Laadpaal Warder

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Dit resulteert in het feit dat steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. EV-rijders kiezen dan ook steeds vaker voor een eigen laadpaal in Warder aan huis. Met behulp van jouw eigen laadstation weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw Tesla Model 3 Standard Range Plus & Audi e-tron S 55 quattro. Altijd een vrije plek bij de laadpaal en het is een stuk voordeliger. Op deze website lees je bruikbare informatie over velerlei laadpalen, geven we een duidelijk stappenplan en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk die werken in jouw gemeente.

 • Met een eigen elektrische laadpaal ben je veel goedkoper uit qua laadkosten.
 • Opladen wanneer jij dat wil, geen wachtrij meer.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, zo beschik je dus altijd over een goede actieradius.
 • Voordelige autorijden wanneer je er extra zonnepanelen bij neemt.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis is er al vanaf €915.
 • Jouw eigen laadstation heeft een terugverdientijd van 7 à 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Warder

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het opladen van een elektrisch voertuig als onder andere de Audi Q4 e-tron kan op steeds meer plekken. Een slimme eigen goedkope laadpaal Warder kopen is een zeer interessante optie. Het is gemakkelijk en snel en je rijdt elke ochtend weg met een volgeladen accu. Daarbij is het een stuk voordeliger dan bij een openbaar laadpunt. Je hebt te maken met de volgende kosten: de aanschaf en installatie van de paal en de verbruikskosten (die je zelf kunt opwekken met zonnepanelen). Het enige wat je nodig hebt is een parkeerplaats/garage of oprit. Welk laadstation moet ik kiezen voor mijn auto en mijn situatie? In het gedeelte hieronder delen we bruikbare informatie voor laadpaal laten installeren in Warder. Op deze website lees je ook meer over Elektrisch v.s. benzine.

Type montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Warder kan op verschillende manieren worden gemonteerd. Je kunt het installeren aan de muur als een wandmodel (wandbox) of op een stevige paal. Verder zijn er geen verschillen. Check de afstand van jouw EV en de laadplek (dan heb je minder kabels nodig).

1- of 3-fasen aansluitingen
Het 1 fase systeem gaat via de reguliere 230V aansluiting. Standaard heeft ddit een vermogen van 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW. Elke woning in Nederland heeft minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Het 3-fase systeem onderscheidt zich doordat deze gebruik maakt van krachtstroom (400 v). Dit geeft een laadvermogen van +/- 11 kW. De 3-fase installatie kan dus wel 3 keer zo snel jouw accu opladen. Heb je thuis nog niet de beschikking over 3-fase groepen? Je kunt tegen geringe kosten de benodigde werkzaamheden laten uitvoeren door een elektricien in Warder. Tenslotte moet de netbeheerder een aanpassing doen aan jouw aansluiting.

Jouw eigen oplaadpunt laten plaatsen

De voordeligste manier van opladen en altijd een vrije plek!

Laadkabel: vast of los
Er kan gekozen worden uit 2 opties: een laadzuil met een vaste kabel en stekker of een losse stekker. Het gemak van een vaste kabel is dat de drempel om even snel op te laden lager is. Ook is het goed om te weten dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, tot wel 10 meter. Een negatief aspect is dat de kabel wat sneller vies wordt omdat er regen/sneeuw of andere viezigheid in de kabel kan komen (dit gebeurt natuurlijk niet als je binnen oplaadt). Wat we ook vaak horen is dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Tenslotte is het in de praktijk zo dat nieuwere modellen weer een ander type stekker gebruiken dan oudere.

Het gemak van een losse kabel (ofwel een socket) is dat elk type auto dan gebruikt kan worden. Het laadproces doe je met de stekker die je in de auto hebt liggen. Evenzeer oogt het netter en hoef jij je niet druk te maken over slijtage. Een punt van kritiek is dat het altijd even iets langer duurt als je even kort wilt opladen. Je moet eerst de kabel uit de koffer halen, pas daarna kan je ‘m aansluiten. Een paal met een losse laadkabel werkt in de praktijk vaak het best. Koop je een nieuwe elektrische auto? In zo’n scenario kan je gewoon jouw huidige paal blijven gebruiken. Advies: rijdt ook eens langs de snelladers in Warder.

Enkele vs dubbele laadpaal
Er bestaan 2 types: een enkel of een dubbel laadstation. Het enige verschil zit hem in het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een paal met 1 ingang heeft stroomcapaciteit voor 1 EV, met een dubbel laadsysteem kun je 2 EV’s op het station aansluiten. Ideaal wanneer je 2 auto’s in bezit hebt of juist voor bedrijven.

Slimme toepassingen
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. In de opsomming hieronder vind jij meer achtergrondinfo over slimme laadpunten en de toepassingen daarvan.

