Laadpaal Benschop

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Hierdoor zien we ook dat steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. Overweeg dan zeker eens een eigen laadpaal in Benschop aan huis. D.m.v. jouw eigen laadstation hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw Dacia Spring Electric & Audi e-tron Sportback 50 quattro. Niet langer zoeken naar een vrij laadstation en het is ook nog eens een stuk goedkoper. Hier lees je uitgebreide informatie over diverse type laadpunten, geven we een duidelijk stappenplan en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk uit jouw gemeente.

 • Door te kiezen voor een eigen elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Je bent niet afhankelijk van het openbaar netwerk.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, zo profiteer je iedere dag van de maximale actieradius.
 • Rijden zonder kosten als je ook kiest voor zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis bestel je al vanaf €915.
 • Een privé laadstation aan huis heeft een terugverdientijd van 7 à 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Benschop

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Het laden van een elektrisch voertuig als o.a. een Volkswagen ID.3 Pure kan op verschillende manieren. Een slimme eigen goedkope laadpaal Benschop kopen is een uitstekend idee. Hij is altijd beschikbaar en je kunt rekenen op een volle accu. Verder is het een stuk voordeliger dan bij een laadstation in de omgeving. De kosten worden gevormd door de aanschaf en installatie van de paal en uiteraard de verbruikte stroom (zonnepanelen kunnen deze tarieven verlagen). Een belangrijke randvoorwaarde is dat je beschikt over een parkeerplaats/garage of oprit. Welke laadpaal is geschikt voor mijn woning en auto? Verderop vind je inhoudelijke informatie en tips rondom laadpaal laten installeren in Benschop. Bekijk ook meer info over Voordeligste laadpaal.

Montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Benschop installeren kan op 2 manieren. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of op een stevige paal. Voor de rest werkt het precies hetzelfde. Achterhaal de afstand tot de parkeerplaats van jouw EV zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1-fase of 3-fasen apparaat
Een 1-fase laadzuil werkt met de normale 230V aansluiting. Dit kan met 16A (of soms ook 32A). Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen. Elk adres beschikt over minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). De 3-fase variant kan maar liefst 3x 230V leveren. Je kunt dan uitgaan van 11 kW laadvermogen. Een 3-fase laadstation kan dus opladen in veel kortere tijd (snelladen). Heb je nog niet de beschikking over krachtstroom? Tegen een kleine meerprijs kan je dit laten aanleggen door een elektricien in Benschop. Als laatste dien je een verzoek in bij de netbeheerder om jouw energieaansluiting aan te passen.

Een privé oplaadpaal voor je huis?

Goedkoop en snel laden en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Losse of vaste laadkabel
Er kan gekozen worden uit 2 opties: een laadzuil met een vaste kabel of een afneembare/losse kabel. Het grootste gemak van de vaste stekker is dat je ‘m sneller kunt aansluiten op jouw EV. Een bijkomend voordeel is dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Het minpunt is dat de kabel wat sneller vies wordt door de (soms) slechte weersomstandigheden (uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Een ander nadeel is dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Tenslotte moet je er rekening mee houden dat je per auto weer een andere stekker nodig hebt.

Het grote gemak van een losse kabel (of een socket) is de mogelijkheid om elk type auto op te laden. Hiervoor gebruik je de kabel die af-fabriek is geleverd. Daarbij ziet het er wat netter uit en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Een punt van kritiek is dat je steeds een extra handeling moet uitvoeren als je jouw auto gaat laden. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, pas daarna kan je ‘m aansluiten. Een laadpaal zonder vaste kabel is vaak de beste keuze. Ga je een ander elektrische auto rijden? In dit geval hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Benschop.

Enkele of dubbele laadpaal
Er zijn twee keuzes: een enkel of een dubbel laadstation. Het verschil zit hem in hoeveel auto’s je er op aan kunt sluiten. Een paal met 1 ingang biedt voldoende elektriciteit voor 1 EV, met een dubbel laadstation kun je 2 EV’s tegelijkertijd aansluiten. Heel erg praktisch als je 2 elektrische auto’s hebt of voor zakelijke doeleinden.

Innovatieve toepassingen
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben steeds vaker slimme laadfuncties. In het volgende hoofdstuk delen we meer info en krijg je inzicht in slimme laadpunten en de verschillende opties.

 • Dynamic Load Balancing: genoeg stroom in huis en voor je auto zonder dat de meterkast overbelast raakt.
 • Peak shaving: voorkom kosten die uw netbeheerder in rekening kan brengen bij het overschrijden van het piekvermogen.
 • Gezichtsherkenning: zo kan je hands-free jouw laadpaal ontgrendelen.
 • Gebarenherkenning: gebruik handgebaren om een laadsessie te openen (zonder pasjes).
 • AutoStart / Plug&Charge: bij een laadstation met autostart heb je geen pasje, tag of sleutel nodig. Plug & play!
 • Abonnementen & Laadpas: laadkosten automatisch te verrekenen met je baas.

Laadpaal installateur Benschop vergelijken

De kosten van laadpalen zijn nogal verschillend. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis varieert van €625 tot +/- €3175. De tarieven worden o.a. gecalculeerd op basis van de capaciteit en functies van het laadstation. Des te hoger het vermogen, hoe sneller de batterij weer op volledige capaciteit zit. Tevens zien we steeds meer slimme opladers met leuke mogelijkheden als gezichts- en gebarenherkenning die een grotere investering vereisen. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Benschop.

Type laadstationVermogenLaadtijdPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW11 uur€530- €615
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 6 uur€525- €645
3-fase laadpaal11 kW3,6 uur€700- €765
3-fase laadpaal22 kW1,6 uur€840- €1025
Kosten van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Betrouwbare producten

 1. EVBox:Mogelijk om laadvermogen te upgraden.
 2. Wallbox (wandlader): Hightech vermogen met een compacte omvang.
 3. NewMotion: altijd met Dynamic Power Management.
 4. Alfen: Standaard energiemeter voor het verrekenen van de laadkosten.
 5. Mennekes: Wereldwijde specialist voor industriële stekkervoorzieningen.
 6. EVhub: Smart laden met de EVhub laadpas.
 7. Webasto: Plug & Charge-functie en slimme functies.
 8. Ecotap: Uniek ‘less is more’ design.
 9. Blue Current: Compact systeem met slimme functies.
 10. Chargepoint: Robuuste omhulling, vandalismebestendig.
 11. Myenergi / Zappi: IP65 gecertificeerd voor gebruik buiten (stofvrij en sproeidicht).
 12. Tesla Wall Connector: Ons advies voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Meest compacte en gemakkelijke systeem.
 14. Ook interessant: ABB, Etrel, Enovates, Eaton, Etrel, Flexicharge, Schneider Electric , Keba & Tritium, Xcharge, Circontrol, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatieprijzen 2024
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Benschop bedragen tussen de €370 & €1975. Deze prijs komt tot stand door het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden en afstand tussen meterkast en de locatie van de laadpaal. Hoe meer afstand er overbrugd moet worden, hoe meer graafwerk er gedaan moet worden en hoe meer prijzige kabels aangelegd moeten worden.

Abonnementsprijzen laadpassen
Hedendaags wordt bij de installatie van een laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Als je de enige gebruiker van de paal bent is dit zeker niet noodzakelijk, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De kosten van een laadpaal abonnement bedragen ongeveer €3,00 p/maand.

 • Realtime inzicht in laadsessies en geschiedenis.
 • Laadkosten automatisch gefactureerd aan werkgever.
 • instellen van laadkosten voor gastgebruik.
 • 24/7 helpdesk support.

Laadpaal thuis laten plaatsen?

Zoek aangesloten leveranciers uit jouw gemeente.

Kostenoverzicht elektrisch rijden

Auto rijden is duur, met elektrisch rijden kan je flink besparen. De investering in een elektrische auto en het thuislaadpunt zelf hebben een korte terugverdientijd. Bijgaand hebben wij een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1067 km per maand. Met dit getal ramen we met welke kosten je rekening moet houden. In ons geval gebruiken we de volgende prijzen als uitgangspunt (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Benschop):

 • Benzine rijden 2024: €0,115/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,043/km
AandrijvingKosten p/kmP/maandPer jaar
Benzine€0,115€122,71€1472,46
Elektrisch rijden€0,043€45,88€550,57
Besparing€0,072€76,82€921,89
Dit kun je besparen met elektrisch rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Lopik

Heb jij de beschikking over een EV, maar zelf aan huis geen opties voor opladen? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? In dat geval kan je zo’n openbaar oplaadpunt in Benschop aanvragen bij de gemeente. Er kunnen per gemeente wel additionele voorwaarden gelden:

 • Je hebt niet genoeg ruimte voor een eigen laadpunt.
 • In de directe omgeving is er nog geen openbaar laadstation beschikbaar.
 • De persoon die het indient moet eigenaar zijn van een EV/hybride auto met een minimale actieradius en/of accucapaciteit.

