Laadpaal Delden

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Hierdoor zien we ook dat steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. Dit probleem kan je omzeilen dankzij een handige laadpaal in Delden aan huis. D.m.v. jouw eigen laadstation geniet je iedere morgen van een opgeladen accu van jouw Volvo XC40 P8 AWD Recharge of bijvoorbeeld de Byton M-Byte 95 kWh 4WD. Je hoeft niet meer te wachten op een vrije laadpaal en de kWh prijs is voordeliger. Op deze website check je uitgebreide informatie over betrouwbare type laadpalen, een handige keuzehulp en kom je in contact met leveranciers en installateurs uit jouw gemeente.

 • Door het toepassen van een eigen elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Niet meer wachten bij een bezette laadpaal.
 • Elke dag opnieuw een volle accu, altijd een optimale actieradius.
 • Goedkoper autorijden wanneer je er extra zonnepanelen bij neemt.
 • Deze slimme laadpaal aan huis is al te koop vanaf €965.
 • Een individueel laadstation verdien je terug in 5 – 10 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Delden

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Het opladen van jouw EV zoals bijv. de Volkswagen ID.4 1st kan op diverse manieren. Een particuliere eigen goedkope laadpaal Delden kopen is iets wat je zeker moet overwegen. Laden gaat dan op een laagdrempelige manier en je kunt rekenen op een 100% actieradius. Daarbovenop is het een stuk goedkoper dan een laadpunt in de wijk. De kosten waar je mee te maken krijgt zijn de prijs van de wallbox, de aansluitkosten en de verbruikskosten (eventueel zelf op te wekken met zonnepanelen). Het enige wat je verder moet hebben is een eigen oprit of garage. Welke laadpaal is nu handig voor mijn auto en mijn situatie? In onze keuzehulp vind je belangrijke aspecten om over na te denken omtrent laadpaal laten installeren in Delden. Op deze website lees je ook meer over Voordelige laadpas.

Wallbox of vrije laadpaal
Een laadstation Delden kan je op twee verschillende manieren plaatsen. Je kunt het laten plaatsen als wandbox aan de muur of op een stevige paal. Verder zijn er geen verschillen. Denk goed na over de afstand tot de parkeerplaats van jouw EV zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1-fase of 3-fasen systeem
Het 1-fase laadstation is compatibel met de doorsnee 230V aansluiting. Hiermee heb je een minimaal vermogen van 16A. Je zit dan op maximaal 3.7 kW laadvermogen. Elk adres beschikt over minstens (1x30a of 1x40a). De 3-fase installatie is vaak nodig voor nieuwe modellen, deze maakt gebruik van 400V (krachtstroom). Je kunt dan uitgaan van 11 kW laadvermogen. Een 3-fase laadstation is dus in staat om veel sneller auto’s op te laden. Is je meterkast nog niet geschikt voor een 3-fase aansluiting? Voor een paar honderd euro kun jij de meterkast laten voldoen aan de eisen door een elektricien in Delden. Ook vraag je een verzwaring van de aansluiting aan bij jouw netbeheerder.

Een oplaadstation aan huis

Goedkoop en snel laden en altijd verzekerd van een vrije plek

Losse of vaste kabel
Je hebt de keuze uit een laadzuil met een vaste kabel of een losse variant. Het belangrijkste voordeel van een vaste kabel is dat je niet steeds de kabel uit jouw auto hoeft te halen. Een ander voordeel is dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, tot wel 8 meter. Een negatief aspect is dat de kabel in de praktijk vaak minder lang mee gaat omdat er door wind en regen water in kan komen (tenzij je binnen laadt). Waar je ook rekening mee moet houden is dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Ten derde noemen we nog even dat je per auto weer een andere stekker nodig hebt.

Waarom er gekozen moet worden voor een losse kabel (net als een socket) is dat elk type auto dan gebruikt kan worden. Je pakt namelijk de reguliere meegeleverde kabel. Daarnaast oogt het een stuk georganiseerder en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Het belangrijkste nadeel is dat je een stap extra moet uitvoeren als jij de EV even snel wil bijladen. Je haalt de kabel eerst uit de kofferbak, om vervolgens aan te sluiten op de EV en de wallbox. Een laadzuil met losse kabel is vaak de beste keuze. Krijg je later een andere elektrische auto met een andere aansluiting? In dat geval hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Advies: rijdt ook eens langs de snelladers in Delden.

Enkele vs dubbele laadpaal
Men kan kiezen voor een enkelvoudige of dubbele laadpaal. Hetgeen waar ze in verschillen is het aantal auto’s dat aangesloten kunnen worden. Een enkele paal kan nooit meer dan 1 auto opladen, een dubbel station heeft 2 ingangen voor 2 auto’s. Dit is praktisch als je een huishouden hebt met meerdere elektrische auto’s of voor zakelijke doeleinden.

Innovatieve functies
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben steeds vaker slimme laadfuncties. Hierbij vind je meer informatie over slimme laadpunten en de nieuwste snufjes.

 • Dynamic Load Balancing: past laadvermogen automatisch aan op beschikbare hoeveelheid stroom.
 • Peak shaving: helpt overmatig verbruik tijdens piekuren voorkomen.
 • Gezichtsherkenning: laadpalen kunnen worden ontgrendeld wanneer een geautoriseerde persoon voor de laadpaal staat.
 • Gebarenherkenning: met bepaalde bewegingen activeer je laadsessies, of stop je juist een laadsessie.
 • AutoStart / Plug&Charge: het inpluggen van de stekker is voldoende om de laadsessie op te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: elke laadsessie wordt geregistreerd voor de administratie.

Laadpaal installateur Delden vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen kunnen flink uiteen lopen. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis loopt uiteen tussen de €825 tot €3200. Een groot deel van onkosten kunnen we toeschrijven aan het vermogen van de laadpaal. Hoe krachtiger het vermogen, des te sneller de batterij weer is opgeladen. Ook heb je de keuze uit slimme systemen met speciale functies als Autostart die een grotere investering vereisen. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Delden.

Laadpaal typeLaadvermogenLaadtijdPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW11 – 12 uur€520- €640
1-fase laadpaal7,4 kW5,5 uur€520- €615
3-fase laadpaal11 kW3,6 uur€670- €795
3-fase laadpaal22 kW1,8 uur€880- €1010
Kosten van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Populaire producten

 1. EVBox:Makkelijk te installeren, gebruiken en onderhouden.
 2. Wallbox (wandlader): Slimme Wifi & Bluetooth connectiviteit.
 3. NewMotion: ook veel opties voor zakelijke gebruikers.
 4. Alfen: Voor iedere elektrische auto.
 5. Mennekes: Kompact, praktisch en premium.
 6. EVhub: De beste prijs/kwaliteit verhouding in de markt.
 7. Webasto: Plug & Charge-functie en slimme functies.
 8. Ecotap: Robuust en vandalismebestendig design.
 9. Blue Current: Laden met alle gebruikelijke laadpassen via RFID.
 10. Chargepoint: Geschikt voor Plug & Play, direct laden.
 11. Myenergi / Zappi: Houdt rekening met uw maximale capaciteit (dynamic loadbalancing).
 12. Tesla Wall Connector: Perfect voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Tot 3-fasen opladen, overal waar je wilt.
 14. Zie ook merken als: ABB, Delta, Eaton, Enovates, Etrel, Keba, Hypercharger, Flexicharge of Tritium, Xcharge, Zaptec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2024
De uiteindelijke kosten van een voordelige laadpaal installeren in Delden wisselen tussen de €360 en +/- €2100. Dit is afhankelijk van of er bijvoorbeeld een 3-fase aansluiting aangelegd moet worden en de afstand tussen meterkast en de laadpaal. Hoe meer afstand er overbrugd moet worden, hoe meer graafwerk er gedaan moet worden en hoe meer kabels benodigd zijn.

Heb ik een laadpas nodig?
Bij steeds meer services wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Het is absoluut niet verplicht, echter zijn de pluspunten behoorlijk interessant. De kosten van een laadpaal abonnement bedragen ongeveer €3,25 per maand.

 • Realtime inzicht in laadsessies en geschiedenis.
 • Eenvoudig laadkosten verrekenen met werkgever.
 • Tarief instellen voor externe gebruikers.
 • Altijd goede support zoals software-updates en 24/7 helpdesk.

Een eigen laadpaal voor thuis?

Zoek erkende specialisten uit jouw gemeente.

Wat zijn de besparingen bij elektrisch rijden?

Elektrisch rijden kan flink besparen op je autokosten. De investering in een elektrische auto en het thuislaadpunt plus installatie heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. Bijgaand tonen we een rekenvoorbeeld. Een Nederlander rijdt zo’n 1041 kilometer (maandelijks). Hiermee verwachten we wat de mogelijke besparing zal zijn. Hierbij gebruiken we de volgende prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Delden):

 • Benzine rijden 2024: €0,115/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,043/km
AandrijvingKosten p/kmPer maandP/jaar
Benzine rijden€0,115€119,72€1436,58
Elektrisch rijden€0,043€44,76€537,16
Besparing€0,072€74,95€899,42
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Hof van Twente

Heb jij de beschikking over een EV, maar is er geen ruimte voor een laadpaal? En is er nog geen openbaar laadpunt in de buurt? Je kunt dan een openbaar oplaadpunt in Delden aanvragen bij de gemeente. Houd rekening met verschillende voorwaarden:

 • Op jouw eigen oprit is er geen ruimte voor een laadpunt.
 • Op dit moment is er nog geen openbaar laadstation in de straat.
 • De aanvrager moet in het bezit zijn van een EV of hybride auto met een aanzienlijke actieradius.

Op het moment dat jij hieraan voldoet bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente wijst uit of en op welke plek de laadzuil geplaatst wordt. Daarbij bekijkt de gemeente aspecten zoals zichtbaarheid en doorstroming. Iedereen mag gebruik maken van het oplaadpunt. Updates en informatie is beschikbaar gesteld op www.hofvantwente.nl. Daar kom je er ook achter welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Veel gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Daar kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of klik door naar Betrouwbare laadpaal.

Lijst met openbare laadpunten (mei 2024)

Laadstations in Delden zijn op steeds meer plekken te vinden. Iedere EV-bezitter kan daar gebruik van maken. Let op: het is wel vrij prijzig. De prijzen lopen uiteen tussen de €0,240 – €0,605 per kWh. Het is belangrijk dat je een laadpas abonnement hebt (bijv. van New Motion of Eneco). In het Google Maps overzicht bekijk je de openbare laadstations in Delden. Vind ook laadstations en verkooppunten in Diepenheim, Markelo, Goor, Enter en Zuna.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden delden-7491

Laadpunten voor bedrijven

Een laadpaal op de parkeerplaats bij kantoor is heel praktisch voor bijv. personeel of bezoekers. Beschik je over een kantoorpand met minimaal 10 parkeerplaatsen? Overeenkomstig de nieuwste wetgeving zal je 10% van de plekken moeten reserveren voor EV-rijders. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er verschillende subsidieregelingen. Dit maakt het mogelijk om als ondernemer tot 75% van de investeringskosten af te schrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 75% aftrekbaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, vooral toegepast voor startende bedrijven.
 • Daarbovenop kunnen bedrijven verdienen door een tarief in te stellen voor derden voor het gebruik van de palen.


Informatie over thuis elektrisch laden

Wat kost zo’n eigen laadstation aan huis?
Een individueel laadpaal voor huis inclusief installatie kost +/- tussen de €900 & €2475. Het hele prijskaartje wordt berekend aan de hand van het type laadstation (wel of geen slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), de totale afstand tussen meterkast en de laadplek en de additionele werkzaamheden in de meterkast zoals een nieuwe groepenkast (of losse extra groep).

Hoe duur is het om de accu van mijn accu te laden?
Het thuis opladen van een elektrische auto is erg aantrekkelijk. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij jouw leveranciers van energie zoals Eneco, Budget energie, Engie, Essent, Energiedirect en Oxxio, Vandebron, Pure energie, PowerPeers. Dat is om en nabij de €0,245 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden liggen gemiddeld op €3,65 per 100 kilometer. Om een indicatie te geven: een normale auto op benzine kost circa €9,95 per 100 kilometer. In combinatie met zonnepanelen kan je na een aantal jaren zelfs zo goed als gratis laden. Een basis EV heeft tussen de 8 en 14 zonnepanelen nodig om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Overijssel.

Hoe gaat de installatie van het laadpunt?
De monteur zal indien nodig eerst wat groepen plaatsen in de meterkast. Anders heb je kans dat op een gegeven moment de stroom uitvalt. Vanuit dit stroompunt vind de kabel via de kruipruimte de weg naar buiten. Samen met de monteur bespreek je waar het laadpunt het beste kan komen om de werkzaamheden binnen de perken te houden. De laadpaal installateur in Delden plaatst het oplaadpunt tegen de muur of installeert het op een paal.

Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal?
Over het algemeen is elke stroomkast geschikt om elektrische voertuigen te laden. Soms moet er wel wat aangepast worden. Het is daarbij wel essentieel dat de groepenkast beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De allereerste elektrische auto’s werden geladen op 1-fase stroom (220V). De nieuwste auto’s worden opgeladen met een 3-fasen laadpaal. Je komt het ook vaak tegen als krachtstroom. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Delden kan jou hierin ontzorgen. De geschatte kosten van zo’n service liggen rond de €825. Let op: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Wat voor verschil zit er tussen een type 1 en type 2 stekker?
Laadkabel + stekkers heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt met name toegepast bij Japanse en Amerikaanse merken. Model 2 is vooral te zien bij de Europese merken. Veel van de populaire elektrische auto’s in Delden kunnen opgeladen worden met de type 2 stekker. Ook openbare laadpalen in Nederland hebben ook standaard type 2 aansluitingen.

Is er voor een laadstation aan huis subsidie beschikbaar?
Helaas, er zijn geen landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt. Iedere provincie kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Hof van Twente heeft op dit moment geen subsidies of korting op een particuliere laadpaal. Je kunt er wel over nadenken om een openbaar laadstation aan te vragen. Je kunt specifiek verzoeken of de laadzuil nabij jouw huis kan komen te staan. Zie ook www.hofvantwente.nl.

Plaats een reactie