Laadpaal Zeijerveld

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Daarbij komt ook dat de aanwezige openbare oplaadpunten steeds meer in trek zijn. Je kunt dan beter kiezen voor een privé laadpaal in Zeijerveld aan huis. Met behulp van jouw eigen laadstation ben je altijd verzekerd van een plekje voor jouw Volkswagen ID.3 Pure of bijvoorbeeld de Hyundai Kona Electric 39 kWh. Je kunt altijd direct je auto aan de lader zetten en het is een stuk voordeliger. Op deze pagina bekijk je bruikbare informatie over betrouwbare soorten laadpunten, een handige keuzehulp en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk die werken in jouw gemeente.

 • Door het toepassen van een eigen elektrische laadpaal rijd je extreem voordelig.
 • Niet meer wachten bij een bezette laadpaal.
 • Altijd een volle accu, altijd een optimale actieradius.
 • Autorijden voor gunstige tarieven wanneer je er extra zonnepanelen bij neemt.
 • Een slimme laadpaal aan huis koop je al vanaf €920.
 • Een privé laadstation aan huis kan je al terugverdienen in 6 – 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Zeijerveld

Elektrisch rijden is de toekomst. Het opladen van jouw EV zoals bijvoorbeeld de Dacia Spring Electric kan op verschillende manieren. Een 100% eigen goedkope laadpaal Zeijerveld kopen is steeds meer in trek. Je kunt eenvoudig laden en je hebt dan de zekerheid van een 100% actieradius. Overigens is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij een publiek toegankelijk laadstation. De kosten worden gevormd door een eenmalige investering (aanschaf & plaatsing) en de tarieven voor de elektriciteit (we raden aan om hiervoor ook zonnepanelen te gebruiken). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een eigen oprit of parkeerplaats (garage). Welke laadpaal is de beste keuze voor mijn situatie? Op deze pagina bespreken we een aantal zaken waar je rekening mee moet houden wat betreft laadpaal laten installeren in Zeijerveld. Op EVplan.nl lees je ook meer over Elektrisch v.s. benzine.

Type montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Zeijerveld kan op 2 manieren worden geplaatst. Het kan als een wandbox aan een muur gemonteerd worden of op een montagepaal. Voor de laadsnelheid maakt het geen verschil. Onderzoek hoeveel afstand er zit tussen de laadplek en jouw parkeerplaats om lange dure laadkabels te vermijden.

1-fase of 3-fasen systeem
De 1 fase installatie is compatibel met de standaardaansluiting van 230V. Het heeft een standaard vermogen van 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen. Elke meterkast beschikt over minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadzuil onderscheidt zich doordat deze gebruik maakt van krachtstroom (400 v). Het maximale laadvermogen van deze aansluiting is 11 kW. Een 3-fase laadstation kan dus veel sneller een auto opladen. Heb je thuis nog niet de beschikking over 3-fase groepen? Je kunt gemakkelijk jouw meterkast in orde laten maken door een elektricien in Zeijerveld. Als laatste dien je een verzoek in bij de netbeheerder om jouw energieaansluiting aan te passen.

Een eigen oplaadpunt aan huis

Spotgoedkoop opladen en altijd een vrije plek!

Losse of vaste kabel
Er zijn grofweg 2 keuzes: een laadzuil met een vaste kabel en stekker of een afneembare kabel. Het grote voordeel van een vaste kabel is dat je eenvoudig en snel de auto kunt opladen. Ook is het goed om te weten dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, vaak wel 6 – 8 meter. Belangrijk nadeel is dat de kabel wat sneller vies wordt omdat er regen/sneeuw of andere viezigheid in de kabel kan komen (behalve als je de luxe hebt dat je binnen kan laden). Wat we ook vaak horen is dat het er wat rommelig bij hangt. Ook moet ook opgemerkt worden dat je niet alle EV’s kunt laden met een vaste kabel.

Het belangrijkste pluspunt van een losse kabel (of een socket) is dat elke soort EV kan opladen. Je pakt namelijk de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Verder ziet het er niet zo chaotisch uit en is de kwaliteit van de stekker gewaarborgd. Het minpunt is dat je een stap extra moet uitvoeren als je wilt laden. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, om alles vervolgens aan te sluiten. Een laadzuil met losse kabel wordt aangeraden door de meeste EV-rijders. Koop je een nieuwe elektrische auto? In zo’n scenario hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Advies: probeer ook eens de snelladers in Zeijerveld.

Enkel of dubbel laadstation
Er bestaan 2 types: één aansluiting of twee aansluitingen. Het onderscheid zit ‘m in het aantal auto’s dat je kunt aansluiten. Een paal met 1 aansluiting kan maximaal 1 auto tegelijk opladen, een dubbel laadpunt kan 2 auto’s tegelijk laden. Ideaal als je meerdere elektrische voertuigen in het gezin hebt maar ook voor bedrijven en kantoren.

