Laadpaal Rhee

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Daarbij komt ook dat steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. Dit probleem kan je omzeilen dankzij een slimme laadpaal in Rhee aan huis. Door gebruik te maken van een zelfvoorzienend laadstation ben je altijd verzekerd van een volle accu van jouw Mini Electric of jouw Porsche Taycan 4S. Niet meer wachten op een vrije plek en het is ook financieel gezien een goede investering. Op deze pagina bekijk je handige informatie over betrouwbare soorten laadpunten, geven we een duidelijk stappenplan en kom je in contact met leveranciers en installateurs uit de buurt.

 • Met een particuliere elektrische laadpaal bespaar je fors op de energiekosten.
 • Altijd een vrije plek, nooit meer wachten.
 • Iedere morgen wegrijden met een opgeladen accu, zo profiteer je iedere dag van de maximale actieradius.
 • Spotgoedkoop rijden in combinatie met eigen zonnepanelen op je woning.
 • Een slimme laadpaal aan huis koop je al voor €950.
 • Jouw eigen laadstation heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Rhee

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Het opladen van een elektrisch voertuig zoals bijvoorbeeld de Tesla Model 3 Long Range Dual Motor is op dit moment mogelijk op veel manieren. Een particuliere eigen goedkope laadpaal Rhee kopen is iets wat je zeker moet overwegen. Laden gaat dan op een laagdrempelige manier en je kunt rekenen op een goede actieradius. Evenzeer is het veel betaalbaarder dan een openbaar laadpunt. Je hebt te maken met de volgende kosten: de initiële aanschaf + installatie en de kWh prijs voor de stroom (die je zelf kunt opwekken met zonnepanelen). Het enige wat je verder moet hebben is een garage of eigen oprit. Welke laadpaal is nu handig voor mijn woning en auto? Hierbij bespreken we handige tips en adviezen m.b.t. laadpaal laten installeren in Rhee. Of klik door voor meer informatie over Zero Emission.

Laadpaal of wallbox
Een laadstation Rhee installeren kan op 2 manieren. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of op een vrijstaande paal. Voor het laadproces maakt het verder geen verschil. Onderzoek de afstand tot de parkeerplaats van jouw EV om lange dure laadkabels te vermijden.

1- of 3-fasen aansluitingen
De 1 fase installatie is compatibel met de doorsnee 230V aansluiting. Dit kan met 16A (of soms ook 32A). Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen per uur. Ieder huis in Nederland heeft minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadstation maakt gebruik van 3x230V en heeft een vermogen van 16A of 32A. Het maximale laadvermogen is dan 11 kW. Een 3-fase laadzuil kan je elektrische auto in beperkte tijd volledig laden. Heb je geen 3-fase aansluiting? Voor een paar honderd euro kun jij dit laten aanleggen door een elektricien in Rhee. Ook dien je een aanvraag in bij de netbeheerder.

Een oplaadstation aan huis

Spotgoedkoop opladen en altijd een vrije plek!

Laadkabel: los of vast
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een vaste kabel en stekker of een afneembare kabel. Het grootste gemak van de vaste variant is dat de drempel om even snel op te laden lager is. Verder is het zo dat je ze in meerdere formaten en lengtes kunt kopen, bij sommige leveranciers tot wel 10 meter. Het grote nadeel is dat de kabel in de praktijk vaak minder lang mee gaat omdat deze onderhevig is aan weersomstandigheden(uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Een ander nadeel is dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Ten derde kan het zijn dat je niet alle EV’s kunt laden met een vaste kabel.

Het gemak van een losse kabel (of een socket) is dat elk type auto dan gebruikt kan worden. Het opladen gebeurt namelijk met de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Overigens oogt het minder rommelig en blijft de kabel langer goed. Het belangrijkste nadeel is dat er een extra handeling vereist is als je even snel wilt laden. Je moet eerst de kabel uit de koffer halen, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. Een paal met een losse laadkabel werkt in de praktijk vaak het best. Neem je over een tijdje een nieuwe EV? Dan hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Advies: rijdt ook eens langs de snelladers in Rhee.

Enkele of dubbele laadpaal
Er zijn 2 mogelijkheden: een enkel of een dubbel laadstation. Het enige verschil zit hem in het aantal auto’s dat je kunt aansluiten. Een enkelvoudige paal heeft 1 ingang, en kan dus maar 1 auto laden, met een dubbel laadsysteem kun je 2 EV’s op het station aansluiten. Ideaal als je een huishouden hebt met meerdere elektrische auto’s of juist voor bedrijven.

Smart functies
De huidige oplossingen hebben intuïtieve slimme laadfuncties. In het volgende hoofdstuk check jij meer info en krijg je inzicht in slimme laadpunten en de praktische functies voor thuis.

 • Dynamic Load Balancing: genoeg stroom in huis en voor je auto zonder dat de meterkast overbelast raakt.
 • Peak shaving: Voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: voorkom misbruik van je station door een extra beveiliging in te stellen.
 • Gebarenherkenning: Geen pasje of sleutel meer nodig, enkel een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden wanneer de kabel wordt aangesloten.
 • Abonnementen & Laadpas: jouw laadkosten automatisch verrekenen met je werkgever.

Laadpaal installateur Rhee vergelijken

De tarieven van laadpalen variëren enorm. De kostprijs van een laadstation voor thuis loopt uiteen tussen de €825 t/m €3325. Het prijskaartje hangt met name af van de slimme functies, het abonnement en de laadcapaciteit. Hoe meer vermogen het station heeft, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. Daarnaast zijn er allerlei slimme laadpunten met extra features als Hub/Satellite die een stukje prijziger zijn. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Rhee.

Soort laadpaalVermogenLaadtijdPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW11 uur€540- €650
1-fase laadpaal7,4 kW5,4 uur€550- €635
3-fase laadpaal11 kW4- 5 uur€655- €795
3-fase laadpaal22 kW1,8 uur€840- €1055
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis excl. installatie.

Goede merken

 1. EVBox:Verbonden met Wi-Fi, 3G en Bluetooth.
 2. Wallbox (wandlader): Tot 8 keer sneller opladen.
 3. NewMotion: laad probleemloos overal op in het grootste publieke laadnetwerk van Europa.
 4. Alfen: SIM-lock vrij: vrije keuze voor de aanbieder van laaddiensten.
 5. Mennekes: Slim kabelbeheer voor vaste kabels.
 6. EVhub: Dashboard voor facturatie, verrekening en stroomverbruik.
 7. Webasto: Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.
 8. Ecotap: Stevige laadpalen met 2 mm staal ter versteviging.
 9. Blue Current: Veelzijdig laadpunt met minimale afmetingen.
 10. Chargepoint: Zeer eenvoudige bediening en degelijk ontwerp.
 11. Myenergi / Zappi: Slimme daltarief instellingen mogelijk.
 12. Tesla Wall Connector: Supersnel laden van de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Compact systeem dat je overal naartoe kunt meenemen.
 14. Zie ook merken als: ABB, Enovates, Delta, Etrel, Etrel, Flexicharge, Keba, Hypercharger en Tritium, Efacec, Xcharge, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Prijzen voor installatie 2024
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Rhee wisselen tussen de €440 – €1900. Dit wordt grotendeels bepaalt door de benodigde installatiewerkzaamheden in de meterkast en de geschatte afstand voor boren / graven en kabels. Hoe hoger het aantal meters, hoe meer er uitgegraven moet worden en hoe meer prijzige kabels aangelegd moeten worden.

Abonnementsprijzen laadpassen
Steeds vaker wordt bij de installatie van een laadpaal voor een elektrische auto een abonnement genomen. Je kunt natuurlijk zonder, maar geeft verschillende voordelen. De kosten van abonnementen voor laadpalen zijn circa €7,50 p/maand.

 • Altijd inzicht in het verbruik van jouw laadstation.
 • Laadsessies thuis verrekenen met werkgever.
 • Zelf tarief instellen eigen laadpunt.
 • Profiteer van 24/7 service en updates.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Check populaire vakmannen die werken in je omgeving.

Hoeveel kan ik besparen met elektrisch rijden?

Met elektrisch rijden kan je fors goedkoper rijden. De aanschaf van een elektrische auto en het thuislaadpunt verdien je vrij vlot terug. Bijgaand kan je een rekenvoorbeeld zien. De Nederlander rijdt om en nabij de 1032 kilometer (maandelijks). Op basis van dit gemiddelde verwachten we welke besparing er mogelijk is. In onze berekening kiezen we voor de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Rhee):

 • Benzine rijden 2024: €0,105/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,041/km
SoortPrijzen p/kmP/maandP/jaar
Benzine€0,105€108,36€1300,32
Elektrisch€0,041€42,31€507,74
Besparing€0,064€66,05€792,58
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in april 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Assen

Een elektrische auto gekocht, maar is er geen ruimte voor een laadpaal? En is er nog geen openbaar laadpunt in de buurt? Je kunt dan zo’n openbaar oplaadpunt in Rhee aanvragen bij de gemeente. Houd rekening met verschillende voorwaarden:

 • Op jouw eigen oprit is er geen ruimte voor een laadpunt.
 • Je kunt nog niet terecht bij een openbaar laadstation in de omgeving.
 • De aanvrager moet in het bezit zijn van een EV of hybride auto met een minimale actieradius of accucapaciteit.

Mits je voldoet aan de eisen wordt jouw verzoek meegenomen. De gemeente geeft aan of en in welke straat de laadzuil geplaatst wordt. Ze analyseren hiervoor facetten als bereikbaarheid en drukte. Elke inwoner kan er laden (hij is dus niet exclusief voor jou). Extra achtergrondinfo is te vinden op www.assen.nl. Hier kan je ook lezen of er een subsidie mogelijk is. Het merendeel van de gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Via deze website kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Of klik door naar Energieleverancier.

Overzicht openbare laadpunten (april 2024)

Laadstations in Rhee zijn elke dag werkzaam. Elke weggebruiker mag daar in principe gebruik van maken. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De tarieven wisselen tussen de €0,280 tot €0,555 per kWh. Een laadpas abonnement is noodzakelijk. In onze maps kaart bekijk je de openbare laadstations in Rhee. Check tevens laadmogelijkheden en verkopers in Taarlo, Zeegse, Vries, Noordlaren en Midlaren.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden rhee-9486

Laadpunten voor bedrijven

Een laadpaal bij je bedrijf is een extra stukje service richting bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Beschik je over een kantoor of bedrijf met tenminste 10 parkeerplaatsen? Volgens de laatste regelgeving moet ten minste 10% beschikken over een laadpunt. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook nog eens het overwegen waard. Als ondernemer kun je profiteren van de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Dankzij deze regeling kan je tot 36% van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): De mogelijkheid voor het aftrekken van kleine investeringen, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Bovendien kan je iets bijverdienen door derden te laten betalen voor het opladen.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Hoe duur is een eigen laadstation aan huis laten plaatsen?
Een thuis-laadpaal incl. de benodigde installatie zit qua kostprijs tussen de €975 – €2525. De definitieve prijs wordt berekend aan de hand van welk merk je kiest (eventuele slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), de afstand tussen meterkast en locatie van de laadbox en of er nog iets in de meterkast moet gebeuren zoals een nieuwe groepenkast (of losse extra groep).

Wat kost een auto thuis opladen?
Een elektrische auto opladen met je eigen lader is het meest voordelig. Je betaalt de kilowattuurprijs gewoon direct aan jouw vaste energieleverancier zoals Eneco, Energiedirect, Budget energie, Essent, NLE en PowerPeers, Pure energie, Vandebron, Vattenfall. Dat is om en nabij de €0,250 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden zijn omgerekend dus +/- €3,50 per 100 kilometer. Om een indicatie te geven: een normale auto op benzine kost circa €10,00 p/100 km. Wanneer je het combineert met zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. Een reguliere EV eist 10 – 16 zonnepanelen om elk jaar op eigen zonne-energie rond te rijden in de provincie Drenthe.

Hoe gaat de installatie van het laadpunt?
De installateur legt een nieuwe stroomgroep incl. aardlekautomaat aan in de meterkast. Op die manier kunnen alle apparaten in de woning veilig werken. Via dit stroompunt wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). In samenspraak met de vakman bepaal je waar de laadpaal wordt geplaatst om het graafwerk te beperken. Jouw laadpaal installateur in Rhee zet het laadstation vast tegen de muur of op een losse paal.

Welke aanpassingen in mijn meterkast zijn nodig?
Al met al is elke meterkast geschikt te maken om een elektrische auto op te laden. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Hierbij is van belang of de woning is uitgevoerd met een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste EV’s konden worden geladen op 1-fase stroom (220V). De huidige elektrische auto’s hebben meer vermogen nodig (3-fasen laadpaal). We spreken ook wel over krachtstroom. Dit snelladen zal je de nodige uren besparen. Een laadpunt installatiebedrijf in Rhee kan dit uit handen nemen. De kosten daarvoor zijn zo’n €850. Let op: het jaarlijkse vastrecht kan ook omhoog gaan.

Type 1 en type 2 stekkers, wat is het verschil?
Stekkers van laadkabels kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt met name toegepast bij Amerikaanse en Japanse modellen. Model 2 wordt met name toegepast bij merken uit Europa. Veel bekende elektrische auto’s in Rhee beschikken over een type 2 aansluiting. Ook de openbare laadpunten in ons land hebben ook standaard type 2 aansluitingen.

Kan ik subsidie krijgen voor een laadpaal bij mij thuis?
Er zijn geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Elke gemeente kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Assen biedt op het ogenblik geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Eventueel kun je wel proberen om een verzoek in te dienen voor een openbaar laadpunt. Je kunt verzoeken of de paal niet al te ver van jouw huis kan komen te staan. Zie ook de website van de gemeente www.assen.nl.

Plaats een reactie