Laadpaal Munnekeburen

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Door deze trend zien we ook dat steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. EV-rijders kiezen dan ook steeds vaker voor een slimme laadpaal in Munnekeburen aan huis. Dankzij een zelfvoorzienend laadstation ben je altijd verzekerd van een volle accu van jouw Polestar 2 of Audi e-tron S 55 quattro. Altijd verzekerd van een laadpaal op jouw eigen oprit en het is ook nog eens een stuk goedkoper. Op dit portaal bekijk je bruikbare informatie over diverse soorten laadstations, vertellen we je waar je zoal op moet letten en kan jij snel een vrijblijvende offerte opvragen bij leveranciers die werken in jouw gemeente.

 • Dankzij een elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Niet afhankelijk van de beschikbaarheid van een openbare laadpaal.
 • In de avond zet je hem aan de lader voor een volle accu, altijd een optimale actieradius.
 • Voordelige autorijden wanneer je er extra zonnepanelen bij neemt.
 • Een slimme laadpaal aan huis laat je al plaatsen voor €945.
 • Een thuis-laadstation verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Munnekeburen

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Het opladen van de accu van een EV zoals bijvoorbeeld de Audi Q4 Sportback e-tron gaat steeds eenvoudiger. Een slimme eigen goedkope laadpaal Munnekeburen kopen biedt veel voordelen. Nooit meer in de rij bij een laadstation en je rijdt elke ochtend weg met een lange actieradius. Daarbovenop is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij een openbaar laadpunt. Je hebt te maken met de volgende kosten: de initiële aanschaf + installatie en de stroom / verbruikskosten (deze stroom kan je natuurlijk zelf opwekken middels zonnepanelen). Een belangrijke randvoorwaarde is dat je beschikt over een garage of eigen oprit. Welke laadpaal past bij mijn voertuig en mijn woning? Hieronder kan je aan de slag met belangrijke aspecten om over na te denken omtrent laadpaal laten installeren in Munnekeburen. Op deze website lees je ook meer over Bijtelling EV’s.

Wallbox of vrije laadpaal
Een laadstation Munnekeburen kan op 2 manieren worden aangebracht. Je kunt het laten plaatsen als wandbox aan de muur of op een vrijstaande paal. Dat is ook het enige verschil, de rest werkt hetzelfde. Check de afstand tot de parkeerplek zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1-fase of 3-fasen apparaat
Het 1 fase systeem maakt gebruik van de normale 230V aansluiting. Standaard heeft ddit een vermogen van 16A. Dit geeft een laadvermogen van +/- 3.7 kW. Iedere woning heeft minstens (1x30a of 1x40a). Het 3-fase systeem biedt je tot wel 3x 230V aan capaciteit. Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen per uur. De 3-fase variant is dus in staat om veel sneller auto’s op te laden. Heb je thuis nog niet de beschikking over 3-fase groepen? Je kunt eenvoudig je groepenkast laten aanpassen door een elektricien in Munnekeburen. Ook dien je een aanvraag in bij de netbeheerder.

Een oplaadstation aan huis

De voordeligste manier van opladen en altijd verzekerd van een vrije plek

Losse of vaste laadkabel
Je hebt de keuze uit een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een kabel die afneembaar is. Het grote voordeel van een vastzittende kabel is dat je niet steeds de kabel uit jouw auto hoeft te halen. Een ander pluspunt is dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, bij EV-box tot wel 8 meter. Een negatief aspect is dat je de kabel regelmatig moet schoonmaken door de (soms) slechte weersomstandigheden (dit gebeurt natuurlijk niet als je binnen oplaadt). Een ander minpunt is dat het wat rommelig oogt. Tenslotte moet ook opgemerkt worden dat je per auto weer een andere stekker nodig hebt.

Het grote voordeel van een losse kabel (net als een socket) is dat elk type EV hier op aangesloten kan worden. Je pakt namelijk de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Daarbij heb je geen rommelige hangende kabels en blijft de kabel langer goed. Waar je op moet letten is dat je steeds een extra handeling moet uitvoeren als jij de EV even snel wil bijladen. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, pas daarna kan je ‘m aansluiten. Een laadzuil met losse kabel is toch het meest gebruiksvriendelijk. Koop je een nieuwe elektrische auto? In dat geval kan je gewoon jouw huidige paal blijven gebruiken. Advies: probeer ook eens de snelladers in Munnekeburen.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Jij kunt gaan voor 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Het verschil zit hem in hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een enkele paal heeft 1 ingang, en kan dus maar 1 auto laden, een dubbel uitgevoerd systeem is geschikt voor 2 EV’s. Dit biedt uitkomst als je een huishouden hebt met meerdere elektrische auto’s of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Innovatieve toepassingen
De nieuwste laadsystemen herbergen meer en meer slimme laadfuncties. In het volgende hoofdstuk vind je meer info en krijg je inzicht in slimme laadpunten en de nieuwste innovaties.

