Laadpaal Kinnum

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Dat heeft als gevolg dat de aanwezige openbare oplaadpunten steeds meer in trek zijn. Het is dan mogelijk om te gaan voor een eigen laadpaal in Kinnum aan huis. D.m.v. een laadstation op eigen terrein hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw Volkswagen ID.3 Pure of Audi e-tron Sportback 50 quattro. Altijd verzekerd van een laadpaal op jouw eigen oprit en het is veel voordeliger. Op EVPlan.nl lees je praktische informatie over populaire soorten laadpalen, geven we een duidelijk stappenplan en kom je in contact met leveranciers en installateurs uit jouw gemeente.

 • Met behulp van jouw eigen elektrische laadpaal zul je extra besparen op de kilometerprijs.
 • Opladen wanneer jij dat wil, geen wachtrij meer.
 • Elke dag opnieuw een volle accu, altijd 100% actieradius.
 • Goedkope kilometer-tarieven wanneer jij zelf thuis zonnepanelen hebt.
 • Deze slimme laadpaal aan huis kun je al aanschaffen voor €930.
 • Een privaat laadstation kan je al terugverdienen in 6 – 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Kinnum

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Het opladen van de accu van een EV zoals een Volkswagen ID.4 1st gaat steeds eenvoudiger. Een 100% eigen goedkope laadpaal Kinnum kopen is iets wat we steeds meer zien. Nooit meer in de rij bij een laadstation en je hoeft niet onzeker te zijn over een goede actieradius. Ook is het stukken betaalbaarder dan een openbaar laadstation in de wijk. Wel heb je te maken met de installatie, hardware, kabels en de kWh prijs voor de stroom (we raden aan om hiervoor ook zonnepanelen te gebruiken). Een belangrijke randvoorwaarde is dat je beschikt over een parkeerplaats/garage of oprit. Welke laadpaal is nu handig voor mijn situatie? Hieronder vind je belangrijke aspecten om over na te denken wat betreft laadpaal laten installeren in Kinnum. Zie ook onze informatie over Laadpassen vergelijken.

Montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Kinnum kun je op twee wijzen aanbrengen. Je zet ‘m vast aan de muur als wandbox of op een losse paal. Voor de laadsnelheid maakt het geen verschil. Bekijk kritisch de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1-fase of 3-fasen systeem
De 1-fase variant maakt gebruik van de standaardaansluiting van 230V. Standaard heeft ddit een vermogen van 16A. Het maximale laadvermogen is dan 3.7 kW. Elk woonadres in ons land heeft minstens (1x30a of 1x40a). Een 3-fase laadzuil is vaak nodig voor nieuwe modellen, deze maakt gebruik van 400V (krachtstroom). Dit geeft een laadvermogen van +/- 11 kW. Het 3-fase systeem kan dus wel 3 keer zo snel jouw accu opladen. Heb je nog niet de beschikking over krachtstroom? Voor een paar honderd euro kun jij dit laten aanleggen door een elektricien in Kinnum. Als laatste dien je een verzoek in bij de netbeheerder om jouw energieaansluiting aan te passen.

Jouw eigen oplaadpunt laten plaatsen

Spotgoedkoop opladen en altijd een vrije plek!

Losse of vaste kabel
Je hebt de keuze uit een laadzuil met een vaste kabel/verbinding of een losse variant. De meerwaarde van een vaste kabel is dat je ‘m sneller kunt aansluiten op jouw EV. Verder is het zo dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Een negatief aspect is dat de kabel wat sneller vies wordt omdat deze sneller nat wordt (tenzij je binnen laadt). Wat we ook vaak horen is dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Daarbij moet ook opgemerkt worden dat je per auto weer een andere stekker nodig hebt.

Het gemak van een losse kabel (of socket) is de mogelijkheid om elk type auto op te laden. Het laadproces doe je met de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Overigens ziet het er niet zo chaotisch uit en is de kwaliteit van de stekker gewaarborgd. Het grote nadeel is dat het altijd even iets langer duurt als je even kort wilt opladen. Je moet eerst de kabel uit de koffer halen, om daarna het geheel te connecten. Het station met een losse kabel is toch het meest gebruiksvriendelijk. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? In zo’n scenario hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Kinnum.

Enkele vs dubbele laadpaal
Er zijn 2 mogelijkheden: een enkele of een dubbele laadpaal. Het verschil zit hem in hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 stekkeringang heeft 1 ingang, en kan dus maar 1 auto laden, een dubbel laadpunt kan 2 auto’s tegelijk laden. Heel erg praktisch voor huishoudens met 2 EV’s en natuurlijk voor zakelijke parkeerplaatsen.

Innovatieve toepassingen
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben intuïtieve slimme laadfuncties. In het gedeelte hieronder tref jij een uiteenzetting over slimme laadpunten en de nieuwste innovaties.

