. Alternatieve marken: ABB, Eaton, Etrel, Enovates, Etrel, Schneider Electric , Keba, Flexicharge & Tritium, Zaptec, Xcharge, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatieprijzen 2024
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Scherpenzeel liggen tussen de €300 – €2000. Dit hangt vooral af van of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn en welke afstand er zit tussen de aansluiting in de meterkast en de laadpaal zelf. Hoe groter het terrein, hoe meer boor/graafwerk noodzakelijk is en hoe meer prijzige kabels aangelegd moeten worden.

Abonnementskosten laadpas
Hedendaags wordt bij plaatsing van een laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Dit is (zeker als jij de enige gebruiker bent) geen noodzaak, maar kan het een hoop werk en administratie schelen. De kosten van zo’n laadpaal abonnement bedragen zo’n €5,25 (maandelijks).

 • Online inzicht in laadsessies.
 • Automatische facturering en verrekening.
 • Laat je gasten ook bij je thuis hun auto opladen.
 • Automatische firmware-updates.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Vergelijk betrouwbare installateurs uit jouw gemeente.

Kostenoverzicht elektrisch rijden

Elektrisch rijden is behalve goed voor het milieu ook goed voor de portemonnee. De elektrische auto en het thuislaadpunt heb je al gauw terugverdiend, daarna begint de winst. Op deze pagina tonen we een rekenvoorbeeld. Een gemiddelde Nederlander rijdt per jaar zo’n 1061 km per maand. Op basis daarvan calculeren we wat je kunt besparen. In onze begroting gebruiken we de volgende prijzen als uitgangspunt (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Scherpenzeel):

 • Benzine rijden 2024: €0,130/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,046/km
AandrijvingPrijzen p/kmPer maandP/jaar
Benzine€0,130€137,93€1655,16
Elektrisch€0,046€48,81€585,67
Besparing€0,084€89,12€1069,49
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Weststellingwerf

Rijd je elektrisch, maar ontbreekt het je aan de ruimte voor een eigen laadplek? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? In deze gevallen mag jij zo’n openbaar oplaadpunt in Scherpenzeel aanvragen bij de gemeente. Er gelden hiervoor wel aanvullende voorwaarden:

 • Je beschikt zelf niet over voldoende vrije ruimte voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation (gepland) dichtbij jouw woon- of werkadres.
 • Je hebt een EV of hybride wagen in bezit met een minimale actieradius en/of accucapaciteit.

Mits je voldoet aan de eisen bekijkt een ambtenaar jouw aanvraag. De gemeente wijst uit of en in welke straat de laadzuil werkzaam zal worden. Hierbij bekijken zij facetten als zichtbaarheid en doorstroming. Iedereen kan terecht bij dit oplaadpunt. Meer informatie is ook te lezen op www.weststellingwerf.nl. Daar kom je er ook achter welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Steeds meer gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Via deze omgeving kan je heel eenvoudig een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Elektrische autoverzekering.

Overzicht openbare laadpunten (mei 2024)

Laadstations in Scherpenzeel zijn dagelijks beschikbaar. Elke weggebruiker kan hier laden. Het is relatief wel duur. De tarieven variëren tussen de €0,265 en €0,570 per kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In onze maps kaart bekijk je de openbare laadstations in Scherpenzeel. Vergelijk ook laadzuilen en verkopers in Spanga, Nijetrijne, Oldetrijne, Sonnega en Oldeholtwolde.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden scherpenzeel-8483

Laadpunten voor bedrijven

Een laadpaal bij je werk is een prettige service voor personeel of bezoekers. Gaat het om een bedrijf met minimaal 10 parkeerplaatsen? Op basis van de huidige wetgeving moet minimaal 10% een laadpunt hebben. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringsaftrek die kan oplopen tot 36 procent van het investeringsbedrag.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): De mogelijkheid voor het aftrekken van kleine investeringen, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Verder kan je het laadpunt versneld terugverdienen door het laadpunt openbaar te maken en derden te laten betalen voor het laden.


Informatie over thuis elektrisch laden

Hoeveel geld kost een eigen laadstation aan huis?
Een laadpaal bij de woning inclusief installatiewerk kost tussen de €1000 en €2350. De totale investering komt tot stand door het type en model (additionele slimme functies), de laadcapaciteit, de afstand tussen meterkast en laadstation en of er iets in jouw meterkast omgezet moet worden zoals een nieuwe groepenkast (of losse extra groep).

Wat kost het om mijn auto thuis op te laden?
Je elektrische auto thuis laden is financieel gunstig. Je rekent de kilowattuurprijs af bij je eigen energieleverancier zoals Budget energie, Energiedirect, NLE, Engie, Eneco en PowerPeers, Vattenfall, Pure energie, Oxxio. Dat is om en nabij de €0,245 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €3,55 p/100 km. Even om te vergelijken: een benzine aangedreven auto kost circa €9,65 per 100 kilometer. Als je het integreert met zonnepanelen kan je jouw EV na verloop van tijd echt gratis laden. Een normale EV heeft tussen de 8 en 14 zonnepanelen nodig om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Friesland.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De vakman kan indien noodzakelijk een stroomgroep aanleggen in jouw meterkast. Anders heb je kans dat op een gegeven moment de stroom uitvalt. Vanaf dit stroompunt loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. In overleg met de expert wordt besloten wat een goede plek is om graafwerk en benodigde kabels te beperken. De laadpaal installateur in Scherpenzeel zet het als wallbox tegen de muur of op een stevige paal.

Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal?
Onderaan de streep is elke meterkast aan te passen om een elektrische auto van stroom te voorzien. Bij oudere woningen moet er vaak wel wat omgezet worden. Achterhaal of de groepenkast beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste EV’s waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. De actuele auto’s kan je enkel laden met een 3-fasen aansluiting. Dit kennen we ook als krachtstroom. Dit snelladen zal je de nodige uren besparen. Een laadpunt installatiebedrijf in Scherpenzeel kan jou hierin ontzorgen. De kosten daarvoor zijn zo’n €1025. Bedenk wel: het vastrecht van je energieleverancier kan hierdoor omhoog gaan.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Laadkabel + stekkers verdelen we onder intype 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt doorgaans geïmplementeerd bij Amerikaanse en Japanse merken. Model 2 zien we vooral terug bij merken uit Europa. Veruit de meest bekende elektrische auto’s in Scherpenzeel zijn geschikt voor de type 2 stekker. Ook openbare laadpunten in Nederland hebben ook standaard type 2 aansluitingen.

Is er subsidie beschikbaar voor een laadpaal aan huis?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt. Iedere regio kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Weststellingwerf verstrekt op dit moment geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Je kunt wel een openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt verzoeken of het openbare laadpunt niet al te ver van jouw woning kan komen te staan. Zie ook de website van de gemeente www.weststellingwerf.nl.

Plaats een reactie