Laadpaal Midsland

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de toekomst. Daarbij komt ook dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. Het is dan mogelijk om te gaan voor een handige laadpaal in Midsland aan huis. D.m.v. een laadstation op eigen terrein weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw Aiways U5 & Audi e-tron S 55 quattro. Je kunt altijd direct je auto aan de lader zetten en je hebt het snel terugverdiend. Op deze website lees je handige informatie over betrouwbare type laadpalen, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en kun je direct een offerte aanvragen bij installateurs uit jouw gemeente.

 • Met een particuliere elektrische laadpaal worden je kilometers nog goedkoper.
 • Altijd een vrije plek, nooit meer wachten.
 • Iedere morgen wegrijden met een opgeladen accu, altijd 100% actieradius.
 • Gratis rijden door je wagen op te laden met eigen zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis laat je al plaatsen vanaf €915.
 • Een laadstation op eigen grond heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Midsland

Elektrisch rijden is de toekomst. Het laden van een elektrisch voertuig zoals bijvoorbeeld de Volkswagen ID.3 Pure gaat steeds eenvoudiger. Een particuliere eigen goedkope laadpaal Midsland kopen is iets wat je zeker moet overwegen. Het is ontzettend handig in gebruik en je hebt dan elk moment van de dag een 100% actieradius. Bovendien is het een stuk goedkoper dan een laadstation in de omgeving. De kosten bestaan uit: de aanschaf en installatie van de paal en de tarieven voor de elektriciteit (deze stroom kan je natuurlijk zelf opwekken middels zonnepanelen). Alles wat je nodig hebt is een eigen oprit/parkeerplaats. Welke laadpaal is nu handig voor mij EV en woning? Verderop check je handige tips en adviezen omtrent laadpaal laten installeren in Midsland. Zie ook aanvullende informatie over Beste laadpassen.

Vaste laadpaal of wallbox
Een laadstation Midsland kan op verschillende manieren worden gemonteerd. Je kunt het laten plaatsen als wandbox aan de muur of op een paal. Dat is ook het enige verschil, de rest werkt hetzelfde. Bekijk kritisch hoeveel afstand er zit tussen de laadplek en jouw parkeerplaats zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1-fase of 3-fasen apparaat
Het 1-fase laadstation kan laden met de standaardaansluiting van 230V. Hiermee heb je een minimaal vermogen van 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW. Elke meterkast beschikt over zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). Een 3-fase laadzuil onderscheidt zich doordat deze gebruik maakt van krachtstroom (400 v). Je zit dan op maximaal 11 kW laadvermogen. De 3-fase variant kan dus wel 3 keer zo snel jouw accu opladen. Is je meterkast nog niet geschikt voor een 3-fase aansluiting? Je kunt eenvoudig jouw meterkast uitbreiden door een elektricien in Midsland. Vervolgens doe je een aanvraag bij de netbeheerder om de capaciteit te vergroten.

Een oplaadstation aan huis

De goedkoopste oplossing en nooit meer in de rij bij een laadstation

Laadkabel: vast of los
Er zijn eigenlijk 2 mogelijkheden: een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een kabel die afneembaar is. Het grote voordeel van de vaste variant is dat je niet steeds de kabel uit jouw auto hoeft te halen. Wat hierbij ook handig is is dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, bij EV-box tot wel 8 meter. Waar je op moet letten is dat de kabel een minder lange levensduur heeft omdat deze onderhevig is aan weersomstandigheden(uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Een ander minpunt is dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Ten derde is het goed om je te bedenken dat elke EV weer net een andere stekker nodig heeft.

Het grote voordeel van een losse kabel (of een socket) is de vrijheid in het opladen. Opladen kan altijd en overal met de laadstekker die je overal gebruikt en die je altijd mee hebt. Ook is het een strakker geheel en blijft de kabel langer goed. Een negatief aspect is dat er een extra handeling vereist is als jij de EV even snel wil bijladen. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, om daarna het geheel te connecten. Een paal met een losse laadkabel wordt door de meeste EV-gebruikers aanbevolen. Koop je een nieuwe elektrische auto? In dat geval kan je gewoon jouw huidige paal blijven gebruiken. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Midsland.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
Er bestaan twee types: een enkel of een dubbel laadstation. Het enige verschil zit hem in het aantal EV’s dat op hetzelfde moment kunnen worden geladen. Een enkele paal biedt voldoende elektriciteit voor 1 EV, een dubbel uitgevoerd systeem is geschikt voor 2 EV’s. Nuttig als je een huishouden hebt met meerdere elektrische auto’s maar ook voor bedrijven en kantoren.

Smart toepassingen
De huidige oplossingen hebben milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. In het volgende hoofdstuk check jij extra uitleg over slimme laadpunten en de verschillende opties.