 • Dynamic Load Balancing: voorkomt dat er teveel stroom wordt gebruikt op 1 moment.
 • Peak shaving: voorkom overschrijden van de maximale stroomcapaciteit van uw parkeervoorziening.
 • Gezichtsherkenning: De laadpaal kan alleen door geautoriseerde personen gebruikt worden.
 • Gebarenherkenning: met gebarenherkenning bedien je jouw laadpaal via simpele handgebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: eenvoudig laadsessies starten door uitsluitend in te pluggen.
 • Abonnementen & Laadpas: automatische verrekening laadkosten.

Laadpaal installateur Kinnum vergelijken

De kosten van laadpalen lopen zeer uiteen. De prijs van een laadstation voor thuis varieert van €775 en €3350. Het prijskaartje hangt met name af van het laadvermogen van het systeem. Hoe meer vermogen, hoe sneller de batterij van een EV kan worden volgeladen. Verder heb je de keuze uit slimme systemen met functies als gezichts- en gebarenherkenning die kostbaarder zijn. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Kinnum.

Type stationLaadvermogenOplaadtijdInvestering
1-fase laadpaal3,7 kW11 uur€505- €620
1-fase laadpaal7,4 kW6 uur€535- €605
3-fase laadpaal11 kW4- 5 uur€665- €800
3-fase laadpaal22 kW1,7 uur€875- €975
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis excl. installatie.

Bekende leveranciers

 1. EVBox:Standaard 3 jaar garantie.
 2. Wallbox (wandlader): Slimme Wifi & Bluetooth connectiviteit.
 3. NewMotion: slimme laadservices voor thuis.
 4. Alfen: Slimme functies tegen een aantrekkelijke prijs.
 5. Mennekes: Altijd inzicht in je laadgegevens via de App.
 6. EVhub: Betaalbare no-nonsense laadstations voor de particulier.
 7. Webasto: Live-model met slimme Dynamic Load Balancing.
 8. Ecotap: Gebruiksvriendelijke en uitgebreide Ecotap managementtool.
 9. Blue Current: Simpel en gemakkelijk bedienen.
 10. Chargepoint: Koppeling aan uw eigen afreken- of toegangssysteem.
 11. Myenergi / Zappi: Een volledig vrij programmeerbaar laadpaal.
 12. Tesla Wall Connector: Dé laadpaal voor jouw Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Met slimme geïntegreerde energiemeter.
 14. Alternatieve leveranciers: ABB, Eaton, Etrel, Delta, Etrel, Keba, Schneider Electric , Hypercharger & Tritium, Efacec, Xcharge, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Prijzen voor installatie 2024
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Kinnum komen uit tussen de €350 en €1950. Deze prijs komt tot stand door of er iets in de meterkast omgezet moet worden en de totale afstand qua kabels en graafwerk. Hoe langer deze afstand, hoe meer graafwerk/boorwerk er bij komt en zal ook het aantal kabelmeters toenemen.

Laadpas
Vaak wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Men hoeft dat niet af te nemen, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement liggen rond de €4,25 op maandbasis.

 • Inzicht in je laadsessies.
 • Automatisch je stroomkosten laten verrekenen.
 • Gastgebruik toestaan.
 • Automatische firmware-updates.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Achterhaal ervaren vakmannen uit jouw regio.

Jaarlijkse besparing met elektrisch rijden

Elektrisch rijden kan flink besparen op je autokosten. De elektrische auto zelf en het thuislaadpunt zelf kennen een aantrekkelijke terugverdientijd. Bijgaand kun je aan de slag met een rekenvoorbeeld. Een Nederlander rijdt zo’n 1080 km per 4 weken. Met dit aantal kilometers checken we wat de mogelijke besparing zal zijn. In onze calculatie gebruiken we de volgende prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Kinnum):

 • Benzine rijden 2024: €0,100/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,040/km
SoortTarieven p/kmPer maandP/jaar
Benzine rijden€0,100€108,00€1296,00
Elektrisch rijden€0,040€43,20€518,40
Besparing€0,060€64,80€777,60
Dit kun je besparen met elektrisch rijden in februari 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Terschelling

Heb je een EV, maar zelf aan huis geen opties voor opladen? En is er nog geen openbaar laadpunt in de buurt? Op dat moment kan jij een openbaar oplaadpunt in Kinnum aanvragen bij de gemeente. Hiervoor gelden wel een aantal voorwaarden:

 • Op jouw eigen oprit is er geen ruimte voor een laadpunt.
 • In je direct wijk zijn slechts beperkte openbare laadstations beschikbaar.
 • Je hebt een EV of hybride wagen in bezit met een minimale elektrische actieradius.

