Laadpaal Wijngaarden

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Hierdoor zien we ook dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. Dit probleem kan je omzeilen dankzij een slimme laadpaal in Wijngaarden aan huis. Middels jouw eigen laadstation hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw BMW i4 of bijvoorbeeld de Renault Zoe ZE50 R135. Altijd een vrije plek bij de laadpaal en je hebt het snel terugverdiend. Hier vind je bruikbare informatie over meerdere soorten laadpalen, geven we een duidelijk stappenplan en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk uit de buurt.

 • Door te kiezen voor een eigen elektrische laadpaal zul je extra besparen op de kilometerprijs.
 • Je bent niet afhankelijk van het openbaar netwerk.
 • Altijd een volle accu, en dat betekent altijd een optimale actieradius.
 • Voordelige autorijden als je ook kiest voor zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis is er al voor €910.
 • Een thuis-laadstation verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Wijngaarden

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het elektrisch laden van een EV zoals de Volvo XC40 P8 AWD Recharge kan op verschillende manieren. Een eigen goedkope laadpaal Wijngaarden kopen is een uitstekend idee. Het is gemakkelijk en snel en je rijdt elke ochtend weg met een lange actieradius. Evenzeer is het stukken betaalbaarder dan een laadpunt in de wijk. Wat betreft kosten heb je te maken met de laadpaal zelf, de installatiekosten en de kosten van jouw eigen stroom (met zonnepanelen wordt het helemaal voordelig rijden). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een eigen parkeerplaats. Welke laadpaal is geschikt voor mij EV en woning? Hierbij delen we bruikbare informatie wat betreft laadpaal laten installeren in Wijngaarden. Bekijk ook meer info over Laadpaal plaatsen.

Type montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Wijngaarden kan op 2 manieren worden geplaatst. Je kunt ‘m vastzetten aan de muur (wandbox) of hij komt op een aparte paal. Voor het laadproces maakt het verder geen verschil. Bekijk kritisch de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1-fase of 3-fasen installatie
Het 1 fase systeem kan laden met een standaard 230V aansluiting. Standaard heeft ddit een vermogen van 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW per uur. Elke meterkast beschikt over sowieso een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadzuil kan maar liefst 3x 230V leveren. Het maximale laadvermogen is 11 kW. Het 3-fase systeem kan dus veel sneller een auto opladen. Heb je geen 3-fase aansluiting? Tegen een kleine meerprijs kan je de meterkast laten voldoen aan de eisen door een elektricien in Wijngaarden. Als laatste dien je een verzoek in bij de netbeheerder om jouw energieaansluiting aan te passen.

Een oplaadstation aan huis

De goedkoopste oplossing en altijd verzekerd van een vrije plek

Laadkabel: vast of los
Er kan gekozen worden uit 2 opties: een laadzuil met een vaste kabel/verbinding of een afneembare kabel. Het grote voordeel van de vaste stekker is dat er weinig handelingen nodig zijn om op te laden. Een ander voordeel is dat ze beschikbaar zijn in allerlei lengtes, vaak wel 6 – 8 meter. Waar je op moet letten is dat de levensduur van de kabel minder is door de (soms) slechte weersomstandigheden (dit gebeurt natuurlijk niet als je binnen oplaadt). Waar je ook rekening mee moet houden is dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Ten derde kan het zijn dat nieuwere modellen weer een ander type stekker gebruiken dan oudere.

Het belangrijkste pluspunt van een losse kabel (dus met alleen een socket) is de mogelijkheid om elk type auto op te laden. Het laadproces doe je met de reguliere meegeleverde kabel. Eveneens ziet het er niet zo chaotisch uit en is de kwaliteit van de stekker gewaarborgd. Het belangrijkste nadeel is dat de drempel wat hoger wordt als je even kort wilt opladen. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, om daarna het geheel te connecten. Een laadzuil met losse kabel wordt meestal aanbevolen. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? Dan zijn er geen aanpassingen nodig. Advies: rijdt ook eens langs de snelladers in Wijngaarden.

Enkel of dubbel laadpaal: wat zijn de verschillen
Jij kunt gaan voor een enkelvoudige of dubbele laadpaal. Hetgeen waar ze in verschillen is het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een paal met 1 ingang kan maximaal 1 auto tegelijk opladen, een dubbel uitgevoerd systeem kan 2 EV’s gelijktijdig opladen. Dit is praktisch als je buren de laadpaal bijvoorbeeld ook willen gebruiken maar ook voor bedrijven en kantoren.

Innovatieve toepassingen
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben steeds vaker slimme laadfuncties. Hierbij bekijk je extra details over slimme laadpunten en wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is.

