Laadpaal Alphen

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Hierdoor zien we ook dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een eigen laadpaal in Alphen aan huis. Middels een laadstation van jezelf hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw Volkswagen ID.3 Pure of jouw Porsche Taycan Cross Turismo. Niet meer wachten op een vrije plek en op de lange termijn is het ook nog eens hartstikke goedkoop. Middels onze vergelijker vind je bruikbare informatie over populaire soorten laadpalen, een handige keuzehulp en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk bij jou in de regio.

 • Door te kiezen voor een eigen elektrische laadpaal zul je extra besparen op de kilometerprijs.
 • Je bent niet afhankelijk van het openbaar netwerk.
 • In de avond zet je hem aan de lader voor een volle accu, en dus een maximale actieradius.
 • Spotgoedkoop rijden als je ook kiest voor zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis koop je al voor €960.
 • Jouw eigen laadstation verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Alphen

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het opladen van jouw EV als onder andere de BMW i4 kan op verschillende manieren. Een particuliere eigen goedkope laadpaal Alphen kopen biedt veel voordelen. Het is gemakkelijk en snel en je rijdt elke ochtend weg met een 100% actieradius. Evenzeer is het vele malen goedkoper dan een laadpunt in de wijk. Je hebt te maken met de volgende kosten: de laadpaal zelf, de installatiekosten en de stroom / verbruikskosten (deze stroom kan je natuurlijk zelf opwekken middels zonnepanelen). Alles wat je nodig hebt is een eigen oprit of garage. Welke laadpaal is geschikt voor mijn EV en mijn woning/meterkast? Op deze pagina vind je inhoudelijke informatie en tips rondom laadpaal laten installeren in Alphen. Op deze website lees je ook meer over Beste laadpassen.

Vaste laadpaal of wallbox
Een laadstation Alphen kan op 2 manieren worden aangebracht. Je kunt het laten plaatsen als wandbox aan de muur of op een paal. Voor het laadproces maakt het verder geen verschil. Denk vooraf na over de afstand tussen de auto en de laadplek zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1-fase of 3-fasen installatie
Het 1 fase systeem maakt gebruik van de normale 230V aansluiting. Daarmee behaal je standaard 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen per uur. In principe heeft elke woning ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). Het 3-fase systeem maakt gebruik van 3x230V en heeft een vermogen van 16A of 32A. Het maximale laadvermogen van deze aansluiting is 11 kW. Het 3-fase systeem heeft dus een oplaadkracht die 3 keer hoger ligt. Heb je nog niet de beschikking over krachtstroom? Tegen een kleine meerprijs kan je de benodigde werkzaamheden laten uitvoeren door een elektricien in Alphen. Ook dien je een aanvraag in bij de netbeheerder.

Een eigen oplaadpunt aan huis

Spotgoedkoop opladen en niet langer zoeken naar een vrij laadstation

Vaste of losse laadkabel
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een vaste kabel of een verplaatsbare kabel. Het pluspunt van een vaste kabel is dat je eenvoudig en snel de auto kunt opladen. Verder is het zo dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, bij EV-box tot wel 8 meter. Waar je op moet letten is dat de kabel wat sneller vies wordt omdat er door wind en regen water in kan komen (of je moet de auto binnen opladen). Daarnaast kan het zijn dat het er niet zo netjes uit ziet. Als laatste kan het zijn dat oudere modellen weer een andere stekker gebruiken dan nieuwere modellen.

Het gemak van een losse kabel (alsook voor een socket) is dat dit geschikt is voor meer verschillende auto’s. Daarvoor neem je de laadstekker die je overal gebruikt en die je altijd mee hebt. Verder ligt / staat de wallbox zo dus nooit in de weg en gaat jouw kabel langer mee. Het minpunt is dat je steeds een extra handeling moet uitvoeren als je gaat laden. Je moet eerst de kabel uit de koffer halen, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. Het station met een losse kabel wordt door de meeste EV-gebruikers aanbevolen. Koop je een nieuwe elektrische auto? In dit geval hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in Alphen.

Enkel of dubbel laadstation
Er zijn twee opties: een enkelvoudig of dubbel laadstation. Het verschil zit hem in het aantal auto’s dat je kunt aansluiten. Een paal met 1 stekkeringang kan voor 1 EV de benodigde stroom leveren, een dubbel laadstation heeft een dubbele capaciteit, en kan dus 2 auto’s laden. Nuttig wanneer je 2 auto’s in bezit hebt of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Smart toepassingen
De huidige oplossingen hebben meer en meer slimme laadfuncties. Hieronder vind jij alles wat je moet weten over slimme laadpunten en de nieuwste snufjes.

