Laadpaal Hobrede

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Dit resulteert in het feit dat steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. Het is dan mogelijk om te gaan voor een 100% eigen laadpaal in Hobrede aan huis. D.m.v. jouw eigen laadstation ben je altijd verzekerd van een plekje voor jouw Volkswagen ID.4 1st of Porsche Taycan 4S. Je kunt altijd direct je auto aan de lader zetten en de kWh prijs is voordeliger. Middels onze vergelijker tref je waardevolle informatie over velerlei soorten laadpalen, bieden we een aantal handige kooptips en kom je in contact met leveranciers en installateurs uit jouw gemeente.

 • Door te kiezen voor een eigen elektrische laadpaal kan je heel goedkoop je eigen auto tanken.
 • Altijd een vrije plek, nooit meer wachten.
 • Iedere morgen wegrijden met een opgeladen accu, zo beschik je dus altijd over een goede actieradius.
 • Goedkoper autorijden op je eigen groene stroom met zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis bestel je al voor €950.
 • Een particulier laadstation heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Hobrede

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het elektrisch laden van een EV zoals bijvoorbeeld de Audi e-tron GT kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een particuliere eigen goedkope laadpaal Hobrede kopen is steeds meer in trek. Hij is altijd beschikbaar en je bent altijd verzekerd van een goed geladen accu. Overigens is het vele malen goedkoper dan een publiek toegankelijk laadstation. Wel heb je te maken met de installatie, hardware, kabels en de verbruikskosten (met zonnepanelen wordt het helemaal voordelig rijden). Alles wat je nodig hebt is een garage of eigen oprit. Welke laadpaal past bij mijn auto en mijn situatie? Hieronder vind je een aantal zaken waar je rekening mee moet houden ten aanzien van laadpaal laten installeren in Hobrede. Of klik door voor meer informatie over Beste laadpassen.

Wallbox of vrije laadpaal
Een laadstation Hobrede kan je op twee verschillende manieren plaatsen. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of op een losse paal. De werking is verder helemaal identiek. Bekijk kritisch de afstand tot de parkeerplaats van jouw EV zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1-fase of 3-fasen installatie
De 1 fase aansluiting werkt met de reguliere 230V aansluiting. Daarmee behaal je standaard 16A. Dit geeft een laadvermogen van +/- 3.7 kW. Elk adres beschikt over minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadstation biedt je tot wel 3x 230V aan capaciteit. Het maximale laadvermogen is 11 kW per uur. De 3-fase variant kan dus wel 3 keer sneller laden dan een 1-fase laadpunt. Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Je kunt deze krachtstroomaansluiting laten aanleggen door een erkende elektricien in Hobrede. Vervolgens doe je een aanvraag bij de netbeheerder om de capaciteit te vergroten.

Een oplaadpaal aan huis?

Voordelig opladen en niet langer zoeken naar een vrij laadstation

Losse of vaste laadkabel
Je hebt de opties voor een laadzuil met een vaste kabel of een losse stekker. Het gemak van een vaste kabel is dat je niet steeds de kabel uit jouw auto hoeft te halen. Verder is het zo dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, vaak wel 6 – 8 meter. Belangrijk nadeel is dat de kabel wat sneller vies wordt door de (soms) slechte weersomstandigheden (behalve als je de luxe hebt dat je binnen kan laden). Wat je ook vaak ziet is dat het er niet zo netjes uit ziet. Daarbij kan het zijn dat sommige (oudere) EV’s weer een andere stekker nodig hebben.

Waarom er gekozen moet worden voor een losse kabel (ofwel een socket) is dat je er elke auto mee kan laden. Hiervoor gebruik je de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Ook oogt het minder rommelig en hoef je je geen zorgen te maken dat de kabel wordt aangetast door wind of regen. Waar je op moet letten is dat het altijd even iets langer duurt als je even snel wilt laden. Je haalt de kabel eerst uit de kofferbak, om alles vervolgens aan te sluiten. Een losse kabel wordt meestal aanbevolen. Ga je een ander elektrische auto rijden? In zo’n scenario ben je geen extra geld kwijt aan een aanpassing van het laadstation. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in Hobrede.

Enkel of dubbel laadpaal: wat zijn de verschillen
Er zijn twee opties: een enkel of een dubbel laadstation. Het verschil zit hem in hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een enkelvoudige paal is geschikt om 1 voertuig op te laden, een dubbel station heeft 2 ingangen voor 2 auto’s. Nuttig voor huishoudens met 2 EV’s maar ook voor bedrijven en kantoren.

Innovatieve toepassingen
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben vaak ingebouwde slimme laadfuncties. In het gedeelte hieronder vind jij meer achtergrondinfo over slimme laadpunten en de praktische functies voor thuis.

