Laadpaal Kring van Dorth

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de toekomst. Door deze trend zien we ook dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. Dit probleem kan je omzeilen dankzij een slimme laadpaal in Kring van Dorth aan huis. Dankzij een laadstation van jezelf hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw Dacia Spring Electric + Tesla Model Y Long Range Performance. Altijd verzekerd van een laadpaal op jouw eigen oprit en de kWh prijs is voordeliger. Middels onze vergelijker bekijk je bruikbare informatie over velerlei soorten laadpalen, bieden we een aantal handige kooptips en kun je direct een offerte aanvragen bij installateurs bij jou in de regio.

 • Met een particuliere elektrische laadpaal worden je kilometers nog goedkoper.
 • Niet meer wachten bij een bezette laadpaal.
 • Elke dag opnieuw een volle accu, zo profiteer je iedere dag van de maximale actieradius.
 • Goedkoper autorijden wanneer je er extra zonnepanelen bij neemt.
 • Een slimme laadpaal aan huis koop je al vanaf €925.
 • Een individueel laadstation verdien je terug in 5 – 10 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Kring van Dorth

Elektrisch rijden is de toekomst. Het opladen van de accu van een EV als onder andere de Dacia Spring Electric gaat steeds eenvoudiger. Een particuliere eigen goedkope laadpaal Kring van Dorth kopen is steeds meer in trek. Het is ontzettend handig in gebruik en je kunt rekenen op een goede actieradius. Ook is het een stuk voordeliger dan bij een publiek laadpunt. Wat betreft kosten heb je te maken met de eenmalige aanschafprijs, installatie en de verbruikskosten (met zonnepanelen wordt het helemaal voordelig rijden). Alles wat je nodig hebt is een eigen parkeerplaats. Welk laadstation moet ik kiezen voor mijn EV en mijn woning/meterkast? Hieronder vind je inhoudelijke informatie en tips voor laadpaal laten installeren in Kring van Dorth. Bekijk ook meer info over Elektriciteitsnet.

Laadpaal of wallbox
Een laadstation Kring van Dorth kan op 2 manieren worden geplaatst. Je kunt ‘m vastzetten aan de muur (wandbox) of op een paal. Verder zijn er geen verschillen. Analyseer de afstand tot de parkeerplek, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1- of 3-fasen aansluitingen
Het 1 fase systeem werkt met de reguliere 230V aansluiting. Het heeft een standaard vermogen van 16A. Je zit dan op maximaal 3.7 kW laadvermogen. Ieder huis in Nederland heeft ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). De 3-fase variant gebruikt krachtstroom (400V ipv 230V). Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen per uur. Een 3-fase laadstation heeft dus een oplaadkracht die 3 keer hoger ligt. Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Je kunt tegen geringe kosten jouw meterkast in orde laten maken door een elektricien in Kring van Dorth. De netbeheerder kan vervolgens de capaciteit van de energieaansluiting veranderen.

Een privé oplaadpaal voor je huis?

Spotgoedkoop opladen en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Vaste of losse kabel
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een zogeheten vaste kabel of een losse kabel. Het belangrijkste voordeel van een vastzittende kabel is dat je niet eerst een losse kabel uit je koffer hoeft te halen. Een bijkomend voordeel is dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, bij EV-box tot wel 8 meter. Belangrijk nadeel is dat de kabel een minder lange levensduur heeft omdat deze sneller nat wordt (of je moet de auto binnen opladen). Waar je ook rekening mee moet houden is dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Tenslotte moet je er rekening mee houden dat sommige (oudere) EV’s weer een andere stekker nodig hebben.

Het gemak van een losse kabel (of socket) is dat elke soort EV kan opladen. Het laadproces doe je met de laadstekker die je overal gebruikt en die je altijd mee hebt. Daarbovenop ziet het er wat netter uit en hoef jij je niet druk te maken over slijtage. Een negatief aspect is dat je een stap extra moet uitvoeren als je wilt laden. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, pas daarna kan je ‘m aansluiten. De oplossing met een losse kabel werkt in de praktijk vaak het best. Neem je over een tijdje een nieuwe EV? Dan zijn er geen aanpassingen nodig. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in Kring van Dorth.

Enkel of dubbel laadpaal: wat zijn de verschillen
Jij kunt gaan voor een enkelvoudig of dubbel laadstation. Het verschil heeft te maken met het aantal auto’s dat je kunt aansluiten. Een paal met 1 stekker aansluiting kan nooit meer dan 1 auto opladen, met een dubbel laadstation kun je 2 EV’s tegelijkertijd aansluiten. Heel erg praktisch wanneer je 2 auto’s in bezit hebt en natuurlijk voor zakelijke parkeerplaatsen.

