Laadpaal Scheerwolde

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Dit resulteert in het feit dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. De oplossing is een eigen laadpaal in Scheerwolde aan huis. Op basis van een zelfvoorzienend laadstation hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw Audi e-tron GT of jouw Tesla Model 3 Long Range Performance. Niet langer zoeken naar een vrij laadstation en de kWh prijs is voordeliger. Op dit portaal vind je praktische informatie over diverse type laadpunten, vertellen we je waar je zoal op moet letten en vind je ervaren leveranciers en installateurs werkzaam in jouw regio.

 • Dankzij een elektrische laadpaal worden je kilometers nog goedkoper.
 • Een exclusieve paal voor je eigen wagen.
 • In de avond zet je hem aan de lader voor een volle accu, zo profiteer je iedere dag van de maximale actieradius.
 • Nog goedkoper rijden op je eigen groene stroom met zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis schaf je al aan vanaf €940.
 • Een eigen laadstation aan huis verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Scheerwolde

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Het opladen van een elektrisch voertuig zoals bijv. de Audi e-tron GT kan op verschillende manieren. Een eigen goedkope laadpaal Scheerwolde kopen is een zeer interessante optie. Het werkt snel en veilig en je hebt dan de zekerheid van een optimale actieradius. Ook is het een stuk goedkoper dan een laadpunt in de wijk. De kosten bestaan uit: de initiële aanschaf + installatie en de stroomprijzen (zonnepanelen kunnen deze tarieven verlagen). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een garage of eigen oprit. Welke laadpaal is de beste keuze voor mijn voertuig en mijn woning? Hierbij delen we belangrijke aspecten om over na te denken met betrekking tot laadpaal laten installeren in Scheerwolde. Zie ook onze informatie over Alle elektrische auto’s.

Wallbox of vrije laadpaal
Een laadstation Scheerwolde installeren kan op 2 manieren. Je kunt ‘m vastzetten aan de muur (wandbox) of hij komt op een aparte paal. Er zit verder geen verschil tussen deze opties. Denk vooraf na over de afstand tot de parkeerplaats van jouw EV (dan heb je minder kabels nodig).

1-fase of 3-fasen station
Een 1-fase laadzuil draait op de standaard 230 voltage. Hiermee heb je een minimaal vermogen van 16A. Het laadvermogen is dan max. 3.7 kW. Ieder huis in Nederland heeft minstens (1x30a of 1x40a). De 3-fase variant maakt gebruik van krachtstroom (400V). Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen. De 3-fase variant kan dus wel 3 keer zo snel jouw accu opladen. Heb je nog niet de beschikking over krachtstroom? Je kunt tegen geringe kosten de benodigde werkzaamheden laten uitvoeren door een elektricien in Scheerwolde. Vergeet ook niet om deze aanpassing aan te vragen bij de netbeheerder.

Een eigen oplaadpunt op de oprit?

Goedkoop en snel laden en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Losse of vaste laadkabel
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een vaste kabel of een losse stekker. Het belangrijkste voordeel van de vaste variant is dat je ‘m heel snel kunt aansluiten op jouw auto. Verder is het zo dat je ze in meerdere formaten en lengtes kunt kopen, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Het minpunt is dat de kabel een minder lange levensduur heeft door de (soms) slechte weersomstandigheden (behalve als je de luxe hebt dat je binnen kan laden). Waar je ook rekening mee moet houden is dat het een rommelig geheel wordt. Bovendien noemen we nog even dat elke EV weer net een andere stekker nodig heeft.

Het gemak van een losse kabel (net als socket) is de vrijheid in het opladen. Je pakt namelijk de stekker die je in de auto hebt liggen. Daarbij ziet het er niet zo chaotisch uit en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Een negatief aspect is dat het altijd even iets langer duurt als jij de EV even snel wil bijladen. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, om daarna het geheel te connecten. De oplossing met een losse kabel is toch het meest gebruiksvriendelijk. Ga je een ander elektrische auto rijden? Dan zijn er geen aanpassingen nodig. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Scheerwolde.

Enkel of dubbel laadpaal: wat zijn de verschillen
Er bestaan twee types: een enkelvoudig of dubbel laadstation. Het verschil heeft te maken met het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een enkelvoudige paal is geschikt om 1 voertuig op te laden, met een dubbel laadsysteem kun je 2 EV’s op het station aansluiten. Erg handig als je een huishouden hebt met meerdere elektrische auto’s of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Innovatieve toepassingen
De huidige oplossingen hebben steeds vaker slimme laadfuncties. Bijgaand check jij meer info en krijg je inzicht in slimme laadpunten en de praktische functies voor thuis.