Slimme functies
Laadpalen hebben tegenwoordig doorgaans geïntegreerde slimme laadfuncties. In de volgende paragraaf bekijk je een uiteenzetting over slimme laadpunten en de nieuwste functies.

 • Dynamic Load Balancing: automatische optimalisering en verdeling van stroom.
 • Peak shaving: voorkom kosten die uw netbeheerder in rekening kan brengen bij het overschrijden van het piekvermogen.
 • Gezichtsherkenning: zo kan je hands-free jouw laadpaal ontgrendelen.
 • Gebarenherkenning: gebruik handgebaren om een laadsessie te openen (zonder pasjes).
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden zonder pasje of sleutel.
 • Abonnementen & Laadpas: houd overzicht over jouw laadstation(s) en laadsessies.

Laadpaal installateur Zeijerveld vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen zijn heel divers. De prijs van een laadstation voor thuis loopt uiteen tussen de €650 tot €3225. De tarieven worden o.a. gecalculeerd op basis van de laadcapaciteit van het station. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller de batterij weer op volledige capaciteit zit. Verder zijn er slimme opladers met innovatieve features als Dynamic Load Balancing die duurder zijn. In het schema hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Zeijerveld.

Type stationVermogenLaadtijdPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW10,8 uur€505- €610
1-fase laadpaal7,4 kW5 uur€505- €650
3-fase laadpaal11 kW4,5 uur€680- €770
3-fase laadpaal22 kW2 uur€830- €925
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Bekende leveranciers

 1. EVBox:Ingebouwde elektrische beveiligingen.
 2. Wallbox (wandlader): Met handige App met uitgebreide statistieken.
 3. NewMotion: altijd met Dynamic Power Management.
 4. Alfen: Slimme functies tegen een aantrekkelijke prijs.
 5. Mennekes: Optioneel te verbinden met zonn-energie-installatie.
 6. EVhub: Smart laden met de EVhub laadpas.
 7. Webasto: Live-model met slimme Dynamic Load Balancing.
 8. Ecotap: Slimme stroomverdeling tussen de geschakelde laadstations met Smart Grid.
 9. Blue Current: Geschikt voor 3,7 – 22 kW laden.
 10. Chargepoint: Milieuvriendelijk en volledig recyclebaar systeem.
 11. Myenergi / Zappi: IP65 gecertificeerd voor gebruik buiten (stofvrij en sproeidicht).
 12. Tesla Wall Connector: De beste keuze voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: 10 keer sneller dan standaard stopcontactladers.
 14. Alternatieve leveranciers: ABB, Enovates, Delta, Eaton, Etrel, Hypercharger, Schneider Electric , Flexicharge of Tritium, Zaptec, Xcharge, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2024
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Zeijerveld liggen tussen de €360 & €1975. Dit wordt grotendeels bepaalt door een verwachting van de diverse installatie-uren (arbeid), meterkast aanpassingen en welke afstand er zit tussen de aansluiting in de meterkast en de laadpaal zelf. Hoe groter het terrein, hoe meer er gegraven moet worden en hoe meer prijzige kabels aangelegd moeten worden.

Laadpas
Tegenwoordig wordt bij de installatie van jouw laadpaal voor een elektrische auto een speciaal abonnement gekozen. Het kan ook prima zonder, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De kosten van een laadpaal abonnement zijn circa €6,50 p/maand.

 • Online inzicht in laadsessies.
 • Automatische facturering en verrekening.
 • Laat je gasten ook bij je thuis hun auto opladen.
 • Je kunt rekenen op 24/7 support en actuele software.

Een eigen laadpaal voor thuis?

Achterhaal populaire vakmannen die werken in je omgeving.

Hoeveel voordeel behaal ik met een elektrische auto?

Met elektrisch rijden kan je fors goedkoper rijden. De elektrische auto en het thuislaadpunt zelf kennen een aantrekkelijke terugverdientijd. In het onderstaande gedeelte hebben wij een rekenvoorbeeld. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1035 km op maandbasis. Op basis van dit gemiddelde begroten we hoeveel je bespaart met elektrisch rijden. In ons voorbeeld gebruiken we de volgende prijzen als uitgangspunt (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Zeijerveld):

 • Benzine rijden 2024: €0,120/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,044/km
SoortKosten p/kmPer maandPer jaar
Benzine€0,120€124,20€1490,40
Elektrisch€0,044€45,54€546,48
Besparing€0,076€78,66€943,92
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Assen

Heb je een EV, echter heb je thuis geen parkeerplek beschikbaar? En is er in jouw directe omgeving nog een openbaar laadpunt? In dat geval kan je een openbaar oplaadpunt in Zeijerveld aanvragen bij de gemeente. Hiervoor gelden wel een aantal voorwaarden:

 • Je beschikt zelf niet over voldoende vrije ruimte voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation aanwezig in jouw directe omgeving.
 • De aanvrager moet in het bezit zijn van een EV of hybride auto met een aanzienlijke actieradius.