Als je aan deze voorwaarden voldoet bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente wijst uit of en in welke straat de laadzuil geactiveerd wordt. Ze onderzoeken factoren als vindbaarheid en drukte. Elke EV-eigenaar kan het gebruiken. Alle info is terug te lezen op www.terschelling.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken of je in aanmerking komt voor een subsidie. Veel Nederlandse gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Via deze website kan je in 6 stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of klik door naar Stekkers.

Kaart met openbare oplaadpunten (februari 2024)

Laadstations in Kinnum zijn op steeds meer plekken te vinden. Iedereen met een EV kan daar gebruik van maken. De onkosten liggen daar wel hoger. De onkosten liggen tussen de €0,260 tot wel €0,580 per kWh. Een laadpas abonnement is noodzakelijk. In onze maps kaart vind jij de openbare laadstations in Kinnum. Vind ook laadstations en leveranciers in Baaiduinen, Kaard, Hee, West-Terschelling en Midlum.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden kinnum-8885

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal op de parkeerplaats bij kantoor biedt veel uitkomst voor werknemers en klanten. Zoek je naar opties voor een bedrijf met 10 parkeervakken of meer? Wanneer we kijken naar de actuele regelgeving moet je rekening houden dat 10% van de plekken geschikt is voor EV’s. Zakelijke laadpalen kennen daarnaast ook financiële pluspunten waaronder verschillende subsidieregelingen. Dit maakt het mogelijk om als ondernemer tot 75% van de investeringskosten af te schrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Profiteren van een investeringsaftrek 13,5%, 27% of maar liefst 36%.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): De mogelijkheid voor het aftrekken van kleine investeringen, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Tevens kunnen bedrijven verdienen door externe gebruikers te laten betalen voor het opladen.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Welke prijzen horen er bij een laadstation aan huis installeren?
Een laadpaal bij de woning inclusief installatiewerk varieert kostentechnisch tussen de €975 en €2200. De totale investering hangt af van het model laadzuil (met of juist zonder slimme functies), de laadcapaciteit, de totale afstand tussen meterkast en de laadplek en of er nog iets in de meterkast moet gebeuren zoals een nieuwe groepenkast (of losse extra groep).

Wat kost het om mijn auto thuis op te laden?
Het is het meest voordelig om thuis je elektrische auto te laden. Je rekent de kilowattuurprijs af bij je stroomleverancier voor je woning zoals NLE, Budget energie, Essent, Energiedirect, Eneco en Oxxio, PowerPeers, Vattenfall, Vandebron. Over het algemeen niet meer dan €0,230 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden komen daarmee uit op ongeveer €3,80 p/100 km. Vergeet niet: een doorsnee benzinewagen kost ongeveer €9,55 p/100 km. Als je kiest voor zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. Een basis EV behoeft 12 – 16 zonnepanelen om jaarlijks van zonne-energie rond te kunnen rijden in de provincie Friesland.

Hoe gaat de installatie van het laadpunt?
De leverancier zal enkele aanpassingen moeten doen in je stroomkast. Zo voorkom je dat de boel overbelast raakt. Van de meterkast legt men de benodigde kabels aan richting de installatie plek. Samen met de installateur overleg je wat de meest efficiënte route is om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. Jouw laadpaal installateur in Kinnum zet het laadstation vast tegen de muur of op een stevige paal.

Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal?
Al met al is iedere meterkast geschikt voor het laden van een elektrische auto. Met name bij oudere huizen moet er wel wat gebeuren. Achterhaal of de groepenkast beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste modellen konden worden geladen op 1-fase stroom (220V). De huidige elektrische auto’s vereisen wat meer capaciteit (3-fasen laadpunt). Je komt het ook vaak tegen als krachtstroom. Hierdoor wordt het snelladen mogelijk gemaakt. Een laadpunt installatiebedrijf in Kinnum zal al dit werk voor je oplossen. De geschatte kosten van zo’n service liggen rond de €1025. Bedenk wel: een nieuwe aansluiting kan resulteren in een hoger vastrecht.

Wat voor verschil zit er tussen een type 1 en type 2 stekker?
Laadkabels / stekkers kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt doorgaans geïmplementeerd bij Amerikaanse en Japanse automerken. Model 2 zien we vooral terug bij merken uit Europa. Veel favoriete elektrische auto’s in Kinnum zijn compatibel met een type 2 stekker. Ook openbare laadpalen in Nederland beschikken over type 2 (Mennekes).

Kan ik subsidie aanvragen als ik thuis een laadpaal plaats?
Er zijn geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op je oprit. Elke regio kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Terschelling heeft momenteel geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Je kunt het wel overwegen om een laadstation op een openbare plek aanvragen. Je kunt daarbij het verzoek indienen of deze laadpaal nabij jouw woning geplaatst mag worden. Voor extra informatie en het aanvraagformulier zie www.terschelling.nl.

Plaats een reactie