Laadpaal Lopikerkapel

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Door deze trend zien we ook dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. Je kunt dan beter kiezen voor een eigen laadpaal in Lopikerkapel aan huis. Dankzij een zelfvoorzienend laadstation rijd je elke ochtend weg met een volle accu in jouw Volkswagen ID.3 Pure of jouw Porsche Taycan 4S. Altijd verzekerd van een laadpaal op jouw eigen oprit en je hebt het snel terugverdiend. Op deze pagina lees je bruikbare informatie over verschillende laadstations, bieden we een aantal handige kooptips en kom je in contact met leveranciers en installateurs bij jou in de regio.

 • Door te kiezen voor een eigen elektrische laadpaal rijd je extreem voordelig.
 • Niet afhankelijk van de beschikbaarheid van een openbare laadpaal.
 • Elke dag opnieuw een volle accu, altijd een optimale actieradius.
 • Gratis rijden als je ook kiest voor zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis schaf je al aan vanaf €895.
 • Een thuis-laadstation heeft een terugverdientijd van 7 à 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Lopikerkapel

Elektrisch rijden is de toekomst. Het laden van een elektrisch voertuig zoals bijvoorbeeld de MG ZS EV kan op diverse manieren. Een particuliere eigen goedkope laadpaal Lopikerkapel kopen is een zeer interessante optie. Het werkt snel en eenvoudig en je bent altijd verzekerd van een lange actieradius. Tevens is het stukken betaalbaarder dan een publiek laadpunt. Wel heb je te maken met de installatie, hardware, kabels en de stroom / verbruikskosten (het gebruik van eigen zonnepanelen wordt aangeraden). Het enige wat je nodig hebt is een eigen parkeerplaats. Welk laadstation moet ik kiezen voor mijn voertuig en mijn woning? In onze keuzehulp vind je een aantal kooptips met betrekking tot laadpaal laten installeren in Lopikerkapel. Bekijk ook meer info over Betrouwbare laadpaal.

Wallbox of vaste laadpaal
Een laadstation Lopikerkapel kan je op twee verschillende manieren plaatsen. Je kunt het laten plaatsen als wandbox aan de muur of je installeert het op een paal. Verder zijn er geen verschillen. Denk goed na over de afstand van jouw EV en de laadplek zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1-fase of 3-fasen apparaat
De 1-fase variant draait op de normale 230V aansluiting. Hiermee heb je een minimaal vermogen van 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW per uur. Iedere woning heeft ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). De 3-fase variant is vaak nodig voor nieuwe modellen, deze maakt gebruik van 400V (krachtstroom). Het maximale laadvermogen is 11 kW per uur. Een 3-fase laadzuil kan dus veel sneller een auto opladen. Heb je thuis nog niet de beschikking over 3-fase groepen? Je kunt dan de meterkast geschikt laten maken door een elektricien in Lopikerkapel. Ook dien je een aanvraag in bij de netbeheerder.

Een oplaadpaal aan huis?

De voordeligste manier van opladen en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Losse of vaste kabel
Je hebt de keuze uit een laadzuil met een vaste kabel/verbinding of een losse variant. De meerwaarde van een vaste kabel is dat er weinig handelingen nodig zijn om op te laden. Verder is het zo dat je ze in meerdere formaten en lengtes kunt kopen, bij sommige leveranciers tot wel 10 meter. Een negatief aspect is dat de kabel een minder lange levensduur heeft omdat er regen/sneeuw of andere viezigheid in de kabel kan komen (dit gebeurt natuurlijk niet als je binnen oplaadt). Daarnaast kan het zijn dat het een rommelig geheel wordt. Ten derde is het goed om je te bedenken dat de ene auto weer net een andere kabel nodig heeft dan de andere.

Het belangrijkste pluspunt van een losse kabel (net als een socket) is dat dit geschikt is voor meer verschillende auto’s. Daarvoor neem je de laadstekker die je overal gebruikt en die je altijd mee hebt. Verder oogt het minder rommelig en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Het grote nadeel is dat je een stap extra moet uitvoeren als je even kort wilt opladen. Je moet eerst de kabel uit de koffer halen, pas daarna kan je ‘m aansluiten. Een losse kabel wordt meestal aanbevolen. Ga je een ander elektrische auto rijden? In dit geval zijn er geen aanpassingen nodig. Advies: probeer ook eens de snelladers in Lopikerkapel.

Enkel of dubbel laadstation
Men kan kiezen voor een enkelvoudig of dubbel laadstation. Het onderscheid zit ‘m in hoeveel auto’s je er op aan kunt sluiten. Een paal met 1 aansluiting kan nooit meer dan 1 auto opladen, een dubbel laadpunt kan 2 auto’s tegelijk laden. Dit is praktisch als je meerdere elektrische voertuigen in het gezin hebt of juist voor bedrijven.

Smart toepassingen
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door intuïtieve slimme laadfuncties. In de opsomming hieronder tref jij extra uitleg over slimme laadpunten en de verschillende opties.

 • Dynamic Load Balancing: beschermt tegen overbelasting van het energienetwerk.
 • Peak shaving: voorkomt overbelasting van het elektriciteitsnet tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: zo kan je hands-free jouw laadpaal ontgrendelen.
 • Gebarenherkenning: door middel van simpele gebaren een laadsessie starten of beëindigen.
 • AutoStart / Plug&Charge: het inpluggen van de stekker is voldoende om de laadsessie op te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: altijd een goed overzicht van al je oplaadmomenten.

Laadpaal installateur Lopikerkapel vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De kostprijs van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €675 t/m €3150. De prijs wordt bepaald door de laadcapaciteit van het station. Des te hoger het vermogen, hoe sneller de batterij van de auto laadt. In aanvulling hierop onderscheiden we slimme laadpunten met extra mogelijkheden als Autostart die kostbaarder zijn. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Lopikerkapel.

Soort laadpaalLaadvermogenLaadtijdOnkosten
1-fase laadpaal3,7 kW10 – 12 uur€530- €640
1-fase laadpaal7,4 kW5,6 uur€525- €645
3-fase laadpaal11 kW4,5 uur€660- €785
3-fase laadpaal22 kW1,5 uur€880- €1010
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Top merken

 1. EVBox:Veiligste manier van laden voor jouw auto en huis.
 2. Wallbox (wandlader): De beste manier van elektrisch opladen.
 3. NewMotion: gecertificeerde boxen die weerbestendig zijn.
 4. Alfen: SIM-lock vrij: vrije keuze voor de aanbieder van laaddiensten.
 5. Mennekes: Altijd optimaal op de hoogte met de Charge App.
 6. EVhub: Stevige en krachtige laadpalen voor een scherpe prijs.
 7. Webasto: Betaalbare en krachtige laders voor thuisgebruik.
 8. Ecotap: Slimme stroomverdeling tussen de geschakelde laadstations met Smart Grid.
 9. Blue Current: Gemakkelijk te bedienen laadpunten.
 10. Chargepoint: Montage aan de wand of op een paal mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: Houdt rekening met uw maximale capaciteit (dynamic loadbalancing).
 12. Tesla Wall Connector: Ons advies voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Compact systeem dat je overal naartoe kunt meenemen.
 14. Alternatieve marken: ABB, Delta, Enovates, Eaton, Etrel, Keba, Schneider Electric , Flexicharge of Tritium, Efacec, Zaptec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2024
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Lopikerkapel liggen tussen de €410 & €2125. Dit hangt vooral af van de benodigde installatiewerkzaamheden in de meterkast en de afstand tussen de meterkast en de locatie waar het laadstation komt. Hoe groter het perceel, hoe meer boor- en graafwerk er uitgevoerd moet worden en des te meer (dure) kabels er nodig zijn.

Abonnementsprijzen laadpassen
Bij steeds meer services wordt bij de installatie van een laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Dit is (zeker als jij de enige gebruiker bent) geen noodzaak, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De kosten van een laadpaal abonnement zijn circa €6,75 p/maand.

 • Online inzicht in laadsessies.
 • Automatische facturering en verrekening.
 • Eenvoudig je oplaadpunt openstellen voor gastgebruik.
 • Altijd goede support zoals software-updates en 24/7 helpdesk.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Zoek ervaren deskundigen uit jouw regio.

Hoeveel kan ik besparen met elektrisch rijden?

Elektrisch rijden is behalve goed voor het milieu ook goed voor de portemonnee. Het kopen van een elektrische auto en het thuislaadpunt verdien je vrij vlot terug. Op deze pagina kun je aan de slag met een rekenvoorbeeld. De Nederlander rijdt om en nabij de 1068 kilometer per maand. Op basis van dit gemiddelde becijferen we wat de verwachte kostenbesparing is. In het rekenvoorbeeld kiezen we voor de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Lopikerkapel):

 • Benzine rijden 2024: €0,120/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,044/km
TypeTarieven p/kmPer maandPer jaar
Benzine rijden€0,120€128,16€1537,92
Elektrisch€0,044€46,99€563,90
Besparing€0,076€81,17€974,02
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Lopik

Heb jij de beschikking over een EV, maar is er onvoldoende ruimte voor een eigen laadstation? En ontbreekt het aan een openbaar laadpunt in jouw eigen wijk? Op dat moment kan jij zo’n openbaar oplaadpunt in Lopikerkapel aanvragen bij de gemeente. Je moet wel voldoen aan verschillende criteria:

 • Je hebt niet genoeg ruimte voor een eigen laadpunt.
 • In je direct wijk zijn slechts beperkte openbare laadstations beschikbaar.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een aanzienlijke actieradius.

