Laadpaal Polsbroek

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Daarbij komt ook dat openbare oplaadpunten meer en meer bezet raken. Je kunt dan beter kiezen voor een handige laadpaal in Polsbroek aan huis. Middels een laadstation van jezelf weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw Volvo XC40 P8 AWD Recharge & Fiat 500e Berlina 42 kWh. Je hoeft nooit meer te wachten bij openbare laadstations en het is veel voordeliger. Hier tref je praktische informatie over meerdere type laadpalen, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en vind je de beste installateurs uit jouw omgeving.

 • Door te kiezen voor een eigen elektrische laadpaal kan je heel goedkoop je eigen auto tanken.
 • Je bent niet afhankelijk van andere weggebruikers.
 • Elke dag opnieuw een volle accu, altijd 100% actieradius.
 • Nog goedkoper rijden wanneer jij zelf thuis zonnepanelen hebt.
 • Een slimme laadpaal aan huis koop je al vanaf €940.
 • Een laadstation op eigen grond heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Polsbroek

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Jouw elektrische auto opladen zoals bijvoorbeeld de Audi e-tron GT kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een 100% eigen goedkope laadpaal Polsbroek kopen is iets wat we steeds meer zien. Laden gaat dan op een laagdrempelige manier en je hoeft niet onzeker te zijn over een goed geladen accu. Eveneens is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij een openbaar laadpunt. De kosten waar je mee te maken krijgt zijn een eenmalige investering (aanschaf & plaatsing) en de kosten van jouw eigen stroom (eventueel zelf op te wekken met zonnepanelen). Een belangrijke randvoorwaarde is dat je beschikt over een eigen parkeerplaats. Welke laadpaal past bij mij EV en woning? In het gedeelte hieronder bespreken we inhoudelijke informatie en tips voor laadpaal laten installeren in Polsbroek. Bekijk ook meer info over Elektrische auto prive rijden.

Wallbox of vrije laadpaal
Een laadstation Polsbroek installeren kan op 2 manieren. Je zet ‘m vast aan de muur als wandbox of hij komt op een aparte paal. De werking is verder helemaal identiek. Achterhaal de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1-fase of 3-fasen station
Een 1-fase laadpaal kan laden met de reguliere 230V aansluiting. Het systeem werkt dan op standaard 16A. Dit geeft een laadvermogen van +/- 3.7 kW. Iedere woning heeft sowieso een 1-fase aansluiting (1x30a). Het 3-fase systeem maakt gebruik van 3x230V en heeft een vermogen van 16A of 32A. Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen per uur. Een 3-fase laadzuil kan je elektrische auto in beperkte tijd volledig laden. Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Je kunt de meterkast laten voldoen aan de eisen door een elektricien in Polsbroek. Als laatste dien je een verzoek in bij de netbeheerder om jouw energieaansluiting aan te passen.

Een oplaadstation aan huis

Goedkoop en snel laden en altijd verzekerd van een vrije plek

Vaste of losse kabel
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een vaste kabel of een verplaatsbare kabel. Het belangrijkste voordeel van de vaste variant is dat je niet steeds de kabel uit jouw auto hoeft te halen. Een bijkomend voordeel is dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Het minpunt is dat de kabel vaker gereinigd moet worden omdat er water in de kabel kan komen (of je moet de auto binnen opladen). Daarnaast kan het zijn dat het wat rommelig oogt. Daarbij noemen we nog even dat de ene auto weer net een andere kabel nodig heeft dan de andere.

Waarom er gekozen moet worden voor een losse kabel (net als socket) is dat elk type EV hier op aangesloten kan worden. Het laadproces doe je met de reguliere meegeleverde kabel. Ook is het een strakker geheel en profiteer je van een langere levensduur. Een negatief aspect is dat er een extra handeling vereist is als jij de EV even snel wil bijladen. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, pas daarna kan je ‘m aansluiten. Een laadzuil met losse kabel is toch het meest gebruiksvriendelijk. Krijg je later een andere elektrische auto met een andere aansluiting? Dan hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Polsbroek.

Enkel of dubbel laadstation
Men kan kiezen voor een enkele of een dubbele laadpaal. Het verschil heeft te maken met het aantal auto’s dat je kunt aansluiten. Een paal met 1 aansluiting heeft 1 ingang, en kan dus maar 1 auto laden, een dubbel systeem biedt de mogelijkheid om 2 auto’s van stroom te voorzien. Heel erg praktisch als je meerdere elektrische voertuigen in het gezin hebt en natuurlijk voor zakelijke parkeerplaatsen.

Slimme functies
De huidige oplossingen hebben steeds vaker slimme laadfuncties. In het volgende hoofdstuk check jij alles wat je moet weten over slimme laadpunten en wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is.

