Laadpaal Goor

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Hierdoor zien we ook dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. Je kunt dan beter kiezen voor een 100% eigen laadpaal in Goor aan huis. Op basis van een zelfvoorzienend laadstation weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw Mercedes EQA of bijvoorbeeld de DS 3 Crossback E-Tense. Je kunt altijd direct je auto aan de lader zetten en het is erg goedkoop. Op deze pagina lees je waardevolle informatie over diverse laadpalen, krijg je inzicht in de mogelijkheden en kan jij snel een vrijblijvende offerte opvragen bij leveranciers uit jouw omgeving.

 • Door gebruik te maken van een elektrische laadpaal worden je kilometers nog goedkoper.
 • Een exclusieve paal voor je eigen wagen.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, altijd een optimale actieradius.
 • Nog voordeliger rijden in combinatie met eigen zonnepanelen op je woning.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis kun je al aanschaffen vanaf €930.
 • Jouw eigen laadstation heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Goor

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Het opladen van de accu van een EV zoals bijv. de Tesla Model 3 Long Range Dual Motor kan op verschillende manieren. Een particuliere eigen goedkope laadpaal Goor kopen is een uitstekend idee. Het werkt snel en eenvoudig en je hebt dan de zekerheid van een perfect opgeladen accu. Bovendien is het een stuk voordeliger dan bij een laadpunt in de wijk. Je hebt te maken met de volgende kosten: een eenmalige investering (aanschaf & plaatsing) en de stroom / verbruikskosten (zonnepanelen kunnen deze tarieven verlagen). Het enige wat je verder moet hebben is een eigen oprit of parkeerplaats (garage). Welke laadpaal is nu handig voor mij EV en woning? Hierbij check je bruikbare informatie m.b.t. laadpaal laten installeren in Goor. Op deze website lees je ook meer over Elektriciteitsnet.

Laadpaal of wallbox
Een laadstation Goor kan op 2 manieren worden aangebracht. Je kunt ‘m vastzetten aan de muur (wandbox) of je installeert het op een paal. Dat is ook het enige verschil, de rest werkt hetzelfde. Onderzoek de afstand tot de parkeerplaats van jouw EV om lange dure laadkabels te vermijden.

1-fase of 3-fasen systeem
De 1-fase variant werkt met de standaardaansluiting van 230V. Dit kan met 16A (of soms ook 32A). Het maximale laadvermogen is dan 3.7 kW. Ieder huis in Nederland heeft minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadstation gebruikt krachtstroom (400V ipv 230V). Het maximale vermogen is 11 kW. De 3-fase variant heeft dus een oplaadkracht die 3 keer hoger ligt. Heb je thuis nog niet de beschikking over 3-fase groepen? Tegen een kleine meerprijs kan je dit laten aanleggen door een elektricien in Goor. Ook dien je een aanvraag in bij de netbeheerder.

Een eigen oplaadpunt aan huis

De voordeligste manier van opladen en altijd een vrije plek!

Laadkabel: los of vast
Er zijn eigenlijk 2 mogelijkheden: een laadzuil met een vaste kabel en stekker of een afneembare/losse kabel. Het gemak van een vastzittende kabel is dat je ‘m sneller kunt aansluiten op jouw EV. Een ander pluspunt is dat ze beschikbaar zijn in allerlei lengtes, bij sommige leveranciers tot wel 10 meter. Een negatief aspect is dat de kabel wat sneller vies wordt omdat er regen/sneeuw of andere viezigheid in de kabel kan komen (uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Wat je ook vaak ziet is dat het wat rommelig oogt. Ten derde kan het zijn dat de ene auto weer net een andere kabel nodig heeft dan de andere.

Het handige van een losse kabel (alsook voor een socket) is de vrijheid in het opladen. Het laadproces doe je met de stekker die je in de auto hebt liggen. Verder is het een strakker geheel en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Een negatief aspect is dat je een stap extra moet uitvoeren als je jouw EV wilt laden. Je moet eerst de kabel uit de koffer halen, om vervolgens aan te sluiten op de EV en de wallbox. Een losse kabel wordt door de meeste EV-gebruikers aanbevolen. Koop je een nieuwe elektrische auto? In dit geval hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Goor.

Enkel of dubbel laadpaal: wat zijn de verschillen
We onderscheiden twee soorten: één aansluiting of twee aansluitingen. Het onderscheid zit ‘m in het aantal EV’s dat op hetzelfde moment kunnen worden geladen. Een enkelvoudige paal heeft 1 ingang, en kan dus maar 1 auto laden, een dubbel uitgevoerd systeem kan 2 EV’s gelijktijdig opladen. Erg handig als je een huishouden hebt met meerdere elektrische auto’s of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Innovatieve functies
De huidige oplossingen hebben doorgaans geïntegreerde slimme laadfuncties. In het gedeelte hieronder check jij meer informatie over slimme laadpunten en de verschillende opties.

 • Dynamic Load Balancing: voorkom stroomuitval als je je auto oplaadt.
 • Peak shaving: helpt overmatig verbruik tijdens piekuren voorkomen.
 • Gezichtsherkenning: voorkom misbruik van je station door een extra beveiliging in te stellen.
 • Gebarenherkenning: met gebarenherkenning bedien je jouw laadpaal via simpele handgebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden wanneer de kabel wordt aangesloten.
 • Abonnementen & Laadpas: laadkosten automatisch te verrekenen met je baas.

Laadpaal installateur Goor vergelijken

De aanschafprijzen van laadpalen zijn nogal verschillend. De adviesprijs van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €500 en €3325. De prijs wordt bepaald door het totale laadvermogen van de installatie. Des te hoger het vermogen, des te sneller de batterij weer is opgeladen. Bovendien zijn er allerlei slimme opladers met speciale snufjes als gezichtsherkenning die een hogere verkoopprijs hebben. Hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Goor.

Soort laadstationLaadvermogenLaadtijdPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW11 – 12 uur€550- €630
1-fase laadpaal7,4 kW5 uur€535- €600
3-fase laadpaal11 kW3 – 4 uur€665- €785
3-fase laadpaal22 kW2 uur€870- €985
Kosten van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Bekende merken

 1. EVBox:Geschikt voor elke elektrische auto.
 2. Wallbox (wandlader): Geavanceerd design en maximale flexibiliteit.
 3. NewMotion: toegang tot 180.000 openbare laadpunten in 35 landen.
 4. Alfen: Dynamisch loadbalancen mogelijk dankzij slimme meter.
 5. Mennekes: Comfortabel, slim en groen.
 6. EVhub: No-nonsense laadoplossingen voor een scherpe prijs.
 7. Webasto: Flexibele laadoplossing voor thuis, bedrijf en VVE’s.
 8. Ecotap: Populaire Homebox voor thuisgebruik.
 9. Blue Current: Geschikt voor alle elektrische voertuigen.
 10. Chargepoint: Slim systeem dat ook Backwards compatible is.
 11. Myenergi / Zappi: IP65 gecertificeerd voor gebruik buiten (stofvrij en sproeidicht).
 12. Tesla Wall Connector: Aanbevolen voor Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Met slimme geïntegreerde energiemeter.
 14. Andere opties: ABB, Enovates, Delta, Etrel, Etrel, Hypercharger, Schneider Electric , Flexicharge & Tritium, Xcharge, Efacec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Kosten voor installatie 2022
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Goor wisselen tussen de €340 en plus minus €1825. Dit hangt af van of er iets in de meterkast omgezet moet worden en de geschatte afstand voor boren / graven en kabels. Hoe hoger het aantal meters, hoe meer graafwerk/boorwerk er bij komt en zal ook het aantal kabelmeters toenemen.

Informatie over laadpassen
Bij sommige aanbieders wordt bij de installatie van jouw laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Je hoeft dit niet te nemen, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement zijn circa €7,25 (maandelijks).

 • Realtime inzicht in laadsessies en geschiedenis.
 • Automatisch je stroomkosten laten verrekenen.
 • Zelf tarief instellen eigen laadpunt.
 • Je kunt rekenen op 24/7 support en actuele software.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Vind populaire installateurs uit jouw streek.

Hoeveel kan ik besparen met elektrisch rijden?

Elektrisch rijden kan flink besparen op je autokosten. De investering in een elektrische auto en jouw thuislaadpunt heb je al gauw terugverdiend, daarna begint de winst. Hieronder hebben wij een rekenvoorbeeld. Een Nederlander rijdt zo’n 1038 kilometer op maandbasis. Hiermee verwachten we hoeveel goedkoper je uiteindelijk uit bent. In het rekenvoorbeeld zijn de volgende tarieven van toepassing (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Goor):

 • Benzine rijden 2022: €0,100/km
 • Elektrisch rijden 2022: €0,040/km
SoortTarieven p/kmP/maandPer jaar
Benzine€0,100€103,80€1245,60
Elektrisch€0,040€41,52€498,24
Besparing€0,060€62,28€747,36
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in augustus 2022.

Laadpaal aanvragen gemeente Hof van Twente

Rijd je elektrisch, maar heb je thuis geen plek voor laadstations? En ontbreekt het aan een openbaar laadpunt in jouw eigen wijk? Je kunt dan zo’n openbaar oplaadpunt in Goor aanvragen bij de gemeente. Je moet wel voldoen aan verschillende criteria:

 • Er is op je eigen kavel geen ruimte voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation in jouw directe omgeving.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een minimale actieradius of accucapaciteit.

Op het moment dat jij hieraan voldoet neemt de gemeente de aanvraag in acht. De gemeente geeft aan of en op welke locatie de laadzuil neergezet wordt. Hierbij bekijken zij facetten als vindbaarheid en of het technisch kan. Elke EV-eigenaar kan het gebruiken. Uitgebreide informatie kan je lezen op www.hofvantwente.nl. Daar lees je ook of de gemeente subsidies verstrekt. Steeds meer gemeenten kiezen ervoor de exploitatie te laten verlopen via Openbaarladen.nl. Daar kan je zonder gedoe een openbare laadpaal aanvragen. Of klik door naar Laadpaal plaatsen.

Lijst met openbare oplaadpunten in de buurt (augustus 2022)

Laadstations in Goor zijn dagelijks beschikbaar. Elke weggebruiker kan hier laden. Het is relatief wel duur. De prijzen bedragen tussen de €0,230 – €0,555 per kWh. Een laadpas abonnement is noodzakelijk. In de onderstaande kaart bekijk jij de openbare laadstations in Goor. Bekijk ook oplaadpunten en installatiebedrijven in Enter, Zuna, Rijssen, Holten en Haarle.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden goor-7471

Laadpunten bij het bedrijf plaatsen

Een laadpaal bij je werk kan worden gebruikt door je eigen werknemers, maar ook voor zakelijke relaties. Betreft het een pand met 10 parkeervakken of meer? Wanneer we kijken naar de actuele regelgeving moet 10% van de parkeervakken een laadplaats zijn. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook nog eens het overwegen waard. Als ondernemer kun je profiteren van een aantal subsidiemogelijkheden. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Profiteren van een investeringsaftrek 13,5%, 27% of maar liefst 36%.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): De mogelijkheid voor het aftrekken van kleine investeringen, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Ook kan je het laadpunt versneld terugverdienen door een tarief in te stellen voor derden voor het opladen.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Een laadstation aan huis laten installeren, wat kost het?
Een eigen laadpaal voor huis met daarbij de installatie zit zo tussen de €950 en €2025. Het tarief wordt berekend aan de hand van het soort systeem (additionele slimme functies), het totale laadvermogen, het aantal benodigde kabelmeters en eventuele aanpassingen in de meterkast zoals het aanleggen van een extra stroomgroep.

Wat kost het om mijn auto thuis op te laden?
Je elektrische auto thuis laden is financieel gunstig. De kilowattuurprijs betaal je gewoon via de normale energierekening aan je stroomleverancier voor je woning zoals Engie, NLE, Eneco, Essent, Budget energie en Vattenfall, Oxxio, Pure energie, Vandebron. Dat is om en nabij de €0,215 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €3,80 per 100 kilometer. Ter illustratie: een benzineauto komt uit op zo’n €9,50 p/100 km. Met zonnepanelen kost de gebruikte stroom na verloop van tijd helemaal niks meer. Een basis EV heeft zo’n 12 – 14 panelen nodig om elk jaar op eigen zonne-energie rond te rijden in de provincie Overijssel.

Hoe werkt de installatie?
De vakman legt een nieuwe stroomgroep aan in het centrale stroompunt in je huis. Dit voorkomt stroomuitval in en rondom je huis. Vanaf de stoomkast loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. Samen met de installateur overleg je wat een goede plek is om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. De gecertificeerde laadpaal installateur in Goor monteert het als wallbox of bevestigt ‘m op een losse paal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Over het algemeen is elke meterkast in staat om een elektrische auto te voorzien van stroom. Soms moet er wel wat aangepast worden. Achterhaal of de groepenkast is uitgevoerd met een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De vroegere modellen konden worden geladen op 1-fase stroom (220V). Nieuwere auto’s vereisen een 3-fasen aansluiting. Dit kennen we ook als krachtstroom. Hierdoor wordt het snelladen mogelijk gemaakt. Een laadpunt installatiebedrijf in Goor zal al dit werk voor je oplossen. De kosten daarvoor zijn circa €925. Belangrijk: het jaarlijkse vastrecht kan ook omhoog gaan.

Wat zijn type 1 en type 2 stekkers?
Laadkabels / stekkers heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt doorgaans geïmplementeerd bij Japanse en Amerikaanse merken. Model 2 stekkers worden met name gebruikt door de merken die binnen de EU worden gemaakt. Veel van de gangbare elektrische auto’s in Goor kunnen opgeladen worden met de type 2 stekker. Ook het gros van de openbare laadpalen in Nederland (en Europa) hebben ook standaard type 2 aansluitingen.

Kan ik subsidie aanvragen als ik thuis een laadpaal plaats?
Er zijn geen landelijke subsidies voor het laten plaatsen van een thuislaadpunt. Iedere regio heeft een eigen beleid. De gemeente Hof van Twente heeft momenteel geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Het alternatief is om een laadstation op een openbare plek aanvragen. Je kunt hierbij verzoeken of het oplaadpunt in de buurt van jouw huis geïnstalleerd kan worden. Voor extra informatie en het aanvraagformulier zie www.hofvantwente.nl.

Plaats een reactie