Laadpaal Zweins

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Dat betekent ook dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. EV-rijders kiezen dan ook steeds vaker voor een handige laadpaal in Zweins aan huis. Dankzij een laadstation op eigen terrein hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw MG ZS EV of bijvoorbeeld de Tesla Model Y Long Range Performance. Altijd een vrije plek bij de laadpaal en op de lange termijn is het ook nog eens hartstikke goedkoop. Op deze website ontdek je uitgebreide informatie over meerdere soorten laadpunten, een handige keuzehulp en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk uit de buurt.

 • Met behulp van jouw eigen elektrische laadpaal ben je veel goedkoper uit qua laadkosten.
 • Niet afhankelijk van de beschikbaarheid van een openbare laadpaal.
 • Iedere morgen wegrijden met een opgeladen accu, geen zorgen meer over de actieradius.
 • Gratis rijden op je eigen groene stroom met zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis laat je al plaatsen voor €940.
 • Een laadstation bij de woning verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Zweins

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Het laden van een elektrisch voertuig als o.a. een Audi Q4 e-tron kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een 100% eigen goedkope laadpaal Zweins kopen is iets wat we steeds meer zien. Nooit meer in de rij bij een laadstation en je bent altijd verzekerd van een perfect opgeladen accu. Daarnaast is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij laden bij openbare stations. De kosten worden gevormd door de prijs van de wallbox, de aansluitkosten en de stroomprijzen (met zonnepanelen wordt het helemaal voordelig rijden). Alles wat je nodig hebt is een eigen oprit of garage. Welke laadpaal is nu handig voor mijn auto en mijn situatie? Op deze pagina check je aantal belangrijke aandachtspunten wat betreft laadpaal laten installeren in Zweins. Op deze website lees je ook meer over Elektriciteitsnet.

Type montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Zweins kan op 2 manieren worden geplaatst. Je kunt het laten plaatsen als wandbox aan de muur of op een losse paal. Dat is ook het enige verschil, de rest werkt hetzelfde. Houd rekening met de afstand tot de parkeerplek (dan heb je minder kabels nodig).

1-fase of 3-fasen station
De 1-fase variant is compatibel met de standaard 230 voltage. Standaard heeft ddit een vermogen van 16A. Dit geeft een laadvermogen van +/- 3.7 kW. Elke meterkast beschikt over minstens (1x30a of 1x40a). De 3-fase installatie biedt je tot wel 3x 230V aan capaciteit. Het laadvermogen is dan max. 11 kW. De 3-fase installatie kan je elektrische auto in beperkte tijd volledig laden. Heb je geen 3-fase aansluiting? Je kunt gemakkelijk de meterkast geschikt laten maken door een elektricien in Zweins. Ook vraag je een verzwaring van de aansluiting aan bij jouw netbeheerder.

Een oplaadpaal aan huis?

De voordeligste manier van opladen en altijd verzekerd van een vrije plek

Losse of vaste laadkabel
Je hebt de opties voor een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een afneembare kabel. Het grote voordeel van de vaste variant is dat je niet steeds de kabel uit jouw auto hoeft te halen. Ook is het goed om te weten dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Een punt van kritiek is dat de kabel een minder lange levensduur heeft omdat er water in de kabel kan komen (dit is natuurlijk niet het geval als je binnen laadt). Wat we ook vaak horen is dat het er niet zo netjes uit ziet. Ten derde moet je opletten dat oudere modellen weer een andere stekker gebruiken dan nieuwere modellen.

Het grote gemak van een losse kabel (ofwel een socket) is de vrijheid in het opladen. Je gebruikt namelijk de laadstekker die je overal gebruikt en die je altijd mee hebt. Daarbovenop ligt de kabel niet zo in het zicht en hoef je je geen zorgen te maken dat de kabel wordt aangetast door wind of regen. Waar je op moet letten is dat de drempel wat hoger wordt als je wilt laden. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, pas daarna kan je ‘m aansluiten. Een laadpaal zonder vaste kabel wordt door de meeste EV-gebruikers aanbevolen. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? In dit geval hoef je het laadpunt niet om te bouwen. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in Zweins.

Enkel of dubbel laadpaal: wat zijn de verschillen
We onderscheiden 2 soorten: een enkel of een dubbel laadstation. Het verschil heeft te maken met het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een paal met 1 aansluiting is geschikt om 1 voertuig op te laden, een dubbel uitgevoerd systeem is geschikt voor 2 EV’s. Dit biedt uitkomst als je een huishouden hebt met meerdere elektrische auto’s of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Smart toepassingen
Laadstations hebben intuïtieve slimme laadfuncties. Bijgaand lees je extra uitleg over slimme laadpunten en de verschillende opties.