 • Dynamic Load Balancing: controleert het stroomgebruik van de woning.
 • Peak shaving: voorkomt overcapaciteit kosten bij het elektrisch laden.
 • Gezichtsherkenning: De laadpaal kan alleen door geautoriseerde personen gebruikt worden.
 • Gebarenherkenning: met bepaalde bewegingen activeer je laadsessies, of stop je juist een laadsessie.
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden zonder pasje of sleutel.
 • Abonnementen & Laadpas: Altijd maximaal inzicht in alle laadsessies.

Laadpaal installateur Wijngaarden vergelijken

De tarieven van laadpalen kunnen flink uiteen lopen. De adviesprijs van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €725 tot €3375. De kosten worden tot stand door o.a. het laadvermogen van het systeem. Hoe krachtiger het vermogen, hoe sneller de batterij weer op 100% zit. Verder zijn er slimme palen met leuke opties als Dynamic Load Balancing die duurder zijn. In het schema hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Wijngaarden.

Type stationVermogenOplaadtijdPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW10 uur€525- €630
1-fase laadpaal7,4 kW5,5 uur€535- €625
3-fase laadpaal11 kW3,5 uur€685- €790
3-fase laadpaal22 kW1,7 uur€825- €1000
Prijzen van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Top systemen

 1. EVBox:Veiligste manier van laden voor jouw auto en huis.
 2. Wallbox (wandlader): Krachtige oplader met verbluffend design.
 3. NewMotion: altijd met zorgvuldige en deskundige installatie.
 4. Alfen: Dynamisch loadbalancen mogelijk dankzij slimme meter.
 5. Mennekes: Sinds 2014 de standaardstekker voor EV’s in Europa.
 6. EVhub: Stevige en krachtige laadpalen voor een scherpe prijs.
 7. Webasto: Volledig op afstand te beheren.
 8. Ecotap: Montage op paal of aan de wand, degelijk design.
 9. Blue Current: Gecertificeerd laadpunt en voldoet aan alle Nederlandse veiligheidsnormen.
 10. Chargepoint: Koppeling aan eigen duurzame energieopwekking mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: Variabel laden tussen 6A en 32A.
 12. Tesla Wall Connector: Razendsnel opladen van de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Meest compacte en gemakkelijke systeem.
 14. Andere leveranciers: ABB, Delta, Eaton, Etrel, Etrel, Schneider Electric , Keba, Flexicharge & Tritium, Xcharge, Circontrol, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Prijzen voor installatie 2024
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Wijngaarden liggen tussen de €390 en +/- €2125. Dit is afhankelijk van de verschillende installatieonderdelen in de meterkast en de totale afstand qua kabels en graafwerk. Hoe hoger het aantal meters, des te meer graafwerk er bij komt kijken en des te meer (dure) kabels er nodig zijn.

Abonnementstarieven laadpassen
Bij sommige aanbieders wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Dit is geen vereiste, echter zijn de pluspunten behoorlijk interessant. De kosten van zo’n laadpaal abonnement liggen rond de €4,00 p/maand.

 • Online inzicht in laadsessies.
 • Laadkosten automatisch gefactureerd aan werkgever.
 • Gast Tarief instellen.
 • Helpdesk 24/7 bereikbaar + software updates.

Laadpaal voor thuis kopen?

Achterhaal populaire deskundigen in de regio.

Jaarlijkse besparing met elektrisch rijden

Elektrisch rijden leidt tot een forse kostenbesparing. De aanschaf van een elektrische auto en het thuislaadpunt plus installatie kennen een aantrekkelijke terugverdientijd. In de tabel hieronder illustreren we dit met een rekenvoorbeeld. Een Nederlander rijdt zo’n 1065 kilometer per maand. Hiermee becijferen we welke besparing er mogelijk is. In ons voorbeeld hanteren we de actuele prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Wijngaarden):

 • Benzine rijden 2024: €0,105/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,041/km
TypeTarieven p/kmPer maandP/jaar
Benzine rijden€0,105€111,83€1341,90
Elektrisch rijden€0,041€43,67€523,98
Besparing€0,064€68,16€817,92
Dit kun je besparen met elektrisch rijden in april 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Molenlanden

Lease of koop jij een elektrische auto, maar ontbreekt het je aan de ruimte voor een eigen laadplek? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? In dat geval kan je een openbaar oplaadpunt in Wijngaarden aanvragen bij de gemeente. Je moet wel voldoen aan verschillende criteria:

 • Je hebt niet genoeg ruimte voor een eigen laadpunt.
 • Op dit moment is er nog geen openbaar laadstation in de straat.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een minimale actieradius.

