Laadpaal Ambt Delden

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Dat betekent ook dat steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. De oplossing is een slimme laadpaal in Ambt Delden aan huis. Door gebruik te maken van een laadstation op eigen terrein rijd je elke ochtend weg met een volle accu in jouw Tesla Model 3 Standard Range Plus & Audi e-tron Sportback 50 quattro. Altijd een vrije plek bij de laadpaal en het is een stuk voordeliger. Middels onze vergelijker lees je praktische informatie over velerlei laadstations, een handige keuzehulp en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk uit jouw gemeente.

 • Door gebruik te maken van een elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Een exclusieve paal voor je eigen wagen.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, zo profiteer je iedere dag van de maximale actieradius.
 • Nog goedkoper rijden op je eigen groene stroom met zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis koop je al vanaf €985.
 • Een laadstation op eigen grond heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Ambt Delden

Elektrisch rijden is de toekomst. Jouw elektrische auto opladen zoals bijvoorbeeld de Polestar 2 kan op verschillende manieren. Een slimme eigen goedkope laadpaal Ambt Delden kopen is een goede investering. Hij is altijd beschikbaar en je rijdt elke ochtend weg met een goed geladen accu. Overigens is het een stuk goedkoper dan een laadstation in de omgeving. De kosten worden gevormd door de installatie, hardware, kabels en de verbruikskosten (we raden aan om hiervoor ook zonnepanelen te gebruiken). Alles wat je nodig hebt is een eigen oprit/parkeerplaats. Welke laadpaal past bij mijn voertuig en mijn woning? Hierbij bespreken we een aantal kooptips rondom laadpaal laten installeren in Ambt Delden. Zie ook onze informatie over Laadpalen vergelijken.

Wallbox of vaste laadpaal
Een laadstation Ambt Delden kun je op twee wijzen aanbrengen. Je zet ‘m vast aan de muur als wandbox of op een speciale paal. De werking is verder helemaal identiek. Denk vooraf na over hoeveel afstand er zit tussen de laadplek en jouw parkeerplaats om lange dure laadkabels te vermijden.

1-fase aansluiting of 3-fasen aansluiting
Het 1 fase systeem kan laden met de standaard 230 voltage. Dit kan met 16A (of soms ook 32A). Dit geeft een laadvermogen van +/- 3.7 kW. Elke meterkast beschikt over zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). Een 3-fase laadstation biedt je tot wel 3x 230V aan capaciteit. Het maximale laadvermogen is 11 kW per uur. De 3-fase installatie heeft dus een oplaadkracht die 3 keer hoger ligt. Heb je nog niet de beschikking over krachtstroom? Je kunt hierin investeren en de meterkast geschikt laten maken door een elektricien in Ambt Delden. Tenslotte moet de netbeheerder een aanpassing doen aan jouw aansluiting.

Een eigen oplaadpunt op de oprit?

Voordelig opladen en altijd een vrije plek!

Laadkabel: los of vast
Je hebt de keuze uit een laadzuil met een zogeheten vaste kabel of een verplaatsbare kabel. Het pluspunt van een vaste kabel is dat je eenvoudig en snel de auto kunt opladen. Verder is het zo dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Waar je op moet letten is dat je de kabel regelmatig moet schoonmaken omdat deze onderhevig is aan weersomstandigheden(of je moet de auto binnen opladen). Een ander minpunt is dat het een rommelig geheel wordt. Tenslotte moet je er rekening mee houden dat nieuwere modellen weer een ander type stekker gebruiken dan oudere.

Het grote gemak van een losse kabel (of een socket) is dat elke soort EV kan opladen. Het laadproces doe je met de laadstekker die je overal gebruikt en die je altijd mee hebt. Daarbij ziet het er niet zo chaotisch uit en hoef je je geen zorgen te maken dat de kabel wordt aangetast door wind of regen. Waar je op moet letten is dat er een extra stap is als je jouw EV wilt laden. Je moet eerst de kabel uit de koffer halen, om vervolgens aan te sluiten op de EV en de wallbox. Een paal met een losse laadkabel wordt door de meeste EV-gebruikers aanbevolen. Ga je een ander elektrische auto rijden? In dat geval zijn er geen aanpassingen nodig. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Ambt Delden.

Enkel of dubbel laadpaal: wat zijn de verschillen
Men kan kiezen voor één aansluiting of twee aansluitingen. Hetgeen waar ze in verschillen is het aantal auto’s dat aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 stekkeringang kan voor 1 EV de benodigde stroom leveren, een dubbel laadpunt kan 2 auto’s tegelijk laden. Nuttig wanneer je 2 auto’s in bezit hebt of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Innovatieve functies
Laadstations hebben doorgaans geïntegreerde slimme laadfuncties. Bijgaand check je meer info over slimme laadpunten en de nieuwste functies.

 • Dynamic Load Balancing: automatische verdeling van het totaal beschikbare vermogen.
 • Peak shaving: voorkomt overcapaciteit kosten bij het elektrisch laden.
 • Gezichtsherkenning: alleen bevoegde personen kunnen de laadpaal gebruiken.
 • Gebarenherkenning: Een laadsessie starten of stoppen met een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: het inpluggen van de stekker is voldoende om de laadsessie op te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: Ontvang automatisch een vergoeding voor laadtransacties op jouw eigen adres.

Laadpaal installateur Ambt Delden vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen liggen nogal uiteen. De investering van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €575 – €3250. De uiteindelijke prijs wordt voor het grootste gedeelte gevormd door de slimme functies, het abonnement en de laadcapaciteit. Hoe meer vermogen, des te sneller de batterij weer is opgeladen. Tevens onderscheiden we slimme laadpunten met speciale mogelijkheden als voice of gezichtsherkenning die een grotere investering vereisen. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Ambt Delden.

Type laadpaalCapaciteitOplaadtijdPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW10,8 uur€510- €615
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 7 uur€540- €600
3-fase laadpaal11 kW3,6 uur€695- €785
3-fase laadpaal22 kW1,7 uur€855- €940
Tabel met gemiddelde kosten laadpaal aan huis (zonder installatie).

Bekende systemen

 1. EVBox:Energieverbruik veilig verdeeld.
 2. Wallbox (wandlader): Mooi design en krachtige performance.
 3. NewMotion: toegang tot netwerk met meer dan 180.000 laadpalen.
 4. Alfen: SIM-lock vrij: vrije keuze voor de aanbieder van laaddiensten.
 5. Mennekes: Slim kabelbeheer voor vaste kabels.
 6. EVhub: Stevige en krachtige laadpalen voor een scherpe prijs.
 7. Webasto: Populaire Pure en Live modellen scherp geprijsd.
 8. Ecotap: Optioneel leverbaar met vaste kabel.
 9. Blue Current: Geschikt voor 3,7 tot 22 kW laden.
 10. Chargepoint: Zeer eenvoudige bediening en degelijk ontwerp.
 11. Myenergi / Zappi: Houdt rekening met uw maximale capaciteit (dynamic loadbalancing).
 12. Tesla Wall Connector: Zelf instellen met welke max. stroom je auto geladen moet worden.
 13. NRGkick: Meest compacte en gemakkelijke systeem.
 14. Ook interessant: ABB, Enovates, Delta, Etrel, Etrel, Flexicharge, Keba, Hypercharger & Tritium, Zaptec, Efacec, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Prijzen voor installatie 2024
De uiteindelijke kosten van een voordelige laadpaal installeren in Ambt Delden schommelen tussen de € 440 tot €1825. Dit wordt berekend aan de hand van de benodigde installatiewerkzaamheden in de meterkast en afstand tussen meterkast en de locatie van de laadpaal. Des te groter deze afstand is, des te meer graafwerk er bij komt kijken en hoe meer kabels benodigd zijn.

Abonnementskosten laadpas
Doorgaans wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Men hoeft dat niet af te nemen, maar dan mis je wel enkele voordelen. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement zijn circa €6,75 p/maand.

 • Inzicht in je laadsessies.
 • Automatische verrekening werkgever.
 • instellen van laadkosten voor gastgebruik.
 • Automatische firmware-updates.

Laadpaal voor thuis kopen?

Vergelijk populaire deskundigen uit jouw regio.

Hoeveel kan ik besparen met elektrisch rijden?

Elektrisch rijden is goed voor een schone lucht, maar bespaart ook veel geld. De aanschaf van een elektrische auto en het thuislaadpunt zelf kennen een aantrekkelijke terugverdientijd. Hieronder bieden wij een rekenvoorbeeld. Een gemiddelde Nederlander rijdt per jaar zo’n 1042 kilometer per 4 weken. Op basis van dit gemiddelde ramen we met welke kosten je rekening moet houden. In onze calculatie zijn de volgende tarieven van toepassing (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Ambt Delden):

 • Benzine rijden 2024: €0,120/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,044/km
AandrijvingTarieven p/kmP/maandPer jaar
Benzine rijden€0,120€125,04€1500,48
Elektrisch€0,044€45,85€550,18
Besparing€0,076€79,19€950,30
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Hof van Twente

Heb jij de beschikking over een EV, maar heb je thuis geen plek voor laadstations? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? Op dat moment kan jij zo’n openbaar oplaadpunt in Ambt Delden aanvragen bij de gemeente. Er kunnen per gemeente wel additionele voorwaarden gelden:

 • Je beschikt zelf niet over voldoende vrije ruimte voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation in jouw directe omgeving.
 • Je bezit een elektrische of hybride auto met een minimale actieradius en/of accucapaciteit.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente zal concluderen of en waar precies de laadzuil werkzaam zal worden. Ze onderzoeken invalshoeken zoals vindbaarheid en doorstroming. Iedereen met een elektrische auto kan terecht bij dit oplaadpunt. Extra achtergrondinfo kun je terugvinden op www.hofvantwente.nl. Daar kom je er ook achter of de gemeente subsidies verstrekt. Veel gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je zonder gedoe een openbare laadpaal aanvragen. Of check aanvullende informatie over Lease een elektrische auto.

Lijst met openbare oplaadpunten in de buurt (mei 2024)

Laadstations in Ambt Delden zijn er voldoende. Iedere EV-bezitter kan hier parkeren en laden. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De kosten lopen uiteen tussen de €0,265 tot €0,590 per kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In het volgende schema doorzoek jij de openbare laadstations in Ambt Delden. Check tevens laadzuilen en installateurs in Delden, Diepenheim, Markelo, Goor en Enter.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden ambt-delden-7495

Laadpunten voor bedrijven en kantoren

Een laadpaal bij uw bedrijf is een extra stukje service richting je personeel en relaties. Bezit je een parkeerterrein met minimaal 10 parkeerplaatsen? Overeenkomstig de nieuwste wetgeving zal je 10% van de plekken moeten reserveren voor EV-rijders. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 36% aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een optie voor snelle afschrijvingen voor beperkte investeringen, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Ook kan je iets bijverdienen door andere gebruikers te laten betalen voor het opladen.


Informatie over thuis elektrisch laden

Hoeveel geld kost een eigen laadstation aan huis?
Een laadpaal voor thuis aanschaffen inclusief plaatsing kost +/- tussen de €900 – €2500. De kosten van het hele pakket hangt af van het soort laadsysteem (additionele slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), de totale afstand tussen meterkast en de laadplek en het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden zoals het plaatsen van een aardlekautomaat of nieuwe groep.

Wat kost het om mijn auto thuis op te laden?
Je elektrische auto thuis laden is financieel gunstig. Je ontvangt een factuur met het verbruik X de kilowattuurprijs van de stroomaanbieder van je huis zoals Engie, Budget energie, NLE, Eneco, Energiedirect en Oxxio, Vandebron, Vattenfall, PowerPeers. Dat is om en nabij de €0,230 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €4,35 p/100 km. Ter vergelijking: een doorsnee benzinewagen kost om en nabij de €10,10 per 100 kilometer. In combinatie met zonnepanelen kan je uiteindelijk zelfs gratis laden. De standaard EV eist 10 – 16 zonnepanelen om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Overijssel.

Hoe gaat de installatie in z’n gang?
De monteur plaatst een aardlekautomaat en een nieuwe stroomgroep in het centrale stroompunt in je huis. Dit zorgt voor een optimale stroomverdeling in huis. Vanuit de meterkast wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). Samen met de monteur bespreek je waar de laadpaal wordt geplaatst om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. De ervaren laadpaal installateur in Ambt Delden zet het als wallbox tegen de muur of op een montagepaal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Onderaan de streep is elke woning geschikt om elektrische voertuigen te laden. Met name bij oudere huizen moet er wel wat gebeuren. Het is daarbij wel essentieel dat de groepenkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De eerste elektrische voertuigen konden worden geladen op 1-fase stroom (220V). Innovatieve elektrische voertuigen worden opgeladen met een 3-fasen laadpaal. We spreken ook wel over krachtstroom. Het snelladen heeft heel veel voordelen. Een laadpunt installatiebedrijf in Ambt Delden zal al dit werk voor je oplossen. De prijzen van deze service zijn circa €1075. Goed om te weten: een nieuwe aansluiting kan resulteren in een hoger vastrecht.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Stekkers heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt met name toegepast bij Amerikaanse en Japanse automerken. Model 2 wordt vooral gebruikt door de merken die binnen de EU worden gemaakt. Een groot deel van de favoriete elektrische auto’s in Ambt Delden beschikken over een type 2 aansluiting. Ook vrijwel alle openbare laadpunten hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Is er een subsidie mogelijk voor een laadpaal bij mij thuis?
Nee, er is geen landelijke subsidiebeleid voor een thuislaadpunt. Elke gemeente vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Hof van Twente heeft op dit moment geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Je kunt het wel overwegen om een verzoek in te dienen voor een openbaar laadpunt. Je kunt specifiek verzoeken of het laadpunt nabij jouw woning geplaatst mag worden. Zie ook de website van de gemeente www.hofvantwente.nl.

Plaats een reactie