 • Dynamic Load Balancing: handige functie die overbelasting voorkomt.
 • Peak shaving: voorkomt overcapaciteit kosten bij het elektrisch laden.
 • Gezichtsherkenning: een veilige functie waardoor alleen jij de paal kan bedienen.
 • Gebarenherkenning: Geen pasje of sleutel meer nodig, enkel een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: ideaal als het stroomverbruik niet geregistreerd hoeft te worden.
 • Abonnementen & Laadpas: houd overzicht over jouw laadstation(s) en laadsessies.

Laadpaal installateur Zweins vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen zijn nogal verschillend. De kostprijs van een laadstation voor thuis varieert van €800 en €3225. Een groot deel van onkosten kunnen we toeschrijven aan het laadvermogen van het systeem. Hoe krachtiger je systeem, hoe optimaler het laadproces van de batterij. Verder zien we steeds meer slimme systemen met extra opties als Autostart die een grotere investering vereisen. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Zweins.

Type laadpaalCapaciteitLaadtijdOnkosten
1-fase laadpaal3,7 kW10 uur€500- €620
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 7 uur€540- €650
3-fase laadpaal11 kW3 – 5 uur€665- €780
3-fase laadpaal22 kW1,8 – 2 uur€855- €1025
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Top systemen

 1. EVBox:Verbonden met Wi-Fi, 3G en Bluetooth.
 2. Wallbox (wandlader): Mooi design en krachtige performance.
 3. NewMotion: altijd met Dynamic Power Management.
 4. Alfen: Standaard energiemeter voor het verrekenen van stroom.
 5. Mennekes: Kompact, praktisch en premium.
 6. EVhub: Aantrekkelijk design, stevig en relatief goedkoop.
 7. Webasto: Slimme technologie in een slank design laadstation.
 8. Ecotap: Uniek ‘less is more’ design.
 9. Blue Current: Veilig en robuuste laadstations.
 10. Chargepoint: Milieuvriendelijk en volledig recyclebaar systeem.
 11. Myenergi / Zappi: Geschikt voor 1-fase, 2-fase en 3-fase voertuigen.
 12. Tesla Wall Connector: Aanbevolen voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Flexibel en compact systeem, ideaal voor op reis.
 14. Andere merken: ABB, Enovates, Delta, Etrel, Etrel, Flexicharge, Schneider Electric , Hypercharger of Tritium, Xcharge, Zaptec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Prijzen voor installatie 2024
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Zweins liggen tussen de €440 & €2100. Dat wordt gecalculeerd a.d.h.v. of er bijvoorbeeld een 3-fase aansluiting aangelegd moet worden en de afstand tussen de meterkast en de plek waar de laadpaal geplaatst wordt. Hoe groter het terrein, hoe meer graafwerk er gedaan moet worden en hoe meer kabelmeters gebruikt moeten worden.

Heb ik een laadpas nodig?
Doorgaans wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Je hoeft dit niet te nemen, echter zijn de pluspunten behoorlijk interessant. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement bedragen zo’n €5,50 p/maand.

 • Inzicht in je laadsessies.
 • Laadkosten automatisch gefactureerd aan werkgever.
 • Eenvoudig je oplaadpunt openstellen voor gastgebruik.
 • 24/7 helpdesk support.

Laadpaal thuis laten plaatsen?

Check erkende verkooppunten in de regio.

Ben ik goedkoper uit met een elektrische auto?

Elektrisch rijden is behalve goed voor het milieu ook goed voor de portemonnee. Het kopen van een elektrische auto en het thuislaadpunt verdien je vrij vlot terug. Op deze pagina kun je aan de slag met een rekenvoorbeeld. Een Nederlandse automobilist rijdt gemiddeld 1053 kilometer (maandelijks). Hiermee checken we wat je kunt besparen. Daarbij gebruiken we de volgende prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Zweins):

 • Benzine rijden 2024: €0,130/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,046/km
TypeKosten p/kmP/maandPer jaar
Benzine rijden€0,130€136,89€1642,68
Elektrisch rijden€0,046€48,44€581,26
Besparing€0,084€88,45€1061,42
Tabel met besparing elektrisch rijden t.o.v. benzine in april 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Waadhoeke

Een elektrische auto gekocht, maar is er onvoldoende ruimte voor een eigen laadstation? En ontbreekt het aan een openbaar laadpunt in jouw eigen wijk? Op dat moment kan jij zo’n openbaar oplaadpunt in Zweins aanvragen bij de gemeente. Je moet wel voldoen aan verschillende criteria:

 • Je hebt geen oprit of garage voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation (gepland) dichtbij jouw woon- of werkadres.
 • De indiener beschikt over een EV/hybride auto met een aanzienlijke actieradius.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente bepaalt of en in welke straat de laadzuil geactiveerd wordt. Ze checken daarvoor zaken als bereikbaarheid en parkeerdruk. Elke inwoner mag gebruik maken van het oplaadpunt. Meer details is beschikbaar gesteld op www.waadhoeke.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen of de gemeente subsidies verstrekt. Flink wat gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je zonder gedoe een openbare laadpaal aanvragen. Of bezoek onze pagina over Laadpaal plaatsen.

