Laadpaal Peins

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Dit resulteert in het feit dat steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. Dit probleem kan je omzeilen dankzij een handige laadpaal in Peins aan huis. Door gebruik te maken van een privé laadstation ben je altijd verzekerd van een volle accu van jouw Tesla Model 3 Long Range Dual Motor of bijvoorbeeld de Hyundai Kona Electric 39 kWh. Je hoeft nooit meer te wachten bij openbare laadstations en je hebt het snel terugverdiend. Hier zoek je praktische informatie over velerlei type laadpalen, vertellen we je waar je zoal op moet letten en vind je ervaren leveranciers en installateurs die werken in jouw gemeente.

 • Met een particuliere elektrische laadpaal ben je veel goedkoper uit qua laadkosten.
 • Niet meer wachten bij een dure snellader.
 • Elke dag opnieuw een volle accu, zo profiteer je iedere dag van de maximale actieradius.
 • Nog goedkoper rijden op je eigen groene stroom met zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis bestel je al vanaf €970.
 • Een particulier laadstation heeft een terugverdientijd van 7 à 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Peins

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Het elektrisch laden van een EV zoals bijvoorbeeld de Volkswagen ID.4 1st is op dit moment mogelijk op veel manieren. Een extra goedkope laadpaal Peins kopen is iets wat we steeds meer zien. Hij is altijd beschikbaar en je rijdt elke ochtend weg met een goed geladen accu. Overigens is het stukken betaalbaarder dan een publiek laadpunt. De kosten waar je mee te maken krijgt zijn de laadpaal zelf, de installatiekosten en uiteraard de verbruikte stroom (deze stroom kan je natuurlijk zelf opwekken middels zonnepanelen). Je moet wel de beschikking hebben over een eigen oprit/parkeerplaats. Welke laadpaal is geschikt voor mijn EV en mijn woning/meterkast? Hieronder delen we belangrijke aspecten om over na te denken met betrekking tot laadpaal laten installeren in Peins. Of klik door voor meer informatie over Elektrisch of benzine.

Laadpaal of wallbox
Een laadstation Peins kan op verschillende manieren worden gemonteerd. Je kunt ‘m vastzetten aan de muur (wandbox) of op een vrijstaande paal. Voor het laadproces maakt het verder geen verschil. Houd rekening met hoeveel afstand er zit tussen de laadplek en jouw parkeerplaats (zo kun je besparen op de kabellengte).

1-fase of 3-fasen systeem
De 1 fase aansluiting is compatibel met een standaard 230V aansluiting. Daarmee behaal je standaard 16A. Het maximale laadvermogen is dan 3.7 kW. In principe heeft elke woning sowieso een 1-fase aansluiting (1x30a). Het 3-fase systeem biedt je tot wel 3x 230V aan capaciteit. Het maximale laadvermogen is 11 kW per uur. Een 3-fase laadpaal kan dus opladen in veel kortere tijd (snelladen). Heb je geen 3-fase aansluiting? Je kunt hierin investeren en de benodigde werkzaamheden laten uitvoeren door een elektricien in Peins. Als laatste dien je een verzoek in bij de netbeheerder om jouw energieaansluiting aan te passen.

Een oplaadstation aan huis

Spotgoedkoop opladen en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Vaste of losse laadkabel
Er zijn eigenlijk 2 mogelijkheden: een laadzuil met een vaste kabel of een losse kabel. Het grote voordeel van een vastzittende kabel is dat je niet eerst een losse kabel uit je koffer hoeft te halen. Een ander pluspunt is dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, vaak wel 6 – 8 meter. Een negatief aspect is dat de kabel in de praktijk vaak minder lang mee gaat omdat er water in de kabel kan komen (of je moet de auto binnen opladen). Wat je ook vaak ziet is dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Als laatste moet ook opgemerkt worden dat oudere modellen weer een andere stekker gebruiken dan nieuwere modellen.

Het belangrijkste pluspunt van een losse kabel (net als een socket) is de vrijheid in het opladen. Hiervoor gebruik je de stekker die je in de auto hebt liggen. Tevens ziet het er niet zo chaotisch uit en is de kwaliteit van de stekker gewaarborgd. Het grote nadeel is dat er een extra stap is als je wilt laden. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, daarna sluit je ‘m aan. Het station met een losse kabel is vaak de beste keuze. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? In zo’n geval hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in Peins.

Enkele vs dubbele laadpaal
Men kan kiezen voor een enkel of een dubbel laadstation. Het verschil heeft te maken met het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een paal met 1 stekkeringang heeft stroomcapaciteit voor 1 EV, een dubbel systeem biedt de mogelijkheid om 2 auto’s van stroom te voorzien. Dit is praktisch als je een huishouden hebt met meerdere elektrische auto’s en natuurlijk voor zakelijke parkeerplaatsen.