 • Dynamic Load Balancing: voorkom stroomuitval als je je auto oplaadt.
 • Peak shaving: zorgt dat de maximale stroomcapaciteit van de parkeervoorziening niet wordt overschreden.
 • Gezichtsherkenning: een veilige functie waardoor alleen jij de paal kan bedienen.
 • Gebarenherkenning: gebruik handgebaren om een laadsessie te openen (zonder pasjes).
 • AutoStart / Plug&Charge: bij een laadstation met autostart heb je geen pasje, tag of sleutel nodig. Plug & play!
 • Abonnementen & Laadpas: altijd een goed overzicht van al je oplaadmomenten.

Laadpaal installateur Scheerwolde vergelijken

De tarieven van laadpalen zijn heel divers. De kostprijs van een laadstation voor thuis schommelt tussen de €875 t/m €3275. Een groot deel van onkosten kunnen we toeschrijven aan de laadcapaciteit van het station. Hoe meer vermogen het station heeft, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. Bovendien zijn er allerlei slimme opladers met toffe mogelijkheden als Peak Shaving die duurder zijn. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Scheerwolde.

Laadstation typeVermogenOplaadtijdOnkosten
1-fase laadpaal3,7 kW11 uur€530- €610
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 7 uur€510- €615
3-fase laadpaal11 kW3 – 5 uur€650- €775
3-fase laadpaal22 kW2 uur€840- €1045
Tabel met gemiddelde kosten laadpaal aan huis (zonder installatie).

Top producten

 1. EVBox:Geschikt voor elke elektrische auto.
 2. Wallbox (wandlader): Met handige App met uitgebreide statistieken.
 3. NewMotion: profiteer van volledig inzicht in laadkosten via een online portal.
 4. Alfen: Ontworpen om laadsnelheden te maximaliseren en het energiegebruik te optimaliseren.
 5. Mennekes: Slim kabelbeheer voor vaste kabels.
 6. EVhub: Voor elke EV met een type 1 of type 2 stekker.
 7. Webasto: Betaalbare en krachtige laders voor thuisgebruik.
 8. Ecotap: Uniek ‘less is more’ design.
 9. Blue Current: Simpel en gemakkelijk bedienen.
 10. Chargepoint: Opladen en terugleveren van energie via smartgridkoppeling.
 11. Myenergi / Zappi: Geschikt voor 1-fase, 2-fase en 3-fase voertuigen.
 12. Tesla Wall Connector: Dé laadpaal voor jouw Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Met App voor inzicht in stroomverbruik en laadkosten.
 14. Andere mogelijkheden: ABB, Delta, Etrel, Enovates, Etrel, Keba, Schneider Electric , Hypercharger & Tritium, Xcharge, Efacec, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2022
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Scheerwolde variëren van €420 & €2100. Dit wordt berekend aan de hand van of er iets in de meterkast omgezet moet worden en de afstand tussen de meterkast en de locatie waar het laadstation komt. Des te groter deze afstand is, hoe meer er uitgegraven moet worden en hoe meer prijzige kabels aangelegd moeten worden.

Abonnementskosten laadpas
Doorgaans wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Je hoeft dit niet te nemen, echter zijn de pluspunten behoorlijk interessant. De kosten van een laadpaal abonnement bedragen zo’n €3,50 op maandbasis.

 • Realtime inzicht in laadsessies en geschiedenis.
 • Automatische verrekening werkgever.
 • Tarief instellen voor externe gebruikers.
 • Helpdesk 24/7 bereikbaar + software updates.

Laadpaal thuis laten plaatsen?

Vind populaire verkooppunten uit jouw gemeente.

Wat zijn de besparingen bij elektrisch rijden?

Elektrisch rijden is financieel erg interessant. De investering in een elektrische auto en het thuislaadpunt zelf heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. Bijgaand hebben wij een rekenvoorbeeld. Een gemiddelde Nederlander rijdt per jaar zo’n 1133 km op maandbasis. Met dit gemiddelde als uitgangspunt verwachten we wat de mogelijke besparing zal zijn. In onze berekening gebruiken we de volgende prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Scheerwolde):

 • Benzine rijden 2022: €0,120/km
 • Elektrisch rijden 2022: €0,044/km
SoortTarieven p/kmPer maandPer jaar
Benzine€0,120€135,96€1631,52
Elektrisch€0,044€49,85€598,22
Besparing€0,076€86,11€1033,30
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in augustus 2022.

