Laadpaal Hof van Twente

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Een gevolg is dat de aanwezige openbare oplaadpunten steeds meer in trek zijn. Je kunt dan beter kiezen voor een privé laadpaal in Hof van Twente aan huis. Met behulp van een laadstation op eigen terrein hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw Volvo XC40 P8 AWD Recharge of bijvoorbeeld de Renault Twingo Electric. Je kunt altijd direct je auto aan de lader zetten en je hebt het snel terugverdiend. Hier lees je uitgebreide informatie over velerlei soorten laadpalen, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en kun je direct een offerte aanvragen bij installateurs die werken in jouw gemeente.

 • Door te investeren in een eigen elektrische laadpaal worden je kilometers nog goedkoper.
 • Niet afhankelijk van de beschikbaarheid van een openbare laadpaal.
 • In de avond zet je hem aan de lader voor een volle accu, en dus een maximale actieradius.
 • Nog voordeliger rijden wanneer je er extra zonnepanelen bij neemt.
 • Een slimme laadpaal aan huis is al te koop voor €910.
 • Een individueel laadstation verdien je terug in 5 – 10 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Hof van Twente

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het opladen van jouw EV zoals bijv. de Volvo XC40 P8 AWD Recharge gaat steeds eenvoudiger. Een extra goedkope laadpaal Hof van Twente kopen is een zeer interessante optie. Nooit meer in de rij bij een laadstation en je rijdt elke ochtend weg met een perfect opgeladen accu. Daarbovenop is het vele malen goedkoper dan een openbaar laadpunt. Wel heb je te maken met de eenmalige aanschafprijs, installatie en de kosten van jouw eigen stroom (deze stroom kan je natuurlijk zelf opwekken middels zonnepanelen). Alles wat je nodig hebt is een eigen parkeerplaats. Welke laadpaal past bij mijn voertuig en mijn woning? In het gedeelte hieronder vind je een aantal zaken waar je rekening mee moet houden voor laadpaal laten installeren in Hof van Twente. Op deze website lees je ook meer over Zero Emission.

Laadpaal of wallbox
Een laadstation Hof van Twente installeren kan op 2 manieren. Het kan als een wandbox aan een muur gemonteerd worden of op een montagepaal. Verder zijn er geen verschillen. Bekijk altijd goed de afstand tot de parkeerplek zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1- of 3-fasen aansluitingen
De 1 fase installatie is compatibel met de standaard 230 voltage. Het systeem werkt dan op standaard 16A. Je zit dan op maximaal 3.7 kW laadvermogen. Ieder huis in Nederland heeft minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadzuil kan maar liefst 3x 230V leveren. Het maximale laadvermogen is dan 11 kW. Een 3-fase laadzuil is dus in staat om veel sneller auto’s op te laden. Heb je nog niet de beschikking over krachtstroom? Je kunt deze krachtstroomaansluiting laten aanleggen door een erkende elektricien in Hof van Twente. Vervolgens doe je een aanvraag bij de netbeheerder om de capaciteit te vergroten.

Een eigen oplaadpunt aan huis

Voordelig opladen en niet langer zoeken naar een vrij laadstation

Vaste of losse laadkabel
Er zijn eigenlijk 2 mogelijkheden: een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een kabel die afneembaar is. Het gemak van een vastzittende kabel is dat de drempel om even snel op te laden lager is. Een bijkomend voordeel is dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, tot wel 10 meter. Het minpunt is dat de kabel een minder lange levensduur heeft omdat deze sneller nat wordt (tenzij je binnen laadt). Daarnaast kan het zijn dat het wat rommelig oogt. Daarbij moet je opletten dat je niet alle EV’s kunt laden met een vaste kabel.

Het grote voordeel van een losse kabel (dus met alleen een socket) is dat je er elke auto mee kan laden. Hiervoor gebruik je de reguliere meegeleverde kabel. Evenzeer oogt het minder rommelig en profiteer je van een langere levensduur. Een negatief aspect is dat het altijd even iets langer duurt als je gaat laden. Je haalt de kabel eerst uit de kofferbak, om alles vervolgens aan te sluiten. Een losse kabel is vaak de beste keuze. Krijg je later een andere elektrische auto met een andere aansluiting? In dat geval zijn er geen aanpassingen nodig. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in Hof van Twente.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Er zijn 2 opties: een enkelvoudige of dubbele laadpaal. Het verschil zit hem in hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 aansluiting kan maximaal 1 auto tegelijk opladen, een dubbel laadstation heeft een dubbele capaciteit, en kan dus 2 auto’s laden. Erg handig wanneer je 2 auto’s in bezit hebt of als je een laadpunt beschikbaar wilt stellen aan bezoekers.

Slimme toepassingen
Laadpalen hebben tegenwoordig steeds vaker slimme laadfuncties. Hieronder delen we meer informatie over slimme laadpunten en de toepassingen daarvan.