 • Dynamic Load Balancing: stemt energieverbruik af met andere apparaten in huis.
 • Peak shaving: voorkom kosten die uw netbeheerder in rekening kan brengen bij het overschrijden van het piekvermogen.
 • Gezichtsherkenning: laadpalen kunnen worden ontgrendeld wanneer een geautoriseerde persoon voor de laadpaal staat.
 • Gebarenherkenning: Laadzuil bedienen met eenvoudige gebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: het inpluggen van de stekker is voldoende om de laadsessie op te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: automatische verrekening laadkosten.

Laadpaal installateur Hobrede vergelijken

De aanschafprijzen van laadpalen liggen nogal uiteen. De kosten van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €525 t/m €3300. De tarieven worden o.a. gecalculeerd op basis van het laadvermogen van het systeem. Des te hoger het vermogen, hoe sneller de batterij van een EV kan worden volgeladen. Ook zien we steeds meer slimme stations met innovatieve snufjes als gebarenherkenning die een grotere investering vereisen. In de bijgaande tabel tref je de kosten laadpaal Hobrede.

Soort laadpaalVermogenTijd volle batterijPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW10,6 uur€545- €610
1-fase laadpaal7,4 kW5,5 uur€530- €625
3-fase laadpaal11 kW4,5 uur€685- €800
3-fase laadpaal22 kW1,6 uur€880- €1045
Prijzen van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Top systemen

 1. EVBox:Mogelijk om laadvermogen te upgraden.
 2. Wallbox (wandlader): Beheer meerdere gebruikers en laders met MyWallbox.
 3. NewMotion: toegang tot 180.000 openbare laadpunten in 35 landen.
 4. Alfen: Betrouwbare laadpalen van Nederlandse bodem.
 5. Mennekes: Maker van moderne elektromobiliteit.
 6. EVhub: Leverancier van betaalbare laadstations.
 7. Webasto: Slimme Dynamic Load Balancing optie.
 8. Ecotap: Eenvoudige bediening met start/stop knop.
 9. Blue Current: Simpel en gemakkelijk bedienen.
 10. Chargepoint: Koppeling aan eigen duurzame energieopwekking mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: Houdt al jouw laadsessies bij.
 12. Tesla Wall Connector: Model X, Model S en Model 3 laden met verschillende stroomsterkten.
 13. NRGkick: Met automatische maximale laadstroomdetectie.
 14. Alternatieve marken: ABB, Eaton, Etrel, Delta, Etrel, Schneider Electric , Keba, Hypercharger en Tritium, Xcharge, Efacec, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2024
De geschatte kosten van een voordelige laadpaal installeren in Hobrede liggen tussen de €340 & €2025. Dit hangt vooral af van of jouw meterkast al geschikt is voor een (3-fase) laadstation en de afstand tussen meterkast en de laadpaal. Hoe groter de te overbruggen afstand, hoe meer boor- en graafwerk er uitgevoerd moet worden en des te meer (dure) kabels er nodig zijn.

Heb ik een laadpas nodig?
Eventueel wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Dit is geen vereiste, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De kosten van abonnementen voor laadpalen bedragen ongeveer €4,75 (maandelijks).

 • Realtime inzicht in laadsessies en geschiedenis.
 • Eenvoudig laadkosten verrekenen met werkgever.
 • Zelf een kWh-prijs instellen voor gastgebruik.
 • Altijd actuele updates en 24/7 telefonische helpdesk.

Een eigen laadpaal voor thuis?

Vergelijk populaire installatiebedrijven uit jouw regio.

Kan ik veel geld besparen met elektrisch rijden?

Elektrisch rijden is behalve goed voor het milieu ook goed voor de portemonnee. De elektrische auto zelf en het thuislaadpunt hebben een korte terugverdientijd. Hieronder maken we het duidelijk middels een rekenvoorbeeld. De Nederlander rijdt om en nabij de 1078 kilometer per maand. Met dit getal berekenen we hoeveel je bespaart met elektrisch rijden. In onze calculatie hanteren we de actuele prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Hobrede):

 • Benzine rijden 2024: €0,145/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,049/km
TypePrijzen p/kmP/maandP/jaar
Benzine rijden€0,145€156,31€1875,72
Elektrisch rijden€0,049€52,82€633,86
Besparing€0,096€103,49€1241,86
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in april 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Edam-Volendam

Een elektrische auto gekocht, maar heb je geen ruimte voor een laadpaal? En is er in jouw directe omgeving nog een openbaar laadpunt? In deze gevallen mag jij zo’n openbaar oplaadpunt in Hobrede aanvragen bij de gemeente. Let wel even op de voorwaarden en eisen:

 • Je kunt geen laadpunt op eigen terrein realiseren.
 • In je direct wijk zijn slechts beperkte openbare laadstations beschikbaar.
 • Je bezit een elektrische of hybride auto met een minimale elektrische actieradius.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden wordt jouw verzoek meegenomen. De gemeente neemt een besluit over of en waar precies de laadzuil geactiveerd wordt. Hierbij bekijken zij factoren als vindbaarheid en geschatte drukte. Elke EV-eigenaar mag het gebruiken. Uitgebreide informatie is beschikbaar gesteld op www.edam-volendam.nl. Hier lees je bovendien of er eventueel subsidie beschikbaar is. Flink wat gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Via deze omgeving kan je zonder gedoe een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Goedkoopste laadpaal.

Kaart met openbare oplaadpunten (april 2024)

Laadstations in Hobrede zijn 24/7 actief. Iedereen kan hier parkeren en laden. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De kosten variëren tussen de €0,290 – €0,600 per kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In het Google Maps overzicht bekijk je de openbare laadstations in Hobrede. Doorzoek daarnaast laadstations en aanbieders in Schardam, Beets, Oosthuizen, Warder en Middelie.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden hobrede-1477

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal bij je werk is een extra stukje service richting personeel of bezoekers. Beschik je over een locatie met minimaal 10 parkeerplaatsen? Op basis van de huidige wetgeving moet ten minste 10% beschikken over een laadpunt. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij een aantal subsidieregelingen. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een interessante optie voor bepaalde investeringen, erg relevant voor de beginnende bedrijven.
 • Bovendien verdient een zakelijke laadpaal zich terug door derden te laten betalen voor het laden.


Veelgestelde vragen (FAQ) over thuis elektrisch laden

Welke prijzen horen er bij een laadstation aan huis installeren?
Jouw eigen laadpaal voor huis inclusief de installatieservice zit zo tussen de €850 en €2250. De uiteindelijke kostprijs wordt berekend aan de hand van het type en model (wel of geen slimme functies), het totale laadvermogen, de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en extra werkzaamheden in de meterkast zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Hoe duur is het om de accu van mijn accu te laden?
Thuis een elektrische auto opladen is het goedkoopst. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan jouw vaste energieleverancier zoals Energiedirect, NLE, Essent, Engie, Budget energie en Vattenfall, PowerPeers, Pure energie, Vandebron. Dit is nu ongeveer €0,250 per kWh. De onkosten van elektrisch autorijden liggen tegenwoordig rond de €3,80 per 100 kilometer. Goed om te weten: een benzineauto kost je zo’n €10,35 per 100 kilometer. Als je direct ook kiest voor zonnepanelen kan je uiteindelijk zelfs gratis laden. Een reguliere EV heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om jaarlijks van zonne-energie rond te kunnen rijden in de provincie Noord-Holland.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De expert integreert een stroomgroep met aardlekautomaat aan in de stroomvoorziening van je woning. Dit voorkomt stroomuitval in en rondom je huis. Via de meterkast wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. Samen met de monteur bespreek je waar het laadpunt het beste kan komen om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. Jouw laadpaal installateur in Hobrede monteert ‘m in overleg tegen de muur of bevestigt ‘m op een losse paal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Over het algemeen is elke meterkast geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Het kan wel zijn dat er eerst het e.e.a. moet worden omgezet. Let er wel op dat je groepenkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De vroegere modellen waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. De huidige elektrische voertuigen vereisen een 3-fasen aansluiting. We spreken ook wel over krachtstroom. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Hobrede kan het allemaal juist aansluiten. De tarieven hiervan bedragen ongeveer €800. Let op: stroomkosten voor vastrecht stijgen dan wel.

Wat voor verschil zit er tussen een type 1 en type 2 stekker?
Stekkers (van laadkabels) heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 zien we met name terug bij Japanse en Amerikaanse merken. Model 2 zien we vooral terug bij verschillende merken binnen de EU. De beschikbare elektrische auto’s in Hobrede kunnen opgeladen worden met de type 2 stekker. Ook openbare laadpunten in Nederland hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Kan ik subsidie aanvragen als ik thuis een laadpaal plaats?
Er zijn geen landelijke subsidies voor een eigen thuislaadpunt. Elke provincie heeft de vrijheid om hier anders mee op te gaan. De gemeente Edam-Volendam verschaft op dit ogenblik geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Je kunt er wel over nadenken om een laadstation op een openbare plek aanvragen. Je kunt aanvragen of het openbare laadpunt vlakbij jouw woning kan komen. Bekijk ook www.edam-volendam.nl.

Plaats een reactie