 • Dynamic Load Balancing: handige functie die overbelasting voorkomt.
 • Peak shaving: helpt overmatig verbruik tijdens piekuren voorkomen.
 • Gezichtsherkenning: zo kan je hands-free jouw laadpaal ontgrendelen.
 • Gebarenherkenning: met gebarenherkenning bedien je jouw laadpaal via simpele handgebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: ideaal als het stroomverbruik niet geregistreerd hoeft te worden.
 • Abonnementen & Laadpas: Altijd maximaal inzicht in alle laadsessies.

Laadpaal installateur Midsland vergelijken

De kosten van laadpalen lopen zeer uiteen. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis ligt tussen de €650 tot €3075. De prijs wordt bepaald door de laadcapaciteit van het station. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller de batterij van een EV kan worden volgeladen. Verder heb je de keuze uit slimme wallboxen en palen met toffe snufjes als gebarenherkenning die duurder zijn. In het schema hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Midsland.

Type laadstationLaadvermogenLaadtijdPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW10,5 uur€535- €620
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 6 uur€550- €635
3-fase laadpaal11 kW4- 5 uur€655- €785
3-fase laadpaal22 kW1,5 – 2 uur€875- €1015
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Bekende merken

 1. EVBox:Weer- en schokbestendig.
 2. Wallbox (wandlader): Hightech vermogen met een compacte omvang.
 3. NewMotion: 24/7 ondersteuning van het serviceteam.
 4. Alfen: Betrouwbare laadpalen van Nederlandse bodem.
 5. Mennekes: Altijd inzicht in je laadgegevens via de App.
 6. EVhub: No-nonsense laadoplossingen voor een scherpe prijs.
 7. Webasto: Live-model met slimme Dynamic Load Balancing.
 8. Ecotap: Stevige laadpalen met 2 mm staal ter versteviging.
 9. Blue Current: Simpel en gemakkelijk bedienen.
 10. Chargepoint: Geschikt voor Plug & Play, direct laden.
 11. Myenergi / Zappi: Dankzij Loadbalancing blijven apparaten in huis altijd functioneren.
 12. Tesla Wall Connector: Model X, Model S en Model 3 laden met verschillende stroomsterkten.
 13. NRGkick: Tot 3-fasen opladen, overal waar je wilt.
 14. Overweeg ook: ABB, Eaton, Enovates, Etrel, Etrel, Keba, Schneider Electric , Hypercharger & Tritium, Xcharge, Circontrol, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2024
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Midsland komen uit tussen de €410 en €2125. Dit is afhankelijk van of jouw meterkast al geschikt is voor een (3-fase) laadstation en de totale afstand qua kabels en graafwerk. Hoe groter het perceel, hoe meer graafwerk/boorwerk er bij komt en des te meer (dure) kabels er nodig zijn.

Laadpas
Bij sommige aanbieders wordt bij plaatsing van een laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Je kunt natuurlijk zonder, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De kosten van zo’n laadpaal abonnement liggen rond de €4,75 per maand.

 • Inzicht in laadsessies en laadgedrag.
 • Automatische verrekening werkgever.
 • Tarief instellen voor externe gebruikers.
 • 24/7 helpdesk support.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Bekijk betrouwbare installateurs uit jouw streek.

Gemiddelde besparing elektrisch rijden

Auto rijden is duur, met elektrisch rijden kan je flink besparen. De investering in een elektrische auto en het thuislaadpunt plus installatie heb je al gauw terugverdiend, daarna begint de winst. Onderstaand vind je een rekenvoorbeeld. Een Nederlander rijdt zo’n 1081 kilometer (maandelijks). Met dit getal verwachten we wat de mogelijke besparing zal zijn. In onze calculatie gebruiken we de volgende prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Midsland):

 • Benzine rijden 2024: €0,105/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,041/km
TypePrijzen p/kmPer maandP/jaar
Benzine€0,105€113,51€1362,06
Elektrisch€0,041€44,32€531,85
Besparing€0,064€69,18€830,21
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in april 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Terschelling

Heb je een EV, echter beschikt je niet over een eigen oprit? En is er in jouw directe omgeving nog een openbaar laadpunt? In die situaties mag je zo’n openbaar oplaadpunt in Midsland aanvragen bij de gemeente. Er kunnen per gemeente wel additionele voorwaarden gelden:

 • Je beschikt zelf niet over voldoende vrije ruimte voor een laadpunt.
 • Op dit moment is er nog geen openbaar laadstation in de straat.
 • De persoon die het indient moet eigenaar zijn van een EV/hybride auto met een minimale elektrische actieradius.