Smart functies
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben doorgaans geïntegreerde slimme laadfuncties. In de volgende paragraaf tref jij meer informatie over slimme laadpunten en de toepassingen daarvan.

 • Dynamic Load Balancing: laadvermogen is afgestemd op het elektriciteitsverbruik in huis.
 • Peak shaving: voorkom overschrijden van de maximale stroomcapaciteit van uw parkeervoorziening.
 • Gezichtsherkenning: De laadpaal kan alleen door geautoriseerde personen gebruikt worden.
 • Gebarenherkenning: Een laadsessie starten of stoppen met een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: bij een laadstation met autostart heb je geen pasje, tag of sleutel nodig. Plug & play!
 • Abonnementen & Laadpas: automatische verrekening laadkosten.

Laadpaal installateur Peins vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen kunnen flink uiteen lopen. De prijs van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €925 – €3225. De prijzen worden voor een groot deel bepaald door het totale laadvermogen van de installatie. Hoe hoger het vermogen, des te sneller de batterij weer is opgeladen. Tevens heb je de keuze uit slimme systemen met speciale opties als voice of gezichtsherkenning die een stukje prijziger zijn. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Peins.

Type laadpaalLaadvermogenLaadtijdPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW10 – 12 uur€510- €610
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 6 uur€515- €650
3-fase laadpaal11 kW3 – 4 uur€660- €785
3-fase laadpaal22 kW1,8 uur€870- €980
Prijzen van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Bekende systemen

 1. EVBox:Veiligste manier van laden voor jouw auto en huis.
 2. Wallbox (wandlader): Geavanceerd design en maximale flexibiliteit.
 3. NewMotion: profiteer van volledig inzicht in laadkosten via een online portal.
 4. Alfen: Ontworpen om laadsnelheden te maximaliseren en het energiegebruik te optimaliseren.
 5. Mennekes: Slimme Plug & Charge functionaliteit.
 6. EVhub: Voor elke EV met een type 1 of type 2 stekker.
 7. Webasto: Eenvoudig in gebruik, supersnel laden.
 8. Ecotap: Stevige laadpalen met 2 mm staal ter versteviging.
 9. Blue Current: Compact systeem met slimme functies.
 10. Chargepoint: Milieuvriendelijk en volledig recyclebaar systeem.
 11. Myenergi / Zappi: Dankzij Loadbalancing blijven apparaten in huis altijd functioneren.
 12. Tesla Wall Connector: Zelf instellen met welke max. stroom je auto geladen moet worden.
 13. NRGkick: Met automatische maximale laadstroomdetectie.
 14. Andere leveranciers: ABB, Eaton, Delta, Enovates, Etrel, Hypercharger, Flexicharge, Keba en Tritium, Circontrol, Xcharge, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatieprijzen 2024
De geschatte kosten van een voordelige laadpaal installeren in Peins komen uit tussen de €340 en €1950. Dit wordt berekend aan de hand van een verwachting van de diverse installatie-uren (arbeid), meterkast aanpassingen en de afstand tussen meterkast en de laadpaal. Hoe groter het perceel, des te meer graafwerk er bij komt kijken en des te meer (dure) kabels er nodig zijn.

Heb ik een laadpas nodig?
Bij steeds meer services wordt bij de installatie van een laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Het kan ook prima zonder, maar kan het een hoop werk en administratie schelen. De kosten van deze laadpaal abonnementen zijn circa €5,50 p/maand.

 • Altijd inzicht in het verbruik van jouw laadstation.
 • Automatische verrekening werkgever.
 • Eventueel kun je andere EV-bezitter bij jou laten laden.
 • 24/7 helpdesk support.

Laadpaal voor thuis kopen?

Vind goede deskundigen in de regio.

Hoeveel voordeel behaal ik met een elektrische auto?

Elektrisch rijden is behalve goed voor het milieu ook goed voor de portemonnee. De elektrische auto en het thuislaadpunt plus installatie hebben een korte terugverdientijd. Onderstaand kun je aan de slag met een rekenvoorbeeld. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1051 kilometer op maandbasis. Hiermee checken we welke besparing er mogelijk is. In onze berekening hanteren we de actuele prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Peins):

 • Benzine rijden 2024: €0,120/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,044/km
SoortTarieven p/kmP/maandP/jaar
Benzine€0,120€126,12€1513,44
Elektrisch€0,044€46,24€554,93
Besparing€0,076€79,88€958,51
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Waadhoeke

Rijd je elektrisch, maar ontbreekt het je aan de ruimte voor een eigen laadplek? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt Op dat moment kan jij zo’n openbaar oplaadpunt in Peins aanvragen bij de gemeente. Er zijn verschillende eisen en criteria van toepassing:

 • Op jouw eigen oprit is er geen ruimte voor een laadpunt.
 • Je kunt nog niet terecht bij een openbaar laadstation in de omgeving.
 • Je bezit een elektrische of hybride auto met een minimale actieradius.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden wordt jouw verzoek meegenomen. De gemeente neemt een besluit over of en op welke locatie de laadzuil geplaatst wordt. Ze onderzoeken variabelen als toegankelijkheid en veiligheid. Elke bewoner kan hier gebruik van maken. Uitgebreide informatie is ook te lezen op www.waadhoeke.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Het merendeel van de gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Op deze website kan je heel eenvoudig een openbare laadpaal aanvragen. Op deze website lees je ook meer over Voordelige laadpas.

Lijst met openbare laadpunten (mei 2024)

Laadstations in Peins zijn aanwezig. Iedereen mag daar in principe gebruik van maken. De onkosten liggen daar wel hoger. De onkosten wisselen tussen de €0,295 – €0,605 p/kWh. Om te laden moet je een laadpas abonnement hebben. In het onderstaande kaartje zie je alle openbare laadstations in Peins. Vind ook oplaadplekken en installatiebedrijven in Ried, Boer, Dongjum, Herbaijum en Achlum.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden peins-8812

Laadpunten bij het bedrijf plaatsen

Een laadpaal naast kantoor is een prettige service voor je personeel en relaties. Gaat het om een gebouw met 10 parkeervakken of meer? Overeenkomstig de nieuwste wetgeving moet minimaal 10% een laadpunt hebben. Zakelijke laadpalen kennen daarnaast ook financiële pluspunten waaronder verschillende subsidieregelingen. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): De mogelijkheid voor het aftrekken van kleine investeringen, zeer interessanten voor de beginnende ondernemers.
 • Verder kunnen bedrijven verdienen door het laadpunt openbaar te maken en derden te laten betalen voor het gebruik.


Alles wat je moet weten over thuis elektrisch laden

Welke tarieven worden gerekend voor een laadstation aan huis?
Een privé laadpaal aan huis inclusief installatie varieert qua prijs tussen de €775 – €2500. De totale investering komt tot stand door het model laadzuil (wel/geen slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), de afstand tussen meterkast en laadstation en eventuele aanpassingen in de meterkast zoals het plaatsen van een aardlekautomaat of nieuwe groep.

Welke prijzen gelden er voor het thuis opladen van de EV?
Een elektrische auto thuis opladen is de voordeligste manier. Je ontvangt een factuur met het verbruik X de kilowattuurprijs van jouw vaste energieleverancier zoals Eneco, Essent, Budget energie, Energiedirect, NLE en Vandebron, PowerPeers, Oxxio, Vattenfall. Dit is nu ongeveer €0,245 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden liggen tegenwoordig rond de €4,15 per 100 kilometer. Goed om te weten: een benzine aangedreven auto kost om en nabij de €10,05 p/100 km. In combinatie met zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. Een EV anno 2024 vergt 10 – 16 zonnepanelen om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Friesland.

Hoe werkt de installatie?
De vakman zal indien nodig eerst wat groepen plaatsen in jouw meterkast. Op die manier kunnen alle apparaten in de woning veilig werken. Via dit stroompunt wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. Samen wordt besloten wat de meest efficiënte route is om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. De laadpaal installateur in Peins bevestigt het laadstation aan de muur of bevestigt ‘m op een losse paal.

Welke aanpassingen in mijn meterkast zijn nodig?
Onderaan de streep is elke meterkast geschikt te maken om een elektrische auto op te laden. Wel kunnen bepaalde aanpassingen nodig zijn. Hierbij is van belang of de woning de 1-fase of 3-fase-aansluiting voorgeïnstalleerd heeft. De vroegere modellen kon men nog opladen op 220V (1-fase). De nieuwste auto’s worden opgeladen met een 3-fasen laadpaal. Dit komt neer op krachtstroom. Hierdoor wordt het snelladen mogelijk gemaakt. Een laadpunt installatiebedrijf in Peins zal je ondersteunen bij deze werkzaamheden. De onkosten van deze installatieservice liggen rond de €1000. Let op: stroomkosten voor vastrecht stijgen dan wel.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Stekkers (van laadkabels) zijn verkrijgbaar in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 is vooral te zien bij Amerikaanse en Japanse automerken. Model 2 is vooral te zien bij de merken die binnen de EU worden gemaakt. Veruit de meest populaire elektrische auto’s in Peins kan je laden met zo’n type 2 stekker. Ook de openbare laadpunten in ons land hebben ook standaard type 2 aansluitingen.

Is er voor een laadstation aan huis subsidie beschikbaar?
Er zijn geen landelijke subsidies voor een eigen thuislaadpunt. Elke regio heeft een eigen beleid. De gemeente Waadhoeke verschaft op dit moment geen financiële regelingen voor een particuliere laadpaal. Eventueel kun je wel proberen om een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Je kunt aanvragen of deze laadpaal in de buurt van jouw woning geplaatst mag worden. Voor meer informatie zie www.waadhoeke.nl.

Plaats een reactie