Laadpaal Lochem

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de toekomst. Door deze trend zien we ook dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. Overweeg dan zeker eens een handige laadpaal in Lochem aan huis. Met behulp van een particulier laadstation geniet je iedere morgen van een opgeladen accu van jouw Dacia Spring Electric of Jaguar I-Pace EV320. Je kunt altijd direct je auto aan de lader zetten en het is ook financieel gezien een goede investering. Op deze pagina vind je extra informatie over diverse laadpunten, krijg je inzicht in de mogelijkheden en kan jij snel een vrijblijvende offerte opvragen bij leveranciers die werken in jouw gemeente.

 • Door het toepassen van een eigen elektrische laadpaal worden je kilometers nog goedkoper.
 • Niet meer wachten bij een dure snellader.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, altijd 100% actieradius.
 • Spotgoedkoop rijden op je eigen groene stroom met zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis koop je al voor €985.
 • Een individueel laadstation verdien je terug in 5 – 10 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Lochem

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Het opladen van jouw EV als onder andere de Mercedes EQA kan op verschillende manieren. Een slimme eigen goedkope laadpaal Lochem kopen biedt veel voordelen. Het is gemakkelijk en snel en je rijdt elke ochtend weg met een volgeladen accu. Ook is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij een publiek toegankelijk laadstation. Wel heb je te maken met de aanschaf en installatie van de paal en uiteraard de verbruikte stroom (die je zelf kunt opwekken met zonnepanelen). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een eigen parkeerplaats. Welke laadpaal is geschikt voor mijn woning (meterkast) en auto? In het gedeelte hieronder check je een aantal kooptips met betrekking tot laadpaal laten installeren in Lochem. Op deze website lees je ook meer over Bijtelling.

Wallbox of vaste laadpaal
Een laadstation Lochem kun je op twee wijzen aanbrengen. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of op een speciale paal. Er zit verder geen verschil tussen deze opties. Denk goed na over de afstand van jouw EV en de laadplek zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1-fase aansluiting of 3-fasen aansluiting
Een 1-fase laadzuil gaat via de doorsnee 230V aansluiting. Dit kan met 16A (of soms ook 32A). Het maximale laadvermogen is 3.7 kW per uur. Elke meterkast beschikt over minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadpaal onderscheidt zich doordat deze gebruik maakt van krachtstroom (400 v). Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen. Een 3-fase laadpaal kan dus veel sneller een auto opladen. Is je meterkast nog niet geschikt voor een 3-fase aansluiting? Je kunt hierin investeren en de meterkast geschikt laten maken door een elektricien in Lochem. Vervolgens doe je een aanvraag bij de netbeheerder om de capaciteit te vergroten.

Jouw eigen oplaadpunt laten plaatsen

De voordeligste manier van opladen en altijd verzekerd van een vrije plek

Vaste of losse kabel
Je hebt de keuze uit een laadzuil met een zogeheten vaste kabel of een losse stekker. Het gemak van een vaste kabel is dat er weinig handelingen nodig zijn om op te laden. Een ander pluspunt is dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, bij EV-box tot wel 8 meter. Het grote nadeel is dat de kabel een minder lange levensduur heeft door de (soms) slechte weersomstandigheden (tenzij je binnen laadt). Waar je ook rekening mee moet houden is dat het er wat rommelig bij hangt. Ten derde is het goed om je te bedenken dat de ene auto weer net een andere kabel nodig heeft dan de andere.

Het handige van een losse kabel (net als socket) is dat elke soort EV kan opladen. Het laadproces doe je met de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Bovendien ziet het er wat netter uit en gaat jouw kabel langer mee. Het belangrijkste nadeel is dat er een extra handeling vereist is als je gaat laden. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, om daarna het geheel te connecten. De oplossing met een losse kabel is vaak de beste keuze. Koop je over een paar jaar een nieuw elektrisch voertuig? In zo’n scenario hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in Lochem.

Enkele vs dubbele laadpaal
We onderscheiden 2 soorten: 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Het verschil zit hem in het aantal auto’s dat je kunt aansluiten. Een paal met 1 ingang biedt voldoende elektriciteit voor 1 EV, met een dubbel laadstation kun je 2 EV’s tegelijkertijd aansluiten. Dit is praktisch wanneer je 2 auto’s in bezit hebt en natuurlijk voor zakelijke parkeerplaatsen.

Slimme functies
De huidige oplossingen hebben intuïtieve slimme laadfuncties. In de volgende paragraaf bekijk jij alles wat je moet weten over slimme laadpunten en de toepassingen daarvan.