Innovatieve toepassingen
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben intuïtieve slimme laadfuncties. In het gedeelte hieronder delen we meer informatie over slimme laadpunten en de praktische functies voor thuis.

 • Dynamic Load Balancing: stemt energieverbruik af met andere apparaten in huis.
 • Peak shaving: zorgt dat de maximale stroomcapaciteit van de parkeervoorziening niet wordt overschreden.
 • Gezichtsherkenning: voorkom misbruik van je station door een extra beveiliging in te stellen.
 • Gebarenherkenning: Geen pasje of sleutel meer nodig, enkel een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: bij een laadstation met autostart heb je geen pasje, tag of sleutel nodig. Plug & play!
 • Abonnementen & Laadpas: behoud het overzicht van al je wekelijkse laadsessies.

Laadpaal installateur Kring van Dorth vergelijken

De tarieven van laadpalen zijn nogal verschillend. De kosten van een laadstation voor thuis schommelt tussen de €625 en €3375. De kosten worden tot stand door o.a. de capaciteit en functies van het laadstation. Hoe krachtiger je systeem, hoe sneller de batterij van de auto laadt. Daarnaast zien we steeds meer slimme laadpunten met innovatieve extra’s als Autostart die kostbaarder zijn. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Kring van Dorth.

Laadstation typeLaadcapaciteitLaadtijdPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW10 uur€520- €645
1-fase laadpaal7,4 kW5 uur€540- €645
3-fase laadpaal11 kW3 – 4 uur€650- €790
3-fase laadpaal22 kW1,7 uur€870- €995
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Betrouwbare merken

 1. EVBox:Gecertificeerde installatie.
 2. Wallbox (wandlader): Realtime oplaadcontrole.
 3. NewMotion: toegang tot 180.000 openbare laadpunten in 35 landen.
 4. Alfen: Standaard energiemeter voor het verrekenen van stroom.
 5. Mennekes: Comfortabel, slim en groen.
 6. EVhub: Hoogwaardig en slagvast polycarbonaat.
 7. Webasto: Volledig op afstand te beheren.
 8. Ecotap: Slimme oplaadsystemen met Dynamic Load Balancing.
 9. Blue Current: Slim en flexibel laden voor thuis.
 10. Chargepoint: Compact en stijlvol ontwerp.
 11. Myenergi / Zappi: 3-10 x sneller dan standaard.
 12. Tesla Wall Connector: Perfect voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Flexibel en compact systeem, ideaal voor op reis.
 14. Alternatieve leveranciers: ABB, Eaton, Etrel, Enovates, Etrel, Flexicharge, Keba, Schneider Electric of Tritium, Zaptec, Circontrol, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2024
De geschatte kosten van een voordelige laadpaal installeren in Kring van Dorth variëren van €320 en ongeveer €1875. Dit hangt vooral af van de benodigde installatiewerkzaamheden in de meterkast en de totale afstand qua kabels en graafwerk. Hoe langer deze afstand, hoe meer boor- en graafwerk er uitgevoerd moet worden en hoe meer prijzige kabels aangelegd moeten worden.

Heb ik een laadpas nodig?
Optioneel wordt bij de installatie van een laadpaal voor een elektrische auto een abonnement genomen. Dit is geen vereiste, maar geeft verschillende voordelen. De kosten van abonnementen voor laadpalen zijn circa €5,00 per maand.

 • Altijd inzicht in het verbruik van jouw laadstation.
 • Automatisch je stroomkosten laten verrekenen.
 • Zelf tarief instellen eigen laadpunt.
 • Profiteer van 24/7 service en updates.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Achterhaal betrouwbare installateurs die werken in je omgeving.

Hoeveel kan ik besparen met elektrisch rijden?

Elektrisch rijden kan veel geld besparen. De aanschaf van een elektrische auto en het thuislaadpunt zelf hebben een korte terugverdientijd. Bijgaand kun je aan de slag met een rekenvoorbeeld. Een Nederlandse automobilist rijdt gemiddeld 1137 kilometer (maandelijks). Hiermee calculeren we met welke kosten je rekening moet houden. In het rekenvoorbeeld gaan we uit van de volgende kosten (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Kring van Dorth):

 • Benzine rijden 2024: €0,115/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,043/km
SoortKosten p/kmPer maandPer jaar
Benzine€0,115€130,76€1569,06
Elektrisch€0,043€48,89€586,69
Besparing€0,072€81,86€982,37
Dit kun je besparen met elektrisch rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Lochem

Lease of koop jij een elektrische auto, maar heb je thuis geen plek voor laadstations? En ontbreekt het aan een openbaar laadpunt in jouw eigen wijk? In deze gevallen mag jij een openbaar oplaadpunt in Kring van Dorth aanvragen bij de gemeente. Er gelden hiervoor wel aanvullende voorwaarden:

 • Je hebt geen oprit of garage voor een laadpunt.
 • In de directe omgeving is er nog geen openbaar laadstation beschikbaar.
 • De persoon die het indient moet eigenaar zijn van een EV/hybride auto met een actieradius boven de minimale aantal kilometers.