 • Dynamic Load Balancing: stemt energieverbruik af met andere apparaten in huis.
 • Peak shaving: zorgt dat de maximale stroomcapaciteit van de parkeervoorziening niet wordt overschreden.
 • Gezichtsherkenning: alleen bevoegde personen kunnen de laadpaal gebruiken.
 • Gebarenherkenning: door middel van simpele gebaren een laadsessie starten of beëindigen.
 • AutoStart / Plug&Charge: het inpluggen van de stekker is voldoende om de laadsessie op te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: altijd een goed overzicht van al je oplaadmomenten.

Laadpaal installateur Polsbroek vergelijken

De aanschafprijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De kostprijs van een laadstation voor thuis varieert van €600 – €3075. De prijs hangt vooral af van de capaciteit en functies van het laadstation. Hoe meer vermogen, des te sneller de batterij weer is opgeladen. Bovendien onderscheiden we slimme systemen met speciale opties als gebarenherkenning die een grotere investering vereisen. Hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Polsbroek.

Laadstation typeVermogenLaadtijdKosten
1-fase laadpaal3,7 kW10 – 12 uur€545- €630
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 6 uur€530- €615
3-fase laadpaal11 kW4- 5 uur€680- €790
3-fase laadpaal22 kW1,8 uur€825- €980
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Betrouwbare producten

 1. EVBox:Geschikt voor elke elektrische auto.
 2. Wallbox (wandlader): Mooi design en krachtige performance.
 3. NewMotion: ook veel opties voor zakelijke gebruikers.
 4. Alfen: Standaard energiemeter voor het verrekenen van stroom.
 5. Mennekes: Overal mobiel op de hoogte.
 6. EVhub: Gemakkelijke installatie (ook voor doe-het-zelver).
 7. Webasto: Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.
 8. Ecotap: Populaire Homebox voor thuisgebruik.
 9. Blue Current: Slimme laadstations met vaste kabel of als socket.
 10. Chargepoint: Milieuvriendelijk en volledig recyclebaar systeem.
 11. Myenergi / Zappi: Een volledig vrij programmeerbaar laadpaal.
 12. Tesla Wall Connector: Ons advies voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Compact systeem dat je overal naartoe kunt meenemen.
 14. Alternatieve leveranciers: ABB, Delta, Eaton, Etrel, Etrel, Hypercharger, Flexicharge, Schneider Electric en Tritium, Zaptec, Xcharge, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatieprijzen 2024
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Polsbroek schommelen tussen de € 300 en €2000. Dit wordt grotendeels bepaalt door of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn en de totale afstand qua kabels en graafwerk. Des te groter deze afstand is, hoe meer boor/graafwerk noodzakelijk is en des te meer kabel er aangeschaft moet worden.

Abonnementstarieven laadpassen
Steeds vaker wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Men hoeft dat niet af te nemen, echter zijn de pluspunten behoorlijk interessant. De kosten van deze laadpaal abonnementen zijn zo’n €5,25 (maandelijks).

 • Inzicht in je dagelijks gebruik.
 • Automatisch je stroomkosten laten verrekenen.
 • Eventueel kun je andere EV-bezitter bij jou laten laden.
 • Altijd actuele updates en 24/7 telefonische helpdesk.

Een goedkope laadpaal voor thuis?

Vergelijk de beste installatiebedrijven uit jouw gemeente.

Ben ik goedkoper uit met een elektrische auto?

Elektrisch rijden leidt tot een forse kostenbesparing. De elektrische auto zelf en het thuislaadpunt heb je al gauw terugverdiend, daarna begint de winst. In het onderstaande gedeelte bieden wij een rekenvoorbeeld. Een Nederlandse automobilist rijdt gemiddeld 1070 km op maandbasis. Met dit aantal kilometers berekenen we hoeveel je bespaart met elektrisch rijden. In ons voorbeeld hanteren we de actuele prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Polsbroek):

 • Benzine rijden 2024: €0,130/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,046/km
TypeTarieven p/kmP/maandP/jaar
Benzine€0,130€139,10€1669,20
Elektrisch rijden€0,046€49,22€590,64
Besparing€0,084€89,88€1078,56
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in april 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Lopik

Heb je een EV, maar zelf aan huis geen opties voor opladen? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt Je kunt dan een openbaar oplaadpunt in Polsbroek aanvragen bij de gemeente. Er kunnen per gemeente wel additionele voorwaarden gelden:

 • Je beschikt zelf niet over voldoende vrije ruimte voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation (gepland) dichtbij jouw woon- of werkadres.
 • Je hebt een EV of hybride wagen in bezit met een minimale actieradius en/of accucapaciteit.