Wanneer je voldoet aan de gestelde eisen neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente heeft altijd de beslissingsbevoegdheid als het gaat om of en in welke straat de laadzuil aangesloten wordt. Ze onderzoeken factoren als vindbaarheid en geschatte drukte. Elke inwoner mag het gebruiken. Alle info vind je op www.terschelling.nl. Daar kom je er ook achter of de gemeente subsidies verstrekt. Het merendeel van de gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Daar kan je zonder gedoe een openbare laadpaal aanvragen. Of check aanvullende informatie over Goedkoopste laadpaal.

Lijst met openbare laadpunten (april 2024)

Laadstations in Midsland zien we steeds meer. Iedereen met een laadpas kan daar gebruik van maken. Vergeleken met thuis laden is het vrij kostbaar. De kosten wisselen tussen de €0,300 tot wel €0,595 p/kWh. Om te laden moet je een laadpas abonnement hebben. In het volgende schema treft je de openbare laadstations in Midsland. Bekijk ook oplaadplekken en installateurs in Kinnum, Baaiduinen, Kaard, Hee en West-Terschelling.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden midsland-8891

Laadpunten bij het bedrijf plaatsen

Een laadpaal bij je werk is relevant voor werknemers en klanten. Bekijk je de mogelijkheden voor een pand met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Op basis van de huidige wetgeving moet je rekening houden dat 10% van de plekken geschikt is voor EV’s. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook nog eens het overwegen waard. Als ondernemer kun je profiteren van een aantal subsidieregelingen. Dit maakt het mogelijk om als ondernemer tot 75% van de investeringskosten af te schrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Speciale regeling voor groene investeringen vanaf €2.500 (tot 36% aftrekbaar).
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 75% aftrekbaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Tevens kan je extra geld verdienen door het laadpunt openbaar te maken en derden te laten betalen voor het gebruik.


Lees de veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. thuis elektrisch laden

Wat kost zo’n eigen laadstation aan huis?
Een laadpaal bij de woning incl. de benodigde installatie zit zo tussen de €950 en €2375. De prijsindicatie hangt af van het soort systeem (eventuele slimme functies), het maximale laadvermogen, de afstand tussen meterkast en laadstation en of er nog iets in de meterkast moet gebeuren zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Welke prijzen gelden er voor het thuis opladen van de EV?
De tarieven voor het thuis opladen van een elektrische auto zijn goedkoop. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan je eigen energieleverancier zoals NLE, Eneco, Essent, Engie, Budget energie en PowerPeers, Oxxio, Pure energie, Vandebron. Over het algemeen niet meer dan €0,250 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden zijn omgerekend dus +/- €3,55 per 100 kilometer. Goed om te weten: een gemiddelde benzineauto kost circa €10,00 p/100 km. Als je direct ook kiest voor zonnepanelen kan je jouw EV na verloop van tijd echt gratis laden. Een EV anno 2024 heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om per jaar op eigen zonne-energie in alle kilometers te kunnen voorzien in de provincie Friesland.

Hoe werkt de installatie?
De expert legt een nieuwe stroomgroep aan in jouw meterkast. Zo zal het stroomnet in huis niet overbelast raken. Via de meterkast legt men de benodigde kabels aan richting de installatie plek. Samen met de installateur overleg je wat een goede plek is om de werkzaamheden binnen de perken te houden. De gecertificeerde laadpaal installateur in Midsland plaatst het oplaadpunt tegen de muur of installeert het op een paal.

Moet er iets gebeuren in mijn meterkast?
Uiteindelijk is iedere meterkast geschikt voor het laden van een elektrische auto. Bij oudere woningen moet er vaak wel wat omgezet worden. Belangrijk is of de meterkast de 1-fase of 3-fase-aansluiting voorgeïnstalleerd heeft. De eerste EV’s kon men nog opladen op 220V (1-fase). Nieuwere elektrische auto’s worden opgeladen met een 3-fasen laadpaal. Dit noemen we ook wel krachtstroom. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Midsland zal je ondersteunen bij deze werkzaamheden. De tarieven hiervan zijn zo’n €900. Let op: het vastrecht van je energieleverancier kan hierdoor omhoog gaan.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Laadkabel stekkers heb je in 2 varianten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 is vooral te zien bij Japanse en Amerikaanse merken. Model 2 stekkers worden met name gebruikt door de merken die binnen de EU worden gemaakt. Veel gangbare elektrische auto’s in Midsland hebben zo’n type 2 aansluiting. Ook de openbare laadpunten in ons land hebben ook standaard type 2 aansluitingen.

Kan ik subsidie krijgen voor een laadpaal bij mij thuis?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op je oprit. Elke regio vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Terschelling verschaft op dit ogenblik geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Het alternatief is om een verzoek in te dienen voor een openbaar laadpunt. Je kunt hierbij verzoeken of de paal in de buurt van jouw huis geplaatst mag worden. Een verzoek indienen kan op www.terschelling.nl.

Plaats een reactie