Zodra je voldoet aan deze criteria neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente wijst uit of en waar de laadzuil gemonteerd wordt. Ze overwegen daarbij facetten als toegankelijkheid en aanwezigheid van andere laadpunten. Iedere woningbezitter mag het gebruiken. Uitgebreide informatie is beschikbaar gesteld op www.lochem.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen of je in aanmerking komt voor een subsidie. Het merendeel van de gemeenten verwijzen je door naar Openbaarladen.nl. Via deze website kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Op deze website lees je ook meer over Laadpaal plaatsen.

Overzicht openbare laadpunten (mei 2024)

Laadstations in Kring van Dorth zien we steeds meer. Iedereen kan terecht bij deze punten. Vergeleken met thuis laden is het vrij kostbaar. De kosten schommelen tussen de €0,265 tot €0,590 per kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In het Google Maps overzicht bekijk je de openbare laadstations in Kring van Dorth. Doorzoek daarnaast laadplekken en aanbieders in Joppe, Epse, Gorssel, Eefde en Rietmolen.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden kring-van-dorth-7216

Informatie over laadpunten voor bedrijven (zakelijk)

Een laadpaal bij het bedrijfspand kan worden gebruikt door bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Beschik je over een kantoorpand met minimaal 10 parkeerplaatsen? Naar de nieuwste wetgeving moet minimaal 10% een laadpunt hebben. Zakelijke laadpalen kunnen ook aantrekkelijk worden aangeschaft d.m.v. de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Dit maakt het mogelijk om als ondernemer tot 75% van de investeringskosten af te schrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Profiteren van een investeringsaftrek 13,5%, 27% of maar liefst 36%.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Ook kan je iets bijverdienen door externe gebruikers te laten betalen voor het laden.


Lees de veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. thuis elektrisch laden

Wat zijn de installatiekosten voor een laadstation aan huis?
Een laadpaal bij de woning inclusief installatie zit zo tussen de €800 & €2025. De definitieve prijs wordt grotendeels bepaalt door af het model laadzuil (met of juist zonder slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn of dat er nog wat moet gebeuren zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Wat kost het om mijn auto thuis op te laden?
Het thuis opladen van een elektrische auto is erg aantrekkelijk. Je ontvangt een factuur met het verbruik X de kilowattuurprijs van de stroomaanbieder van je huis zoals Budget energie, Engie, NLE, Essent, Eneco en Pure energie, Vattenfall, Vandebron, Oxxio. Dat is om en nabij de €0,245 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden komen daarmee uit op ongeveer €3,90 per 100 kilometer. Om een indicatie te geven: een doorsnee benzinewagen kost al gauw €9,90 p/100 km. Als je laadt met eigen zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. Een reguliere EV heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Gelderland.

Hoe gaat de installatie in z’n gang?
De specialist treft de nodige voorbereidingen in het centrale stroompunt in je huis. Het lokale stroomnetwerk raakt zo niet overbelast. Via dit stroompunt loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. Samen met de installateur overleg je wat de meest efficiënte route is om het graafwerk te beperken. Jouw laadpaal installateur in Kring van Dorth plaatst het als wallbox aan de muur of op een paal.

Moet er iets gebeuren in mijn meterkast?
Over het algemeen is iedere meterkast geschikt voor het laden van een elektrische auto. Bij oudere woningen moet er vaak wel wat omgezet worden. Let er wel op dat je groepenkast een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De eerste modellen konden worden geladen op 1-fase stroom (220V). De hedendaagse auto’s kunnen enkel worden opgeladen met een 3-fasen systeem. We spreken ook wel over krachtstroom. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Kring van Dorth kan het allemaal juist aansluiten. De prijzen van deze service liggen rond de €1125. Let op: het jaarlijkse vastrecht kan ook omhoog gaan.

Wat voor verschil zit er tussen een type 1 en type 2 stekker?
Stekkers heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 worden geproduceerd door Japanse en Amerikaanse auto’s. Model 2 stekkers komen we tegen bij de Europese merken. De bekende elektrische auto’s in Kring van Dorth kan je laden met zo’n type 2 stekker. Ook de openbare (snel)laadpunten in Nederland en onze buurlanden kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor een laadzuil thuis?
Helaas, er zijn geen landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt. Elke regio heeft een eigen beleid. De gemeente Lochem heeft op dit ogenblik geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Je kunt wel een openbaar laadstation aan te vragen. Je kunt verzoeken of het oplaadpunt niet al te ver van jouw woning kan komen. Zie ook www.lochem.nl.

Plaats een reactie