Als je aan deze voorwaarden voldoet bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente bepaalt of en in welke omgeving de laadzuil werkzaam zal worden. Ze overwegen daarbij aspecten zoals vindbaarheid en parkeerdruk. Elke inwoner mag hier parkeren en laden. Uitgebreide informatie vind je op www.assen.nl. Daar lees je ook of er eventueel subsidie beschikbaar is. Veel gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Op deze website kan je in 6 stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of check aanvullende informatie over Goedkoopste laadpas.

Openbare oplaadpunten in de omgeving (juli 2024)

Laadstations in Zeijerveld zijn er veel. Elke weggebruiker kan hier parkeren en laden. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De tarieven variëren tussen de €0,295 – €0,620 per kWh. Het is belangrijk dat je een laadpas abonnement hebt (bijv. van New Motion of Eneco). In de onderstaande kaart treft jij de openbare laadstations in Zeijerveld. Check tevens laadzuilen en verkooppunten in Zeijerveen, Ter Aard, Rhee, Taarlo en Zeegse.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden zeijerveld-9491

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal naast kantoor kan worden gebruikt door je personeel en relaties. Bekijk je de mogelijkheden voor een bedrijf met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Wanneer we kijken naar de actuele regelgeving moet je rekening houden dat 10% van de plekken geschikt is voor EV’s. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij meerdere subsidieregelingen. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Profiteren van een investeringsaftrek 13,5%, 27% of maar liefst 36%.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, zeer interessanten voor de beginnende ondernemers.
 • Tevens verdient een zakelijke laadpaal zich terug door een tarief in te stellen voor derden voor het opladen.


De meest gestelde vragen (FAQ) over elektrisch laden

Hoe duur is een eigen laadstation aan huis laten plaatsen?
Een eigen laadpaal voor huis met daarbij de installatie kost +/- tussen de €825 – €2550. De totaalprijs wordt grotendeels bepaalt door af het soort systeem (wel/geen slimme functies), het maximale laadvermogen, het aantal benodigde kabelmeters en het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
Je elektrische auto thuis laden is financieel gunstig. Je rekent de kilowattuurprijs af bij jouw vaste energieleverancier zoals Budget energie, Essent, Engie, Energiedirect, Eneco en Vandebron, Pure energie, PowerPeers, Oxxio. Gemiddeld is dat +/- €0,235 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden komen daarmee uit op ongeveer €3,70 p/100 km. Belangrijk: een benzine aangedreven auto kost circa €10,30 per 100 kilometer. Als de laadpaal draait op zonnepanelen kan je jouw EV na verloop van tijd echt gratis laden. Een basis EV heeft tussen de 8 en 14 zonnepanelen nodig om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Drenthe.

Hoe werkt de installatie?
De specialist zal indien nodig eerst wat groepen plaatsen in het centrale stroompunt in je huis. Dit voorkomt stroomuitval in en rondom je huis. Vanuit de stroomkast vind de kabel via de kruipruimte de weg naar buiten. In overeenstemming met de specialist bereken je wat de meest efficiënte route is om het graafwerk te beperken. Jouw laadpaal installateur in Zeijerveld monteert jouw laadpunt tegen de muur (wallbox) of bevestigt ‘m op een losse paal.

Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal?
Over het algemeen is elke woning geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Het is daarbij wel essentieel dat de groepenkast de 1-fase of 3-fase-aansluiting voorgeïnstalleerd heeft. De allereerste elektrische auto’s werden geladen op 220V (1-fase). De nieuwste elektrische auto’s vereisen wat meer capaciteit (3-fasen laadpunt). Dit komt neer op krachtstroom. Hierdoor wordt het snelladen mogelijk gemaakt. Een laadpunt installatiebedrijf in Zeijerveld zal je ondersteunen bij deze werkzaamheden. De prijzen van deze service bedragen ongeveer €950. Belangrijk: het vastrecht van je energieleverancier kan hierdoor omhoog gaan.

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 stekker?
Stekkers van laadkabels kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt met name toegepast bij Japanse en Amerikaanse auto’s. Model 2 is vooral te zien bij de Europese leveranciers. Veruit de meest favoriete elektrische auto’s in Zeijerveld kunnen opgeladen worden met de type 2 stekker. Ook vrijwel alle openbare laadpunten hebben ook standaard type 2 aansluitingen.

Is er subsidie beschikbaar voor een laadpaal aan huis?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor het laten plaatsen van een thuislaadpunt. Elke provincie heeft een eigen beleid. De gemeente Assen verschaft op dit moment geen financiële tegemoetkoming voor een particuliere laadpaal. Wat mogelijk wel interessant is, is om een openbaar laadstation aan te vragen. Je kunt verzoeken of deze laadpaal vlakbij jouw woning geplaatst mag worden. Voor extra info verwijzen we je naar www.assen.nl.

Plaats een reactie