Wanneer je voldoet aan de gestelde eisen neemt de gemeente de aanvraag in acht. De gemeente zal concluderen of en in welke omgeving de laadzuil neergezet wordt. Daarbij bekijkt de gemeente variabelen als vindbaarheid en veiligheid. Iedereen mag het gebruiken. Meer informatie is beschikbaar gesteld op www.lopik.nl. Daar lees je ook welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Meer en meer gemeenten verwijzen je door naar Openbaarladen.nl. Daar kan je zonder gedoe een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Bijtelling EV’s.

Overzicht met openbare oplaadpunten (april 2024)

Laadstations in Polsbroek zijn dagelijks beschikbaar. Elke laadpashouder kan hier laden. Het is relatief wel duur. De kosten bedragen tussen de €0,235 en €0,600 p/kWh. Het is belangrijk dat je een laadpas abonnement hebt (bijv. van New Motion of Eneco). In het onderstaande kaartje onderzoek jij de openbare laadstations in Polsbroek. Doorzoek daarnaast oplaadpunten en aanbieders in Jaarsveld, Lopikerkapel, Benschop, Giessenburg en Wijngaarden.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden polsbroek-3415

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal voor zakelijke toepassingen biedt veel uitkomst voor klanten, bezoekers en personeel. Beschik je over een kantoor of bedrijf met tenminste 10 parkeerplaatsen? Naar de nieuwste wetgeving moet 10% van de parkeervakken een laadplaats zijn. Zakelijke laadpalen kennen daarnaast ook financiële pluspunten waaronder verschillende subsidieregelingen. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Dankzij deze regeling kan je tot 36% van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Tevens kan je het laadpunt versneld terugverdienen door andere gebruikers te laten betalen voor het laden.


FAQ – Veelgestelde vragen m.b.t. thuis elektrisch laden

Welke prijzen horen er bij een laadstation aan huis installeren?
Een particulier laadpaal voor huis inclusief installatiewerk varieert qua prijs tussen de €750 – €2200. De kosten van het hele pakket hangt af van het model laadzuil (softwarematige slimme functies), de laadcapaciteit, de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en de additionele werkzaamheden in de meterkast zoals het aanleggen van een extra stroomgroep.

Wat kost het om mijn auto thuis op te laden?
De tarieven voor het thuis opladen van een elektrische auto zijn goedkoop. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij je stroomleverancier voor je woning zoals Eneco, NLE, Budget energie, Energiedirect, Essent en Vattenfall, PowerPeers, Oxxio, Vandebron. Dat is om en nabij de €0,240 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €3,55 per 100 kilometer. Belangrijk: een benzineauto kost ongeveer €10,05 per 100 kilometer. Als je direct ook kiest voor zonnepanelen kan je uiteindelijk zelfs gratis laden. De standaard EV heeft tussen de 8 en 14 zonnepanelen nodig om elk jaar op eigen zonne-energie rond te rijden in de provincie Utrecht.

Hoe gaat de installatie van het laadpunt?
De installateur treft de nodige voorbereidingen in de stroomvoorziening van je woning. Op die manier kunnen alle apparaten in de woning veilig werken. Vanuit dit stroompunt gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. In samenspraak met de vakman bepaal je wat de meest efficiënte route is om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. De gecertificeerde laadpaal installateur in Polsbroek monteert jouw laadpunt tegen de muur (wallbox) of op een paal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Over het algemeen is elke woning geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Wel kunnen bepaalde aanpassingen nodig zijn. Hierbij is van belang of de woning een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De oude modellen EV’s werden geladen op 1-fase stroom (220V). Nieuwere EV’s vereisen wat meer capaciteit (3-fasen laadpunt). Je komt het ook vaak tegen als krachtstroom. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Polsbroek kan jou hierin ontzorgen. De geschatte kosten van zo’n service zijn circa €1100. Disclaimer: een nieuwe aansluiting kan resulteren in een hoger vastrecht.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Laadkabel + stekkers heb je in 2 varianten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 is vooral te zien bij Amerikaanse en Japanse merken. Model 2 wordt gebruikt door verschillende merken binnen de EU. Veel gangbare elektrische auto’s in Polsbroek hebben zo’n type 2 aansluiting. Ook de openbare laadpunten in ons land hebben doorgaans ook een type 2 mennekes aansluiting.

Is er voor een laadstation aan huis subsidie beschikbaar?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt. Elke gemeente kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Lopik heeft op dit moment geen subsidies of korting op een particuliere laadpaal. Het alternatief is om een laadstation op een openbare plek aanvragen. Je kunt daarbij het verzoek indienen of de paal dichtbij jouw woning kan komen. Een verzoek indienen kan op www.lopik.nl.

Plaats een reactie