Zodra je voldoet aan deze criteria zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente zal concluderen of en in welke straat de laadzuil komt te staan. Ze onderzoeken aspecten zoals toegankelijkheid en geschatte drukte. Elke EV-eigenaar mag gebruik maken van het oplaadpunt. Alle info kan je lezen op www.molenlanden.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken of je een subsidie kunt krijgen. Veel Nederlandse gemeenten schieten de aanvraag in bij Openbaarladen.nl. Op die site kan je in 6 stappen een openbare laadpaal aanvragen. Op deze website lees je ook meer over Elektrische auto prive rijden.

Openbare oplaadpunten zoeken (april 2024)

Laadstations in Wijngaarden zijn op steeds meer plekken te vinden. Iedereen met een laadpas mag daar in principe gebruik van maken. Vergeleken met thuis laden is het vrij kostbaar. De prijzen liggen tussen de €0,280 – €0,560 p/kWh. Het is belangrijk dat je een laadpas abonnement hebt (bijv. van New Motion of Eneco). In het volgende schema check je de openbare laadstations in Wijngaarden. Op deze site vind je ook oplaadplekken en verkooppunten in Maasdam, Puttershoek, s-Gravendeel, Mookhoek en Strijensas.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden wijngaarden-3366

Laadpunten bij het bedrijf plaatsen

Een laadpaal bij je werk is een extra stukje service richting werknemers en klanten. Bezit je een kantoorpand met 10 parkeerplekken of meer? Tegenwoordig moet 10% van de parkeervakken een laadplaats zijn. Zakelijke laadpalen kennen daarnaast ook financiële pluspunten waaronder de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Dit maakt het mogelijk om als ondernemer tot 75% van de investeringskosten af te schrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringsaftrek die kan oplopen tot 36 procent van het investeringsbedrag.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een optie voor snelle afschrijvingen voor beperkte investeringen, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Daarbovenop kan je extra geld verdienen door een tarief in te stellen voor derden voor het gebruik van de palen.


Informatie over thuis elektrisch laden

Wat kost zo’n eigen laadstation aan huis?
Een laadpaal aan huis kopen inclusief de installatieservice zit qua kostprijs tussen de €875 en €2150. De kosten van het hele pakket wordt bepaald door het soort laadsysteem (wel of geen slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en eventuele aanpassingen in de meterkast zoals een extra groep aanleggen.

Hoe duur is het om mijn auto thuis op te laden?
Het thuis opladen van een elektrische auto is erg aantrekkelijk. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan jouw huidige energieleverancier zoals NLE, Energiedirect, Engie, Essent, Budget energie en Pure energie, Vattenfall, PowerPeers, Vandebron. Rekenen op zo’n €0,215 per kWh. De onkosten van elektrisch autorijden liggen gemiddeld op €3,65 per 100 kilometer. Even om te vergelijken: een benzineauto kost al gauw €9,75 per 100 kilometer. Als je het integreert met zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. De gemiddelde EV behoeft 12 – 16 zonnepanelen om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Zuid-Holland.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De leverancier legt een nieuwe stroomgroep aan in de stroomvoorziening van je woning. Anders heb je kans dat op een gegeven moment de stroom uitvalt. Van dit stroompunt gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. In overleg met de expert wordt besloten waar het station moet komen om graafwerk en benodigde kabels te beperken. Jouw laadpaal installateur in Wijngaarden monteert ‘m in overleg tegen de muur of op een losse paal.

Moet er iets gebeuren in mijn meterkast?
Al met al is iedere meterkast geschikt om elektrische voertuigen te laden. Wel kunnen bepaalde aanpassingen nodig zijn. Het is daarbij wel essentieel dat de groepenkast de 1-fase of 3-fase-aansluiting voorgeïnstalleerd heeft. De vroegere modellen werden geladen op 220V (1-fase). Nieuwere elektrische voertuigen worden opgeladen met een 3-fasen laadpaal. Dit noemen we ook wel krachtstroom. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Wijngaarden kan dit allemaal regelen. De onkosten van deze installatieservice zijn zo’n €800. Belangrijk: het kan zijn dat je hogere maandelijkse kosten betaalt door een hoger vastrecht.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Laadkabel + stekkers heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt gebruikt door Japanse en Amerikaanse auto’s. Model 2 stekkers worden met name gebruikt door Europese leveranciers en fabrikanten. Veel bekende elektrische auto’s in Wijngaarden kan je laden met zo’n type 2 stekker. Ook de openbare (snel)laadpunten in Nederland en onze buurlanden zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor een laadzuil thuis?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Elke regio heeft een eigen beleid. De gemeente Molenlanden biedt op het ogenblik geen subsidies of korting op een particuliere laadpaal. Je kunt het wel overwegen om een openbaar laadstation aan te vragen. Je kunt specifiek verzoeken of het laadpunt nabij jouw huis geplaatst mag worden. Voor extra info verwijzen we je naar www.molenlanden.nl.

Plaats een reactie