Als je aan deze voorwaarden voldoet bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente geeft aan of en op welke locatie de laadzuil komt te staan. Ze analyseren hiervoor zaken als toegankelijkheid en veiligheid. Elke inwoner mag gebruik maken van het oplaadpunt. Updates en informatie is te vinden op www.lopik.nl. Hier lees je bovendien welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Flink wat gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Via deze omgeving kan je zonder gedoe een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Hybride voertuigen.

Vind openbare oplaadpunten in de buurt (juli 2024)

Laadstations in Lopikerkapel zijn elke dag werkzaam. Iedereen met een abonnement kan hier laden. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De kosten liggen tussen de €0,255 tot €0,610 p/kWh. Om te laden moet je een laadpas abonnement hebben. In de afbeelding hieronder zie jij alle openbare laadstations in Lopikerkapel. Check tevens laadzuilen en verkooppunten in Benschop, Giessenburg, Wijngaarden, Maasdam en Puttershoek.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden lopikerkapel-3412

Laadpunten voor bedrijven en kantoren

Een laadpaal bij je werk is een extra stukje service richting je eigen werknemers, maar ook voor zakelijke relaties. Heb je een kantoorpand met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Op basis van de huidige wetgeving moet ten minste 10% beschikken over een laadpunt. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Speciale regeling voor groene investeringen vanaf €2.500 (tot 36% aftrekbaar).
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Daarbovenop kan je iets bijverdienen door het laadpunt openbaar te maken en derden te laten betalen voor het gebruik van de palen.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Hoe duur is een eigen laadstation aan huis laten plaatsen?
Een laadpaal bij de woning en laten installeren zit zo tussen de €925 en €2450. De prijsindicatie wordt gecalculeerd a.d.h.v. het soort laadsysteem (wel of geen slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), de totale afstand tussen meterkast en de laadplek en of er iets in jouw meterkast omgezet moet worden zoals een extra groep aanleggen.

Wat kost het om mijn auto thuis op te laden?
Je elektrische auto thuis laden is financieel gunstig. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan je stroomleverancier voor je woning zoals Budget energie, Essent, Engie, NLE, Energiedirect en Vandebron, Pure energie, Vattenfall, PowerPeers. Rekenen op zo’n €0,210 per kWh. De onkosten van elektrisch autorijden liggen gemiddeld op €3,60 p/100 km. Ter illustratie: een benzine aangedreven auto kost om en nabij de €10,15 per 100 kilometer. Als je het integreert met zonnepanelen kan je jouw EV na verloop van tijd echt gratis laden. De gemiddelde EV heeft zo’n 12 – 14 panelen nodig om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Utrecht.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De installateur legt een aparte stroomgroep aan in de stroomkast in de woning. Zo zal het stroomnet in huis niet overbelast raken. Van de meterkast vind de kabel via de kruipruimte de weg naar buiten. In samenspraak met de vakman bepaal je waar het station moet komen om het graafwerk te beperken. De laadpaal installateur in Lopikerkapel monteert het als wallbox of op een vrijstaande paal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Al met al is elke meterkast geschikt voor het laden van een elektrische auto. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Achterhaal of de groepenkast de 1-fase of 3-fase-aansluiting voorgeïnstalleerd heeft. De allereerste elektrische auto’s werden geladen op 1-fase stroom (220V). Innovatieve EV’s kan je enkel laden met een 3-fasen aansluiting. Dit kennen we ook als krachtstroom. Het snelladen heeft heel veel voordelen. Een laadpunt installatiebedrijf in Lopikerkapel kan het allemaal juist aansluiten. De tarieven hiervan bedragen circa €975. Bedenk wel: het vastrecht van je energieleverancier kan hierdoor omhoog gaan.

Type 1 en type 2 stekkers, wat is het verschil?
Laadkabel stekkers verdelen we onder intype 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 is vooral te zien bij Japanse en Amerikaanse auto’s. Model 2 wordt doorgaans geïmplementeerd bij Europese leveranciers en fabrikanten. Een groot deel van de beschikbare elektrische auto’s in Lopikerkapel kunnen opgeladen worden met de type 2 stekker. Ook openbare laadpunten in Nederland hebben ook standaard type 2 aansluitingen.

Is er subsidie beschikbaar voor een laadpaal aan huis?
Helaas, er zijn geen landelijke subsidieregelingen voor het laten plaatsen van een thuislaadpunt. Elke gemeente is vrij om hier eigen beleid voor te schrijven. De gemeente Lopik heeft op dit ogenblik geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Wat mogelijk wel interessant is, is om een openbaar laadstation aan te vragen. Je kunt verzoeken of de paal in de buurt van jouw huis geïnstalleerd kan worden. Voor extra informatie en het aanvraagformulier zie www.lopik.nl.

Plaats een reactie