 • Dynamic Load Balancing: voorkomt dat er teveel stroom wordt gebruikt op 1 moment.
 • Peak shaving: voorkomt overcapaciteit kosten bij het elektrisch laden.
 • Gezichtsherkenning: zo kan je hands-free jouw laadpaal ontgrendelen.
 • Gebarenherkenning: Laadzuil bedienen met eenvoudige gebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: het inpluggen van de stekker is voldoende om de laadsessie op te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: houd overzicht over jouw laadstation(s) en laadsessies.

Laadpaal installateur Alphen vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen laten een grote variatie zien. De kostprijs van een laadstation voor thuis loopt uiteen tussen de €800 tot +/- €3375. Het prijskaartje hangt met name af van het vermogen van de laadpaal. Des te hoger het vermogen, hoe sneller de batterij weer op 100% zit. In aanvulling hierop zijn er slimme stations met toffe features als Peak Shaving die in aanschaf duurder zijn. In het schema hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Alphen.

Laadpaal typeLaadvermogenTijd volle batterijPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW10 – 12 uur€525- €650
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 6 uur€535- €600
3-fase laadpaal11 kW4,5 uur€665- €770
3-fase laadpaal22 kW1,5 – 2 uur€850- €1020
Tabel met gemiddelde kosten laadpaal aan huis (zonder installatie).

Top producten

 1. EVBox:Vakkundige en gecertificeerde.
 2. Wallbox (wandlader): De beste manier van elektrisch opladen.
 3. NewMotion: eenvoudige en toegankelijke systemen.
 4. Alfen: Montage aan wand of losstaand met optionele montagepaal.
 5. Mennekes: Altijd optimaal op de hoogte met de Charge App.
 6. EVhub: Betaalbare no-nonsense laadstations voor de particulier.
 7. Webasto: Een aantrekkelijk instapmodel vanaf €595,00.
 8. Ecotap: Stevige laadpalen met 2 mm staal ter versteviging.
 9. Blue Current: Slim en fraai design met veel vermogen.
 10. Chargepoint: Personalisering van laadstation mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: 3-10 x sneller dan standaard.
 12. Tesla Wall Connector: Snelste oplaadsnelheid voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Maximaal inzicht dankzij slimme Smartphone App.
 14. Andere mogelijkheden: ABB, Etrel, Eaton, Delta, Etrel, Keba, Schneider Electric , Hypercharger & Tritium, Zaptec, Xcharge, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatieprijzen 2024
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Alphen komen uit tussen de €300 en €2025. De totale kosten hangen af van de benodigde installatiewerkzaamheden in de meterkast en de totale afstand qua kabels en graafwerk. Hoe groter het perceel, des te meer graafwerk er bij komt kijken en hoe meer kabelmeters gebruikt moeten worden.

Abonnementsprijzen laadpassen
Bij steeds meer services wordt bij de installatie van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Het is absoluut niet verplicht, maar kan het een hoop werk en administratie schelen. De kosten van deze laadpaal abonnementen bedragen zo’n €6,75 per maand.

 • Altijd inzicht in je laadgebruik.
 • De kosten worden automatisch verrekend met je werkgever.
 • Eenvoudig je oplaadpunt openstellen voor gastgebruik.
 • Altijd goede support zoals software-updates en 24/7 helpdesk.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Bekijk de beste leveranciers uit jouw omgeving.

Wat zijn de besparingen bij elektrisch rijden?

Elektrisch rijden is behalve goed voor het milieu ook goed voor de portemonnee. De aanschaf van een elektrische auto en jouw thuislaadpunt heb je al gauw terugverdiend, daarna begint de winst. In de tabel hieronder maken we het duidelijk middels een rekenvoorbeeld. Een Nederlander rijdt zo’n 1160 kilometer per 4 weken. Met dit getal checken we hoeveel je bespaart met elektrisch rijden. In het rekenvoorbeeld kiezen we voor de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Alphen):

 • Benzine rijden 2024: €0,135/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,047/km
SoortKosten p/kmPer maandP/jaar
Benzine rijden€0,135€156,60€1879,20
Elektrisch rijden€0,047€54,52€654,24
Besparing€0,088€102,08€1224,96
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente West Maas en Waal

Rijd je elektrisch, maar kan je thuis geen laadpaal kwijt? En ontbreekt het aan een openbaar laadpunt in jouw eigen wijk? In deze gevallen mag jij zo’n openbaar oplaadpunt in Alphen aanvragen bij de gemeente. Er gelden hiervoor wel aanvullende voorwaarden:

 • Er is op je eigen kavel geen ruimte voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation aanwezig in jouw directe omgeving.
 • Je vraagt het aan voor een elektrisch/hybride voertuig met een minimale actieradius of accucapaciteit.

Op het moment dat jij hieraan voldoet neemt de gemeente de aanvraag in acht. De gemeente zal concluderen of en waar de laadzuil geactiveerd wordt. Ze analyseren hiervoor zaken als zichtbaarheid en technische haalbaarheid. Elke EV-rijder kan er laden (hij is dus niet exclusief voor jou). Extra achtergrondinfo kan je lezen op www.westmaasenwaal.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken of er eventueel subsidie beschikbaar is. Het merendeel van de gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Op die site kan je zonder gedoe een openbare laadpaal aanvragen. Of check aanvullende informatie over Goedkoopste laadpaal.

Overzicht met openbare oplaadpunten (mei 2024)

Laadstations in Alphen zien we steeds meer. Iedere EV-bezitter heeft de mogelijkheid daar te laden. Let op: het is wel vrij prijzig. De onkosten schommelen tussen de €0,240 tot wel €0,610 p/kWh. Een laadpas abonnement is noodzakelijk. In onze maps kaart doorzoek jij de openbare laadstations in Alphen. Check tevens laadzuilen en verkooppunten in Heerewaarden, Dreumel, Bergharen, Hernen en Leur.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden alphen-6626

Laadpunten voor bedrijven en kantoren

Een laadpaal op de parkeerplaats bij kantoor biedt veel uitkomst voor je personeel en relaties. Zoek je naar opties voor een pand met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Volgens de nieuwe regels vanuit het Europees Parlement moet ten minste 10% beschikken over een laadpunt. Zakelijke laadpalen kennen daarnaast ook financiële pluspunten waaronder een aantal subsidieregelingen. Dit maakt het mogelijk om als ondernemer tot 75% van de investeringskosten af te schrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% extra van de investeringskosten in mindering brengen op het bedrijfsresultaat.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een interessante optie voor bepaalde investeringen, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Verder kan je als eigenaar van zakelijke laadpunten verdienen door externe gebruikers te laten betalen voor het laden.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Hoe duur is een eigen laadstation aan huis laten plaatsen?
Een particulier laadpaal voor huis en laten installeren kost tussen de €1075 & €2300. De totaalprijs hangt vooral af van welk merk je kiest (wel of geen slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en of er iets in jouw meterkast omgezet moet worden zoals een extra groep aanleggen.

Hoe duur is het om de accu van mijn accu te laden?
Een elektrische auto thuis opladen is de voordeligste manier. Je ontvangt een factuur met het verbruik X de kilowattuurprijs van jouw vaste energieleverancier zoals Engie, Eneco, Essent, Energiedirect, Budget energie en PowerPeers, Pure energie, Oxxio, Vattenfall. Dat is doorgaans zo’n €0,220 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden zijn omgerekend dus +/- €4,30 p/100 km. Belangrijk: een doorsnee benzinewagen kost ongeveer €10,25 p/100 km. Als je laadt met eigen zonnepanelen kost de gebruikte stroom na verloop van tijd helemaal niks meer. De gemiddelde EV heeft tussen de 8 en 14 zonnepanelen nodig om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Gelderland.

Hoe werkt de installatie?
De specialist integreert een stroomgroep met aardlekautomaat aan in je stroomkast. Op die manier kunnen alle apparaten in de woning veilig werken. Vanuit de stroomkast wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. In overeenstemming met de specialist bereken je wat de meest efficiënte route is om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. De laadpaal installateur in Alphen plaatst het oplaadpunt tegen de muur of op een vrijstaande paal.

Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal?
Uiteindelijk is ieder huis geschikt voor het laden van een elektrische auto. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Let er wel op dat je groepenkast de 1-fase of 3-fase-aansluiting voorgeïnstalleerd heeft. De oude modellen EV’s werden geladen op 1-fase stroom (220V). De actuele types kan je enkel laden met een 3-fasen aansluiting. Dit noemen we ook wel krachtstroom. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Alphen kan dit uit handen nemen. De prijzen van deze service zijn circa €1100. Let op: het kan zijn dat je hogere maandelijkse kosten betaalt door een hoger vastrecht.

Wat zijn type 1 en type 2 stekkers?
Laadkabel + stekkers verdelen we onder intype 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt met name toegepast bij Japanse en Amerikaanse auto’s. Model 2 zien we met name terug bij de merken die binnen de EU worden gemaakt. De favoriete elektrische auto’s in Alphen zijn geschikt voor de type 2 stekker. Ook vrijwel alle openbare laadpunten hebben doorgaans ook een type 2 mennekes aansluiting.

Is er een subsidie mogelijk voor een laadpaal bij mij thuis?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt. Elke provincie vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente West Maas en Waal verschaft op dit moment geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Eventueel kun je wel proberen om een openbaar laadstation aan te vragen. Je kunt vragen of deze laadpaal vlakbij jouw huis kan komen te staan. Voor meer info en aanvragen zie www.westmaasenwaal.nl.

Plaats een reactie