 • Dynamic Load Balancing: stemt energieverbruik af met andere apparaten in huis.
 • Peak shaving: voorkomt overcapaciteit kosten bij het elektrisch laden.
 • Gezichtsherkenning: alleen bevoegde personen kunnen de laadpaal gebruiken.
 • Gebarenherkenning: bedien het systeem met eenvoudige handgebaren (soms ook met voice).
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden wanneer de kabel wordt aangesloten.
 • Abonnementen & Laadpas: altijd een goed overzicht van al je oplaadmomenten.

Laadpaal installateur Munnekeburen vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen variëren enorm. De prijs van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €800 t/m €3125. De aanschafkosten hangen vooral af van het vermogen van de laadpaal. Hoe krachtiger het vermogen, hoe sneller de batterij weer op volledige capaciteit zit. Daarnaast zien we steeds meer slimme wallboxen en palen met toffe mogelijkheden als Dynamic Load Balancing die een grotere investering vereisen. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Munnekeburen.

Laadstation typeLaadvermogenOplaadtijdPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW11 – 12 uur€510- €645
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 6 uur€520- €600
3-fase laadpaal11 kW3 – 4 uur€660- €770
3-fase laadpaal22 kW1,8 uur€845- €960
Prijzen van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Populaire merken

 1. EVBox:Vakkundige en gecertificeerde.
 2. Wallbox (wandlader): Tot 8 keer sneller opladen.
 3. NewMotion: eenvoudige en toegankelijke systemen.
 4. Alfen: DEKRA (voorheen KEMA), CE en Z.E. Ready gecertificeerd.
 5. Mennekes: Maker van moderne elektromobiliteit.
 6. EVhub: Betaalbare no-nonsense laadstations voor de particulier.
 7. Webasto: Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.
 8. Ecotap: Optioneel leverbaar met vaste kabel.
 9. Blue Current: Compacte, betrouwbare en gemakkelijke laadstations.
 10. Chargepoint: Personalisering van laadstation mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: Houdt al jouw laadsessies bij.
 12. Tesla Wall Connector: Snelste oplaadsnelheid voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Ideaal op de campingplaats of bij een hotel.
 14. Alternatieve leveranciers: ABB, Enovates, Delta, Etrel, Etrel, Keba, Hypercharger, Schneider Electric & Tritium, Zaptec, Xcharge, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Prijzen voor installatie 2024
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Munnekeburen komen uit tussen de €410 – €2050. Dat wordt gecalculeerd a.d.h.v. of jouw meterkast al geschikt is voor een (3-fase) laadstation en welke afstand er zit tussen de aansluiting in de meterkast en de laadpaal zelf. Hoe groter het perceel, hoe meer graafwerk/boorwerk er bij komt en des te meer kabel er aangeschaft moet worden.

Kosten van het laadpas abonnement
Eventueel wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Je kunt natuurlijk zonder, maar geeft verschillende voordelen. De kosten van deze laadpaal abonnementen liggen rond de €3,00 (maandelijks).

 • Realtime inzicht in laadsessies en geschiedenis.
 • Eenvoudig laadkosten verrekenen met werkgever.
 • Gastgebruik toestaan.
 • Je kunt rekenen op 24/7 support en actuele software.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Bekijk erkende deskundigen uit jouw regio.

Ben ik goedkoper uit met een elektrische auto?

Met elektrisch rijden kan je fors goedkoper rijden. De elektrische auto en het thuislaadpunt verdien je vrij vlot terug. Op deze pagina bieden wij een rekenvoorbeeld. Een Nederlandse automobilist rijdt gemiddeld 1063 km per maand. Met dit aantal kilometers berekenen we wat jouw potentiële besparing is. In onze begroting zijn de volgende tarieven van toepassing (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Munnekeburen):

 • Benzine rijden 2024: €0,140/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,048/km
TypePrijzen p/kmPer maandPer jaar
Benzine rijden€0,140€148,82€1785,84
Elektrisch rijden€0,048€51,02€612,29
Besparing€0,092€97,80€1173,55
Dit kun je besparen met elektrisch rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Weststellingwerf

Lease of koop jij een elektrische auto, maar heb je thuis geen plek voor laadstations? En is er nog geen openbaar laadpunt in de buurt? In die situaties mag je een openbaar oplaadpunt in Munnekeburen aanvragen bij de gemeente. De gemeente is hierin wel kritisch en kijkt onder andere naar:

 • Je hebt geen oprit of garage voor een laadpunt.
 • Op dit moment is er nog geen openbaar laadstation in de straat.
 • De indiener beschikt over een EV/hybride auto met een minimale actieradius.

Zodra je voldoet aan deze criteria neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente heeft altijd de beslissingsbevoegdheid als het gaat om of en in welke omgeving de laadzuil werkzaam zal worden. Daarbij bekijkt de gemeente zaken als zichtbaarheid en aanwezigheid van andere laadpunten. Elk huishouden mag gebruik maken van het oplaadpunt. Alle info kun je terugvinden op www.weststellingwerf.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen of de gemeente subsidies verstrekt. Het merendeel van de gemeenten verwijzen je door naar Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je zonder gedoe een openbare laadpaal aanvragen. Op deze website lees je ook meer over Smart Charging.

Vind openbare oplaadpunten in de buurt (mei 2024)

Laadstations in Munnekeburen nemen in rap tempo toe. Iedereen kan hier parkeren en laden. Vergeleken met thuis laden is het vrij kostbaar. De kosten schommelen tussen de €0,230 – €0,575 per kWh. Je moet een laadpas abonnement van bijv. Eflux of Vandebron hebben. In de afbeelding hieronder vind je de openbare laadstations in Munnekeburen. Op deze site vind je ook laadmogelijkheden en installateurs in Langelille, Scherpenzeel, Spanga, Nijetrijne en Oldetrijne.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden munnekeburen-8485

Mogelijkheden voor zakelijke laadpunten

Een laadpaal naast kantoor kan worden gebruikt door bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Zoek je naar opties voor een kantoorpand met minimaal 10 parkeerplaatsen? Tegenwoordig moet 10% van de parkeervakken een laadplaats zijn. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij verschillende subsidieregelingen. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringsaftrek die kan oplopen tot 36 procent van het investeringsbedrag.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een interessante optie voor bepaalde investeringen, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Daarbovenop kan je iets bijverdienen door de paal openbaar te stellen en anderen te laten betalen voor het gebruik van de palen.


Veelgestelde vragen (FAQ) over thuis elektrisch laden

Hoe duur is een eigen laadstation aan huis laten plaatsen?
Een laadpaal aan huis kopen inclusief de installatieservice kost tussen de €1075 en €2375. Het hele prijskaartje wordt berekend aan de hand van het type laadpaal (wel of geen slimme functies), de laadcapaciteit, afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en eventuele aanpassingen in de meterkast zoals een nieuwe groepenkast (of losse extra groep).

Wat kost het om mijn auto thuis op te laden?
Thuis een elektrische auto opladen is het goedkoopst. Je ontvangt een factuur met het verbruik X de kilowattuurprijs van jouw vaste energieleverancier zoals Eneco, Essent, Engie, Energiedirect, Budget energie en Vandebron, Vattenfall, PowerPeers, Oxxio. Rekenen op zo’n €0,225 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden komen daarmee uit op ongeveer €4,30 per 100 kilometer. Vergeet niet: een doorsnee benzinewagen kost circa €10,30 per 100 kilometer. Als je kiest voor zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. De gemiddelde EV vergt 10 – 16 zonnepanelen om per jaar op eigen zonne-energie in alle kilometers te kunnen voorzien in de provincie Friesland.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De vakman treft de nodige voorbereidingen in het centrale stroompunt in je huis. Het lokale stroomnetwerk raakt zo niet overbelast. Vanaf dit stroompunt wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. Samen wordt besloten wat de beste manier is om de werkzaamheden binnen de perken te houden. Jouw laadpaal installateur in Munnekeburen plaatst het als wallbox aan de muur of op een losse paal.

Welke aanpassingen in mijn meterkast zijn nodig?
Uiteindelijk is elke meterkast geschikt voor het laden van een elektrische auto. Met name bij oudere huizen moet er wel wat gebeuren. Hierbij is van belang of de woning de 1-fase of 3-fase-aansluiting voorgeïnstalleerd heeft. De eerste modellen werden geladen op 220V (1-fase). Nieuwere auto’s hebben meer vermogen nodig (3-fasen laadpaal). Dit kennen we ook als krachtstroom. Hierdoor wordt het snelladen mogelijk gemaakt. Een laadpunt installatiebedrijf in Munnekeburen kan jou hierin ontzorgen. De kosten daarvoor zijn zo’n €875. Bedenk wel: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Type 1 en type 2 stekkers, wat is het verschil?
Stekkers kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 worden geproduceerd door Amerikaanse en Japanse modellen. Model 2 wordt gebruikt door merken uit Europa. Veel bekende elektrische auto’s in Munnekeburen kan je laden met zo’n type 2 stekker. Ook de openbare (snel)laadpunten in Nederland en onze buurlanden kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Kan ik subsidie krijgen voor een laadpaal bij mij thuis?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op je oprit. Iedere regio heeft een eigen beleid. De gemeente Weststellingwerf heeft op dit moment geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Je kunt er wel over nadenken om een laadstation op een openbare plek aanvragen. Je kunt verzoeken of deze laadpaal vlakbij jouw woning kan komen. Voor extra informatie en het aanvraagformulier zie www.weststellingwerf.nl.

Plaats een reactie