Laadpaal IJsselham

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Daarbij komt ook dat steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. Het is dan mogelijk om te gaan voor een slimme laadpaal in IJsselham aan huis. Door gebruik te maken van een particulier laadstation ben je altijd verzekerd van een volle accu van jouw Audi Q4 Sportback e-tron of Renault Twingo Electric. Altijd verzekerd van een laadpaal op jouw eigen oprit en de kWh prijs is voordeliger. Op EVPlan.nl ontdek je handige informatie over diverse laadstations, geven we een duidelijk stappenplan en vind je de beste installateurs uit jouw gemeente.

 • Door te investeren in een eigen elektrische laadpaal zul je extra besparen op de kilometerprijs.
 • Een exclusieve paal voor je eigen wagen.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, altijd 100% actieradius.
 • Gratis rijden door je wagen op te laden met eigen zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis kun je al aanschaffen vanaf €910.
 • Een laadstation op eigen grond verdien je terug in 5 – 10 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen IJsselham

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Jouw elektrische auto opladen zoals een Audi e-tron GT kan op diverse manieren. Een particuliere eigen goedkope laadpaal IJsselham kopen is een zeer interessante optie. Hij is altijd beschikbaar en je hebt dan de zekerheid van een perfect opgeladen accu. Daarbij is het een stuk voordeliger dan bij een laadpunt in de wijk. Je hebt te maken met de volgende kosten: de prijs van de wallbox, de aansluitkosten en de stroom / verbruikskosten (we raden aan om hiervoor ook zonnepanelen te gebruiken). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een eigen oprit of garage. Welke laadpaal is geschikt voor mijn auto en mijn situatie? Hieronder check je bruikbare informatie m.b.t. laadpaal laten installeren in IJsselham. Bekijk ook meer info over Elektrische auto leasen.

Laadpaal of wallbox
Een laadstation IJsselham kan je op twee verschillende manieren plaatsen. Je zet ‘m vast aan de muur als wandbox of op een stevige paal. Voor de rest werkt het precies hetzelfde. Bekijk altijd goed hoeveel afstand er zit tussen de laadplek en jouw parkeerplaats zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1-fase aansluiting of 3-fasen aansluiting
Een 1-fase laadzuil is compatibel met de standaard 230 voltage. Standaard heeft ddit een vermogen van 16A. Dit geeft een laadvermogen van +/- 3.7 kW. Iedere woning heeft minstens (1x30a of 1x40a). De 3-fase variant gebruikt krachtstroom (400V ipv 230V). Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen per uur. Een 3-fase laadzuil kan dus opladen in veel kortere tijd (snelladen). Heb je nog niet de beschikking over krachtstroom? Je kunt eenvoudig jouw meterkast in orde laten maken door een elektricien in IJsselham. Als laatste dien je een verzoek in bij de netbeheerder om jouw energieaansluiting aan te passen.

Een eigen oplaadpunt aan huis

Spotgoedkoop opladen en niet langer zoeken naar een vrij laadstation

Vaste of losse laadkabel
Je hebt de keuze uit een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een verplaatsbare kabel. Het belangrijkste voordeel van de vastzittende kabel is dat je eenvoudig en snel de auto kunt opladen. Wat hierbij ook handig is is dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Een punt van kritiek is dat de kabel vaker gereinigd moet worden omdat deze sneller nat wordt (tenzij je binnen laadt). Een ander minpunt is dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Ten derde kan het zijn dat je niet alle EV’s kunt laden met een vaste kabel.

Waarom er gekozen moet worden voor een losse kabel (alsook voor een socket) is dat elk type EV hier op aangesloten kan worden. Je gebruikt namelijk de reguliere meegeleverde kabel. Verder ligt de kabel niet zo in het zicht en hoef jij je niet druk te maken over slijtage. Een negatief aspect is dat de drempel wat hoger wordt als je jouw EV wilt laden. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, om daarna het geheel te connecten. Het station met een losse kabel wordt aangeraden door de meeste EV-rijders. Koop je over een paar jaar een nieuw elektrisch voertuig? Dan hoef je het laadpunt niet om te bouwen. Alternatief: bekijk ook de snelladers in IJsselham.

Enkele of dubbele laadpaal
Men kan kiezen voor een enkele of een dubbele laadpaal. Het verschil zit hem in het aantal EV’s dat op hetzelfde moment kunnen worden geladen. Een enkelvoudige paal biedt voldoende elektriciteit voor 1 EV, een dubbel uitgevoerd systeem kan 2 EV’s gelijktijdig opladen. Dit is praktisch wanneer je gezin over 2 voertuigen beschikt of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Smart toepassingen
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben intuïtieve slimme laadfuncties. Bijgaand check jij een uiteenzetting over slimme laadpunten en de nieuwste innovaties.

 • Dynamic Load Balancing: automatische optimalisering en verdeling van stroom.
 • Peak shaving: voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren en onnodige kosten.
 • Gezichtsherkenning: dit zorgt ervoor dat niemand anders ongevraagd gebruik kan maken van jouw station.
 • Gebarenherkenning: Een laadsessie starten of stoppen met een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: met autostart hoef je enkel een laadkabel in te pluggen om een laadsessie te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: altijd een goed overzicht van al je oplaadmomenten.

Laadpaal installateur IJsselham vergelijken

De kosten van laadpalen laten een grote variatie zien. De adviesprijs van een laadstation voor thuis varieert van €900 tot €3075. De aanschafkosten hangen vooral af van de capaciteit en functies van het laadstation. Hoe krachtiger je systeem, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. Ook heb je de keuze uit slimme laadpunten met leuke functies als gezichts- en gebarenherkenning die duurder zijn. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal IJsselham.

Type stationVermogenLaadtijdTarief
1-fase laadpaal3,7 kW10 – 12 uur€510- €635
1-fase laadpaal7,4 kW5,4 uur€505- €620
3-fase laadpaal11 kW3,5 uur€675- €770
3-fase laadpaal22 kW1,6 uur€830- €1045
Prijzen van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Bekende leveranciers

 1. EVBox:Altijd automatische software-updates.
 2. Wallbox (wandlader): De beste manier van elektrisch opladen.
 3. NewMotion: altijd met zorgvuldige en deskundige installatie.
 4. Alfen: Ontworpen om laadsnelheden te maximaliseren en het energiegebruik te optimaliseren.
 5. Mennekes: Slim kabelbeheer voor vaste kabels.
 6. EVhub: De beste prijs/kwaliteit verhouding in de markt.
 7. Webasto: Eenvoudig in gebruik, supersnel laden.
 8. Ecotap: Robuust en vandalismebestendig design.
 9. Blue Current: Laden met alle gebruikelijke laadpassen via RFID.
 10. Chargepoint: Koppeling aan uw eigen afreken- of toegangssysteem.
 11. Myenergi / Zappi: Een volledig vrij programmeerbaar laadpaal.
 12. Tesla Wall Connector: Compatibel met de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Met slimme geïntegreerde energiemeter.
 14. Andere opties: ABB, Delta, Enovates, Etrel, Etrel, Keba, Schneider Electric , Flexicharge en Tritium, Zaptec, Xcharge, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2023
De uiteindelijke kosten van een voordelige laadpaal installeren in IJsselham variëren van €400 en +/- €1825. Dit wordt grotendeels bepaalt door een inschattingen van het installatiewerk (meterkast) en de totale afstand qua kabels en graafwerk. Des te groter deze afstand is, hoe meer boor- en graafwerk er uitgevoerd moet worden en des te meer (dure) kabels er nodig zijn.

Abonnementstarieven laadpassen
Hedendaags wordt bij plaatsing van een laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Je hoeft dit niet te nemen, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De kosten van deze laadpaal abonnementen bedragen ongeveer €6,50 p/maand.

 • Inzicht in laadsessies en laadgedrag.
 • Laadkosten automatisch gefactureerd aan werkgever.
 • Laat je gasten ook bij je thuis hun auto opladen.
 • Vaak zit er een 24/7 storing service inbegrepen bij het abonnement.

Laadpaal voor thuis kopen?

Check ervaren installatiebedrijven uit jouw omgeving.

Jaarlijkse besparing met elektrisch rijden

Elektrisch rijden kan flink besparen op je autokosten. De elektrische auto zelf en het thuislaadpunt plus installatie verdien je vrij vlot terug. Bijgaand tonen we een rekenvoorbeeld. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1130 km per maand. Op basis van dit gemiddelde verwachten we hoeveel goedkoper je uiteindelijk uit bent. Hierbij kiezen we voor de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in IJsselham):

 • Benzine rijden 2023: €0,105/km
 • Elektrisch rijden 2023: €0,041/km
TypePrijzen p/kmPer maandPer jaar
Benzine rijden€0,105€118,65€1423,80
Elektrisch€0,041€46,33€555,96
Besparing€0,064€72,32€867,84
Tabel met besparing elektrisch rijden t.o.v. benzine in november 2023.

Laadpaal aanvragen gemeente Steenwijkerland

Rijd je een elektrische auto, maar heb je thuis geen plek voor laadstations? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? In deze gevallen mag jij een openbaar oplaadpunt in IJsselham aanvragen bij de gemeente. De gemeente is hierin wel kritisch en kijkt onder andere naar:

 • Jouw woning is niet geschikt om zelf een laadpunt bij te installeren.
 • Er is nog geen openbaar laadstation in jouw directe omgeving.
 • De aanvrager moet in het bezit zijn van een EV of hybride auto met een minimale actieradius of accucapaciteit.

Mits je voldoet aan de eisen bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente heeft altijd de beslissingsbevoegdheid als het gaat om of en op welke locatie de laadzuil komt te staan. Ze checken daarvoor relevante zaken als zichtbaarheid en parkeerdruk. Elke bewoner mag hier parkeren en laden. Meer informatie is terug te lezen op www.steenwijkerland.nl. Hier lees je bovendien of je in aanmerking komt voor een subsidie. Veel Nederlandse gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Onderhoud.

Openbare laadpunten bekijken (november 2023)

Laadstations in IJsselham kan je op meer en meer plekken vinden. Elke laadpashouder kan daar gebruik van maken. De onkosten liggen daar wel hoger. De prijzen schommelen tussen de €0,230 en €0,605 p/kWh. Je moet een laadpas abonnement van bijv. Eflux of Vandebron hebben. In het volgende schema vind jij de openbare laadstations in IJsselham. Check tevens laadstations en leveranciers in Blokzijl, Giethoorn, Wapserveen, Eesveen en De Bult.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden ijsselham-8361

Mogelijkheden voor zakelijke laadpunten

Een laadpaal op de parkeerplaats bij kantoor kan worden gebruikt door je eigen werknemers, maar ook voor zakelijke relaties. Beschik je over een bedrijfspand met meer dan 10 parkeervakken? Tegenwoordig moet ten minste 10% beschikken over een laadpunt. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij een aantal subsidiemogelijkheden. Dit maakt het mogelijk om als ondernemer tot 75% van de investeringskosten af te schrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% extra van de investeringskosten in mindering brengen op het bedrijfsresultaat.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, zeer interessanten voor de beginnende ondernemers.
 • Daarbovenop kan je iets bijverdienen door externe gebruikers te laten betalen voor het opladen.


Lees de veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. thuis elektrisch laden

Welke tarieven worden gerekend voor een laadstation aan huis?
Jouw eigen laadpaal voor huis inclusief plaatsing kost +/- tussen de €975 – €2025. De kosten van het hele pakket is afhankelijk van het soort laadsysteem (wel of geen slimme functies), de laadcapaciteit, de totale afstand tussen meterkast en de laadplek en eventuele aanpassingen in de meterkast zoals het plaatsen van een aardlekautomaat of nieuwe groep.

Wat kost een auto thuis opladen?
Je elektrische auto thuis laden is financieel gunstig. Je rekent de kilowattuurprijs af bij de stroomaanbieder van je huis zoals NLE, Essent, Energiedirect, Eneco, Engie en Vattenfall, Vandebron, Oxxio, PowerPeers. Rekenen op zo’n €0,250 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden komen daarmee uit op ongeveer €3,80 p/100 km. Ter vergelijking: een benzineauto kost ongeveer €9,85 p/100 km. Als de laadpaal draait op zonnepanelen kost de gebruikte stroom na verloop van tijd helemaal niks meer. Een EV anno 2023 heeft tussen de 8 en 14 zonnepanelen nodig om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Overijssel.

Hoe gaat de installatie in z’n gang?
De leverancier legt een nieuwe stroomgroep incl. aardlekautomaat aan in het centrale stroompunt in je huis. Dit voorkomt stroomuitval in en rondom je huis. Vanuit de meterkast legt men de benodigde kabels aan richting de installatie plek. In samenspraak met de vakman bepaal je waar het station moet komen om de werkzaamheden binnen de perken te houden. Jouw laadpaal installateur in IJsselham bevestigt het laadstation aan de muur of bevestigt ‘m op een losse paal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Onderaan de streep is iedere meterkast in staat om een elektrische auto te voorzien van stroom. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Bekijk vooraf wel of je meterkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De oude modellen EV’s konden worden geladen op 1-fase stroom (220V). De nieuwste modellen vergen een zogenaamde 3-fasen aansluiting. Dit noemen we ook wel krachtstroom. Dit snelladen zal je de nodige uren besparen. Een laadpunt installatiebedrijf in IJsselham kan het allemaal juist aansluiten. De kosten daarvoor liggen rond de €1100. Let op: het kan zijn dat je hogere maandelijkse kosten betaalt door een hoger vastrecht.

Wat zijn type 1 en type 2 stekkers?
Laadkabel stekkers heb je in 2 varianten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 worden geproduceerd door Amerikaanse en Japanse modellen. Model 2 wordt doorgaans geïmplementeerd bij verschillende merken binnen de EU. Veruit de meest gangbare elektrische auto’s in IJsselham beschikken over een type 2 aansluiting. Ook vrijwel alle openbare laadpunten zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Is er een subsidie mogelijk voor een laadpaal bij mij thuis?
Nee, er is geen landelijke subsidiebeleid voor een thuislaadpunt. Iedere gemeente kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Steenwijkerland heeft op dit moment geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Je kunt er wel over nadenken om een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Je kunt specifiek verzoeken of deze laadpaal in de buurt van jouw huis kan komen te staan. Voor meer info en aanvragen zie www.steenwijkerland.nl.

Plaats een reactie