 • Dynamic Load Balancing: beschermt tegen overbelasting van het energienetwerk.
 • Peak shaving: voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren en onnodige kosten.
 • Gezichtsherkenning: alleen bevoegde personen kunnen de laadpaal gebruiken.
 • Gebarenherkenning: Geen pasje of sleutel meer nodig, enkel een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden zonder pasje of sleutel.
 • Abonnementen & Laadpas: jouw laadkosten automatisch verrekenen met je werkgever.

Laadpaal installateur Warder vergelijken

De tarieven van laadpalen kunnen flink uiteen lopen. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis ligt tussen de €650 – €3300. De uiteindelijke prijs wordt voor het grootste gedeelte gevormd door de slimme functies, het abonnement en de laadcapaciteit. Des te hoger het vermogen, hoe sneller de batterij van de auto laadt. Bovendien onderscheiden we slimme opladers met extra opties als Peak Shaving die een grotere investering vereisen. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Warder.

Soort laadstationVermogenLaadtijdInvestering
1-fase laadpaal3,7 kW10,5 uur€530- €610
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 6 uur€525- €640
3-fase laadpaal11 kW3,5 uur€670- €760
3-fase laadpaal22 kW1,8 – 2 uur€875- €1060
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis excl. installatie.

Top systemen

 1. EVBox:Flexibele laadoplossingen voor kantoor en thuis.
 2. Wallbox (wandlader): Tot 8 keer sneller opladen.
 3. NewMotion: altijd met Dynamic Power Management.
 4. Alfen: Standaard energiemeter voor het verrekenen van de laadkosten.
 5. Mennekes: Sterk, duurzaam en efficiënt.
 6. EVhub: De beste prijs/kwaliteit verhouding in de markt.
 7. Webasto: Betaalbare en eenvoudige laadsystemen.
 8. Ecotap: Uniek ‘less is more’ design.
 9. Blue Current: Slimme laadstations met vaste kabel of als socket.
 10. Chargepoint: Compact en stijlvol ontwerp.
 11. Myenergi / Zappi: Middels de HUB constant up-to-date.
 12. Tesla Wall Connector: Aanpasbare vermogensniveaus, compatibel met elke netaansluiting.
 13. NRGkick: Een mobiel laadstation om mee te nemen.
 14. Alternatieve leveranciers: ABB, Delta, Enovates, Etrel, Etrel, Keba, Flexicharge, Hypercharger of Tritium, Efacec, Zaptec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2024
De geschatte kosten van een voordelige laadpaal installeren in Warder schommelen tussen de € 300 – €2025. Dat wordt gecalculeerd a.d.h.v. de verschillende installatieonderdelen in de meterkast en de totale afstand qua kabels en graafwerk. Hoe groter de te overbruggen afstand, hoe meer er uitgegraven moet worden en des te meer (dure) kabels er nodig zijn.

Heb ik een laadpas nodig?
Bij sommige aanbieders wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Je kunt natuurlijk zonder, maar kan het een hoop werk en administratie schelen. De kosten van deze laadpaal abonnementen bedragen zo’n €4,25 per maand.

 • Inzicht in laadsessies en laadgedrag.
 • Automatisch je stroomkosten laten verrekenen.
 • Laat vrienden of buren ook bij jouw laadstation laden middels gastgebruik.
 • Profiteer van 24/7 service en updates.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Vind betrouwbare specialisten uit jouw streek.

Jaarlijkse besparing met elektrisch rijden

Elektrisch rijden is financieel erg interessant. Het kopen van een elektrische auto en het thuislaadpunt zelf verdien je vrij vlot terug. Hieronder kun je aan de slag met een rekenvoorbeeld. Een gemiddelde Nederlander rijdt per jaar zo’n 1074 km per 4 weken. Met dit aantal kilometers checken we welke besparing er mogelijk is. In onze berekening nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Warder):

 • Benzine rijden 2024: €0,125/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,045/km
SoortPrijzen p/kmP/maandP/jaar
Benzine rijden€0,125€134,25€1611,00
Elektrisch rijden€0,045€48,33€579,96
Besparing€0,080€85,92€1031,04
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Edam-Volendam

Een elektrische auto gekocht, maar ontbreekt het je aan de ruimte voor een eigen laadplek? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? In deze gevallen mag jij een openbaar oplaadpunt in Warder aanvragen bij de gemeente. Hiervoor gelden wel een aantal voorwaarden:

 • Je hebt niet genoeg ruimte voor een eigen laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation aanwezig in jouw directe omgeving.
 • Je bezit een elektrische of hybride auto met een minimale actieradius.