 • Dynamic Load Balancing: past laadvermogen automatisch aan op beschikbare hoeveelheid stroom.
 • Peak shaving: voorkom overschrijden van de maximale stroomcapaciteit van uw parkeervoorziening.
 • Gezichtsherkenning: laadpalen kunnen worden ontgrendeld wanneer een geautoriseerde persoon voor de laadpaal staat.
 • Gebarenherkenning: Geen pasje of sleutel meer nodig, enkel een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: bij een laadstation met autostart heb je geen pasje, tag of sleutel nodig. Plug & play!
 • Abonnementen & Laadpas: behoud het overzicht van al je wekelijkse laadsessies.

Laadpaal installateur Hof van Twente vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen laten een grote variatie zien. De investering van een laadstation voor thuis varieert van €650 tot en met €3350. De tarieven worden o.a. gecalculeerd op basis van het vermogen van de laadpaal. Hoe krachtiger je systeem, hoe sneller de batterij van een EV kan worden volgeladen. Verder heb je de keuze uit slimme palen met toffe features als Autostart die kostbaarder zijn. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Hof van Twente.

Type laadstationVermogenOplaadtijdKosten
1-fase laadpaal3,7 kW10,6 uur€520- €615
1-fase laadpaal7,4 kW5 uur€530- €650
3-fase laadpaal11 kW3,6 uur€660- €750
3-fase laadpaal22 kW1,8 uur€825- €1005
Prijzen van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Betrouwbare producten

 1. EVBox:Mogelijk om laadvermogen te upgraden.
 2. Wallbox (wandlader): Beheer meerdere gebruikers en laders met MyWallbox.
 3. NewMotion: altijd met zorgvuldige en deskundige installatie.
 4. Alfen: SIM-lock vrije laadstations.
 5. Mennekes: Robuust, mooi van vorm, aansluitklaar.
 6. EVhub: No-nonsense laadoplossingen voor een scherpe prijs.
 7. Webasto: Flexibele laadoplossing voor thuis, bedrijf en VVE’s.
 8. Ecotap: Montage op paal of aan de wand, degelijk design.
 9. Blue Current: Veilig en robuuste laadstations.
 10. Chargepoint: Slim systeem dat ook Backwards compatible is.
 11. Myenergi / Zappi: Ingebouwde aardlekschakelaar voor wisselstroom tot 30mA.
 12. Tesla Wall Connector: Het krachtige laadstation voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Meest compacte en gemakkelijke systeem.
 14. Andere opties: ABB, Eaton, Delta, Enovates, Etrel, Hypercharger, Keba, Schneider Electric & Tritium, Xcharge, Zaptec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2024
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Hof van Twente bedragen tussen de €360 & €2100. Dat wordt gecalculeerd a.d.h.v. een verwachting van de diverse installatie-uren (arbeid), meterkast aanpassingen en de afstand tussen de meterkast en de locatie waar het laadstation komt. Hoe langer deze afstand, hoe meer boor/graafwerk noodzakelijk is en hoe meer meters kabel er benodigd is.

Abonnementsprijzen laadpassen
Eventueel wordt bij plaatsing van een laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Je hoeft dit niet te nemen, maar dan mis je wel enkele voordelen. De kosten van een laadpaal abonnement liggen rond de €6,75 per maand.

 • Altijd inzicht in je laadgebruik.
 • De kosten worden automatisch verrekend met je werkgever.
 • Zelf tarief instellen eigen laadpunt.
 • Altijd goede support zoals software-updates en 24/7 helpdesk.

Een goedkope laadpaal voor thuis?

Vergelijk erkende verkooppunten uit jouw regio.

Kan ik veel geld besparen met elektrisch rijden?

Elektrisch rijden kan veel geld besparen. De aanschaf van een elektrische auto en het thuislaadpunt zelf hebben een korte terugverdientijd. Bijgaand hebben wij een rekenvoorbeeld. Een Nederlander rijdt zo’n 1154 km (maandelijks). Op basis van dit gemiddelde berekenen we met welke kosten je rekening moet houden. In onze berekening nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Hof van Twente):

 • Benzine rijden 2024: €0,145/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,040/km
TypePrijzen p/kmPer maandPer jaar
Benzine€0,145€167,33€2007,96
Elektrisch€0,040€46,16€553,92
Besparing€0,1050€121,17€1454,04
Kosten elektrisch vs benzine rijden in april 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Hof van Twente

Een elektrische auto gekocht, maar is er onvoldoende ruimte voor een eigen laadstation? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt Op dat moment kan jij een openbaar oplaadpunt in Hof van Twente aanvragen bij de gemeente. Er gelden hiervoor wel aanvullende voorwaarden:

 • Je hebt niet genoeg ruimte voor een eigen laadpunt.
 • Op dit moment is er nog geen openbaar laadstation in de straat.
 • De aanvrager moet in het bezit zijn van een EV of hybride auto met een aanzienlijke actieradius.

Als je aan deze voorwaarden voldoet zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente beslist uiteindelijk of en waar precies de laadzuil werkzaam zal worden. Ze onderzoeken zaken als toegankelijkheid en veiligheid. Iedereen met een elektrische auto kan er laden (hij is dus niet exclusief voor jou). Meer informatie is terug te lezen op www.hofvantwente.nl. Hier kan je ook lezen welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Veel Nederlandse gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Via deze omgeving kan je heel eenvoudig een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Zakelijk elektrische auto leasen.

Vind openbare oplaadpunten in de buurt (april 2024)

Laadstations in Hof van Twente vind je op steeds meer plekken. Iedereen met een laadpas kan terecht bij deze punten. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De tarieven lopen uiteen tussen de €0,265 tot wel €0,595 per kWh. Het is belangrijk dat je een laadpas abonnement hebt (bijv. van New Motion of Eneco). In het onderstaande kaartje treft je de openbare laadstations in Hof van Twente. Check tevens laadmogelijkheden en leveranciers in Rijssen-Holten, Hellendoorn, Deventer, Voorst en Apeldoorn.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden hof-van-twente-7471

Laadpunten bij het bedrijf plaatsen

Een laadpaal bij uw bedrijf is een prettige service voor je personeel en relaties. Zoek je naar opties voor een locatie met 10 parkeervakken of meer? Op grond van de nieuwe wet- en regelgeving moet minimaal 10% een laadpunt hebben. Zakelijke laadpalen kennen daarnaast ook financiële pluspunten waaronder verschillende subsidieregelingen. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Tevens kan je iets bijverdienen door een tarief in te stellen voor derden voor het opladen.


Vaak gestelde vragen (FAQ) over elektrisch laden

Welke tarieven worden gerekend voor een laadstation aan huis?
Een privé laadpaal aan huis en laten installeren zit zo tussen de €1050 & €2550. De uiteindelijke kostprijs wordt berekend aan de hand van het soort laadsysteem (additionele slimme functies), het totale laadvermogen, afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en de additionele werkzaamheden in de meterkast zoals het plaatsen van een aardlekautomaat of nieuwe groep.

Wat kost het om mijn auto thuis op te laden?
Een elektrische auto opladen met je eigen lader is het meest voordelig. De kilowattuurprijs betaal je gewoon via de normale energierekening aan je stroomleverancier voor je woning zoals Eneco, Budget energie, Essent, Engie, NLE en Oxxio, Vattenfall, Pure energie, Vandebron. Over het algemeen niet meer dan €0,230 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden komen daarmee uit op ongeveer €4,10 p/100 km. Vergeet niet: een benzine aangedreven auto kost je zo’n €10,15 per 100 kilometer. Met zonnepanelen kan je jouw EV na verloop van tijd echt gratis laden. Een reguliere EV heeft zo’n 12 – 14 panelen nodig om elk jaar op eigen zonne-energie rond te rijden in de provincie Overijssel.

Hoe wordt het geïnstalleerd?
De installateur legt een nieuwe stroomgroep incl. aardlekautomaat aan in het centrale stroompunt in je huis. Op die manier kunnen alle apparaten in de woning veilig werken. Vanaf de stoomkast wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. In overleg met de expert wordt besloten wat de meest efficiënte route is om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. De gecertificeerde laadpaal installateur in Hof van Twente zet het laadstation vast tegen de muur of op een vrijstaande paal.

Moet er iets gebeuren in mijn meterkast?
Uiteindelijk is iedere meterkast geschikt om elektrische voertuigen te laden. Bij oudere woningen moet er vaak wel wat omgezet worden. Let er wel op dat je groepenkast is uitgevoerd met een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De vroegere modellen waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. De actuele types worden opgeladen met een 3-fasen laadpaal. Je komt het ook vaak tegen als krachtstroom. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Hof van Twente zal je ondersteunen bij deze werkzaamheden. De onkosten van deze installatieservice zijn zo’n €925. Let op: een nieuwe aansluiting kan resulteren in een hoger vastrecht.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Laadkabel stekkers heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt doorgaans geïmplementeerd bij Japanse en Amerikaanse auto’s. Model 2 is vooral te zien bij merken uit Europa. De favoriete elektrische auto’s in Hof van Twente kan je laden met zo’n type 2 stekker. Ook de openbare (snel)laadpunten in Nederland en onze buurlanden hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Is er subsidie beschikbaar voor een laadpaal aan huis?
Nee, er is geen landelijke subsidiebeleid voor een thuislaadpunt. Iedere regio is vrij om hier eigen beleid voor te schrijven. De gemeente Hof van Twente verschaft momenteel geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Eventueel kun je wel proberen om een verzoek in te dienen voor een openbaar laadpunt. Je kunt aanvragen of het laadpunt niet al te ver van jouw woning geplaatst mag worden. Voor extra informatie en het aanvraagformulier zie www.hofvantwente.nl.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie