Laadpaal Noordeinde

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Hierdoor zien we ook dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. Dit probleem kan je omzeilen dankzij een privé laadpaal in Noordeinde aan huis. Op basis van een zelfvoorzienend laadstation weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw Tesla Model 3 Standard Range Plus en/of Tesla Model 3 Long Range Performance. Altijd een vrije plek bij de laadpaal en het is een stuk voordeliger. Op dit portaal vind je uitgebreide informatie over velerlei type laadstations, geven we een duidelijk stappenplan en kom je in contact met leveranciers en installateurs uit jouw gemeente.

 • Met een particuliere elektrische laadpaal kan je heel goedkoop je eigen auto tanken.
 • Een exclusieve paal voor je eigen wagen.
 • Altijd een volle accu, zo profiteer je iedere dag van de maximale actieradius.
 • Goedkoper autorijden als je ook kiest voor zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis kun je al aanschaffen voor €990.
 • Een particulier laadstation heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Noordeinde

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Het opladen van jouw EV zoals bijv. een Audi e-tron GT gaat steeds eenvoudiger. Een particuliere eigen goedkope laadpaal Noordeinde kopen is een uitstekend idee. Het is gemakkelijk en snel en je rijdt elke ochtend weg met een goede actieradius. Overigens is het vele malen goedkoper dan een publiek toegankelijk laadstation. Wat betreft kosten heb je te maken met een eenmalige investering (aanschaf & plaatsing) en de kWh prijs voor de stroom (het meest ideaal is om extra zonnepanelen op je dak te leggen). Alles wat je nodig hebt is een eigen parkeerplaats. Welke laadpaal is de beste keuze voor mijn woning (meterkast) en auto? Op deze pagina bieden wij bruikbare informatie m.b.t. laadpaal laten installeren in Noordeinde. Of klik door voor meer informatie over Stekkers.

Wallbox of vrije laadpaal
Een laadstation Noordeinde installeren kan op 2 manieren. Je kunt het laten plaatsen als wandbox aan de muur of op een speciale paal. Voor het laadproces maakt het verder geen verschil. Analyseer de afstand tot de parkeerplaats van jouw EV zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1-fase aansluiting of 3-fasen aansluiting
De 1-fase variant maakt gebruik van een standaard 230V aansluiting. Dit kan met 16A (of soms ook 32A). Het maximale laadvermogen is 3.7 kW per uur. Elke meterkast heeft de beschikking over ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). Het 3-fase systeem biedt je tot wel 3x 230V aan capaciteit. Dit geeft een laadvermogen van +/- 11 kW. De 3-fase installatie kan dus wel 3 keer zo snel jouw accu opladen. Heeft je woning geen groepenkast met 3-fase? Je kunt tegen geringe kosten deze krachtstroomaansluiting laten aanleggen door een erkende elektricien in Noordeinde. Als laatste dien je een verzoek in bij de netbeheerder om jouw energieaansluiting aan te passen.

Een eigen oplaadpunt op de oprit?

De voordeligste manier van opladen en altijd verzekerd van een vrije plek

Losse of vaste kabel
Je hebt de opties voor een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een afneembare/losse kabel. Het grote voordeel van een vaste kabel is dat er weinig handelingen nodig zijn om op te laden. Een ander voordeel is dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, bij EV-box tot wel 8 meter. Het grote nadeel is dat de kabel wat gevoeliger wordt voor slijtage omdat er door wind en regen water in kan komen (of je moet de auto binnen opladen). Daarnaast kan het zijn dat het er niet zo netjes uit ziet. Bovendien noemen we nog even dat oudere modellen weer een andere stekker gebruiken dan nieuwere modellen.

Het grote gemak van een losse kabel (of socket) is dat elk type EV hier op aangesloten kan worden. Het laadproces doe je met de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Evenzeer oogt het netter en profiteer je van een langere levensduur. Het minpunt is dat er een extra handeling vereist is als je jouw auto gaat laden. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, om daarna het geheel te connecten. De oplossing met een losse kabel is toch het meest gebruiksvriendelijk. Neem je over een tijdje een nieuwe EV? Dan hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Advies: probeer ook eens de snelladers in Noordeinde.

Enkel of dubbel laadpaal: wat zijn de verschillen
Er zijn 2 keuzes: een enkele of een dubbele laadpaal. Het enige verschil zit hem in het aantal auto’s dat aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 stekkeringang kan nooit meer dan 1 auto opladen, met een dubbel laadsysteem kun je 2 EV’s op het station aansluiten. Erg handig wanneer je gezin over 2 voertuigen beschikt of voor zakelijke doeleinden.

Smart functies
Laadstations hebben vaak ingebouwde slimme laadfuncties. In het gedeelte hieronder vind je alles wat je moet weten over slimme laadpunten en de nieuwste innovaties.

 • Dynamic Load Balancing: automatische verdeling van het totaal beschikbare vermogen.
 • Peak shaving: helpt overmatig verbruik tijdens piekuren voorkomen.
 • Gezichtsherkenning: De laadpaal kan alleen door geautoriseerde personen gebruikt worden.
 • Gebarenherkenning: met bepaalde bewegingen activeer je laadsessies, of stop je juist een laadsessie.
 • AutoStart / Plug&Charge: eenvoudig laadsessies starten door uitsluitend in te pluggen.
 • Abonnementen & Laadpas: jouw laadkosten automatisch verrekenen met je werkgever.

Laadpaal installateur Noordeinde vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen zijn heel divers. De adviesprijs van een laadstation voor thuis loopt uiteen tussen de €625 en €3350. De uiteindelijke prijs wordt voor het grootste gedeelte gevormd door de slimme functies, het abonnement en de laadcapaciteit. Des te hoger het vermogen, hoe sneller de batterij weer op 100% zit. Ook zien we steeds meer slimme systemen met speciale functies als voice of gezichtsherkenning die een stukje prijziger zijn. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Noordeinde.

Type stationVermogenLaadtijdTarief
1-fase laadpaal3,7 kW10,6 uur€550- €630
1-fase laadpaal7,4 kW5,4 uur€530- €645
3-fase laadpaal11 kW3 – 4 uur€660- €775
3-fase laadpaal22 kW1,5 – 2 uur€855- €1025
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis excl. installatie.

Bekende producten

 1. EVBox:Geschikt voor elke elektrische auto.
 2. Wallbox (wandlader): Beheer meerdere gebruikers en laders met MyWallbox.
 3. NewMotion: ook veel opties voor zakelijke gebruikers.
 4. Alfen: Robuuste, veilige en betrouwbare laadstations.
 5. Mennekes: Altijd optimaal op de hoogte met de Charge App.
 6. EVhub: Hoogwaardig en slagvast polycarbonaat.
 7. Webasto: Slimme technologie in een slank design laadstation.
 8. Ecotap: Minimalistisch design met krachtige performance.
 9. Blue Current: Laden met alle gebruikelijke laadpassen via RFID.
 10. Chargepoint: Verkrijgbaar met verschillende laadsnelheden, max 2x22kWh.
 11. Myenergi / Zappi: Geschikt voor 1-fase, 2-fase en 3-fase voertuigen.
 12. Tesla Wall Connector: Aanbevolen voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Met App voor inzicht in stroomverbruik en laadkosten.
 14. Overweeg ook: ABB, Etrel, Eaton, Enovates, Etrel, Keba, Schneider Electric , Flexicharge en Tritium, Xcharge, Zaptec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Kosten voor installatie 2024
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Noordeinde wisselen tussen de €300 – €1925. Dit wordt berekend aan de hand van of er bijvoorbeeld een 3-fase aansluiting aangelegd moet worden en afstand tussen meterkast en de locatie van de laadpaal. Des te groter deze afstand is, hoe meer boor/graafwerk noodzakelijk is en hoe meer prijzige kabels aangelegd moeten worden.

Abonnementstarieven laadpassen
Steeds vaker wordt bij de installatie van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Je kunt natuurlijk zonder, maar kan het een hoop werk en administratie schelen. De kosten van zo’n backoffice abonnement voor jouw laadpaal liggen rond de €3,25 op maandbasis.

 • Realtime inzicht in laadsessies en geschiedenis.
 • Eenvoudig laadkosten verrekenen met werkgever.
 • Je kunt gebruik maken van betaald gastgebruik.
 • Altijd actuele updates en 24/7 telefonische helpdesk.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Vind erkende installatiebedrijven die werken in je omgeving.

Gemiddelde besparing elektrisch rijden

Elektrisch rijden kan veel geld besparen. De investering in een elektrische auto en het thuislaadpunt heb je snel terugverdiend. Onderstaand hebben wij een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1082 kilometer op maandbasis. Met dit aantal kilometers verwachten we welke besparing er mogelijk is. Daarbij gaan we uit van de volgende kosten (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Noordeinde):

 • Benzine rijden 2024: €0,110/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,042/km
SoortPrijzen p/kmP/maandP/jaar
Benzine€0,110€119,02€1428,24
Elektrisch€0,042€45,44€545,33
Besparing€0,068€73,58€882,91
Kosten elektrisch vs benzine rijden in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Alkmaar

Lease of koop jij een elektrische auto, echter beschikt je niet over een eigen oprit? En ontbreekt het aan een openbaar laadpunt in jouw eigen wijk? Je kunt dan zo’n openbaar oplaadpunt in Noordeinde aanvragen bij de gemeente. Hiervoor gelden wel een aantal voorwaarden:

 • Er kan geen laadpunt op jouw eigen terrein aangesloten worden.
 • In de directe omgeving is er nog geen openbaar laadstation beschikbaar.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een noemenswaardige actieradius.

Wanneer je voldoet aan de gestelde eisen wordt jouw verzoek meegenomen. De gemeente geeft aan of en in welke straat de laadzuil aangesloten wordt. Ze checken daarvoor aspecten zoals toegankelijkheid en of het technisch kan. Iedereen met een elektrische auto mag het gebruiken. Meer informatie is ook gepubliceerd op www.alkmaar.nl. Daar lees je ook of de gemeente subsidies verstrekt. Veel gemeenten kiezen ervoor de exploitatie te laten verlopen via Openbaarladen.nl. Via deze omgeving kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Of check aanvullende informatie over Zakelijk elektrische auto leasen.

Kaart met openbare laadpunten (juni 2024)

Laadstations in Noordeinde kan je op meer en meer plekken vinden. Iedereen met een laadpas heeft de mogelijkheid daar te laden. Let op: het is wel vrij prijzig. De tarieven liggen tussen de €0,245 tot €0,550 p/kWh. Om te laden moet je een laadpas abonnement hebben. In het volgende schema check jij de openbare laadstations in Noordeinde. Vind ook oplaadplekken en verkooppunten in Graft, De Rijp, Purmer, Hobrede en Schardam.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden noordeinde-1485

Laadpunten voor bedrijven

Een laadpaal bij het bedrijfspand is een prettige service voor je eigen werknemers, maar ook voor zakelijke relaties. Zoek je naar opties voor een parkeerterrein met 10 parkeervakken of meer? Op basis van de huidige wetgeving moet je rekening houden dat 10% van de plekken geschikt is voor EV’s. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook nog eens het overwegen waard. Als ondernemer kun je profiteren van de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Je kunt tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 36% aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een interessante optie voor bepaalde investeringen, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Verder kan je het laadpunt versneld terugverdienen door andere gebruikers te laten betalen voor het gebruik.


FAQ – Veelgestelde vragen m.b.t. thuis elektrisch laden

Welke tarieven worden gerekend voor een laadstation aan huis?
Het aankopen van een laadpaal en laten installeren zit zo tussen de €900 & €2000. De definitieve prijs hangt vooral af van het soort systeem (softwarematige slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en de additionele werkzaamheden in de meterkast zoals het aanleggen van een extra stroomgroep.

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
Een elektrische auto opladen met je eigen lader is het meest voordelig. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan je stroomleverancier voor je woning zoals NLE, Engie, Essent, Eneco, Energiedirect en Vandebron, Oxxio, Vattenfall, PowerPeers. Dat is doorgaans zo’n €0,230 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden liggen gemiddeld op €3,80 per 100 kilometer. Even om te vergelijken: een benzine aangedreven auto kost ongeveer €9,60 per 100 kilometer. Als je laadt met eigen zonnepanelen kan je na een aantal jaren zelfs zo goed als gratis laden. Een normale EV behoeft 12 – 16 zonnepanelen om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Noord-Holland.

Hoe werkt de installatie?
De monteur kan indien noodzakelijk een stroomgroep aanleggen in het centrale stroompunt in je huis. Zo voorkom je dat de boel overbelast raakt. Vanaf de stoomkast wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. In overleg met de expert wordt besloten waar het laadpunt het beste kan komen om graafwerk en benodigde kabels te beperken. De laadpaal installateur in Noordeinde zet het als wallbox tegen de muur of bevestigt ‘m op een losse paal.

Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal?
Over het algemeen is iedere meterkast in staat om een elektrische auto te voorzien van stroom. Het kan wel zijn dat er eerst het e.e.a. moet worden omgezet. Bekijk vooraf wel of je meterkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De allereerste elektrische auto’s konden nog overweg met 1-fase 220V stroom. Nieuwere elektrische voertuigen vereisen wat meer capaciteit (3-fasen laadpunt). We spreken ook wel over krachtstroom. Hierdoor wordt het snelladen mogelijk gemaakt. Een laadpunt installatiebedrijf in Noordeinde kan jou hierin ontzorgen. De totale onkosten zijn zo’n €1000. Let op: door deze verzwaring betaal je mogelijk een hoger vastrecht.

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 stekker?
Stekkers van laadkabels verdelen we onder intype 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 zien we met name terug bij Japanse en Amerikaanse auto’s. Model 2 stekkers komen we tegen bij Europese leveranciers en fabrikanten. Veel favoriete elektrische auto’s in Noordeinde kunnen opgeladen worden met de type 2 stekker. Ook de openbare laadpunten in ons land kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Heb ik recht op subsidie bij een laadpaal thuis?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt. Iedere provincie heeft de vrijheid om hier anders mee op te gaan. De gemeente Alkmaar verschaft momenteel geen subsidies of korting op een particuliere laadpaal. Het alternatief is om een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Je kunt daarbij het verzoek indienen of het laadpunt nabij jouw woning geplaatst mag worden. Voor extra informatie en het aanvraagformulier zie www.alkmaar.nl.

Plaats een reactie