Zodra je voldoet aan deze criteria bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente wijst uit of en in welke straat de laadzuil neergezet wordt. Hierbij bekijken zij relevante zaken als toegankelijkheid en parkeerdruk. Elke inwoner kan het gebruiken. Updates en informatie kun je terugvinden op www.edam-volendam.nl. Hier lees je bovendien of je een subsidie kunt krijgen. Flink wat gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je vrij simpel een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Goedkoopste laadpas.

Openbare oplaadpunten bekijken (juni 2024)

Laadstations in Warder zijn 24/7 actief. Elke laadpashouder kan hier laden. Het is relatief wel duur. De kosten schommelen tussen de €0,275 en €0,610 p/kWh. Let op: een laadpas abonnement is een vereiste. In de onderstaande kaart zie jij alle openbare laadstations in Warder. Op deze site vind je ook oplaadplekken en aanbieders in Middelie, Kwadijk, Westbeemster, Noordbeemster en Middenbeemster.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden warder-1473

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal bij uw bedrijf is een prettige service voor bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Zoek je naar opties voor een pand met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Wanneer we kijken naar de actuele regelgeving moet ten minste 10% beschikken over een laadpunt. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook nog eens het overwegen waard. Als ondernemer kun je profiteren van een aantal subsidieregelingen. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 36% aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een optie voor snelle afschrijvingen voor beperkte investeringen, vooral toegepast voor startende bedrijven.
 • Daarbovenop kan je het laadpunt versneld terugverdienen door derden te laten betalen voor het opladen.


FAQ – Veelgestelde vragen m.b.t. thuis elektrisch laden

Welke prijzen horen er bij een laadstation aan huis installeren?
Een laadpaal voor thuis aanschaffen en laten installeren varieert kostentechnisch tussen de €1000 & €2275. De totaalprijs wordt bepaald door het soort systeem (wel/geen slimme functies), de laadcapaciteit, de totale afstand tussen meterkast en de laadplek en eventuele aanpassingen in de meterkast zoals het plaatsen van een aardlekautomaat of nieuwe groep.

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
Een elektrische auto opladen met je eigen lader is het meest voordelig. Je rekent de kilowattuurprijs af bij jouw leveranciers van energie zoals Engie, Energiedirect, NLE, Eneco, Budget energie en Pure energie, Vandebron, Oxxio, Vattenfall. Dat is doorgaans zo’n €0,250 per kWh. De onkosten van elektrisch autorijden zijn omgerekend dus +/- €3,65 p/100 km. Goed om te weten: een gemiddelde benzineauto kost je al snel €9,85 p/100 km. Als de laadpaal draait op zonnepanelen kan je uiteindelijk zelfs gratis laden. Een EV anno 2024 vergt 10 – 16 zonnepanelen om per jaar op eigen zonne-energie in alle kilometers te kunnen voorzien in de provincie Noord-Holland.

Hoe werkt de installatie?
De expert zal indien nodig eerst wat groepen plaatsen in de stroomkast in de woning. Op die manier kunnen alle apparaten in de woning veilig werken. Van de meterkast legt men de benodigde kabels aan richting de installatie plek. Samen met de installateur overleg je wat de meest efficiënte route is om graafwerk en benodigde kabels te beperken. Jouw laadpaal installateur in Warder zet het laadstation vast tegen de muur of op een montagepaal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Al met al is iedere meterkast geschikt voor het laden van een elektrische auto. Wel kunnen bepaalde aanpassingen nodig zijn. Hierbij is van belang of de woning met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De eerste EV’s werden geladen op 220V (1-fase). De hedendaagse auto’s vereisen een 3-fasen aansluiting. In de volksmond wordt het ook wel krachtstroom genoemd. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Warder kan dit allemaal regelen. De onkosten van deze installatieservice zijn circa €875. Belangrijk: het kan zijn dat je hogere maandelijkse kosten betaalt door een hoger vastrecht.

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 stekker?
Stekkers van laadkabels heb je in 2 varianten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 is vooral te zien bij Amerikaanse en Japanse merken. Model 2 wordt doorgaans geïmplementeerd bij merken uit de Europese Unie. De favoriete elektrische auto’s in Warder zijn geschikt voor de type 2 stekker. Ook openbare laadpunten in Nederland hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Krijg ik subsidie als ik thuis een laadpaal laat plaatsen?
Op dit moment zijn er geen landelijke subsidies voor het laten plaatsen van een thuislaadpunt. Iedere regio heeft de vrijheid om hier anders mee op te gaan. De gemeente Edam-Volendam verstrekt op het ogenblik geen subsidies of korting op een particuliere laadpaal. Het alternatief is om een openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt aanvragen of het laadpunt nabij jouw woning geïnstalleerd kan worden. Een verzoek indienen kan op www.edam-volendam.nl.

Plaats een reactie