Laadpaal aanvragen gemeente Steenwijkerland

Een elektrische auto gekocht, maar is er onvoldoende ruimte voor een eigen laadstation? En is er in jouw directe omgeving nog een openbaar laadpunt? In die situaties mag je een openbaar oplaadpunt in Scheerwolde aanvragen bij de gemeente. Let wel even op de voorwaarden en eisen:

 • Je beschikt zelf niet over voldoende vrije ruimte voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation in jouw directe omgeving.
 • De aanvrager moet in het bezit zijn van een EV of hybride auto met een noemenswaardige actieradius.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden neemt de gemeente de aanvraag in acht. De gemeente wijst uit of en waar de laadzuil werkzaam zal worden. Daarbij bekijkt de gemeente factoren als toegankelijkheid en of het technisch kan. Iedere woningbezitter mag gebruik maken van het oplaadpunt. Alle details vind je op www.steenwijkerland.nl. Hier kan je ook lezen of er eventueel subsidie beschikbaar is. Meer en meer gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Via deze omgeving kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Of bezoek onze pagina over Beste elektrische auto.

Openbare oplaadpunten in de omgeving (augustus 2022)

Laadstations in Scheerwolde zijn goed vertegenwoordigd. Iedere EV-bezitter kan terecht bij deze punten. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De prijzen wisselen tussen de €0,290 – €0,575 p/kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In het Google Maps overzicht bekijk je de openbare laadstations in Scheerwolde. Vind ook laadmogelijkheden en verkooppunten in Wetering, Nederland, IJsselham, Blokzijl en Giethoorn.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden scheerwolde-8371

Mogelijkheden voor zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij het bedrijfspand biedt veel uitkomst voor je eigen werknemers, maar ook voor zakelijke relaties. Gaat het om een parkeerterrein met 10 parkeervakken of meer? Volgens de nieuwe regels vanuit het Europees Parlement moet 1 op de 10 parkeerplaatsen geschikt zijn om een EV te laden. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij een aantal subsidiemogelijkheden. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringsaftrek die kan oplopen tot 36 procent van het investeringsbedrag.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Daarnaast kunnen bedrijven verdienen door een tarief in te stellen voor derden voor het gebruik van de palen.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Een laadstation aan huis laten installeren, wat kost het?
Een laadpaal voor thuis incl. de benodigde installatie varieert kostentechnisch tussen de €1075 en €2225. De totaalprijs komt tot stand door het model laadzuil (met of juist zonder slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), de afstand tussen meterkast en locatie van de laadbox en of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn of dat er nog wat moet gebeuren zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Wat kost het om mijn auto thuis op te laden?
Het is het goedkoopste om thuis je elektrische auto op te laden. Je ontvangt een factuur met het verbruik X de kilowattuurprijs van je stroomleverancier voor je woning zoals Energiedirect, Budget energie, Eneco, Essent, Engie en Oxxio, Vandebron, Pure energie, PowerPeers. Dit is nu ongeveer €0,215 per kWh. De onkosten van elektrisch autorijden liggen tegenwoordig rond de €4,30 per 100 kilometer. Om een indicatie te geven: een benzine aangedreven auto kost ongeveer €9,90 per 100 kilometer. Wanneer je het combineert met zonnepanelen kan je uiteindelijk zelfs gratis laden. Een basis EV heeft tussen de 8 en 14 zonnepanelen nodig om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Overijssel.

Hoe gaat de installatie van het laadpunt?
De leverancier kan indien noodzakelijk een stroomgroep aanleggen in de stroomkast in de woning. Zo voorkom je dat de boel overbelast raakt. Vanuit dit stroompunt wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. In overleg met de expert wordt besloten waar het station moet komen om het graafwerk te beperken. Jouw laadpaal installateur in Scheerwolde plaatst het als wallbox aan de muur of op een speciale paal.

Moet er iets gebeuren in mijn meterkast?
Doorgaans is elke stroomkast geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Wel kunnen bepaalde aanpassingen nodig zijn. Hierbij is van belang of de woning met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De oude modellen EV’s konden worden geladen op 1-fase stroom (220V). Moderne types hebben meer vermogen nodig (3-fasen laadpaal). Je komt het ook vaak tegen als krachtstroom. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Scheerwolde kan dit allemaal regelen. De tarieven hiervan liggen rond de €1125. Let op: het jaarlijkse vastrecht kan ook omhoog gaan.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Stekkers van laadkabels heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 worden geproduceerd door Japanse merken en auto’s uit de VS. Model 2 stekkers worden met name gebruikt door Europese leveranciers en fabrikanten. Veruit de meest bekende elektrische auto’s in Scheerwolde beschikken over een type 2 aansluiting. Ook vrijwel alle openbare laadpunten kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Heb ik recht op subsidie bij een laadpaal thuis?
Op dit moment zijn er geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Elke provincie vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Steenwijkerland heeft op dit ogenblik geen subsidies of korting op een particuliere laadpaal. Je kunt er wel over nadenken om een laadstation op een openbare plek aanvragen. Je kunt daarbij het verzoek indienen of de paal niet al te ver van jouw woning kan komen te staan. Bekijk ook www.steenwijkerland.nl.

Plaats een reactie