Mits je voldoet aan de eisen zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente beslist uiteindelijk of en waar precies de laadzuil komt te staan. Ze overwegen daarbij facetten als toegankelijkheid en veiligheid. Elke bewoner kan er laden (hij is dus niet exclusief voor jou). Updates en informatie is beschikbaar op www.lopik.nl. Hier kan je ook lezen of er eventueel subsidie beschikbaar is. Flink wat gemeenten schieten de aanvraag in bij Openbaarladen.nl. Op deze website kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Op deze website lees je ook meer over Overzicht elektrische auto’s.

Lijst met openbare laadpunten (mei 2024)

Laadstations in Benschop kan je op meer en meer plekken vinden. Iedereen kan hier parkeren en laden. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De onkosten lopen uiteen tussen de €0,280 tot wel €0,620 p/kWh. Let op: een laadpas abonnement is een vereiste. In het onderstaande kaartje zie jij alle openbare laadstations in Benschop. Vergelijk ook oplaadplekken en aanbieders in Giessenburg, Wijngaarden, Maasdam, Puttershoek en s-Gravendeel.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden benschop-3411

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal bij je bedrijf is relevant voor je eigen werknemers, maar ook voor zakelijke relaties. Zoek je naar opties voor een kantoor of bedrijf met tenminste 10 parkeerplaatsen? Tegenwoordig moet 10% van de parkeervakken een laadplaats zijn. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er een aantal subsidiemogelijkheden. Dit maakt het mogelijk om als ondernemer tot 75% van de investeringskosten af te schrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringsaftrek die kan oplopen tot 36 procent van het investeringsbedrag.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): De mogelijkheid voor het aftrekken van kleine investeringen, erg relevant voor de beginnende bedrijven.
 • Daarnaast kan je extra geld verdienen door andere gebruikers te laten betalen voor het laden.


FAQ – Veelgestelde vragen m.b.t. thuis elektrisch laden

Een eigen laadstation aan huis, wat kost dat?
Een thuis-laadpaal met daarbij de installatie varieert kostentechnisch tussen de €1025 en €2075. Het hele prijskaartje wordt grotendeels bepaalt door af het model laadzuil (met of juist zonder slimme functies), het totale laadvermogen, de afstand tussen meterkast en laadstation en eventuele aanpassingen in de meterkast zoals een extra groep aanleggen.

Hoe duur is het om de accu van mijn accu te laden?
Een elektrische auto thuis opladen is de voordeligste manier. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan de stroomaanbieder van je huis zoals NLE, Budget energie, Eneco, Engie, Energiedirect en Oxxio, Pure energie, PowerPeers, Vattenfall. Gemiddeld is dat +/- €0,235 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden zijn omgerekend dus +/- €4,15 per 100 kilometer. Even om te vergelijken: een benzine aangedreven auto kost al gauw €10,35 p/100 km. In combinatie met zonnepanelen kan je jouw EV na verloop van tijd echt gratis laden. Een basis EV vergt 10 – 16 zonnepanelen om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Utrecht.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De vakman zal enkele aanpassingen moeten doen in de meterkast. Dit zorgt voor een optimale stroomverdeling in huis. Vanaf de meterkast gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. Samen met de monteur bespreek je waar de laadpaal wordt geplaatst om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. Jouw laadpaal installateur in Benschop plaatst het als wallbox aan de muur of installeert het op een paal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Over het algemeen is iedere meterkast geschikt om elektrische voertuigen te laden. Soms moet er wel wat aangepast worden. Achterhaal of de groepenkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De vroegere modellen konden nog overweg met 1-fase 220V stroom. Innovatieve elektrische auto’s kunnen enkel worden opgeladen met een 3-fasen systeem. Dit noemen we ook wel krachtstroom. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Benschop kan jou hierin ontzorgen. De totale onkosten zijn circa €1075. Goed om te weten: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Type 1 en type 2 stekkers, wat is het verschil?
Laadkabel stekkers heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt doorgaans geïmplementeerd bij Japanse en Amerikaanse merken. Model 2 wordt met name toegepast bij verschillende merken binnen de EU. Veel populaire elektrische auto’s in Benschop kan je laden met zo’n type 2 stekker. Ook openbare laadpunten in Nederland zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Kan ik gebruik maken van subsidie voor een thuis laadpaal?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Iedere gemeente heeft een eigen beleid. De gemeente Lopik heeft momenteel geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Het alternatief is om een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Je kunt specifiek verzoeken of het oplaadpunt dichtbij jouw huis geïnstalleerd kan worden. Bekijk ook www.lopik.nl.

Plaats een reactie