Overzicht openbare laadpunten (april 2024)

Laadstations in Zweins zien we steeds meer. Iedereen met een EV kan hier laden. Het is relatief wel duur. De tarieven variëren tussen de €0,230 en €0,575 p/kWh. Hiervoor is een laadpas abonnement van bijvoorbeeld Eflux nodig. In de afbeelding hieronder vind je de openbare laadstations in Zweins. Bekijk ook laadplekken en verkopers in Schalsum, Peins, Ried, Boer en Dongjum.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden zweins-8814

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal voor zakelijke toepassingen kan worden gebruikt door personeel of bezoekers. Bekijk je de mogelijkheden voor een gebouw met minimaal 10 parkeerplaatsen? Tegenwoordig zal je 10% van de plekken moeten reserveren voor EV-rijders. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er meerdere subsidieregelingen. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een interessante optie voor bepaalde investeringen, erg relevant voor de beginnende bedrijven.
 • Ook kan je extra geld verdienen door een tarief in te stellen voor derden voor het opladen.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Welke tarieven worden gerekend voor een laadstation aan huis?
Een particulier laadpaal voor huis inclusief installatiewerk zit zo tussen de €1075 & €2575. De prijsindicatie wordt berekend aan de hand van het type laadpaal (wel/geen slimme functies), het minimale laadvermogen, de afstand tussen meterkast en locatie van de laadbox en of er nog iets in de meterkast moet gebeuren zoals het aanleggen van een extra stroomgroep.

Welke prijzen gelden er voor het thuis opladen van de EV?
De tarieven voor het thuis opladen van een elektrische auto zijn goedkoop. Je rekent de kilowattuurprijs af bij jouw huidige energieleverancier zoals Eneco, Budget energie, NLE, Energiedirect, Essent en Oxxio, PowerPeers, Vattenfall, Vandebron. Gemiddeld is dat +/- €0,235 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €3,55 per 100 kilometer. Ter illustratie: een benzine aangedreven auto kost ongeveer €9,70 per 100 kilometer. Als je direct ook kiest voor zonnepanelen kan je na een aantal jaren zelfs zo goed als gratis laden. Een normale EV vergt 10 – 16 zonnepanelen om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Friesland.

Hoe gaat de installatie in z’n gang?
De expert zal enkele aanpassingen moeten doen in jouw meterkast. Anders heb je kans dat op een gegeven moment de stroom uitvalt. Via de stroomkast legt men de benodigde kabels aan richting de installatie plek. Samen met de installateur overleg je waar het station moet komen om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. De laadpaal installateur in Zweins monteert ‘m in overleg tegen de muur of hij komt op een aparte paal.

Welke aanpassingen in mijn meterkast zijn nodig?
Doorgaans is elke meterkast geschikt om elektrische voertuigen te laden. Wel kunnen bepaalde aanpassingen nodig zijn. Achterhaal of de groepenkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De vroegere modellen konden nog overweg met 1-fase 220V stroom. Moderne auto’s vergen een zogenaamde 3-fasen aansluiting. Dit noemen we ook wel krachtstroom. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Zweins kan dit allemaal regelen. De geschatte kosten van zo’n service zijn zo’n €1075. Let op: het jaarlijkse vastrecht kan ook omhoog gaan.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Laadkabel stekkers zijn verkrijgbaar in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 is vooral te zien bij Japanse en Amerikaanse merken. Model 2 zien we met name terug bij verschillende merken binnen de EU. Een groot deel van de beschikbare elektrische auto’s in Zweins hebben zo’n type 2 aansluiting. Ook de openbare laadpunten in ons land hebben doorgaans ook een type 2 mennekes aansluiting.

Kan ik subsidie aanvragen als ik thuis een laadpaal plaats?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op je oprit. Elke regio heeft de vrijheid om hier anders mee op te gaan. De gemeente Waadhoeke heeft op dit moment geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Je kunt wel een openbaar laadstation aan te vragen. Je kunt verzoeken of het openbare laadpunt nabij jouw woning kan komen. Voor meer informatie zie www.waadhoeke.nl.

Plaats een reactie