 • Dynamic Load Balancing: stemt energieverbruik af met andere apparaten in huis.
 • Peak shaving: zorgt dat de maximale stroomcapaciteit van de parkeervoorziening niet wordt overschreden.
 • Gezichtsherkenning: De laadpaal kan alleen door geautoriseerde personen gebruikt worden.
 • Gebarenherkenning: gebruik handgebaren om een laadsessie te openen (zonder pasjes).
 • AutoStart / Plug&Charge: ook wel plug & charge, direct laden zonder pasje.
 • Abonnementen & Laadpas: Altijd maximaal inzicht in alle laadsessies.

Laadpaal installateur Lochem vergelijken

De prijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De investering van een laadstation voor thuis ligt tussen de €800 tot en met €3000. De tarieven worden o.a. gecalculeerd op basis van het laadvermogen van het systeem. Hoe krachtiger je systeem, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. Bovendien heb je de keuze uit slimme stations met toffe extra’s als gezichts- en gebarenherkenning die een stukje prijziger zijn. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Lochem.

Soort laadstationLaadcapaciteitLaadtijdPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW12 uur€545- €650
1-fase laadpaal7,4 kW5,5 uur€500- €635
3-fase laadpaal11 kW3,6 uur€665- €780
3-fase laadpaal22 kW1,5 – 2 uur€875- €1000
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Populaire leveranciers

 1. EVBox:Verbonden met Wi-Fi, 3G en Bluetooth.
 2. Wallbox (wandlader): Beheer meerdere gebruikers en laders met MyWallbox.
 3. NewMotion: laad probleemloos overal op in het grootste publieke laadnetwerk van Europa.
 4. Alfen: Inzicht in gebruik en load balancing.
 5. Mennekes: Kompact, praktisch en premium.
 6. EVhub: De beste prijs/kwaliteit verhouding in de markt.
 7. Webasto: Slimme Dynamic Load Balancing optie.
 8. Ecotap: Slimme oplaadsystemen met Dynamic Load Balancing.
 9. Blue Current: Slimme laadstations met vaste kabel of als socket.
 10. Chargepoint: Koppeling aan uw eigen afreken- of toegangssysteem.
 11. Myenergi / Zappi: Geschikt voor 1-fase, 2-fase en 3-fase voertuigen.
 12. Tesla Wall Connector: De beste keuze voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Compact systeem dat je overal naartoe kunt meenemen.
 14. Ook interessant: ABB, Delta, Eaton, Etrel, Etrel, Keba, Flexicharge, Hypercharger of Tritium, Zaptec, Xcharge, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Prijzen voor installatie 2024
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Lochem bedragen tussen de €420 en ongeveer €1900. De totale kosten hangen af van of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn en de afstand tussen de meterkast en de locatie waar het laadstation komt. Hoe langer deze afstand, hoe meer boor/graafwerk noodzakelijk is en des te meer (dure) kabels er nodig zijn.

Laadpas
Soms wordt bij plaatsing van een laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Dit is niet verplicht, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement bedragen circa €6,00 p/maand.

 • Inzicht in laadsessies en laadgedrag.
 • Automatisch factureren en declareren van de laadkosten.
 • Je kunt gebruik maken van betaald gastgebruik.
 • Helpdesk 24/7 bereikbaar + software updates.

Een eigen laadpaal voor thuis?

Check populaire installatiebedrijven uit jouw gemeente.

Kostenoverzicht elektrisch rijden

Elektrisch rijden is goed voor een schone lucht, maar bespaart ook veel geld. De elektrische auto en het thuislaadpunt plus installatie heb je snel terugverdiend. Hieronder kun je aan de slag met een rekenvoorbeeld. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1148 km (maandelijks). Met dit aantal kilometers berekenen we wat de mogelijke besparing zal zijn. In ons voorbeeld zijn de volgende tarieven van toepassing (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Lochem):

 • Benzine rijden 2024: €0,115/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,045/km
TypePrijzen p/kmPer maandP/jaar
Benzine rijden€0,115€132,02€1584,24
Elektrisch rijden€0,045€51,66€619,92
Besparing€0,0700€80,36€964,32
Kosten elektrisch vs benzine rijden in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Lochem

Heb jij de beschikking over een EV, maar kan je thuis geen laadpaal kwijt? En is er nog geen openbaar laadpunt in de buurt? Je kunt dan een openbaar oplaadpunt in Lochem aanvragen bij de gemeente. De gemeente hanteert strenge eisen:

 • Op jouw eigen oprit is er geen ruimte voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation (gepland) dichtbij jouw woon- of werkadres.
 • Je hebt een EV of hybride wagen in bezit met een minimale actieradius of accucapaciteit.

Zodra je voldoet aan deze criteria neemt de gemeente de aanvraag in acht. De gemeente beslist uiteindelijk of en waar precies de laadzuil gemonteerd wordt. Ze analyseren hiervoor zaken als zichtbaarheid en drukte. Elke EV-rijder mag hier parkeren en laden. Uitgebreide informatie is te vinden op www.lochem.nl. Hier lees je bovendien welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Meer en meer gemeenten schieten de aanvraag in bij Openbaarladen.nl. Op deze website kan je heel eenvoudig een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Laadpaal installatie.

Lijst met openbare oplaadpunten in de buurt (juli 2024)

Laadstations in Lochem zijn goed vertegenwoordigd. Iedereen met een abonnement heeft de mogelijkheid daar te laden. Let op: het is wel vrij prijzig. De prijzen schommelen tussen de €0,285 en €0,595 p/kWh. Een laadpas abonnement is noodzakelijk. In het onderstaande kaartje onderzoek je de openbare laadstations in Lochem. Doorzoek daarnaast laadstations en aanbieders in Bronckhorst, Zutphen, Berkelland, Oost Gelre en Aalten.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden lochem-7241

Laadpunten voor bedrijven en kantoren

Een laadpaal op de parkeerplaats bij kantoor is relevant voor je eigen werknemers, maar ook voor zakelijke relaties. Betreft het een pand met minimaal 10 parkeerplaatsen? Naar de nieuwste wetgeving moet 1 op de 10 parkeerplaatsen geschikt zijn om een EV te laden. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder een aantal subsidiemogelijkheden. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Speciale regeling voor groene investeringen vanaf €2.500 (tot 36% aftrekbaar).
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een interessante optie voor bepaalde investeringen, vooral toegepast voor startende bedrijven.
 • Daarbovenop kan je iets bijverdienen door een tarief in te stellen voor derden voor het laden.


Veelgestelde vragen (FAQ) over thuis elektrisch laden

Wat kost zo’n eigen laadstation aan huis?
Een individueel laadpaal voor huis en laten installeren varieert kostentechnisch tussen de €750 en €2375. De kosten van het hele pakket komt tot stand door het soort laadsysteem (wel/geen slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en eventuele aanpassingen in de meterkast zoals een nieuwe groepenkast (of losse extra groep).

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
Het is het meest voordelig om thuis je elektrische auto te laden. Je rekent de kilowattuurprijs af bij jouw huidige energieleverancier zoals Energiedirect, NLE, Budget energie, Eneco, Essent en Vattenfall, Pure energie, Oxxio, Vandebron. Dat is om en nabij de €0,215 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden komen daarmee uit op ongeveer €3,55 per 100 kilometer. Ter illustratie: een benzineauto kost je zo’n €10,40 p/100 km. Wanneer je het combineert met zonnepanelen kost de gebruikte stroom na verloop van tijd helemaal niks meer. De huidige EV eist 10 – 16 zonnepanelen om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Gelderland.

Hoe wordt het geïnstalleerd?
De expert legt een nieuwe stroomgroep incl. aardlekautomaat aan in de stroomvoorziening van je woning. Op die manier kunnen alle apparaten in de woning veilig werken. Vanaf de meterkast vind de kabel via de kruipruimte de weg naar buiten. Samen met de installateur overleg je waar de laadpaal wordt geplaatst om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. De laadpaal installateur in Lochem plaatst het oplaadpunt tegen de muur of op een losse paal.

Moet er iets gebeuren in mijn meterkast?
Uiteindelijk is iedere meterkast geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Soms moet er wel wat aangepast worden. Belangrijk is of de meterkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De eerste modellen werden geladen op 220V (1-fase). De huidige auto’s worden opgeladen met een 3-fasen laadpaal. Dit kennen we ook als krachtstroom. Het snelladen heeft heel veel voordelen. Een laadpunt installatiebedrijf in Lochem kan jou hierin ontzorgen. De tarieven hiervan zijn circa €1050. Let op: het vastrecht van je energieleverancier kan hierdoor omhoog gaan.

Type 1 en type 2 stekkers, wat is het verschil?
Stekkers zijn verkrijgbaar in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt doorgaans geïmplementeerd bij Japanse en Amerikaanse auto’s. Model 2 is vooral te zien bij de Europese merken. De meeste populaire elektrische auto’s in Lochem beschikken over een type 2 aansluiting. Ook de openbare laadpunten in ons land hebben ook standaard type 2 aansluitingen.

Is er subsidie beschikbaar voor een laadpaal aan huis?
Er zijn geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op je oprit. Elke provincie vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Lochem verschaft op dit moment geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Wat mogelijk wel interessant is, is om een verzoek in te dienen voor een openbaar laadpunt. Je kunt vragen of het oplaadpunt vlakbij jouw woning kan komen te staan. Zie ook www.lochem.nl.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie